bvd

Junior
  • Aantal berichten

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door bvd

  1. Nee want vraag me af of het dan misschien btw-vrij word om dat een school een 'speciaal' geval is. In Nederland is een school vrijgesteld van btw. Particulier Buiten EU hebben ze ook geen Europees btw nummer en word het ook btw-vrij bijv. Dus dat is meer mijn vraag. Ik weet wel het geen ICP levering is.
  2. Uiteraard bij ICP met geldig btw-nummer. Een school is niet btw-plichtig en heeft om die reden ook geen BTW-nummer. Dus btw verleggen kan niet.
  3. Ik heb een offerte aanvraag van een Belgische school. Ik ben zelf in Nederland gevestigd en zal de producten van Nederland naar België leveren. Een school is niet BTW-plichtig. Hoe zit het voor de offere/factuur nu met de BTW? Aan consumenten reken ik gewoon 21% Belgische BTW en geef dit in OSS aan. Aan bedrijven normaal is het 0% en ICP levering. Hoe regel ik dit juist bij een Belgische school?
  4. Kan, maar je zal vroeg of laat er toch belasting over betalen. Vaak gunstiger om eerder te betalen omdat je dan in een lagere schaal valt. Maar beste met een boekhouder/accountant eens overleggen. Heb zelf deels voorraad opgegeven omdat het voor mij gunstiger uit kwam, maar achteraf was het misschien niet het verstandigste omdat ik er nu meer belasting over betaal.
  5. Tuurlijk kan dat, maar hoor liever onafhankelijke meningen dan wat een sales person van een bedrijf te zeggen heeft. Of is dat een hele gekke gedachte. Heb het ook niet op zeer korte termijn nodig, dus meer in oriënterende fase. Vakantietijd of niet, als je offertes kan aanvragen via je website hoor je daar gewoon op te reageren en anders geef daar een melding van. Geen idee hoe je met je klanten om gaat, maar lijkt me maar rare reactie als je ze laat weten dat het vakantietijd is en je het druk hebt. Thanks RtgR534 afspraak op locatie lijkt me zelf ook beste. Maar goed, hoorde nog graag meningen van mensen die er zelf van gebruik maken, online niet veel reviews te vinden.
  6. Ik was benieuwd of iemand goede ervaringen heeft met een fulfilment bedrijf regio Noord Brabant. Liefst in Eindhoven. Wil graag dit gedeelte van mijn bedrijf gaan uitbesteden. Maar wat ik zelf tegen kwam was nog niet heel overtuigend. Sommige sites niet eens een SSL certificaat dus hoe betrouwbaar ben je dan. Andere 2x aanvraag gedaan maar niks gehoord. Als ze dat al niet goed regelen heb ik er ook niet zo vertrouwen in. Liefst lever ik zelf mijn voorraad (scheelt veel verzendkosten) en zit zelf in Eindhoven/Son.
  7. Regelmatig zetten chinezen verkopers een veel lager bedrag op de factuur, zo doende hoeft de klant minder belasting te betalen. Ik neem aan dat dit voor problemen kan zorgen als ze dit ooit controleren. Ik vraag dus altijd of ze het echte bedrag op de factuur willen zetten. Nu doen de meeste dat wel. Maar nu na 3x zeggen heb ik weer een bestelling binnen en staat er $280 op de factuur. Echter heb ik rond de $1000 betaald. Wat is de juiste aanpak in zo'n situatie? Ik wil hier later geen problemen mee hebben dus heb liever het echte bedrag op de invoice. Maar goed, schijnbaar na dit meerdere keren te vermelden hebben ze het alsnog niet gedaan. Bij controle neem ik aan dat ik nog altijd als schuldige word aangewezen. Hoe zit dit precies?
  8. Als je aan Engelse particulieren levert factureer je, afstandsverkopen uitgezonderd, met Engelse BTW en moet je je in het VK registreren/aangifte doen. Zelfs wanneer je fysiek niet vanuit Engeland/VK levert. https://www.gov.uk/vat-registration https://www.gov.uk/vat-registration/when-to-register Iemand wees mij op de VAT taxable turnover van 82,000 gbp over een periode van 12 maanden. Het lijkt er dus op dat je onder deze grens niet verplicht bent om je voor VAT te registeren en om VAT te rekenen. Je kan dit wel vrijwillig doen, maar gezien ik waarschijnlijk meer VAT zou moeten betalen dan ik zou krijgen, lijkt dit mij niet nuttig voor mij. Of zie ik wat over het hoofd? Anders kan ik als ik tegen die grens aan kom eens met een expert praten, hoe nu het verder moet.
  9. Als je aan Engelse particulieren levert factureer je, afstandsverkopen uitgezonderd, met Engelse BTW en moet je je in het VK registreren/aangifte doen. Zelfs wanneer je fysiek niet vanuit Engeland/VK levert. Maar je hebt dus voorraad "ergens in de UK"? Klinkt een beetje vaag, zijn toch jouw spullen? Risico op diefstal, afbranden van de loods en zo? Bedankt voor je antwoord. Heb je ervaring met aangifte doen in Engeland. Ik zal me iig registeren voor VAT in de UK. Ik ga gebruik maken van FBA (fulfilment by amazon). Hierbij verstuur je je voorraad naar een fulfilment center van Amazon. Deze hebben ze meerdere in de UK. Wanneer je een shipment aanmaakt krijg je pas te horen naar welk fulfilment center je je producten moeten sturen. (vandaar ergens in de UK). Amazon verzorgd dan de opslag, maar ook de verzending naar klanten.
  10. Nee, zover ik weet bij fysieke producten niet. Bij digitale producten zoals Kindle ebooks draagt Amazon het wel af. "You are responsible for meeting any VAT obligations that apply, including VAT obligations in the Amazon marketplace website locations, the country to which you are delivering or shipping your products, or any other countries." staat er ook in hun FAQ: https://sellercentral-europe.amazon.com/gp/help/help.html?ie=UTF8&itemID=201468410&ref_=ag_201468410_a_r1_cont_sgsearch& "When you sell your products in Europe, you may need to charge VAT. You may need to request a VAT registration number, file VAT returns, and pay the VAT you collected from your customer to the tax authorities."
  11. Verkoop gaat idd via Amazon. Het klopt wel dat je om de 2 weken een creditfactuur krijgt, maar bent zelf verplichting om de VAT en dergelijke te regelenen. Dus daarom denk ik dat ik een VAT-ID moet aanvragen. Amazon zelf geeft er weinig informatie over omdat het hun niet echt interesseert of je VAT betaald of niet. Is jouw probleem. Ben benieuwd of iemand iets soortgelijks heeft gedaan/opgezet.
  12. Bedankt voor je reactie. Ik ben momenteel ingeschreven bij de KvK en betaal hier ook omzetbelasting (+ IB). Ik lever nog niks aan Engelse klanten. Dit is ook een nieuw project voor mij, vandaar dus de vragen. Momenteel ben ik bezig om een product te laten ontwikkelen in China, ik verwacht dat deze eind van de maand klaar is en dan wordt deze verstuurd naar Amazon in Engeland. Mijn voorraad zal dus in Engeland (of ergens in de UK) staan, via amazon.co.uk ga ik mijn product verkopen. Verzending gebeurd dus vanuit en in Engeland/UK. Ik heb hiervoor al onderzoek gedaan, en geinformeerd bij een maat die fiscaal recht heeft gestudeerd, dat ik dan Engelse BTW (VAT 20%) moet rekenen, hiervoor heb ik wel een Engels BTW nummer nodig (VAT-ID), en zal ik ook in Engeland omzetbelasting moeten afdragen. Moet ik me dan ook als bedrijf registereren in Engeland of is een BTW nummer voldoende? Mijn producten worden op Amazon verkocht, die krijgen dus ook de betalingen binnen, dus een Engels rekeningnummer is geen noodzaak omdat deze niet gezien worden door de klant. De klant ziet Amazon als de verkoper.
  13. Omdat ik vanuit de UK producten ga verkopen in de UK, heb ik een UK btw nummer nodig. En dien ik hier omzet belasting te betalen. Ik kwam op deze site uit: https://www.gov.uk/vat-registration/how-to-register Ik vroeg me af of hier nog meer bij kwam kijken of dat ik me gewoon kan aanmelden. En hoe werkt het met aangiftes?
  14. Ik weet niet of je al wat hebt gedaan. Maar ik heb hier de laatste tijd wat meer onderzoek naar gedaan, maar zou alsnog graag een expert zoeken. Zelfs bij mijn boekhoud programma wisten ze het niet. Het gaat er om waar jou voorraad is. Is jou voorraad in de UK en verstuur je vanuit daar producten naar klanten dan dien je Engelse VAT te rekenen en ook daar af te dragen. Verstuur je van de UK naar Duitsland dan dien je alsnog Engelse VAT te rekenen. Echter, boven bepaalde drempelbedragen dien je weer over te gaan op Duitse BTW. Ieder land heeft zijn eigen drempel. Maar in het begin gaat het erom waar je voorraad is. Zo ook in Amerika. Iedere staat heeft zijn eigen regels qua sales tax, dus echt simpel is het niet. Een tool als http://www.taxjar.com kan daarbij helpen. Ik ben het ook nog verder aan uitzoeken, ik wil namelijk vanuit de UK gaan verkopen aan mensen in de UK. Zover ik het nu zie, dien ik me aan te melden voor UK VAT-ID, en daar ook dus af te dragen.
  15. Ah ik zie wat je bedoeld. Maar dat kan wel kloppen, wou zelf gebruik maken van een extern bedrijf om dit allemaal te regelen( http://forestshipping.com/ bijv.) Ik zal sowieso moeten kijken wat voor winst marge ik over hou na alle kosten en of het interessant is. Maar voor ik ga verkopen wou ik graag weten hoe het belasting technisch in elkaar zit. Niet dat 20% (UK) of 21% (NL) veel verschil uitmaakt :)
  16. Verkoop je zelf via Amazon FBA? Want volgens mij is dit niet juist, heel veel mensen sturen direct en dat is geen probleem. Heb meerdere redenen om niet zelf te versturen. 1) Als ik verkoop in de UK dan is versturen vanuit Nederland langzamer 2) Moet ik zorgen voor de opslag van alle producten 3) FBA heeft qua ranking ook voordelen, daarnaast gratis verzending voor prime members. Veel prime members zullen dus minder snel kopen van een externe bedrijf (niet via FBA) 4) Tijd besparing omdat ik niks zelf hoef te verzenden Zijn er vast nog meer. Zie vooral voordelen. Lijkt me niet al te veel moeite om naast Nederland ook in Engeland btw af te dragen. Zal toch moeten betalen :) Twijfel zelf alleen beetje tussen UK en de US om te gaan verkopen.
  17. Momenteel sta ik ingeschreven als eenmanszaak bij de KVK met 1 handelsnaam. Ik verkoop nu momenteel o.a. mijn eigen kindle ebooks & paperbacks via Amazon (wereldwijd). Nu wil ik verder op Amazon en naast deze boeken, ook eigen producten verkopen. Mijn plan is om te beginnen in de UK (amazon.co.uk) (ze hebben 5 marketplaces in Europa) De producten wil ik kopen in China - en onder mijn eigen merk laten private labelen. Amazon heeft een eigen fulfilment service. FBA - Fulfillment by Amazon. Hier doen ze de opslag/verzending en klantenservice. Het idee is om de producten van China naar een fulfilment center in Engeland te sturen. Vanaf daar worden de producten verzonden als iemand ze koopt op Amazon.co.uk Nu vroeg ik me af welke BTW ik hier moet toepassen? In mijn zoektocht kwam ik deze drempelbedragen tegen: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/goederen_en_diensten_naar_andere_eu_landen/export_van_specifieke_goederen_en_in_bijzondere_situaties/export_naar_klanten_die_geen_btw_aangifte_doen_drempelbedragen/drempelbedragen_afstandsverkopen De producten zullen dus vanaf de UK worden verzonden en dus niet in Nederland. Ik heb zelf wat onderzoek gedaan en volgens mij gelden deze drempelbedragen bij afstandsverkopen alleen als ik vanaf Nederland de producten verstuur naar andere EU lidstaten. Ik weet niet 100% zeker wat nu juist is. Ik hoop dat misschien mensen hier meer ervaring mee hebben. Zijn er nog andere zaken waar ik rekening mee moet houden? Via hier wil ik ook vragen of er misschien personen/bedrijven zijn die me hier verder mee kunnen helpen. Omzet zal dit jaar nog niet hoog zijn maar voordat ik begin met bestellen zou ik graag wel willen weten hoe het precies zit :)
  18. Ok bedankt. Als ik deze inboek maakt mijn boekhoudprogramma (acumulus) zelf een factuur aan. Deze kan ik gewoon exporteren, ik zal ze opslaan op mijn computer.
  19. Ik werk veel met affiliate netwerken buiten de EU. Ik ontvang over de uitbetalingen dus ook geen BTW. Ik stuur ze geen factuur, maar krijg meestal gewoon een mailtje van dat er een uitbetaling heeft plaats gevonden. Nu heb ik de tool van BD gebruikt: http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/diensten_in_en_uit_het_buitenland/ en als eerste punt staat er. U vraagt de belastingdienst van het land van uw afnemer of en hoe u aangifte moet doen. Ik weet dat Amazon de belasting voor jou betaald in het betreffende land. Maar ik weet niet of dit standaard is dien ik dit te informeren bij de BD daar? Of bij de affiliate netwerken waar ik mee werk? Ik denk dat wel meer mensen hier ervaringen hebben met affiliate netwerken uit Amerika dus ben benieuwd naar jullie ervaring? Tot nu toe boek ik deze gewoon zonder nederlandse btw in en geef het ook niet op in mijn btw aangifte of intracommunautaire prestaties.
  20. Ik haal die 1225 bij lange na niet, maar doe het er dan 'ook maar bij'. Maar ik heb gewoon een Excel sheet waar ik de begin en eindtijd bij hou, het automatisch uitgerekende totaal hiervan staat daarachter. Dan een korte omschrijving wat ik gedaan heb, bijv.: Website update uitgevoerd, of, Artikel zus of zo toegevoegd en klaar. Per dag/tijdspanne 1 regel en ondeaan rolt de totaal besteede tijd per maand eruit. Snel en simpel. Grt, Berto. Ja ik doe dat nu ook zo, maar vergeet het nog wel eens. Kan ook niet echt specifiek alles noteren natuurlijk omdat je vaak toch veel verschillende dingen doet op een dag. Maar het geeft zo wel een beter beeld dan niks natuurlijk :)
  21. Anyway, 2,5 uur bijna geweest. Uiteindelijk ging het onder ander om de lage omzet die ik gedraaid heb. Dus besloten om 2012 en 2013 als winst uit overige werkzaamheden te zien en dus vervalt mijn startersaftrek etc. Maar daardoor heb ik nu vanaf 2014 er wel weer 3 jaar recht op. Daar heb ik nu ook meer aan gezien ik nu wel positieve cijfers draai. Dat is dus wat jij al zei Marcel, dat ze mij wel als ondernemer voor de BTW zien (dat is al vrij snel) maar niet voor de startersvoordeel enzo. Maar goed, ik denk dat dat voor mij alleen gunstig is. Ik heb van alles uitgeprint (prive, zakelijk, van alles, een heel bos aan papier) maar daar is niet eens naar gekeken. Ik heb gewoon een hoop laten zien wat ik in die tijd heb gedaan. Hoewel ik geen uren verantwoording heb bijgehouden bleek wel dat ik er serieus en veel aan heb gewerkt. Die 1225 of hoeveel het is haal ik dus ook makkelijk. Maar vanaf dit jaar moet ik dat dus wel echt eens bij gaan houden om dat ook te bewijzen. Vooral omdat ik alles online/digitaal doe, heb ik geen afspraken en openingstijden waaraan men kan zien dat ik er mee bezig ben. Ze had nog ook nog wat dingen geleerd van mij, die ze nu op haar eigen webshopje kan toepassen, dus ze was denk ik ook wel tevreden. Dit was dus ook deels een gesprek omdat ik een starter was en te kijken of ik het allemaal goed bij hield. Daarnaast de reden dat ik gewoon weinig omzet heb gedraaid voor iemand die fulltime werkt. Dus heb niks te klagen over het gesprek. Denk dat ik er juist voordeel aan heb gehad.
  22. Geen winst + startersaftrek, betekent dat de ondernemersaftrek (totaal zo'n 9400) nog in mindering komt op je winst (dus stel je verlies was 4.000, dan is dat na ondernemersaftrek 13.400. Daar gaat nog 12% vanaf in 2012, maar hou je zo'n 12.000 verlies over in 2012. Als je in 2009 positief inkomen (in box 1, waar inkomen uit kansspelen niet onder vallen, of wel?) had, wordt het daarmee verrekend. Als je in 2009 dus belasting betaalde, krijg je daar een deel van terug. Als er in 2009 geen positief inkomen was, kijkt men naar 2010 en dan naar 2011. Stel nu dat mijn voorbeeld klopt en je had in 2009 t/m 2011 een inkomen uit loondienst van 5.000, dan betaalde je in die jaren toch al niet of nauwelijks belasting en heeft verliesverrekening oko geen enkele zin, dus zou ik zeggen, maak je ook vooral niet druk om dat urencriterium. Maar als je in 2009 een inkomen had van 25.000, betaalde je zo'n 6.000 belasting hierover, en daar kan een paar duizend van terugkomen als je aan het urencriterium voldoet. Ook als je in 2009 t/m 2011 geen (nul) inkomen in box 1 had, is die aftrekpost zinvol, want die komt dan in mindering op je winst van 2013 Ok bedankt voor je uitleg. Veel is nog redelijk nieuw voor mij dus er komt wel eens veel informatie op je pad. Maar ik heb in deze jaren geen inkomen gehad, dus er valt ook niks te verrekenen. Poker valt iig niet onder box 1. Tja, of het een onderneming was in 2012... als het wel liep zoals ik had verwacht dan was het wel in eens een onderneming? Omdat de resultaten tegenvallen in eens niet? Het was destijds nodig om mij in te schrijven bij de KVK voor mijn leverancier. Tegenwoordig hoor ik dat ze niet iedereen zomaar laten inschrijven met een idee. Maar goed, we zullen zien. Het kan inderdaad zijn wat jij zegt mmint, dat ze het niet als onderneming zien in die periode. Heb verder niet echt voordeel gehaald qua btw zover ik weet. Geen dure aankopen gemaakt (inkt en router alleen) maar goed wat terug betalen is niet zo'n probleem. Hoop vragen, misschien valt het allemaal wel mee. Nog nooit de belastingdienst op bezoek gehad dus het is allemaal nieuw.
  23. Ik heb een paar jaar full time gepokerd en had nog wat achter de hand. Ik betaal in Nederland maandelijks kansspelbelasting hier over. In 2012 ben ik een webshop begonnen die ik helemaal zelf gemaakt heb, waarvoor ik ook het één en ander heb moeten leven. Ik heb veel zelf geprogrammeerd omdat ik dingen anders wou. Alles zelf gedaan. Teksten, seo, design, echt alles. Ik woon nog thuis en heb dus niet heel veel vaste lasten. In 2012 heb ik nog een paar duizend euro verdiend met pokeren. Daarnaast heb ik verschillende websites gemaakt om met affiliate marketing geld te verdienen. Veel is er van mislukt maar wel veel van geleerd. Vanaf eind 2013 begin ik pas goed te verdienen (overstap gemaakt naar betaalde traffic), daarnaast investeerde ik gelijk alles wat er al binnen kwam in mijn business. Heb daarnaast 8 boeken gemaakt (ook grote delen uitbesteed) en uitgebracht (ebook/paperbacks) vanaf eind 2012 toen bleek dat mijn webshop niet genoeg opleverde. Ben dus in die 2 jaar verschillende dingen gaan doen en richt met sinds oktober op betaalde traffic en dat gaat nu de goede kant op. Doordat de bedrijven niet direct uitbetalen maar zo'n 2 maanden vertraging hanteren is daar alleen nog niet zoveel van te zien :) Nee deze zijn nov 2013 en dec 2013. Ik haal daar 140 uur per maand. Daarnaast werk ik ook nog wel eens op mijn laptop, wat niet eens meegerekend wordt. Maar vraag me beetje af of het wel heel veel uitmaakt, gezien ik geen winst had, heb ik ook niet echt een startersvoordeel kunnen toepassen of wel?
  24. Ik ben een starter (2012 begonnen) en heb in het begin mijn uren bij gehouden via een app op mijn telefoon maar dat is door een crash verdwenen. Daarna las ik ergens dat ze naar een omzetnorm gingen ipv urencriterium. Echter was dus niet zo en was het slechts een idee (en nog steeds zover ik weet). Destijds heb ik dus besloten om het daar maar bij te laten. Ik heb een online onderneming en doe vrijwel alleen opdrachten voor mij eigen. Laat me vrijwel nooit inhuren door andere. Daarom heb ik niks om aan te tonen qua afspraken met klanten en dergelijke. Ik heb dus ook geen agenda's. Ben vanaf nu wel begonnen om het bijhouden van uren. Misschien me beetje onnodig in de nesten gewerkt hierdoor. Het is niet de bedoeling om nu nog een uren verantwoording om te schrijven, want kan moeilijk nagaan wat ik precies iedere dag heb gedaan. Misschien kan ik een overzicht maken van verschillende zaken die ik heb gedaan in deze 2 jaar. Echter weet ik ook wel dat het geen echt bewijs is en weet niet hoe ze daar tegenover staan. Verder heb ik niet echt een idee hoe ik dit aannemelijk kan maken, had misschien beter gewoon parttime in moeten vullen ook al is dat niet zo. Het enige wat ik heb is aantal uur dat ik op mijn desktop heb gezeten door Rescuetime een webapp. Maar is maar over 2 maanden dus zegt ook niet alles.
  25. Binnenkort komt de BD bij mij op bezoek met als reden de aanvaardbaarheid vast te stellen van aangiften OB en IB 2012. Nu heb ik verlies gedraaid over dit jaar en ingevuld dat ik meer dan 1225 uur heb besteed aan mijn onderneming. Echter heb ik helemaal geen uren bij gehouden om te laten zien (ja, ik weet het, stom). Dit komt omdat ik destijds gelezen had dat dit niet meer hoefde, ik ben hier na een tijdje dus mee gestopt omdat ik mijn tijd wel beter kon besteden. Maar goed, waarschijnlijk niet goed gelezen want het moet nog steeds. Wat kan ik het beste doen in dit geval? Of is dat geen probleem omdat ik niet eens winst heb gedraaid? Naja, ben bang dat ze met hoe dan ook een boete willen of leggen, waar komen ze anders voor :-[ rest van mijn boekhouding is volgens mij wel in orde.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.