Ga naar inhoud

Bert.

Legend
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Bert.

  1. Je kunt toch een incidentele BTW aangifte doen? https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/btw/content/hulpmiddel-incidenteel-btw-aangifte-doen-bepalen
  2. BTW op de levering is precies dat...... dus de gebruikelijk BTW die jij gefactureerd krijgt van jouw leveranciers of de BTW die jij in rekening brengt aan jouw afnemers. Dus gewoon artikel 1 a van de Wet op de omzetbelasting: Onder de naam 'omzetbelasting' wordt een belasting geheven ter zake van: a. leveringen van goederen en diensten, welke in Nederland door een als zodanig handelende ondernemer onder bezwarende titel worden verricht; Letter "d" van dit artikel noemt ook "invoer van goederen". De Chinees die DDP aan jou levert voert twee handelingen uit waarover BTW geheven wordt, de invoer en de levering aan jou (ná de invoer). De BTW over de invoer betaalt hij (via de koerier) aan belastingdienst/Douane, de BTW op de levering na de invoer is verlegd en moet (zoals hierboven al beschreven) door jou aangegeven worden. Dit komt overeen met het voorbeeld van de belastingdienst, C (in jouw geval de Chinees) betaalt de invoer BTW aan de douane en de levering van C aan D is belast met NL BTW.
  3. Geen bugs maar..... maar ik vind het nogal irritant dat als je iets aanwijst met de muis zonder te klikken er allerlei tekstjes (hoe noem je die dingen eigenlijk....?) opduiken. En totaal overbodig om nog eens de titel van een post, het aantal reacties of het aantal keer dat een bericht bekeken is te herhalen. Voorbeelden van gebruikersprofielen evenmin interessant. Verder staat er onder berichten waarop niet gereageerd is "reactie van" onder de titel, wat feitelijk onjuist is. Ook niet erg spannend om te zien wie als laatste gereageerd heeft, ik zie daar liever wie het topic gestart heeft. Verder is het kleurenschema ronduit lelijk.
  4. Om het nog ingewikkelder te maken, er is hier nog verschil tussen invoer BTW en BTW op de levering. De invoer BTW wordt bij DDP afgedragen door de verkoper. Een niet-Nederlands bedrijf dat ná de invoeraangifte goederen in Nederland levert moet de BTW op de levering verleggen naar de ontvanger (als de ontvanger een bedrijf is), op grond van artikel 12 lid 3 WOB, of verleggen via een intra-communautaire levering (als de invoeraangifte gedaan is in een andere EU-lidstaat). De ontvanger moet zelf het BTW bedrag uitrekenen en opvoeren in de OB aangifte. Dat bedrag mag bij zakelijk gebruik direct weer afgetrokken worden als voorbelasting. Risico voor de ontvanger is wel dat er in principe een correcte factuur moet zijn om de voorbelasting te mogen aftrekken en dat bij is die Chinezen vaak niet het geval. Dat er bij een DAP levering volgens de douane een "belastingvoordeel" zou kunnen zijn is nogal twijfelachtig, in principe zou de afdracht aan invoerrechten en invoer BTW even hoog moeten zijn. Tenzij de Chinees zijn kosten voor de invoer BTW al in zijn verkoopprijs verstopt heeft.
  5. Bij FOB zijn alle kosten die gemaakt worden om de goederen aan boord van het schip te krijgen voor de verkoper en zijn in beginsel inbegrepen in de verkoopprijs.
  6. Daar hoort dan wel bij dat er bij terugkeer in Nederland een invoeraangifte gedaan moet worden.
  7. Engelse BTW en EU BTW zijn twee verschillende dingen. HRMC is nog steeds niet bevoegd om iets te roepen over EU BTW. Geen BTW op de factuur zou een mogelijkheid ziijn, reverse charge zeker niet.
  8. Thx. Interessant, ben wel benieuwd naar zo'n factuur. Ik dacht dat Ali NL een software ontwikkelaar was met een kantoor ergens in Amsterdam en niet direct verkoper van hun producten.
  9. WOB Artikel 12 lid 3 Ingeval de ondernemer die de levering, niet zijnde een levering waarop de bij deze wet behorende tabel II, onderdeel a, post 6, van toepassing is, of een dienst, andere dan bedoeld in het tweede lid, verricht, niet in Nederland woont of is gevestigd en aldaar geen vaste inrichting heeft van waaruit de levering of de dienst wordt verricht, en degene aan wie de levering wordt verricht of de dienst wordt verleend, een ondernemer is die in Nederland woont of is gevestigd dan wel aldaar een vaste inrichting heeft, of een in Nederland gevestigd lichaam in de zin van de Algemene wet inzake rijksbelastingen is, wordt de belasting geheven van degene aan wie de levering wordt verricht of de dienst wordt verleend. Tabel II A6 betreft een ICL, hier niet van toepassing omdat er neem ik aan rechtstreeks vanuit China geleverd wordt. Ali is ook niet gevestigd in NL dus is de BTW verlegd. Praktische reden is waarschijnlijk dat Ali aan hen betaalde BTW ook weer in NL zou moeten afdragen, wat natuurlijk voor de NL fiscus niet te controleren is.
  10. Sowieso al twijfelachtig of Aliexpress bij een B2B levering überhaup BTW in rekening mag brengen, gezien de (verplichte) verlegging van WOB artikel 12 lid 3.
  11. Go the chamber of commerce and register as a business, problem solved. Importing is importing, customs doesn't care if you eat the fruit yourselve.
  12. Spanje heeft geen handelsovereenkomst met de VS. Handelsovereenkomsten worden door de EU afgesloten, niet door de lidstaten en hebben bovendien niets met BTW te maken. Misschien kun je dit eerst eens duidelijk uitleggen? Je verhuurt goederen aan een Brits bedrijf die ze gebruikt in Denemarken? In dat geval kun je alle antwoorden van de dames van HMRC naast je neerleggen, die gaan daar niet over.
  13. Iedereen die een "nieuw kledingmerk" wil beginnen en nog een maand heeft om dit soort zaken dicht te timmeren had van mij hetzelfde antwoord gekregen, ongeacht de leeftijd. Al met al klinken de plannen van TS niet erg realistisch, je zou dus al af kunnen vragen of het de moeite waard is om hier tijd in te steken. Daarnaast zijn BTW, KOR en dergelijke (ook gezien de vragen op dit forum) behoorlijk complexe onderwerpen, ook voor oudere en méér ervaren ondernemers. De belastingdienst selecteert ook niet op leeftijd als ze een naheffing sturen, dus "bezint voor je begint" lijkt me hier wel op zijn plaats.
  14. Al deze BTW vragen zullen dichtgetimmers moeten zijn voor lancering van de webshop. Een maand is daarvoor wel erg kort, zeker als je zelf geen idee hebt over hoe en wat. En daarbij bestaan er hier ook wat forumregels (die eigenlijk niemand leest.....). Daarin staat onder andere: Stel een duidelijke vraag Zorg dat je een duidelijke vraag stelt en beperk het aantal vragen in je bericht tot 1 of 2 vragen. Dit vergroot de kans op reacties. Heb je meerdere vragen over verschillende onderwerpen maak daarvoor dan aparte vragen in het juiste forumboard. Laat zien wat je zelf al hebt gedaan Een bekende uitdrukking is: Ondernemen is een werkwoord. Van ondernemers mag een flinke portie eigen initiatief verwacht worden. Laat bij het stellen van je vraag dus blijken wat je zelf al hebt gedaan om het antwoord te vinden en waar je vastloopt. Een bericht kan worden gesloten als de vraag eenvoudig zelf op te zoeken is. Dat is dus niet veel. blijkbaar alleen een beetje gesleuteld aan een webshop. Geen bussinesplan, 0,0 kennis. Waarom zou nog een webshop voor kleding überhaupt nog interessant zijn in een markt die al overspoeld wordt?? Ik snap dat een webshop een interessantere bijverdienste is dan een krantenwijk, als je serieus denkt dat dit binnen een maand kan kun je je beter bij een krantenwijk houden. Ik zal hiermee vast geen prijs krijgen voor het beste antwoord.......
  15. Je kunt een leverancier niet vragen om iets te doen wat niet mag....... Maar het mag het wel. De intra-communautaire levering is gebaseerd op artikel 138 van Richtlijn 2006/112/EG: De lidstaten verlenen vrijstelling voor de levering van goederen die door of voor rekening van de verkoper of de afnemer worden verzonden of vervoerd naar een bestemming buiten hun respectieve grondgebied, maar binnen de Gemeenschap, wanneer aan de volgende voorwaarden is voldaan: De rest is voldoen aan de voorwaarden, dus geldige BTW nummers, ICP listing etcetera, De verkoper mag overigens wel weigeren om met 0% te leveren, het risico ligt immers bij hem. Laten verzenden is handiger.....
  16. Wat is trouwens de waarde en oorsprong van het onderdeel? De VS heeft behalve voor China en Hofg Kong de "de minimis" regeling nog niet afgeschaft.
  17. Dat is inderdaad de beste manier. Het alternatief is voor veel kleine bedrijven waarschijnlijk te ingewikkeld (Duits of Spaans BTW nummer aanvragen, OB aangifte doen en de leveringen aangeven als intra-communautaire overbrenging van eigen goederen). Het drempelbedrag doet er in deze situatie niet verder toe.
  18. Ik heb wel een idee hoor..... Klinkt alsof je boekhoudster heeft geprobeerd via het elektronische teruggaafverzoek in Duitsland en Spanje betaalde BTW terug te vragen. Als dat het geval is heb je in ieder geval geluk dat je Zweedse BTW hebt teruggekregen. De afwijzing uit Duitsland en Spanje lijkt me geheel correct, het elektronisch teruggaafverzoek is niet bedoeld voor goederen die intra-communautair geleverd hadden kunnen worden. Richtlijn 2008/9, artikel 4: Deze richtlijn is niet van toepassing ten aanzien van: a).... b) gefactureerde btw-bedragen voor goederenleveringen die krachtens artikel 138 of artikel 146, lid 1, punt b) van Richtlijn 2006/112/EG van btw vrijgesteld zijn of kunnen worden.
  19. De reparatie valt nog onder de garantie, ik neem aan dat TS het gratis opstuurt (al bestaat "gratis" niet bij de douane). Aandachtspuntje is wel dat om voor 10% in aanmerking te komen het onderdeel ook de EU oorsprong moet hebben. Als het in het slechtste geval uit China zou komen heffen de Amerikanen zo'n 145%.
  20. De douane ziet een dergelijke nazending van een onderdeel gewoon als een nieuwe import, dus belast met invoerrechten. Er zijn mogelijkheden om (in de EU) reparaties e.d. zonder invoerrechten te laten doen maar dan alleen als het product teruggezonden (dus geëxporteerd) om te laten repareren. Het gerepareerde product kan dan weer ingevoerd worden zonder invoerrechten te betalen. Daar is wel een vergunning voor nodig. Ben er niet van in detail op de hoogte maar de US kent ook een dergelijke regeling. Maar dit is hier dus niet van toepassing. De enige manier om hier de heffing te verminderen zou kunnen zijn om de invoeraangifte van het apparaat zelf achteraf de corrigeren. De klant heeft in beginsel te veel betaald omdat het hij een defect apparaat heeft ingevoerd. De reparatiekosten die de klant betaald heeft zouden dan beschouwd kunnen worden als "korting achteraf",
  21. Als de klant nog steeds besteld zou je een pop-up melding of iets dergelijks kunnen tonen bij het inloggen op je website. Ben geen programmeur maar zoiets lijkt me niet al te moeilijk. Of meld het even bij de politie in de woonplaats van de klant, vast wel een wijkagent die je kan helpen.
  22. Op de pagina van HMRC staat ook: If you’re not sure if this applies to you, read the guidance on non-established taxable persons (NETPs) - basic information. Heb je dat ook gedaan?
  23. Yep, dit wordt een probleem. Er zijn al verschillende Europese bedrijven die werken voor de Amerikaanse overheid die een brief hebben ontvangen van de Amerikaanse ambassade(s) waarin staat dat zij ook een eind moeten maken aan diversiteits- en inclusiebeleid.
  24. Dit gedeelte van de factuur ziet er in orde uit. UPS heeft de invoer-BTW voorgeschoten (42,21 Euro) en voor 7,60 Euro een belaste dienst verricht (1,60 Euro BTW). Beide bedragen kun je in je BTW-aangifte opvoeren als betaalde BTW. Terugvragen als voorbelasting ook, mits voldaan aan de regels daarvoor.
  25. Van de website van Fedex: Extra artikelregels € 8 per extra artikelregel vanaf de zesde artikelregel FedEx kan de inklaring van zendingen met meerdere artikelen verzorgen. Er worden echter kosten voor extra artikelregels berekend om meerdere tariefclassificaties toe te wijzen. Deze kosten kunnen in rekening worden gebracht voor een zending als: 1) deze meerdere tariefclassificaties bevat boven de genoemde gratis regels vermeld in het kostengedeelte; of 2) een identiek artikel geproduceerd is in meer dan één land; of 3) meerdere handelsfacturen zijn ingediend bij de douane en die een individuele tariefclassificatie vereisen voor elke factuur; of 4) u een aparte artikelregel aanvraagt voor elk item in de zending. Dat is dus blijkbaar niet het geval. "weerstanden, condensatoren, zekeringen, microcontrollers etc" hebben allemaal hun eigen goederenclassificatie in het douanetarief. Praktisch iedere douane-agent rekent per extra regel (classificatie) kosten bovenop het standaard bedrag, zo ongebruikelijk is dat niet.

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.