Jump to content

shoptillyoudrop

Legend
 • Content Count

  414
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11

Personal info

 • Country
  Nederland

Company info

 • Location
  Lutjebroek
 1. Ja. *) Behalve als er een bedrag aan rest-BPM van toepassing is (dan is dat bedrag een doorlopende post, dus vrij van BTW), maar dat zal vast niet. (Dat kan je overigens hier berekenen.) *) Behalve wanneer je zelf handelaar in gebruikte auto's zou zijn en deze bewuste auto hebt ingekocht om, ná deze als bedrijfsmiddel te gebruiken, weer door te verkopen net als je alle andere auto's in je voorraad doorverkoopt... Maar ook dat zal vast niet het geval zijn. Want dan zou je hier (net als voor je andere auto's in je handelsvoorraad) wel de margeregeling kunnen toepassen. ("In rekening brengen" hoeft misschien trouwen ook niet, bijvoorbeeld als de koper een particulier is, maar je bent de BTW wel sowieso verschuldigd.)
 2. Bijtelling loopt sinds jaar en dag via de loonheffingen bij BV's. Dus als dit een NL bedrijf is en je Belgische mede-DGA een auto van de zaak 'krijgt', dan is er wel sprake van loon lijkt mij: namelijk "loon anders dan in geld" zoals het heet binnen de loonheffingen. Vreemd overigens dat jullie geen loon krijgen vanuit de BV. Of hij (als hij in België woont dan) in een auto met een NL kenteken permanent rond mag rijden, dat zou ik niet weten trouwens. Ik zou dan denken dat hij Belgische motorrijtuigenbelasting verschuldigd zou zijn (als dat bestaat dan...).
 3. Dat is toch geen ANBI doelstelling... :-\ Eerder iets voor een "ENBI" (Eigen Nut Beogende enz...). Ik vind het een raar verhaal.
 4. In principe staat de winst los van het betalen van loon. Er zijn zat bedrijven die verlies maken en toch loon betalen. Het punt met een DGA is dat je geacht wordt om een marktconform salaris te verdienen. In jouw geval is dus de vraag wat dat dan mag zijn. Die 45.000 is eigenlijk alleen een getal voor "de bewijslast". Dus als je marktconforme salaris minder is, dan moet jij (omdat het minder is dan 45.000, moet jij het bewijzen!) dat kunnen aantonen. Als het maar om enkele uren per maand gaat, dan lijkt mij dat ook niet zo'n enorm probleem eerlijk gezegd... Het is namelijk niet heel gebruikelijk dat je 45.000 verdient wanneer je (bijvoorbeeld) 2 uur per week werkt. Zeker niet in een bedrijf die helemaal geen winst maakt (of ooit gemaakt heeft). Maar het blijft een beetje arbitrair. Succes!
 5. Hij is dus eigenlijk op zoek naar een echte fool. :) Friends en family had hij al gehad, dus dat rest nu dan. Zal hij hier toch niet vinden, lijkt mij...
 6. Kennelijk zijn er allerlei verschillende visies, maar ik zou het zo doen (maar je vraagt het niet aan mij, dus "laat maar gaan" als je wil zou ik eigenlijk zeggen...): Als je administratie klopt (je boekhouding dus) en op de balans blijkt dat de BTW schuld X is, dan zou ik dat natuurlijk in de jaarstukken bij de aangifte verwerken. Vervolgens blijk dus kennelijk (later) dat je X+Y moet betalen (dat is dan jouw verhaal als ik het goed begrijp dan), omdat er allerlei boetes/kosten er bovenop komen. Dan zou ik Y uitsplitsen in een aftrekbaar (kosten!) gedeelte en een niet-aftrekbaar (privé!) gedeelte. Uiteraard zou je vast een voorziening kunnen nemen (als je weet dat je 'extra' moet betalen straks!) en dan de kosten van de 'kosten' meenemen en als een schuld/overlopende activa opnemen. Voor het gedeelte van "Y" dat aftrekbaar is dan. (persoonlijk zou ik het dan inderdaad bij iets anders dan de BTW schuld zetten, want je wil meestal dat deze - de BTW schuld - aansluit bij je BTW aangiften!). Zo simpel is het eigenlijk, vind ik dan.
 7. Ja, als je (ook) commerciële jaarstukken maakt. Maar dat doe je toch meestal niet als piepklein ondenemingkje...? (althans: ik zou dat niet doen) Maar het kan inderdaad.
 8. Het is een privéschuld. Hoort dus niet thuis op de balans (de boete dus).
 9. Boetes niet (dat is een niet-aftrekbare, dus privé, aangelegenheid). Kosten wel (als het om aanmaningen rente enz. gaat).
 10. [off topic] Ah! (bijna weekend...) First things first I'ma say all the words inside my head I'm fired up and tired of the way that things have been, oh ooh The way that things have been, oh ooh Second thing second [/off topic] Met een goed plan moet het dan lukken, lijkt mij!
 11. Leuke plannen! Maar wat ik niet helemaal goed begrijp is dit: Als er die vorige 10 jaren geen geld overbleef (want kennelijk ben je nu 'blut'?) van je behoorlijke verdiensten, waarom zou dat dan nu zo zijn? En hoe kan je dan een risicovolle (althans: ik zo dit beschouwen als een risicovolle!) investering gedaan door iemand kunnen betalen/vergoeden? (Belastingen moet je nu ook betalen, als je geld verdient. Net als toen.) Maar misschien heb je wat cijfers voor je plan?
 12. Een niet geheel onbelangrijk aspect in dit (nogal 'wilde', in mijn ogen dan...) verhaal is dat als de boot eerst vanuit privé verkocht wordt aan de BV en vervolgens ooit (want dat zal toch wel een keer gebeuren?) door de BV weer verkocht wordt, dan is de BV hier BTW over verschuldigd. Dus weg besparing/winst! En misschien meer dan dat... (vandaar dat ik al eerder schreef: "ja zal verschillende scenario's moeten uitrekenen" of zoiets - maar daar werd voor het gemak overheen gewalst door 'repelsteeltje')
 13. Het is ook naar mijn smaak een beetje een raar verhaal (maar wie weet...). Lijkt mij dan ook niet ondenkbaar dat de waarde van het privévoordeel van dit hele gedoe (een 'kajuitjacht' van de BV dus) gesteld wordt op de totale kosten (met bijbehorende correctie voor de BTW!). Echter lijkt 'repelsteeltje' er van overtuigd te zijn dat het zakelijke karakter van de boot niet ter discussie staat of zal staan. "Wie weet hoe een koe een haas..." enz.
 14. Dit is de tekst die je zoekt: art. 6c,1 W.. De Engelse vertaling kan je misschien zelf zoeken (of laten vertalen), want althans ik heb het niet. (oh ja, het vervoer in NL is inderdaad belast met NL BTW)

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept