Jump to content

Bert.

Legend
 • Content Count

  1,345
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Bert.

 1. Je haalt echt van alles door elkaar, IOSS betekent BTW betaling bij de point of sale. Denk je echt dat TS in Turkije over de toonbank in Turkije goederen gaat kopen en met een IOSS nummer van haarzelf de pakketjes naar een Turks postkantoor brengt? En al zou TS een eigen IOSS nummer hebben dan is het bepaald niet de bedoeling om dit uit te lenen aan anderen. Een van de zwakste plekken in de IOSS is mogelijk misbruik van een registratienummer.
 2. Niet ongebruikelijk, gezien de grote aantallen anti-dumpingmaatregelen die de Europese Commissie heeft ingesteld tegen export van Chinese producten.
 3. Nog een nieuwbericht erbij: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/5236447/webwinkels-niet-europees-aliexpress-duur Interessante hiervan is dat vermeld wordt (ik heb er verder nog niets van kunnen vinden) dat Aliexpress de IOSS gaat gebruiken.
 4. Nogmaals, nee dus. De Turkse leverancier moet zich registreren in IOSS en krijgt zijn eigen nummer, dat is het nummer dat hij moet gebruiken. Je kunt toch niet verwachten dat de die Turkse leverancier van al zijn (zakelijke) klanten een nummer gaat opvragen om op de pakketjes te zetten. Daarnaast is de IOSS voornamelijk bedoeld voor B2C, een particuliere consument heeft niet eens "Mijn belastingdienst zakelijk". Je haalt waarschijnlijk IOSS door elkaar met een BTW nummer waarbij een vergunning artikel 23 is afgegeven?
 5. Je hebt de vraag niet goed begrepen. TS koopt in bij een Turkse leverancier. Bovenstaande (en de toegevoegde link) is bedoeld voor verkopers. Als in deze situatie gebruik zou worden gemaakt van IOSS moet de Turkse leverancier zich hiervoor aanmelden zijn registratienummer gebruiken bij de verzending van de goederen. In dit geval is dit trouwens helemaal niet van toepassing want de Turkse leverancier levert niet DDP.
 6. @BenmHoe PostNL hiermee richting klant omgaat staat uitgelegd op https://www.postnl.nl/campagnes/aankopen-buitenland/ Eerste wat mij eigenlijk opviel is hoe ze aan het e-mailadres van de klant komen? Dat zal ook nog wat extra werk opleven voor de verzender en bij dropshipping al helemaal niet bij hem bekend zijn. Hoe de retouren afgehandeld gaan worden is inderdaad nog maar de vraag. We hebben dat bij Brexit ook al gezien, toen was er bij geweigerde pakketjes uit het VK ook al in de krant te lezen dat de leveranciers liever de brand erin steken dan de spullen retour te halen. De C
 7. Daar zijn systemen voor ontwikkeld, DECO en de Import One Stop Shop.
 8. Eén ingevoerde pen (tenzij het een hele dure is) is niet belast met invoerrechten, de grens voor heffing van invoerrechten is immers 150 Euro. Als je een zakenrelatie een pen cadeau geeft betaal je in principe de BTW zelf want je hebt dan geen recht op aftrek van voorbelasting (tenzij je onder het drempelbedrag blijft). Als je vanuit het buitenland een pen naar een zakenrelatie wil sturen en je wil voorkomen hij aan PostNL de inklaringskosten en BTW moet betalen zal je zelf moeten zorgen dat de aangifte in jouw naam gebeurd. Als je een zakenrelatie een (al ingek
 9. Zoals al eerder geschreven, de douane kent geen zendingen met 0 waarde. Dat het gratis als monster o.i.d. weg gegeven wordt maakt niet uit, ook dan moet voor bepaling van de douanewaarde altijd nog een waarde opgegeven worden. Dat moeten ze nu ook al met zendingen waarvan de verzender expres een lage waarde vermeldt om onder de 22 Euro grens te blijven. Niets nieuws dus. Nu glipt daar al een hoop doorheen omdat de volumes te groot zijn (het bedrag van 7 miljard Euro gemiste belastingopbrengst is misschien nog wel aan de lage kant.....).
 10. Die vraag is hier al eerder voorbij gekomen, en beantwoord. Je kunt hiervoor de zoekfunctie gebruiken (zoals ook al uitgelegd in de forum regels).
 11. Het blijft gewoon zaak om de AV en de leveringsvoorwaarden van de verkoper te lezen, en als daaruit blijkt dat de douane-afhandeling voor de klant is de betreffende leverancier links te laten liggen. Een zending heeft nooit een waarde van 0 euro, de consument betaalt altijd iets en zelfs bij monsters waarvoor niet betaald wordt is er sprake van een waarde, Of er voor een product betaald wordt of niet maar voor de douanewaarde niets uit. De prijs die veel Chinezen op het pakketje schrijven is vaak niet de prijs die de consument betaald heeft, het is een bekend gegeven dat er massaa
 12. En hoe ga je die dan verkopen? Via een slijterij? Webshop? https://ondernemersplein.kvk.nl/alcohol-verkopen/?gclid=CjwKCAjwtdeFBhBAEiwAKOIy5xJfuARAmd4bIst__VNcVAcbAeVRZZBe3BoDiWhzKpvP5yAMQazOWRoCRroQAvD_BwE
 13. Wat versta je onder een eigen merk? Zelf een distilleerderij beginnen?
 14. En doe die berekening dan ook zonder btw. In de VS kennen ze dat niet eens.
 15. Voor monsterzendingen geldt (ook na 01.07) een vrijstelling voor invoerrechten en BTW. Als je daar gebruik van wil maken kun je niet aangeven met de super reduced dataset maar moet er een standaard aangifte voor gedaan worden (met de koste die daarbij horen).
 16. De postzegels worden er ook niet goedkoper op dus ik heb niet de verwachting dat Postnl met de tarieven gaat stunten..... Daarnaast moeten ze er natuurlijk ook het nodige werk voor verrichten. De aangifte is dan wel met een reduced dataset maar het blijft een aangifte.
 17. Die zullen hier vast ook wel te vinden zijn maar gezien de vragen die hier af en toe voorbij komen wordt dit forum kennelijk ook bezocht door de andere categorie. Wie de schoen past....
 18. Interessant artikel over de nieuwe regels voor internetaankopen waarin de gevolgen voor de consument duidelijk worden uitgelegd. Die lezen hier waarschijnlijk niet mee maar voor een deel van de dropshippers die hier wel actief zijn is het ook wel interessant, daar zal waarschijnlijk bij velen een flinke deuk in het businessmodel geslagen worden.
 19. Ik had al geschreven "af en toe" maar het aantal is niet relevant en of ik al dan niet tijd heb om te reageren ook niet. Daarbij ben ik vast niet de enige die per PM vragen krijgt maar daar moeten de ontvangers zelf maar uitmaken hoe ze daar mee omgaan.
 20. Nee, ik heb het sowieso al te druk om ook nog op dit soort berichten te gaan reageren. Punt is dat privé vragen gaan stellen/beantwoorden om een al gestart topic verder uit te diepen m.i. niet aansluit bij een openbaar forum.
 21. Ter info, Ik ontvang af en toe aanvullende vragen over gestarte topics per privé-bericht. (Mijn) reacties op vragen in topics zijn uiteraard in eerste instantie bedoeld voor de topicstarter maar ook ter lering en vermaak van meelezende HL-leden. Buiten het forum om vragen stellen mag altijd maar verwacht geen antwoord, tenzij we het eens kunnen worden over mijn uurtarief.
 22. Verlegde BTW moet je zelf uitrekenen, toelichting bij rubriek 2A Is de btw naar u verlegd? Dan moet u als afnemer de verlegde btw zelf uitrekenen en aangeven op uw aangifte. De leverancier zet op de factuur ‘btw verlegd’ en uw btw-identificatienummer. In principe niet, het is de bedoeling van DDP dat je als koper verder niets te maken hebt met de douane-aangifte.
 23. Bij een DDP import levering wordt de invoer BTW geheven bij de verkoper, de BTW op de levering is naar jou verlegd en die moet je dat ook zo opgeven in je aangifte omzetbelasting. Ik neem aan dat je de factuur bedoelt van de transportkosten en voor de levering van het product wel een factuur hebt? De factuur voor het transport heb je helemaal niet nodig, de transportkosten zitten in de DDP prijs. Over het algemeen lijkt me DDP ongebruikelijker. Als jouw enige reden om zelf de invoer te regelen het in handen krijgen van de transportfactuur (om de BTW daarop als v
 24. Voor de volledigheid, geen BTW op de factuur maar ook geen aftrek van voorbelasting. En over het BTW tarief valt ook te discussiëren. Misschien toch 9%? BTW tarief sportbeoefening. Wat heel die KOR toch weer wat minder interessant maakt, al wordt uiteraard met de gegeven cijfers de grens niet snel bereikt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept