Jump to content

TwaBla

Raad van Advies
 • Content Count

  19,902
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  34

TwaBla last won the day on January 18

TwaBla had the most liked content!

Community Reputation

998

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketing
 1. Inderdaad. Dat is ook weer een waarheid als een koe. Je mag een mening vormen met wat je maar wil. Misschien zit er wijsheid in spreuken en gezegden. Misschien klopt het als het rijmt. Je kan er (met andere woorden) mee doen wat je wil. Het kan vriezen en het kan dooien.
 2. Ja, de beurtschipper. Dat waren goede tijden... Vroeger hadden we in Nederland een vadertje Drees. Die regeerde terwijl gewone mensen beurtskipperden. Nu wordt vadertje Rutte voortdurend bewerkt door lobbyisten van big agro en big distri en big multinationals. Dus moeten wij als eenvoudige skeurtbippers een beetje meekijken. Vandaar die cijfers. Vond ik wel interessant.
 3. Goeie vraag. Was me niet eens bewust dat ik dat woord had gebruikt. Ik vrees dat we de hele wereld aan overbevolken zijn en dat de natuur dat probleem gaat oplossen met een nieuw griepje of een onverwachte vulkaanuitbarsting. In Nederland vind ik het zelfs benauwend, na tien jaar in Engeland - dat qua aantallen niet eens zoveel minder bevolkt is. Het is heel knap dat wij in deze kleine delta zoveel eten produceren dat we na de VS 's werelds tweede exporteur zijn, maar nu mag de koers wel zo bijgesteld worden dat wij onze kennis van varkens en kippen en geiten gaan exporteren naar gebieden met iets minder dichtbevolkte gebieden. Maar mijn indruk is dat Nederland Distributieland met zijn enorme pakhuizen langs de snelwegen en een eindeloze stroom trucks met Oosteuropese chauffeurs die weekenden moeten doorbrengen op parkeerplaatsen ook niet echt een bijdrage levert aan een gezonde economie.
 4. Klinkt als een nette klant. Informeer eens of je ergens bij kan helpen. En laat 'm anders gewoon gaan. Is beter voor je karma dan incasso en rechtszaken.
 5. Lees dit topic door. Je kan een melding maken bij de Fraudehelpdesk en proberen aangifte te doen bij de politie. We zijn benieuwd naar mensen die dat gedaan hebben en of dat ergens toe leidt! Voorlopig niet betalen en eenmalig netjes laten weten waarom (zie eerdere suggesties) aan MKBopReis. Daarna aanmaningen negeren, tenzij ze met nieuwe info komen of een incassobureau inschakelen.
 6. Gezien de discussie over de milieu-effecten van landbouw in een overbevolkt land als Nederland is het wel handig ook eens goed naar de cijfers te kijken. We exporteren voor 90 miljard en importeren voor 60 miljard, dus het handelsoverschot is 30 miljard. We verdienen eraan, en dan rekenen we eigen consumptie niet mee. In die 90 miljard export zit 26 miljard wederuitvoer, dus ruwweg de helft van onze invoer gaat (al-dan-niet bewerkt) door naar het buitenland. In de resterende 64 miljard staan bomen, planten en bloemen bovenaan, gevolgd door vlees en boter, kaas en eieren. Waarom eieren en zuivel gecombineerd worden, is me een raadsel. Ook vraag ik me af waarom er dranken aan de agrarische export toegerekend worden, maar appelmoes en boontjes niet. Of gelden die als bewerkte groenten? Oeps, ietsje verder in het persbericht staan inderdaad ook bewerkte groenten en granen, opgeteld toch ook weer goed voor 10 miljard. En cacao: bijna 5 miljard! We schijnen te profiteren van de varkenspest in China. Dat verklaart een deel van die dure trekkers in Den Haag. De varkenscyclus op zijn hoogtepunt! Zien jullie meer interessante zaken?
 7. Goh. SRK Rechtsbijstand dat tot een jaar geleden verzekerden van Aegon en Nationale Nederlanden bij stond is vorig jaar met BrandMR gestart waar iedereen rechtsbijstand kan krijgen voor een lager tarief dan de gemiddelde 217 euro per uur die schijnbaar gebruikelijk is. Ook mensen die geen rechtsbijstandverzekering hebben. Dat vond de orde van advocaten volgens Advocatie.nl geen goed idee. SRK is geen advocatenkantoor, dus de NOvA heeft het nieuwe initiatief afgelopen najaar langs de ‘meetlat der advocatuurlijke kernwaarden’ gelegd. De orde dreigde zelfs met het tuchtrecht. Waarop SRK bezwaar aantekende bij de ACM. Dat leidde uiteindelijk tot een onafhankelijkheidsgarantie. Zie ook een interview met de oprichter op Vimeo. Diensten voor zelfstandige ondernemers volgen dit jaar...
 8. Aangestuurd vanuit het buitenland?
 9. Dat is nou ook weer overdreven. Er zijn inmiddels meer dat 10 geluidsopnames waarin te horen is dat het abonnement niet stilzwijgend verlengd wordt. Het risico is dus goed te overzien. En gezien de klungelige opvolging acht ik dat risico (dat je gedwongen moet betalen) beperkt.
 10. Ben je al eens langs geweest bij X?
 11. Ze mogen geen administratiekosten toevoegen als ze een aanmaning sturen. Wordt er een incassobureau ingeschakeld, dan mogen die incassokosten in rekening brengen van minimaal 40 euro en maximaal 15% van de hoofdsom. Dat is wel interessant. Het lijkt om de politie in Deventer te gaan. Als iemand daar eens een telefoontje aan wil wagen, laat ons weten wat de politie zegt! Is er een dossiernummer?
 12. Zorgondernemen is een relatief nieuw onderwerp op dit forum, maar wellicht trekken dit soort topics meer zorgondernemers aan en experts die weten hoe de vermenging van commercie en zorg werkt. Het zijn toch iets afwijkende geldstromen met andere regels, met name subsidie, sponsoring en donaties.
 13. Dat was geen offerte maar een rekening. Niet betalen! Blader maar eens door alle voorgaande berichten, dan kom je vanzelf de woorden tegen waarmee je kan aangeven waarom je niet betaalt. En ook het mailadres waar je de geluidsopname naartoe kan sturen (TwablaHL@gmail.com). Volg de ontwikkeling van dit topic. De kans dat ze serieuze incasso gaan inschakelen acht ik niet groot.
 14. Reden te meer om eens bij vergelijkbare initiatieven te gaan buurten om te kijken hoe ze dat structureren. Het is bijna een vak apart, zeker wanneer er subsidiestromen en donatiestromen lopen met alle bijbehorende voorwaarden. Daar heb ik ook geen verstand van, maar ik weet wel iets van ANBI's - al blijft het een mysterie wat de Belastingdienst allemaal wel en niet door de vingers ziet. Het verwerken van PGB Dagbesteding via de stichting is eigenlijk een aanvullende bron van inkomsten voor de horeca-onderneming, naast de typische horeca-inkomsten. De kosten van begeleiding zijn een aanvullende kostenpost, naast de kenmerkende horeca-kosten. Of die inkomsten voldoende zijn, zul je bij andere initiatieven moeten uitvinden. Zo uit de losse pols zou ik aanraden die zorg-bedrijfsmatige activiteiten in een werkmaatschappij te stoppen (stichting of BV), zodat de ANBI zich helemaal kan toespitsen op het Algemeen Nut en de donatiestromen. Dan is het ook makkelijker om rolvermenging in het bestuur van de ANBI te vermijden. Gewoon alle dagelijkse activiteiten via de werkmij en het bestuur van de ANBI die twee keer per jaar toezicht houdt op beleid en bestedingen.
 15. Er zit een element van misleiding en valse representatie in. Werken samen? KvK-inschrijving een verzekering van kwaliteit en erkenning? Al je even terug bladert, zie je dat er ook een jurist deelneemt aan deze gedachtenwisseling, die haar praktijk aantrof bij Trustoo. Wellicht heeft @UwJurist suggesties voor een jurische aanpak.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept