Jump to content

TwaBla

Legend
 • Content Count

  21,516
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  57

TwaBla last won the day on August 3 2020

TwaBla had the most liked content!

Community Reputation

1,258

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketing

Recent activities

 1. Bij Thuiswinkel.org schatten ze dat Nederlanders voor 1,4 miljard in het buitenland besteld hebben, waarvan 33% uit China, een slordige 450 miljoen.
 2. Dan wordt je tegen wil-en-dank alsnog erelid gemaakt. Wel re-tired maar nog lang niet tired! En dat risico? De ene soort bedrijvigheid heeft nu eenmaal een ander risicoprofiel dan de andere soort. Met een handvol vaste leveranciers aan de ene kant en een handvol klanten aan de andere kant zit je grootste risico waarschijnlijk bij je personeel. In de handel of in dienstverlening met snel wisselende opdrachtgevers en uiteenlopende leveranciers zijn problemen niet uit te sluiten.
 3. En dan streven naar een dichtgetimmerd contract toch? Risico liever mijden. Kosten liever mijden. Goh, komen er alsnog ideeën op uit dat onbetaald vrijblijvend advies. Niet zo mopperen meneer de pensionado!
 4. Subsidie van de Chinese overheid. Dat weet ik zeker. Bedrijven zijn onderdeel van een plan en daar stelt de Chinese overheid enorm veel kapitaal voor ter beschikking, met als gevolg dat wij een boel prullaria voor bijna niets kunnen kopen. Gratis thuisbezorgd. Tegelijk zie je dat Amazon en Zalando gesubsidieerd worden door kapitaalverstrekkers, dus er zitten diverse hamsters in deze mallemolens. Ali is een Chinese mallemolen die ontdekt dat ook in Europa overheden met subsidies strooien. Maar je hebt gelijk, het onderwerp was de bijkomende kosten van een bes
 5. Uit Groenten&Fruit Actueel van 4 mei: Wat klopt niet? Van die vier mensen in een vakantiehuisje?
 6. Daar zijn we net aan ontsnapt. Er wonen al een kwart miljoen Polen, Bulgaren en Roemenen hier die laagbetaalde baantjes in kassen en distributiecentra hebben, terwijl ze als uitzendkracht en niet-ingeschreven bewoners amper rechten hebben. Die zitten nu per 4 in vakantiebungalows en betalen daar veel te veel huur voor. Verelendung in praktijk.
 7. Theoretisch wel, maar jij was meer van de praktische toch? Alibaba kan net als Amazon aan zijn partners aanbieden dat de snellopers (dus vaak bestelde items) op voorraad gelegd worden in de markten waar ze goed verkopen. Daar hangt uiteraard een prijskaartje aan, maar wie weet subsidieert de Chinese overheid dat wel. Dan kost het dus niks. Terwijl het wel wat kost. Dat is Chinese logica en Chinese praktijk.
 8. Die potentiële overheidsklant moet ergens de indruk gekregen hebben dat jij verstand van zaken hebt. Dat was blijkbaar een misverstand, want nu ben je op een Nederlandse site terecht gekomen om iemand anders het antwoord op die vraag te laten geven. Wat ga je doen als die overheidsklant straks een echte klant is geworden?
 9. Besef wel dat jouw advies een andere ondernemer veel geld kan kosten. Met name het 'eerbetoon' argument is link. De mensen die met een I love Louis-shirt gaan rondlopen zijn merk-fans die zich het echte spul niet kunnen veroorloven maar wel mooie sier willen maken. Dat is exact de afbreuk die je als merkeigenaar wil voorkomen. Het dwingt de merkeigenaar bijna om voorbeelden te stellen en kleine webwinkeliers voor de rechter te dagen als die dwars liggen. Parodie is beter te beargumenteren, maar Louis Vuitton laat niet met zich spotten. Hier een overzichtje van zaken anno 2012. En e
 10. Zo werken ook ondernemers samen die zich gedupeerd voelen door Vandaag Online, een online marketingbedrijf dat twee verkopers langs stuurt bij startende eenmanszaken om ze een contract te laten tekenen dat een vierjarige overeenkomst blijkt te zijn waardoor ze vele duizenden euro's moeten betalen voor een tamelijk nutteloze extra marketingsite vol gekopieerde teksten. Wie een dag later belt om de overeenkomst op te zeggen, mag een boete betalen van nog steeds een paar duizend euro. Grappig verdienmodel dat ook in BNNVara's Kassa bekritiseerd werd. Ze vergelijken de verweerschriften
 11. Paar suggesties. Je kan een besloten Facebookgroep beginnen. Check wel of mensen die zich aanmelden inderdaad een advertentie kunnen tonen en te bereiken zijn op de naam en het adres dat ze opgeven, want de uitgever en zijn advertentieverkopers willen weten waar je het over hebt. Bouw aan een dossier met kopieën van contracten, van advertenties en met verklaringen waarin je de essentie van eventuele misleiding of wanprestatie vastlegt. Je kan ook op Linkedin een topic beginnen waar je ervaringen deelt. Een rechter heeft in een vergelijkbare zaak van Invorderingsbedrijf versus Boze
 12. Oh, dat was al op Europees niveau. Dan zou het dus bijna 30 miljard aan omzet zijn, waarvan 3 miljard (10%) tot 9 miljard (30%) retour moet. Ergens klopt iets niet.
 13. Als er zeven miljard BTW gemist wordt, gaat het om een volume ter waarde van bijna dertig miljard euro in Nederland alleen. Hoeveel procent gaat normaliter retour? In Nederland worden alle retouren van (Noord-West) Europa verwerkt. Wordt de retourstroom dan een factor 10 groter? Of is dat getal om te beginnen al een beetje overdreven?
 14. De kleur bruin is dezelfde, het gebruik van rondjes en sterretjes is hetzelfde: je moet lef hebben om voor een rechter te gaan beweren dat je niet meelift op de merkbekendheid van Louis Vuitton, dat je geen verwarring veroorzaakt en dat je met die goedkope zooi geen afbreuk doet aan het merk. Ik zou dat Oezbeekse Roulette willen noemen: of je krijgt gelijk of je mag de hoofdprijs betalen. Laat even weten hoe het afloopt? Ik ben reuze benieuwd.
 15. Alle retouren van AliExpress in (Noord-West) Europa worden afgehandeld op het depot van de douane (uitbesteed aan PostNL?) in Schiedam. Van daaruit worden via de achterdeur zakken met 100 pakketjes aangeboden als een soort uberraschungsgeschenk voor 50 euro, zo meldt iemand in de Facebookgroep Aliversusderest. Die retouren lijken een probleem voort PostNL/de douane. Terug naar China is zinloos. Terug in de handel brengen kan niet. Vernietigen dan? Of dumpen in Oost-Europa of Afrika?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept