Ga naar inhoud

TwaBla

Raad van Advies
 • Aantal berichten

  18494
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

TwaBla won de laatste dag op 22 januari

TwaBla had de meest gelikete inhoud!

Karma

854

Persoonlijke info

 1. TwaBla

  zzp'er: bankrekening voor starters

  Voor zakelijke uitgaven vraag je bonnetjes en facturen. Wat zijn zakelijke broodjes? Voor internationale betalingen vind ik een extra creditcard van Revolut erg handig. Je iDealt voldoende saldo op dat account en dan kan je wereldwijd betalen. Je moet wel even nagaan of prepaid creditcards geaccepteerd worden. Zakelijk en privé gescheiden houden is een kwestie van goed boekhouden, niet van gescheiden bankrekeningen. Succes.
 2. Dat hele naäap fenomeen bij de supermarkten is een beetje aan het verdwijnen sinds die beseffen dat hun huismerk zo sterk is geworden dat ze niet meer op de dominante merken hoeven te lijken. Kijk naar voorlopers in dit domein en je ziet bij Marks & Spencer, Migros en in Nederland de Hema prachtig verpakkingsontwerpen. Lidl gaat ook al die kant op, maar soms vallen ze weer terug in oude gewoonten. Ik vermoed dat ze met hun leverancier samen een naam en verpakking hebben ontwikkeld voor een killer-pils: stoer en goedkoop. Het zal wel een obsessie bij Bavaria geweest zijn om het hipsterbier van Grolsch als mikpunt te nemen. Bij Bavaria vinden ze het leuk om een beetje te boekanieren. Op de uitkomst van een rechtszaak zou ik niet durven wedden; de argumentatie van beiden kanten raakt kant en wal. Want het is niet omdat commotie beide partijen voordeel biedt dat merkinbreuk ineens toegestaan is. Dat zou de deur openen naar wildwest-toestanden. Wel een leuke zaak weer.
 3. Unilever heeft tenminste twee keer geprobeerd het naäpen door Albert Heijn tegen te gaan en beide keren trok de A-merk leverancier aan het kortste eind, in 2005 en in 2009. Gelijkenis leidt niet vanzelf tot verwarring, volgens de rechter. Terwijl we allemaal kunnen zien wat de bedoeling is. Business Insider maakte twee jaar geleden een mooi overzicht van gelijkende verpakkingen. Het gaat in dit soort zaken doorgaans niet om het ultieme gelijk, maar om het ondergraven van de stellingen van de tegenstander. Met een naam als Kornuit vraag je om gedoe.
 4. Over verwarring valt eeuwig te debatteren, maar uiteindelijk is het een subjectief oordeel. Er is klankovereenkomst en deels ook beeldovereenkomst, maar Kordaat is geheel in hoofdletters geschreven en Kornuit niet. Een aantal overeenkomsten zijn typisch voor de hele productgroep, zoals de flesjes bijvoorbeeld. Overeenkomst leidt bovendien niet automatisch tot verwarring. Qua distributiekanaal zijn beide producten volledig gescheiden, dus in winkel of horeca is verwarring onmogelijk. Ben wel benieuwd wat er uit die zaak komt. Vraag me wel af of zoiets in kort geding uberhaupt beoordeeld kan worden.
 5. Reken eens voor wat je bedoelt met AOW met 20% minder voordeel... Welk voordeel heeft AOW? En wat is minder voordeel dan?
 6. De oudste rechten liggen bij Konrad. Verwarring tussen Kordaat en Kornuit is al beperkt, maar schade is nog veel lastiger aan te tonen.
 7. Zou moeten? En zelfs feitelijk zou moeten. Daar is de wetgever en de rechtspreker het niet mee eens. Er zal dus gelobbied moeten worden voor de rechtspositie van de (zelfstandige) ondernemer. Al worden ook grotere ondernemers de dupe van zulke dubieuze dienstverleners. Plan B is collectieve tegenactie. Maar gedupeerden hebben doorgaans niet de fondsen om gezamenlijk in actie te komen. Plan Bb is gezamenlijke tegenactie met hulp van sponsors en steunfondsen. Dat laatste is best mogelijk (een soort ombudsman voor zelfstandigen) maar heeft wel enkele aanduwers nodig.
 8. TwaBla

  Uurtarief computer branche

  Je onderschat de tijd die het kost. Voordat je terug bent van even een instelling aanpassen, ben je zo een half uur verder. Jouw klant snapt ook dat jij op zijn verzoek op pad bent gegaan, dus je kan voor zoiets een basistarief vragen van bv één uur. Vooraf duidelijk communiceren. Je kan ook service abonnementen verkopen of een support-strippenkaart. Als het service is aan klanten die al hun apparatuur bij jou bestellen, ligt dat anders uiteraard.
 9. TwaBla

  Regels foodtruck

  Maar neem je de trein als voorbeeld, een vliegtuig of een cruiseship, dan zie je dat er eten bereid en geserveerd wordt in talloze voer- en vaartuigen. Leestip: Motorkoken voor Beginners!
 10. Dat is Facebookbeleid, maar misschien is dat wel tegen de wet....
 11. Heb je het betalingsbewijs nog? Een afschrift van de overboeking? Een screenshot van de overboeking? Gaat het nu om de oude vordering, of is er een nieuwe vanwege stilzwijgende verlenging?
 12. En hoe heb je dat destijds geschikt? Is dat schriftelijk vastgelegd? De samenwerking met DAS (en Bos en LAVG) lijkt beeindigd. Sindsdien is er geen incassobureau meer actief en wordt niet meer gedagvaard. Streya zelf blijft dreigen, maar dat heeft geen gevolg. Blader even terug en je ziet dat Streya nu ook tenminste één rechtszaak verloren heeft.
 13. De postbus is een ander postadres. Er worden inmiddels ook weigerbewijzen van aangetekende stukken aan het dossier toegevoegd, mochten die ooit nodig blijken.
 14. Die 'paar km op elk gewenst momet' is dat ook woon-werk verkeer? Wat zijn 'kleine logistieke problemen' en hoe worden die nu opgelost?
 15. Niet bekend bij het Handelsregister, niet bekend bij PostNL. Aangetekende post komt retour vanwege 'leeg pand'.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké