Jump to content

TwaBla

Legend
 • Content Count

  21,035
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  57

Everything posted by TwaBla

 1. Jij bent er wel eentje van grote stappen, snel thuis zeg. Maak een geestelijk ommetje 🐾 , gebruik je fantasie eens en voeg er een woord aan toe: Dogs United Happy Dogs Dogverdomme! Dogs Vriezeveen Dog Choir Kun je ook een domeinnaam vinden die nog niet in gebruik is.
 2. That is why experienced creatives make sure financial agreements are clear before the work starts. Otherwise conflicts are inevitable. A payment mentioned in an informal letter can be (part of) an agreement too. But nobody will get your money if you don't do something yourself.
 3. Terechte vraag. Ik had het de ontwerper gevraagd en die reageerde per mail. Dat heb ik niet gecheckt, maar wellicht kun je vertellen hoe zoiets te controleren is. In Nederland, op Europees niveau of wellicht elders. Leren we ook weer wat van. Het intellectueel eigendom zit vol klimbergen en valkuilen, dat blijkt wel weer. De vraagsteller is snel blij met een antwoord (hop, een validatie erop) maar er wordt hier van alles door elkaar geprakt. RVO heeft het voor ondernemers op een rijtje gezet: Octrooi of anders beschermen? Daar is te zien dat een patent iets anders is dan een merk,
 4. Ja, dat is zo. Hier is sprake van niet-geregistreerde gemeenschapsmodellen. Dat is op zich een interessante toevoeging, ware het niet dat de aanname niet correct is. Het ontwerp van Mr Bright is van een ervaren designer, en die heeft het model dus wel geregistreerd. Dat geeft haar meer mogelijkheden om op te treden tegen namakers en verkopers van namaak, me dunkt ook tegen dropshippers. Hoe, wat, waar en of wil ze niet op een open forum delen met de wereld. En dat is ook weer te begrijpen. Voor meelezers is het wellicht spannend om een
 5. Terechte vraag. Het merkrecht speelt helemaal geen rol in dit geval, want niemand maakt inbreuk op een merk. Het gaat om de vorm oftewel het design. Daar luiden andere klokken voor. Voorbeelden met Nike en Ajax leiden alleen maar af van de vraag. Als er sprake is van inbreuk op een auteursrecht of modelrecht, is de vraagsteller als verkoper wel verantwoordelijk en aansprakelijk. Kan zich niet verschuilen achter 'bemiddelaar' en dropshipper. Schadeclaim zal gebaseerd zijn op misgelopen winst van de design-aanbieder, een veelvoud van wat de Alibaba-dozenschuiver verdiend
 6. Het oordeel van de rechter over wat smaad/laster is en welke schade dus niet of wel toegerekend kan worden blijft een belangrijke vingerwijzing, ook voor eventuele andere zaken waar een bekritiseerd bedrijf zich beklaagt. Heeft deze uitspraak ooit gevolgen gehad? Hoe staat het met die schadestaatprocdure?
 7. Dat is een heel andere vraag: de heiligverklaring van ondernemers. Maar het antwoord is simpel. Wil je net zo rijk worden als Bezos, dan moet je geen online boekwinkel openen. Bezos is ook niet rijk geworden van de opbrengst van zijn online boekwinkel, maar van de waarde van zijn aandelen. Bezos zit in de business van story-telling. En dat doet-ie al heel lang heel goed.
 8. Nee, dat rekenen we uit. Daar heb je analisten en pers voor. Bij Amazon valt het te deduceren. Uit die brutomarge (verschil verkoopprijs en inkoopprijs) moeten heel veel kosten gedekt worden. De nettomarge is maar een paar procent, want de concurrentie is enorm. Supermarkten moeten het hebben van omloopsnelheid. De extra kosten van bezorging wegen daar veel zwaarder dan in de boekhandel of bij kleding. Zeker omdat diepvries + koelvers + conserven samen vervoerd worden.
 9. Ze zeggen zelf dat ze er al twintig jaar verlies op maken. Amazon maakt ook nog steeds verlies op de eigen verkoop van producten. Picnic heeft oa de Brenninkmeijers als suikeroom. Aldi en Lidl verdienen in Duitsland wellicht met non-food dat betere brutomarges heeft. Bij Jumbo rekent opa Van Eerd nog mee. Alibaba lift mee met de Chinese overheid. Gratis is al vanaf het begin niet vol te houden.
 10. Bestel maar eens een doos wijn. Twaalf flessen van drie euro per stuk in een enorme omdoos. Ze rekenen wat geld voor de koerier, maar ze maken daar een veelvoud aan verlies op. Een pizza heeft een kale kostprijs van één tot twee euro. Daar zit een veel hogere brutomarge op dan bij producten uit de supermarkt. Als je de wereld door consumentenogen bekijkt, heb je een heel andere beleving.
 11. Hangt ervan af wat je wil vergelijken. Ahold heeft wel beleggers die kritische vragen kunnen stellen. En daar weer tegenover beleggers die het prachtig vinden dat Ahold voorop loopt met Peapod en Bol.com. Beleggers zijn sowieso een beetje gek, want die klassificeren Amazon als een retailer (terwijl het enige winstgevende deel AWS een technologiebedrijf is). De investeerders die Zalando en Picnic mogelijk maken, hopen wellicht dat er eens een mooie overname volgt. Picnic kan dankzij Edeka nu ook bijzondere producten toevoegen aan het assortiment. Bezorgen bli
 12. Dat baseer je op deze beschrijving? Ik lees daar vooral in dat Peter beter afstand kan houden. De twee kemphanen zijn de passieve aandeelhouder en de actieve bestuurder (bekende van Peter) die zwaar leunt op de cijferpersoon. De passieve aandeelhouder heeft een schuld aan de BV en reageert dus agressief. Ik lees nergens of het een winstgevende danwel verlieslatende zaak is, maar de bedoeling is de BV af te wikkelen. Is dat opheffen? Of overhevelen naar een andere rechtsvorm? Kan het zijn dat de aandeelhouder hoopt een slaatje te slaan uit deze afwikkeling? De vraagstell
 13. Heb je dit jaar nog andere inkomsten gehad? Haal je het urencriterium? Is het aantal mede-inwoners in je huishouden van invloed?
 14. Nu.nl heeft nu ook ontdekt dat Ahold verlies maakt met online bodschappen. Marit van Egmond schuift het af op investeringen. Dat roepen ze bij Amazon en Zalando ook al een generatie lang. Je moet wel iemand hebben die de verliezen dekt. Piknik heeft daar grote investeerders voor. Ook nog steeds verlieslijdend, aldus Nu.
 15. Ook de 🐈 spatiëring is niet altijd goed, merk ik nu.
 16. Hoog tijd voor smaakvolle 🚕 emojies dan.
 17. Dat zou een reden kunnen zijn om emojies spaarzaam in te zetten.
 18. Nieuw is het niet. Maar ik experimenteer nu met emoticons in de subjectlines van emailings die er per duizenden opt-in uit gaan. Wat vinden jullie daarvan? Oogt het spammerig of is het juist die ene extra trigger... zo lang niet iedereen ze gebruikt? Is de keuze beperkt tot het aanbod in Emojipedia of kunnen ook eigen favicons gebruikt worden?
 19. Prima als mensen daarover willen praten, maar de oorlogen in het Midden-Oosten en de wederopleving van Stalinisten in midden-europa veroorzaken ook veel leed. Om over obesitas nog maar te zwijgen. Maar ik vind alle debat op zo'n forum een goede zaak.
 20. Trump en Brexit hebben amper invloed op de meeste ondernemers; Corona wel.
 21. Je bedoelt kleine etenswaren? Vraag is dan: zijn die groter, kleiner of even groot? In Leiden zijn dat bijvoorbeeld: thee- en koffieconcepten, brood- en lunchconcepten, ijs- en yoghurtconcepten. Wat kwam je zelf zoal tegen op Google? Welkom op HL!
 22. Je praat in raadsels. Toch zit de oplossing al in de puzzelstukjes verborgen, je ziet 'm alleen nog niet. Je hebt woorden en beelden om mee te spelen. Een voorbeeld is Fiat, Seat en Lada. Daar kon je aanvankelijk aan zien dat ze dezelfde mallen hadden. Kijk eens op je bankkaart. Alle bankkaarten zijn aangesloten bij Visa of Maestro. Waar zie je dat aan? Je app kan de Domino's Pizzafinder zijn of de Pizzahut Pizzafinder.
 23. Er zijn meer recente klachten over Bouw&Verbouw oftewel Bouwenverbouw, onder andere bij Klacht.nl en Klachtenkompas. Het blijkt dat ze zich onder andere voordoen als bellers namens de kamer van Koophandel. Daar heb ik een opname van, maar andere geluidsopnames zijn ook welkom. Het dossier Mediatrend gaat weer open!
 24. Mediatrend is bekend bij de Fraudehelpdesk. In het verleden waren er veel problemen met misleidende verkoop van vermeldingen op Bedrijvenpagina, een activiteit die door Mediatrend nu is ondergebracht bij Sitebeheer. Daarover zijn rechtszaken gevoerd, en daar heeft de Fraudehelpdesk een persbericht over geplaatst. Dat persbericht is nu echter verwijderd, waarschijnlijk omdat de marketingafdeling van Mediatrend beweert dat misleidende verkoopgesprekken niet meer plaatsvinden. Ik heb desondanks geluidsopnames die het tegendeel bewijzen. Als jij dus voor de rechter moet bew
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept