Jump to content

Christine

Legend
 • Content Count

  5,483
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

320

Personal info

Register

 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.nebib.nl

Company info

Recent activities

 1. Dat moet je zeker niet doen. Nederland is een kut-land voor ondernemers die failliet gaan. Iedereen weet dat ondernemen gelijk staat met risico's nemen, maar als het dan een keer niet lukt dan krijg jij de shit. Je moet het jezelf niet kwalijk nemen, je gaat gewoon verder, en vroeg of laat kom je er weer bovenop. En dan ben je een stuk cynischer, een stuk makkelijker in het nemen van risico's, en je bent nergens meer bang voor.
 2. Ik denk toch dat ik een overeenkomst ga opstellen en ga opsturen ter goedkeuring. Ondertussen werk ik via een intermediair, dat kost me gemiddeld €20 per uur, maar dat lijkt wel waar de overheid op uit is.
 3. Jan Sloot fleste de zaak. Die had een briljant idee waarvan hij zelf wist dat het niet uitgevoerd kon worden. Eigenlijk heeft het dan ook geen bescherming nodig.
 4. Dat is met een goed Anlicisme "naast het punt". Het artikeltje gaat niet over bescherming, het gaat erover dat bescherming niet bepalend is voor je succes, maar de uitvoering. Dat zet ik af tegen al die jongelui die hier op HL komen met een briljant idee waarvan ze, als het maar goed beschermd kan worden, slapend rijk gaan worden. Iedere ondernemer weet dat je niet slapend rijk wordt, maar dat je hardwerkend rijk wordt.
 5. http://aafkeromeijn.nl/2016/02/22/de-belastingdienst-makkelijker-kunnen-we-het-niet-maken/
 6. De reden daarvan is dat in het verleden een rechter wel 's een uitkering heeft toegekend aan een freelancer die achteraf verklaarde in verkapte loondienst te zijn geweest. De overheid wil dat voor zijn. Als je als ondernemer verklaart dat je afstand doet van rechten op uitkeringen en wat er meer betaald wordt uit die loonheffingen, dan loopt de overheid geen risico om uitkeringen oid te moeten betalen waarvoor geen premies zijn afgedragen. Mijn verklaring zou dus voorkomen dat mijn klant loonheffingen moet afdragen. De politiek moet nu eindelijk 's af van dat ze iedereen in loondienst wi
 7. Wat ik zou willen is een VO: een "Verklaring Ondernemer". "Hierbij verklaar ik, ondernemer X, dat ik zelfstandig werk en afzie van uitkeringen, ziektegeld en wat dies meer zij. In ruil betaal ik daar dan geen premies voor".
 8. Het voelt zeker erg goed om "LMGTFY" te posten? De links zijn grotendeels dezelfde voorbeelden als op de site van de belastingdienst. En mijn vraag was natuurlijk wat abstracter bedoelt dan "een specifiek voorbeeld van een overeenkomst voor een app-ontwikkelaar". Maar wellicht heb je nooit eerder posts van me gelezen. Al die voorbeelden ademen een sfeer dat je als freelancer volledig vrij moet zijn in wat je doet. Dat is natuurlijk niet zo. Een klant huurt je in om iets heel specifieks te doen, en als je dan iets anders doet, dan betalen ze je niet, en terecht. De meeste bedri
 9. De klant zegt welke functies de app moet hebben, levert de graphics, de flow, en verwacht van mij dat ik het precies bouw zoals ze specificeren, tot op de pixel nauwkeurig.
 10. De belastingdienst heeft "voorbeeldovereenkomsten" op hun site gezet. Met deze overeenkomsten kun je in de post-VAR wereld je rechten als zelfstandig ondernemer waarborgen. Maar wat moet je doen als er voor jou geen voorbeeld tussen zit? In het voorbeeld voor "app en game ontwikkeling" staat dat ik zelf de app moet bedenken, maar ik werk altijd strikt volgens de specificaties van de klant. Er is geen branchvereniging van app-ontwikkelaars die een voorbeeldovereenkomst voor mij gaat ontwikkelen. Ik wil ook niet zelf een jurist inhuren om een overeenkomst op te stellen, vind ik zonde van het gel
 11. Wat ik mis is dat het manifest begint met "Ein Gespenst geht um in Europa...."
 12. We moeten af van het begrijp "schijnzelfstandige". Als iemand ervoor kiest zelfstandig te werken dan is dat een keuze en die keuze moet je respecteren.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept