Jump to content

bvd

Junior
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Kan, maar je zal vroeg of laat er toch belasting over betalen. Vaak gunstiger om eerder te betalen omdat je dan in een lagere schaal valt. Maar beste met een boekhouder/accountant eens overleggen. Heb zelf deels voorraad opgegeven omdat het voor mij gunstiger uit kwam, maar achteraf was het misschien niet het verstandigste omdat ik er nu meer belasting over betaal.
 2. Tuurlijk kan dat, maar hoor liever onafhankelijke meningen dan wat een sales person van een bedrijf te zeggen heeft. Of is dat een hele gekke gedachte. Heb het ook niet op zeer korte termijn nodig, dus meer in oriënterende fase. Vakantietijd of niet, als je offertes kan aanvragen via je website hoor je daar gewoon op te reageren en anders geef daar een melding van. Geen idee hoe je met je klanten om gaat, maar lijkt me maar rare reactie als je ze laat weten dat het vakantietijd is en je het druk hebt. Thanks RtgR534 afspraak op locatie lijkt me zelf ook beste. Maar goed, hoorde nog graag meningen van mensen die er zelf van gebruik maken, online niet veel reviews te vinden.
 3. Ik was benieuwd of iemand goede ervaringen heeft met een fulfilment bedrijf regio Noord Brabant. Liefst in Eindhoven. Wil graag dit gedeelte van mijn bedrijf gaan uitbesteden. Maar wat ik zelf tegen kwam was nog niet heel overtuigend. Sommige sites niet eens een SSL certificaat dus hoe betrouwbaar ben je dan. Andere 2x aanvraag gedaan maar niks gehoord. Als ze dat al niet goed regelen heb ik er ook niet zo vertrouwen in. Liefst lever ik zelf mijn voorraad (scheelt veel verzendkosten) en zit zelf in Eindhoven/Son.
 4. Regelmatig zetten chinezen verkopers een veel lager bedrag op de factuur, zo doende hoeft de klant minder belasting te betalen. Ik neem aan dat dit voor problemen kan zorgen als ze dit ooit controleren. Ik vraag dus altijd of ze het echte bedrag op de factuur willen zetten. Nu doen de meeste dat wel. Maar nu na 3x zeggen heb ik weer een bestelling binnen en staat er $280 op de factuur. Echter heb ik rond de $1000 betaald. Wat is de juiste aanpak in zo'n situatie? Ik wil hier later geen problemen mee hebben dus heb liever het echte bedrag op de invoice. Maar goed, schijnbaar na dit meerdere keren te vermelden hebben ze het alsnog niet gedaan. Bij controle neem ik aan dat ik nog altijd als schuldige word aangewezen. Hoe zit dit precies?
 5. Als je aan Engelse particulieren levert factureer je, afstandsverkopen uitgezonderd, met Engelse BTW en moet je je in het VK registreren/aangifte doen. Zelfs wanneer je fysiek niet vanuit Engeland/VK levert. https://www.gov.uk/vat-registration https://www.gov.uk/vat-registration/when-to-register Iemand wees mij op de VAT taxable turnover van 82,000 gbp over een periode van 12 maanden. Het lijkt er dus op dat je onder deze grens niet verplicht bent om je voor VAT te registeren en om VAT te rekenen. Je kan dit wel vrijwillig doen, maar gezien ik waarschijnlijk meer VAT zou moeten betalen dan ik zou krijgen, lijkt dit mij niet nuttig voor mij. Of zie ik wat over het hoofd? Anders kan ik als ik tegen die grens aan kom eens met een expert praten, hoe nu het verder moet.
 6. Als je aan Engelse particulieren levert factureer je, afstandsverkopen uitgezonderd, met Engelse BTW en moet je je in het VK registreren/aangifte doen. Zelfs wanneer je fysiek niet vanuit Engeland/VK levert. Maar je hebt dus voorraad "ergens in de UK"? Klinkt een beetje vaag, zijn toch jouw spullen? Risico op diefstal, afbranden van de loods en zo? Bedankt voor je antwoord. Heb je ervaring met aangifte doen in Engeland. Ik zal me iig registeren voor VAT in de UK. Ik ga gebruik maken van FBA (fulfilment by amazon). Hierbij verstuur je je voorraad naar een fulfilment center van Amazon. Deze hebben ze meerdere in de UK. Wanneer je een shipment aanmaakt krijg je pas te horen naar welk fulfilment center je je producten moeten sturen. (vandaar ergens in de UK). Amazon verzorgd dan de opslag, maar ook de verzending naar klanten.
 7. Nee, zover ik weet bij fysieke producten niet. Bij digitale producten zoals Kindle ebooks draagt Amazon het wel af. "You are responsible for meeting any VAT obligations that apply, including VAT obligations in the Amazon marketplace website locations, the country to which you are delivering or shipping your products, or any other countries." staat er ook in hun FAQ: https://sellercentral-europe.amazon.com/gp/help/help.html?ie=UTF8&itemID=201468410&ref_=ag_201468410_a_r1_cont_sgsearch& "When you sell your products in Europe, you may need to charge VAT. You may need to request a VAT registration number, file VAT returns, and pay the VAT you collected from your customer to the tax authorities."
 8. Verkoop gaat idd via Amazon. Het klopt wel dat je om de 2 weken een creditfactuur krijgt, maar bent zelf verplichting om de VAT en dergelijke te regelenen. Dus daarom denk ik dat ik een VAT-ID moet aanvragen. Amazon zelf geeft er weinig informatie over omdat het hun niet echt interesseert of je VAT betaald of niet. Is jouw probleem. Ben benieuwd of iemand iets soortgelijks heeft gedaan/opgezet.
 9. Bedankt voor je reactie. Ik ben momenteel ingeschreven bij de KvK en betaal hier ook omzetbelasting (+ IB). Ik lever nog niks aan Engelse klanten. Dit is ook een nieuw project voor mij, vandaar dus de vragen. Momenteel ben ik bezig om een product te laten ontwikkelen in China, ik verwacht dat deze eind van de maand klaar is en dan wordt deze verstuurd naar Amazon in Engeland. Mijn voorraad zal dus in Engeland (of ergens in de UK) staan, via amazon.co.uk ga ik mijn product verkopen. Verzending gebeurd dus vanuit en in Engeland/UK. Ik heb hiervoor al onderzoek gedaan, en geinformeerd bij een maat die fiscaal recht heeft gestudeerd, dat ik dan Engelse BTW (VAT 20%) moet rekenen, hiervoor heb ik wel een Engels BTW nummer nodig (VAT-ID), en zal ik ook in Engeland omzetbelasting moeten afdragen. Moet ik me dan ook als bedrijf registereren in Engeland of is een BTW nummer voldoende? Mijn producten worden op Amazon verkocht, die krijgen dus ook de betalingen binnen, dus een Engels rekeningnummer is geen noodzaak omdat deze niet gezien worden door de klant. De klant ziet Amazon als de verkoper.
 10. Omdat ik vanuit de UK producten ga verkopen in de UK, heb ik een UK btw nummer nodig. En dien ik hier omzet belasting te betalen. Ik kwam op deze site uit: https://www.gov.uk/vat-registration/how-to-register Ik vroeg me af of hier nog meer bij kwam kijken of dat ik me gewoon kan aanmelden. En hoe werkt het met aangiftes?
 11. Ik weet niet of je al wat hebt gedaan. Maar ik heb hier de laatste tijd wat meer onderzoek naar gedaan, maar zou alsnog graag een expert zoeken. Zelfs bij mijn boekhoud programma wisten ze het niet. Het gaat er om waar jou voorraad is. Is jou voorraad in de UK en verstuur je vanuit daar producten naar klanten dan dien je Engelse VAT te rekenen en ook daar af te dragen. Verstuur je van de UK naar Duitsland dan dien je alsnog Engelse VAT te rekenen. Echter, boven bepaalde drempelbedragen dien je weer over te gaan op Duitse BTW. Ieder land heeft zijn eigen drempel. Maar in het begin gaat het erom waar je voorraad is. Zo ook in Amerika. Iedere staat heeft zijn eigen regels qua sales tax, dus echt simpel is het niet. Een tool als http://www.taxjar.com kan daarbij helpen. Ik ben het ook nog verder aan uitzoeken, ik wil namelijk vanuit de UK gaan verkopen aan mensen in de UK. Zover ik het nu zie, dien ik me aan te melden voor UK VAT-ID, en daar ook dus af te dragen.
 12. Ah ik zie wat je bedoeld. Maar dat kan wel kloppen, wou zelf gebruik maken van een extern bedrijf om dit allemaal te regelen( http://forestshipping.com/ bijv.) Ik zal sowieso moeten kijken wat voor winst marge ik over hou na alle kosten en of het interessant is. Maar voor ik ga verkopen wou ik graag weten hoe het belasting technisch in elkaar zit. Niet dat 20% (UK) of 21% (NL) veel verschil uitmaakt :)
 13. Verkoop je zelf via Amazon FBA? Want volgens mij is dit niet juist, heel veel mensen sturen direct en dat is geen probleem. Heb meerdere redenen om niet zelf te versturen. 1) Als ik verkoop in de UK dan is versturen vanuit Nederland langzamer 2) Moet ik zorgen voor de opslag van alle producten 3) FBA heeft qua ranking ook voordelen, daarnaast gratis verzending voor prime members. Veel prime members zullen dus minder snel kopen van een externe bedrijf (niet via FBA) 4) Tijd besparing omdat ik niks zelf hoef te verzenden Zijn er vast nog meer. Zie vooral voordelen. Lijkt me niet al te veel moeite om naast Nederland ook in Engeland btw af te dragen. Zal toch moeten betalen :) Twijfel zelf alleen beetje tussen UK en de US om te gaan verkopen.
 14. Momenteel sta ik ingeschreven als eenmanszaak bij de KVK met 1 handelsnaam. Ik verkoop nu momenteel o.a. mijn eigen kindle ebooks & paperbacks via Amazon (wereldwijd). Nu wil ik verder op Amazon en naast deze boeken, ook eigen producten verkopen. Mijn plan is om te beginnen in de UK (amazon.co.uk) (ze hebben 5 marketplaces in Europa) De producten wil ik kopen in China - en onder mijn eigen merk laten private labelen. Amazon heeft een eigen fulfilment service. FBA - Fulfillment by Amazon. Hier doen ze de opslag/verzending en klantenservice. Het idee is om de producten van China naar een fulfilment center in Engeland te sturen. Vanaf daar worden de producten verzonden als iemand ze koopt op Amazon.co.uk Nu vroeg ik me af welke BTW ik hier moet toepassen? In mijn zoektocht kwam ik deze drempelbedragen tegen: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/goederen_en_diensten_naar_andere_eu_landen/export_van_specifieke_goederen_en_in_bijzondere_situaties/export_naar_klanten_die_geen_btw_aangifte_doen_drempelbedragen/drempelbedragen_afstandsverkopen De producten zullen dus vanaf de UK worden verzonden en dus niet in Nederland. Ik heb zelf wat onderzoek gedaan en volgens mij gelden deze drempelbedragen bij afstandsverkopen alleen als ik vanaf Nederland de producten verstuur naar andere EU lidstaten. Ik weet niet 100% zeker wat nu juist is. Ik hoop dat misschien mensen hier meer ervaring mee hebben. Zijn er nog andere zaken waar ik rekening mee moet houden? Via hier wil ik ook vragen of er misschien personen/bedrijven zijn die me hier verder mee kunnen helpen. Omzet zal dit jaar nog niet hoog zijn maar voordat ik begin met bestellen zou ik graag wel willen weten hoe het precies zit :)
 15. Ok bedankt. Als ik deze inboek maakt mijn boekhoudprogramma (acumulus) zelf een factuur aan. Deze kan ik gewoon exporteren, ik zal ze opslaan op mijn computer.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept