Jump to content

TwaBla

Raad van Advies
 • Content Count

  20,087
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

TwaBla last won the day on February 23

TwaBla had the most liked content!

Community Reputation

1,016

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketing
 1. Advocatenkantoor Berntsen Mulder heeft een stappenplan gemaakt voor ondernemers die gedupeerd zijn door dubieuze dienstverleners, dat ik maar even 1:1 overneem. Ze hebben nu ook elke laatste donderdag van de maand een gratis spreekuur in Alphen ad Rijn. * Aangifte wordt door de politie vaak afgewezen, omdat het een overeenkomst tussen twee ondernemers betreft. Verwijs dan bijvoorbeeld naar de Wet Acquisitiefraude (6:194 BW en 6:195 BW) op grond waarvan misleiding een strafbaar feit is - en vraag degene die de aangifte moet opnemen naar zijn/haar naam.
 2. Er bestaat zelf een geluidsopname waarop te horen is hoe een verkoper van Mediatrend beweert dat er een samenwerking is met de KvK. Die stellen we graag ter beschikking als het ooit tot een rechtszaak komt.
 3. In de overeenkomst met V*** Solutions (Tilburgse leverancier van kassasystemen aan filiaalbedrijven en franchise-ondernemingen / naam niet te noemen) wordt vermeld dat het een opdracht voor overstap is. Er is sprake van een software service maandbedrag en men noemt een totaal. Daarna is nog sprake van een ASPOS serviceovereenkomst. Of dat een aanvullende overeenkomst is, blijkt niet uit de tekst.
 4. Klaag luidkeels op diverse plekken en stuur een email naar Iduna (directeur Mediatrend) of Charrel (marketing manager Mediatrend) want die willen absoluut niet dat hun bedrijf of Bedrijvenpagina geassocieerd worden met zulke dubieuze verkooptechnieken die de medewerkers op hun call-center soms gebruiken (zoals suggereren dat ze samenwerken met de KvK terwijl ze daar alleen maar adressen van kopen) dan is de kans groot dat jouw 'overeenkomst' geannuleerd wordt.
 5. En als dit overwaait, is Coolblue zijn affiliates kwijt. Ben benieuwd wie het laatst lacht...
 6. Open een bankrekening bij Revolut en koppel die aan je Nederlandse rekening (zodat je geen grote tegoeden hoeft aan te houden). Bij Revolut kun je kostenloos van valuta wisselen, dus van dollar naar euro tegen dagkoersen.
 7. Nou vragen opdrachtgevers ineens om risico-inschattingen op papier te zetten. 1. risico dat virus klanten of medewerkers bereikt 2. risico dat aanvoerketen hapert Sussen is geen optie. Maar hysterie is dat ook niet. Gewoon nuchter naar de feiten en statistieken kijken Statistiek (voorlopig): 5% van alle patienten die zich bij de dokter melden vergt serieuze zorg, 2% overlijdt. Feiten: deelnemers aan carnavalbijeenkomst in Langbroich wordt aangeraden in quarantaine te gaan. Wat verwachten jullie voor de komende dagen? Wat doe je nu al? Ik probeer een handenwas-routine aan te leren....
 8. Richard heeft voortdurend werk, de klanten die Bob noemt hebben af-en-toe eens een klus. Netwerken binnen de sector dus! En showcases opbouwen...
 9. Wat een doolhof. We kunnen makkelijker vinden wat het niet is. Het is namelijk elektronisch geld, maar omdat dit tegoed besteed wordt bij de ontvangende partij is het voor de Wft geen elektronisch geld dat toezicht vergt. Het is een tegoed, maar als het geen opvorderbaar tegoed is in de zin van de Wft mag het dus wel terug gevorderd worden. Het doel van Art 3.5 is om te voorkomen dat partijen zonder toezicht bankdiensten gaan leveren, vandaar ook dat er een uitzondering wordt gemaakt voor tal van specifieke toepassingen zoals waardebonnen en wallets.
 10. Versio hoeft geen vrijstelling te krijgen, want zoals DNB uitlegt is de wet niet van toepassing op dit soort vooruitbetalingen. Versio heeft destijds wellicht stelling ingenomen omdat er rond de nieuwe wet wat ophef onder juristen was die alle soorten vooruitbetalingen en tegoeden onder de wet geschaard hebben, terwijl die wet erop gericht was bankfinanciering tot banken en toegelaten instellingen te beperken. Ik zou ze een brief sturen dat ze één nette kans krijgen om het resterend tegoed terug te betalen, waarna deze vordering uit handen wordt gegeven - met een verwijzing naar het schrijven van DNB.
 11. Met 90% van jouw verhaal ben ik het volledig eens @MrHTTP. Mijn idee is echter dat het cashflow- en traffic-deel de indruk wekken dat de maatregels van Coolblue diep doordacht zijn, terwijl het volgens mij vooral een opportunistische reactie is die wellicht door vrees voor de komende weken geïnspireerd is. Bij computer hardware dringen de Corona-effecten net als bij auto's wat trager door, omdat productie in omliggende landen plaats vindt en alleen bepaalde onderdelen uit China komen. Bij consumentenelektronica is China vaak wel het herkomstland (ook als de afbouw plaatsvindt in Turkije of Tunesië), dus daar worden tekorten eerder voelbaar. Die kostenverlaging (affiliates) en prijsverhoging is dus geen manier om snel meer geld te verdienen dat nodig is om de voorraad uit te breiden, maar gewoon een opportunisme dat ingebakken zit in revenue optimization. Vraag niet of het kan, maar profiteer ervan! De meeste detaillisten durven dit niet, maar ze gaan Coolblue vast wel volgen. Terwijl Coolblue waarschijnlijk zag dat Apple er ook geen probleem mee had om de prijzen op te trekken. Wat wordt er binnenkort nog meer duurder?
 12. Die is me veels te beleefd en schuldbewust. Daar wordt nauwelijks genoemd dat je misleid bent en het woord dwaling ontbreekt. Als je ooit met zo'n brief voor de rechter opduikt, vrees ik dat je aan de overeenkomst vast blijft zitten. Je bent geen consument maar ondernemer, dus moet je steviger in je schoenen staan. Het recht heeft geen clementie met slaperige ondernemers. Er staan in dit topic diverse voorzetten voor briefteksten waarin dwaling expliciet genoemd wordt. Inmiddels kun je ook wanprestatie noemen, omdat ze geen reizen meer kunnen aanbieden. Overigens verwacht ik niet dat het tot een rechtszaak komt, want deze meneer komt wat moeilijk uit zijn woorden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept