Jump to content

Kirsten!

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Country
  Nederland
 • First name
  Kirsten
 • Last name
  Van Ulden
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management

Company info

 • Location
  Twello
 1. @Roel J dank je wel voor je uitgebreide en duidelijke antwoord. Ik weet nu wat en hoe ik het moet doen. En zo kan ik verder met mijn nieuwe uitdaging.
 2. Zo ga ik het doen. En hier maakt het dan niet uit hoe groot die voorraad is?
 3. Ok weg doen of doneren of iets is dan ook de bedoeling.
 4. Klopt dat er inderdaad al wel gezegd is wat ik kan doen, maar ik heb nog niet zoiets van dat is zoals het moet of hoort. Zit er bv geen regel aan. Kan ik zo maar alles op nul zetten? En dan weg doen? Ik wil niet achteraf de belastingdienst hiervoor over de vloer. Ik kan er zelf niks over vinden. Dus ben op zoek naar zekerheid denk ik. 😊
 5. Ik stel mijn vraag hier nog een keer. De antwoorden in mijn vorige topic waren zeer gericht op wat mogelijkheden zijn om mijn restvoorraad te verkopen. Maar na een jaar uitverkoop blijf ik met een restvoorraad zitten. Mag ik deze gewoon afboeken naar nul zitten daar voorwaarden aan hoe hoog het bedrag is? Worden er verder eisen aan gesteld?
 6. Ook Marktplaats heeft continu plaats gevonden in die 3 kwart jaar. Ik denk dat ik er alles aangedaan heb. Ik had deze antwoorden hier niet verwacht. Als een winkel in de stad sluit gaat die toch ook niet op koningsdag staan. Ik ben nu al een jaar in de uitverkoop hè! Ik geef het vrijwel gratis weg. Ik wil weten hoe dit in de boeken gedaan moet worden.
 7. Dat kan misschien. Maar ik ben al bezig geweest met de verkoop via verschillende kanalen. Los en in partij. Ook bij vak genoten. Ik heb daardoor de helft kunnen verkopen. Ergens moet ik toch een streep trekken.
 8. Ja mijn vraag is dus eigenlijk of dat zo mag. Het gaat nog om ongeveer 2000/3000 euro.
 9. Dat heb ik al gedaan 3 kwart jaar lang. Winkel waarde 500/1000 voor 100 later zelfs 50 maar niet gelukt voor het laatste.
 10. Ik heb een eenmanszaak. Het was uit hobby geboren. Ik was wel btw plichtig, maar werd verder door de belasting niet als onderneming gezien. Vorig jaar maart heb ik besloten een andere weg in te slaan en te stoppen met mijn werkzaamheden. Ik heb geprobeerd mijn voorraad te verkopen in de uitverkoop. Door aan te bieden bij opkopers. Als partij aanbieden alles of gedeeltes. Nu blijf ik met een voorraad zitten. Dit is iets minder dan de helft van mijn voorraad op 1-1-18. Ik stop met de winkel en ben per 1-1-19 gestart al coach onder het zelfde btw nummer. Ik zal nu ook voor de belastingsdienst gezien worden als onderneming. Maar wat moet ik nu met mijn voorraad doen. Kan die afgeboekt worden naar 0? Ligt dat er misschien nog aan hoe groot de voorraad is? Ik heb alles dus in de uitverkoop gehad van maart t/m dec.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept