Jump to content

TwaBla

Raad van Advies
 • Content Count

  18,903
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

TwaBla last won the day on June 3

TwaBla had the most liked content!

Community Reputation

890

Personal info

Register

 • You are primarily interested in:
  commercie en marketing

Company info

  ccustomlangstring_privacy_message
 1. Niet betalen. Negeren. Lees dit hele topic eerst maar eens. Je bent niet de eerste en de enige die dit meemaakt. Kalm blijven. 😎
 2. En dat is dan weer demagogie, zo'n rekensommetje. Aan tafel zaten ook de werkgevers die ingestemd hebben met deze voorstellen. Die hebben helemaal geen ruggespraak gehouden met hun achterban. En waren de boeren niet ook apart van de partij? Waar slaat dat nou weer op? Polderen is niet hetzelfde als de meeste stemmen gelden. Dit weekend in de Volkskrant, commentaar van Harry van de Kraats namens de Algemene Werkgevers Vereniging Nederland. De werkgevers willen een sociaal stelsel waarin ook alle zelfstandigen zijn opgenomen: een basisstelsel. Nederland heeft de bodem uit de sociale zekerheid laten vallen door toe te staan dat er weer dagloners en stukloners te huur zijn voor bodemprijzen, en dus doen werkgevers en opdrachtgevers aan risico-afwenteling. Ze kopen arbeid goedkoop in en laten anderen opdraaien voor eventuele arbeidsongeschiktheid.
 3. Die ondernemer zit niet op HL. Daar zijn er maar een paar van. Maar moderator @Richard Theuws zit wel in een verwante business, dus die heeft wellicht betere suggesties. Stuur 'm een mailtje met wat extra details!
 4. Je bent nog maar net een jaar actief, dus met de groei komen heel nieuwe mogelijkheden in beeld. Je bent actief in een vak met specifieke karakteristieken, dus in jouw schoenen zou ik op zoek gaan naar een ondernemer die een vergelijkbare ervaring heeft en niet teveel leunen op adviseurs met expertise op deelterreinen, zoals inkoop in het verre oosten, merk-regie of joint-ventures.
 5. De harde schreefloze stijl van de template (producten) past niet zo goed bij de organische stijl van Natuurvoordeel (branding), en beide komen nogal kunstmatig over. Daar zit geen aandacht en liefde in. Je legt de nadruk op Voordeel en Natuur is bijzaak. Dat kan coherenter en kwalitatief een treetje hoger. En ten overvloede: teksten zijn aan te passen zonder ze inhoudelijk te wijzigen.
 6. Misschien kun je ook eens kijken naar een ondernemer die een vergelijkbare ervaring heeft: opschalen met een partner uit het Verre Oosten. Liefst uit dezelfde sfeer (mode, interieur, hobby, character merchandise, lifestyle). En goed afwegen of uitbesteden via nieuwe partners om kosten te besparen geen invloed heeft op de beoogde kwaliteit. Maar zo is het wel een ondernemersdroom! 😎
 7. Sinds wanneer is aambei-engel een voedingssupplement? Het oogt als een snel in elkaar gehamerde webshop zonder focus noch eenheid van stijl en toonzetting. Wie gaat in hemelsnaam consumenten vertellen wat onze missie is? En met al je hennep-producten wil je uiteraard ook niet al te ver voor de troepen uit marcheren. Hoe gaat Facebook om met CBD-oil? Eerst de basis maar eens op orde brengen voordat social media in beeld komen.
 8. Volgens mij is dat een toneelspelletje. Als de leden gestemd hebben, beslist vervolgens het ledenparlement - dat nu al weet dat het bestuur waarschijnlijk opstapt als ze niet accoord gaan. Pas daarna komt de vraag aan de orde: kan het accoord geheel of deels gewoon wel doorgevoerd worden zonder medewerking van het FNV? Popcorn erbij....
 9. Worstel je met een lopend conflict of wil je voorbereid zijn op eventuele klachten?
 10. Parket? Linoleum? Tegels? Anno 2019 zijn er talloze manieren om de voor/na-situatie vast te leggen op foto of video en digitaal op te slaan en delen, ook in detail. Maken jullie daar gebruik van? Zowel ten dienste van de opdrachtgever als documentatie tbv eventuele geschillen.
 11. Ja daar zie ik iemand pleiten voor verplichte sociale zekerheid. En de vervanging van zelfstandigheid door contractarbeid. In reactie op enkele kritische kanttekeningen bij de ZZP-explosie. Met een interessante opmerking van Realist over sociale zekerheid.
 12. Dus toch een samenspanning tegen ondernemers. Volgens mij zijn bijna alle drempels weggenomen de afgelopen jaren. Met als gevolg dat veel werkgevers dachten: we dwingen onze werknemers om zich in te laten schrijven als zelfstandige. Niet alleen postbezorgers en thuiszorgers, maar ook ITers die zich jaar op jaar laten detacheren bij dezelfde opdrachtgevers. Dat soort ondernemerschap is vooral aantrekkelijk voor werkgevers, niet voor werknemers met een ZZPetje op. Veel ondernemers zijn helemaal geen ondernemers. Moeten we een andere vorm voor bedenken. Hoeft niet perse terug naar vroeger. En als we dan naar nieuwe vormen kijken, bakken we wat sociale zekerheid terug in.
 13. Ja, dat is wel maf. Er bestaat geen economisch rechts meer; het nieuwe rechts is nationalistisch en achterdochtig. De wetenschap, de kunst, de media, de overheid: ze onderdrukken ons. Het nieuwe links denkt er bijna net zo over, alleen daar doen ook de grote bedrijven mee: Google, Facebook, Shell. Met als gevolg dat de oudere partijen meer gaan samenwerken.
 14. Kijk eens naar MyClimate...

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept