loading
Ga naar inhoud

riviera

Junior
 • Aantal berichten

  10
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

 • Jij bent:
  ondernemer in spe
 • Hoe heb je ons gevonden:
  anders

Registratie

 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  51 >
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  juridische en fiscal
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  Geef hier svp een aa

Recente activiteiten

 1. Dank je, ja ik weet dan hoe het werkt. Ik was alleen erg in de war gebracht dat ondanks het door mij gekozen waarderingstelsel gezegd werd dat winst pas bij verkoop geboekt wordt. Dat is dan dus niet waar, ongerealiseerde winst tot aan de aanschafprijs wordt ook net als gerealiseerde winst behandeld. Ik kan die echter verrekenen met de verliezen dus betaal uitieindeljk niks. Allemaal bedankt voor jullie hulp, ik vertrouw er maar op dat het zo goed gaat 8)
 2. Waar vond je deze quote ? de ongerealiseerde winst direct tot de verkrijgingsprijs Maar dat wil toch zeggen dan dat ongerealiseerde winst tot aan de verkrijgingsprijs, als gerealiseerde winst beschouwd wordt en ik dus belast wordt over fictieve winst ? Behalve dan dat ik de stukken nog heb en weer opnieuw verlies kan gaan boeken als ze later toch weer omlaag gaan ?
 3. Ja, je MAG het waarderen op lagere waarde. Daar heb ik dus altijd voor gekozen, en dat werd steeds meer te verrekenen verlies. NU echter zijn ze iets omhoog, maar niet verkocht, en nog steeds onder kostprijs. Ik heb dit hele forum uitgespit en ken het lijntje waaraan jullie refereren, Helaas komt daar geen antwoord op de laatste vraag, waarbij de steller de situatie aangeeft zoals waar ik nu ook in zit. Wel zie ik overal, ook op het internet, en dit is wat ik ook al jaren hanteer : koerswinst boeken bij verkoop want dat is het gerealiseerd. Verliezen meteen boeken, ook indien ongerealiseerd. Ik heb dus nu sinds 15 jaar :) haha, voor het eerst ongerealiseerde koerswinst, dwz meerwaarde t.o.v. de laatste waarde, op papier dus, maar ik heb de stukken niet verkocht. Klopt dus deze stelling : koerswinst bij verkoop is belast, maar ook koerswinst bij ongerealiseerde winst is belast, indien gekozen is voor het keuze-waarderingsstelsel van OF aankoopwaarde OF marktwaarde indien lager. En indien deze stelling klopt, is de winst dan de meerwaarde t.o.v. het lagere bedrag het jaar ervoor, of ten opzichte van het laagste bedrag ooit geboekt ? In dat laatste geval krijg ik extreem hoge fictieve (want ongerealiseerde) winsten.... En inden de stelling niet klopt, hoe ga ik dan met deze ongerealiseerde winst om in de w/v rekening bij de VB aangifte, die hem nu dus wel als gerealiseerde winst rekent ivm verschil in ondernemersvermogen. Wie o wie....eeuwige dank
 4. Hai heb jij ooit antwoord op deze vraag gekregen, cq. ben je eruit gekomen ? ik heb nl. voor het eerst sinds 15 jaar ook deze situatie : ongerealiseerde koerswinst op aandelen die ik nog niet verkocht heb. In mijn VPB aangifte worden ze echter als gerealiseerde koerswinst gezien, is dit juis of doe ik iets verkeerd ? Alvast bedankt voor je feed-back.
 5. Ja dat klopte dat het in de belastingaangifte zo gezien wordt, maar het gaat om effecten die nog niet verkocht zijn, dus eigenlijk niet gerealiseerd. Ik dacht altijd dat gerealiseerd betekende dat ze ook echt verkocht zouden zijn. Bedankt en ook ik wacht af op meer reacties, bij voorbaat dank.
 6. Goedendag, is er soms iets veranderd in de VPB aangifte of ligt het aan het feit dat ik al jaren geen (ongerealiseerde) winst meer maak... Ik waardeer op basis van actuele (lagere) waarde of aankoopwaarde indien lager. Dat leverde jaren verlies op. Nu is de waarde gestegen ten opzichte van lagere waarde vorig jaar, maar nog steeds onder aankoopwaarde. Er is ten opzichte van het verleden dus sprake van nog ongerealiseerde winst. Echter door de reken methode van de belastingdienst (winst is begin ondernemerskapitaal minus eind ondernemerskapitaal), wordt deze ongerealiseerde winst als gerealiseerd gezien. Die ik overigens kan verrekenen met verliezen uit het verleden. Mijn vraag is, moet ik dit zo laten, of kan ik de ongerealiseerd winst bv. als herinvesteringsreserve opvoeren, om het zo uit de w/v rekening te laten. Of elders ? Het gaat om effecten.
 7. Ik heb het verhaal Jongbloed gelezen en ja, zoiets is het inderdaad. Ik dacht alleen dat het eenvoudiger zou kunnen, gewoon je prive-vermogen uitlenen aan- of kosteloos parkeren bij- de stamrecht bv, dus tegen nul rente. Er is iets anders wat mij triggerde, nl. het terughalen van die 18000 euro kapitaal, belastingvrij. Heb ik ook wel oren naar. Maar kan dat ook als je bv een winstreserve hebt van 60.000 euro negatief (of zoiets). ?
 8. Hai bedankt voor je input, Ik wil geen misbruik van dit forum maken dus je moet me maar zeggen als je er een punt achter wil zetten. Extra aandelen toevoegen ? Zegt me niks maar ik ga achter de informatie aan. Ik ben niet belastingplichting - als persoon - in NL . Box 1 is dus nvt op mij.. Wel doe ik aangifte in NL voor mijn stamrecht bv, die sinds 2008 redelijk zwaar in het verlies zit (beleggen is niet mijn geluk begrijp ik inmiddels, lehman, fortis noem maar op). Ik zou over prive geld belasting moeten betalen conform de belastingwetgeving in mijn woonland. Dat is een superingewikkeld verhaal waar ik eigenlijk niet aan wil beginnen, even los van wat financieel wel of niet interessant is. Dus dacht ik, als ik dat privevermogentje nou gewoon op de balans van de stamrecht bv zet (hoet heet het dan op de balans ? vreemd vermogen dacht ik ?) dan kan ik evt. toekomstige winsten op dat kapitaal nog behoorlijk lang verrekenen, en ik heb administratief alles onder 1 pet zitten, wel zo makkelijk. Want aangifte voor de stamrecht bv doe ik toch al. Dus ik dacht, ik voeg mijn prive geld toe aan de stamrecht bv. Daar laat ik het renderen (hopelijk), betaal ik belasting over ect winsten, en tzt. boek ik het weer terug naar prive als ik het een keer nodig heb. Of, maar dan kom ik alweer bij mijn volgende vraag aan : ik laat de stamrecht bv een huis in het verre oosten kopen en ik verhuur dat (kan dat ? de stamrecht bv wordt dan exploitant van een onroerend goed tbv vakantieverhuur). Ik vind het echt ontzettend knap dat sommige mensen hier allemaal verstand van hebben, ik ben echt geen sufkop maar jeetje wat is het allemaal ingewikkeld zeg. Als alles juridisch en fiscaal supersimpel zou zijn dan zou er volgens mij heel wat minder crisis zijn ook.
 9. Dank je voor je reactie. Punt 2 is me voldoende duidelijk.. Vwb punt 1: Nee ik bedoel geen priveschuld. Ik duid het met 'vreemd vermogen' mogelijk onjuist aan. Ik bedoel echt geld en aandelen. Ik las ergens dat mensen 'tonnen' eigen vermogen toevoeging aan hun stamrecht bv om bijvoorbeeld de vermogensbelasting of belastingheffingen elders te ontlopen. Dus als ik bijvoorbeeld 200.000 euro wil toevoegen aan een stamrecht bv waarin al ongeveer 200.000 eigen vermogen zit, kan dat dan (vanzelfsprekend is de winst over dat vermogen dan belast in de bv maar deze vennootschapsbelasting is mogelijk lager dan de belasting die er elders over betaald zou moeten worden, andere reden kan zijn om de zaak gewoon administratief lekker eenvoudig te houden mits het niet teveel kost). Als ik die 2 ton toevoeg is dat dan een lening van DGA aan de BV en moet de BV rente betalen of kan ik het gewoon tegen nul rente doen ? Als dit allemaal kan, kan ik dan ook dat eigen vermogen wat in de stamrecht bv was toegevoegd, weer terug naar prive halen hoe en wanneer ik wil ?
 10. Graag zou ik het volgende willen weten : 1. Mag je vreemd vermogen (uit prive bijvoorbeeld) aan een stamrecht bv toevoegen ? 2. Kan/Mag ik een stamrecht bv (opgezet om 'gouden' handdruk te beheren, zit voorlopig nog veel verlies in) gebruiken om andere bedrijfsactiviteiten uit te voeren (ik wil iets internationaals in tijdelijke verhuur gaan doen) ? Ter informatie : Mijn stamrecht bv is gevestigd in NL maar ik woon zelf in het buitenland (EU). Indien nee, waarom niet (alhoewel dat is niet zo heel belangrijk dan, dat geef ik onmiddelijk toe). Indien ja, waar moet ik allemaal rekening mee houden. Alvast heel hartelijk bedankt.
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké