Jump to content

TwaBla

Raad van Advies
 • Content Count

  19,735
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

TwaBla last won the day on December 6

TwaBla had the most liked content!

Community Reputation

979

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketing
 1. Toch zou het wel mooi zijn als deze vraag in algemener zin beantwoord kan worden: hoe zet je samen met diverse ontwikkelaars in verschillende landen een goed samenwerkingsverband op? Er zijn mensen die daar ervaring mee hebben. Een Nederlandse eenmanszaak lijkt me een wankele basis.
 2. Een oud-moderator van dit forum is @Alef Arendsen die mee aan de basis stond van SpringSource dat op dezelfde globale basis werkte. Misschien leest-ie nog mee...
 3. Niet registratie telt bij handelsnamen maar gebruik. Jij verkoopt blijkbaar een product dat vervolgens gedropshipped wordt. Of zij verkopen weet je niet, maar ze installeren wel. Dat suggereert een verschil. Jouw product vergt geen professionele installatie, hun product wel. De kans dat jij hen het gebruik van die handelsnaam kan ontzeggen is gering. Dan zou je moeten aantonen dat ze die naam later zijn gaan gebruiken. En het kost je een paar centen. Blijft als enige optie over: jouw naam veranderen. Of een beetje aanpassen. Net zoals HEMA Amsterdam.... Je kan ook standaard een andere kleur gebruiken of een logo toevoegen. Of de hele zaak verder negeren.
 4. Over een week is over een week. Op zichzelf is de dreiging dat er een incassobureau ingeschakeld wordt betekenisloos. Dat is gewoon iemand anders die brieven stuurt. Die jij dan kan vertellen dat de vordering betwist wordt, eventueel met de redenen waarom. Dan mogen DTG en het bureau gaan bepalen of ze tot dagvaarding over gaan. Daarvoor moeten ze een deurwaarder inschakelen. En daarna mogen beide partijen hun kant van de zaak toelichten aan de kantonrechter. Dat is voor zo'n bedrag niet echt de moeite waard, ook voor DTG niet.
 5. Tenzij strijdig met de wet. De bestemmingsbepaling in de huurovereenkomst kan in strijd zijn met de Mededingingswet.
 6. Over Mr Tussaud is wel een heel verhaal uit de duim te zuigen. Hoe hij met lede ogen moest aanzien dat zijn vrouw een zaak met geboetseerde bekendheden op poten zette en toen maar zelf thuis restanten wax is gaan smelten om als alchemist zijn eigen pommades te brouwen uit varkensvet, bijenwas en diverse tuinkruiden. Moet wel een zwart-wit verhaal zijn met een hoog steampunk gehalte.
 7. Opgeteld is het vooral coulant van jouw kant dat één van de twee termijnen betaald is. KVT heeft verzuimd in de eerste mail een duidelijke termijn te koppelen aan het gevraagde bedrag KVT heeft verzuimd om naar de algemene voorwaarden te verwijzen de algemene voorwaarden zijn niet duidelijk over het verband tussen vergoeding en termijn (er is ook sprake van een eenmalig bedrag) KVT heeft verzuimd om een bevestiging te krijgen van de opdrachtgever KVT heeft verzuimd om later gemaakte afspraken te bevestigen KVT heeft verzuimd om op jouw bevestiging van die afspraken te reageren Als de overdracht van jou als bemiddelaar naar jouw klant als opdrachtgever niet goed gedaan is, veroorzaakt KVT bovendien schade door die klant te blijven aanspreken op een verschuldigd bedrag dat in onduidelijk en onafgerond overleg overeen gekomen zou zijn. Jij raakt er mogelijk een klant door kwijt. Dat is een potentiële tegeneis. Maar ik ben geen jurist.
 8. Sta je alweer een stukje sterker! Laatste puzzelstukje: mag jij uberhaupt een overeenkomst aangaan namens jouw opdrachtgever? Hoe en op welk moment is afgesproken dat de rekeningen naar die klant gaan? Me dunkt dat Klantvertellen (TPG) toch ook nog iets van instemming nodig heeft van die opdrachtgever voordat er een betaalplicht kan ontstaan.
 9. Daar kun je tegenin brengen dat van een professionele abonnementenverkoper als DTG/KVT verwacht mag worden dat ze in hun aanbiedingen prijs en periode noemen. Dan slaat ook de professionaliteitsbalans toch door in het voordeel van onze vraagsteller. Dat 24 maanden goedkoper zijn dan 12 maanden lijkt vreemd, maar sinds het internet hebben we een enorme diversiteit aan verdienmodellen erbij gekregen, dus die oude logica klopt niet altijd meer. Verder vind ik het schandalig dat een middelgrote organisatie als Kiyoh & DTG (De Telefoongids) een kleine startende sitebouwer via zijn klant chanteert. Het aanbod is amateuristisch gedaan (zijn de algemene voorwaarden ter hand gesteld? kijk eens hoe ver verstopt die op hun site staan...) en ook afspraken later worden genegeerd. Moet erbij zeggen dat ook de sitebouwer fout op fout stapelt, want de bevestiging van die afspraken had hij ook zelf in een mail kunnen bevestigen.
 10. Zou uberhaupt iemand weten wat de vraag is? Dit is een variant op Mijn Probleem en andere generieke kopregels die geen inhoudelijke mededeling bevatten. Zou heel het forum van zulke titels voorzien worden, dan kon niemand de weg vinden. Best te begrijpen vanuit de vraagsteller (geen kritiek) maar toch ook aanleiding om wederom voor eindredactie te pleiten bij de kopregels (dus niet in de berichten zelf) om optimale duidelijkheid te bevorderen.
 11. Een Japans dorp, wie kan daar nou bezwaar tegen hebben?
 12. Johan Kuyff is veels te obvious. Dat vervliegt meteen.
 13. Mr Tussauds Kuyff Palm Balm Bij Zepig krijg je een idee. Suggestie: voeg een beetje tint toe. Dus Kuyff Black Balm, Kuyff Red Gloss, Kuyff Pepper n Salt, et cetera...
 14. Is het voor jongens of voor meisjes? Of uniwax? Ben je bekend met de diverse baardsmeersels die via het barbier-circuit verkocht worden? En hun prijsniveaus? Hoe lang gaan jouw potjes mee? Met andere woorden: een abonnement voorziet in een nieuwe lading per... Heb je verschillende smaakjes? Voldoen je aan de hygiëne-eisen voor dit soort producten?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept