Jump to content

shoptillyoudrop

Legend
 • Content Count

  467
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13

Personal info

 • Country
  Nederland

Company info

 • Location
  Lutjebroek
 1. Dus je vond toen dat de uitgave naar de kosten kon, waarschijnlijk omdat je "nog moet zien of je dat geld ooit nog terug krijgt" of zoiets. Dan vind je dat nu toch ook, neem ik aan? Waarom nou moeilijk doen over 200 euro begrijp ik eerlijk gezegd niet zo...
 2. Wat jij dus kennelijk niet snapt is dat 10 minuten per maand plus het nodige 'einde-jaar-gedoe' snel een paar uur bij elkaar zal zijn. Plus de kosten van het aanschaffen van het programma, de kennis op peil te houden, een klantendossier aan te leggen, de nodige communicatie over en weer enz. toch zal resulteren in een bedrag van een paar honderd euro per jaar. Bij een pro dan. Maar je kan ook via dat gratis ding van de belastingdienst zelf loonaangifte doen. Helemaal gratis en voor niets. Scheelt ook weer in de kosten.
 3. 1.) "Arts" en "tandarts" zijn begrippen die in de wet geregeld zijn. Daar 'valt' niet dingen zomaar onder, wanneer je je geen arts, tandarts of dergelijke bent. 2.) Vast wel, wanneer iemand 'gek genoeg' is om het te kopen (het is een vrij land!). 3.) Kan ik mij niet echt voorstellen - maar niet zo mijn ding eigenlijk, vergunningen... - een vergunning om iets op de markt te brengen dat je "voor de leuk" in je mond stopt...? Van wie dan? Voor wat? 4.) Inderdaad 21% BTW.
 4. Oh? Ik ken je vennoot natuurlijk niet, maar ik begreep dat je straks een gesprek gaat voeren zoiets als: "Wij hebben een winstverdeling afgesproken van 50/50. Weliswaar steken wij allebei dezelfde tijd in de samenwerking, maar ik vind dat jij niet presteert. Dus ik wil een groter winstaandeel." En dan denk ik niet dat hij/zij staat te juichen. Ik zou denken dat het 'begin einde' is, maar misschien vindt de vennoot het geweldig allemaal.
 5. Dan is de VOF 'dood'. Dit lijkt mij het begin van het einde.
 6. Je had dan vooraf moeten afspreken wat "minder presteert dan dat afgesproken is" betekent en wat de gevolgen zijn. Achteraf kan een vennoot niet ineens een andere winstverdeling 'opeisen'. Althans als de andere vennoot daar niet mee eens is. Volgens mij is de VOF op sterven na dood, zo te horen. Zo gaat het meestal namelijk.
 7. Sparren via Higherlevel: OK, je hebt een idee voor een app. Een soort 'Thuisbezorgd', maar dan anders. Eigenlijk een 'Ik-haal-het-dan-en-daar-op' zeg maar. Daar kan je in geloven of niet. Op zich is het wel een idee. Maar dan de hamvraag in deze volgens mij: Wat is jouw inbreng? Want het moet toch wel iets meer zijn dan alleen "een simpel teken ontwerp" en "verdienmodel bedacht" lijkt mij. Anders is het alleen een idee, op zich leuk maar weinig waard... Overpeinzingen: Heb je contacten bij McDonalds en soortgelijken? Heb je contacten in de (auto)branche e.d. (waar je zegt dat je het wil 'integreren')? Je gaat kennelijk zelf geen app ontwikkelen, dus heb je geld om dit uit te besteden (of verwacht je dat anderen dat gaan betalen)?
 8. Ik dacht dat bedoeld werd dat de goederen meteen in de kosten terecht kwamen, hoewel het eigenlijk om voorraadgoederen ging. Maar misschien begreep ik het verkeerd, wij zullen het wel horen.
 9. Maar niet door LauraLavie, want hij/zij verricht (het organiseren van het 'feest') een B2B dienst die volgens de hoofdregel belast wordt in het land van de afnemer (Zwitserland). Buiten de EU dus. Wel door de cateraar, de band, de verhuurder van allerlei zaken e.d. natuurlijk. Maar dus niet door TS voor haar/zijn diensten. En nogmaals: of er iets (door TS) in Zwitserland moet gebeuren zou ik niet weten. EDIT/Aanvulling: ---------------------- Maar eigenlijk wist TS dit al vanaf het begin. De eigenlijke vraag was of alle onderdelen van 'het feest' op dezelfde factuur kon en/of dat het apart doorbelast moest worden: Het maakt niet uit of je het gebeuren "all-in" voor bijv. 10.000,- doorberekent of dat je zegt 2.000,- zaalhuur, 2.000,- catering, 1.000,- voor de band en 5.000,- organisatiekosten. Voor de omzetbelasting wordt het totale bedrag belast conform het tarief van de hoofdprestatie. Ik zou overigens niet "BTW 0%" op de factuur zetten (want dat klopt niet), maar "BTW n.v.t." of zoiets met de vermelding "B2B diensten buiten de EU" erbij.
 10. Het is mij niet helemaal duidelijk wat je precies gaat doen voor de Zwitserse afnemer, maar hier volgt een voorbeeld dat (lijkt mij) de situatie goed zou kunnen weergeven: "Een in Frankrijk gevestigde organisator van beurzen en tentoonstellingen verzorgt in opdracht van een in Nederland gevestigde fabrikant van keukens en keukenapparatuur een stand op een gespecialiseerde interieurbeurs voor ondernemers in Milaan (Italië). De dienst door de Franse organisator is niet aan te merken als het verlenen van toegang tot culturele enz. evenementen (art. 6d W.), waardoor de uitzondering op de B2B-regeling (m.b.t. plaats van de dienst) niet van toepassing is. Deze dienst wordt, volgens de hoofdregel voor B2B-diensten, verricht op de plaats waar de ondernemer is gevestigd aan wie de dienst wordt verricht. Dat is Nederland in dit geval." M.a.w.: Mocht in jouw situatie zoiets dergelijks 'aan de hand' zijn, dan is (volgens de gewone B2B-regel) de plaats van de dienst Zwitserland. Dus jij zou dan geen Nederlandse BTW verschuldigd zijn over jouw diensten. Of je wel/niet "Zwitserse BTW" zou moeten berekenen (als dat bestaat dan...) weet ik verder niet. De dienst wordt dus verricht buiten de EU. Of je dan in Zwitserland iets speciaals moet doen weet ik dus niet.
 11. Maar dat lijkt mij dan geen beroepsonderwijs. Gelukkig voor jou heb je ook "handelingen die nauw samenhangen met (wettelijk geregeld) onderwijs" en daar geldt ook een vrijstelling voor (art. 11,2 W.). Misschien kan je hier wel gebruik van maken? Net als er een vrijstelling voor huiswerk- en studiebegeleiding, remedial teaching e.d. (zie BLKB2014/125M) is. Of gaat het niet over de kinderen maar de leerkrachten, misschien...? Want als de training gegeven wordt aan de docenten die vervolgens zelf de kinderen instrueren, dan zal het niet lukken denk ik.
 12. "Goeie vragen" vind ik, dus hierbij mijn bijdrage: 1.) Op zich vast wel. Maar: met wie dan? En stel dat die persoon allerlei verplichtingen aangaat namens de VOF (hoofdelijke aansprakelijkheid in de VOF!!!)... En een 'bij-ding': wat is de activiteit van de VOF? Het is tenslotte een samenwerking op het gebied van XXXX (ja, wat dan?). 2.) Jazeker. 3.) Dan niet nee... (mits onder de "nieuwe KOR" dan, dus "BTW vrijstelling") 4.) Lijkt mij afhankelijk van de VOF overeenkomst en de slotbalans...Moet toch verdeeld worden allemaal.
 13. Nee (dat schreef ik al...). Dus als jijzelf als afnemer óók een Opgaaf ICP gaat doen voor je inkopen, dan gaat het niet goed hier.
 14. Maar dat hoeft ook helemaal niet. De leverancier moet een Opgaaf ICP doen in dit soort situaties, de afnemer niet. En als je zelf afnemer bent dan hoef je niet wakker te liggen van de vraag of de leverancier werkelijk een opgaaf doet (niet jouw probleem namelijk).
 15. Daar gaat het toch over! B2B, de BTW wordt verlegd als de afnemer in de EU zit en NL BTW als deze in NL zit.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept