Jump to content

Anonieme-vraag

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. De persoonlijke betaaldata zijn in dit geval van jouw of jouw bedrijf? indien dat het geval is dan mag jij deze gegevens gewoon vertrekken aan de beoordelende crowdfundpartij. Let erbij wel op dat je wellicht de gevoelige persoonsgegevens van derde anonimiseerd. Twee juristen/advocaten geven aan dat het niet mag. Waarom zou het volgens u wel mogen? De data zijn van mijn bedrijf. Anonimiseren wordt door de crowdfunder niet geaccepteerd. Voorlopig ben ik dan ook met enkele andere partijen in gesprek en laat deze crowdfunder vooralsnog buiten beschouwing. Geen van de andere partijen vraagt overigens om inzage in bankgegevens.
 2. Aha, op die manier bedoelde je dat. Ja, daar heb je wel een punt. Roel, de jaarcijfers worden door de accountant opgesteld. Dan mag de crowdfunder toch aannemen dat deze correct zijn. Maar eens afwachten wat de branche vereniging te zeggen heeft. @ Logistieke dienstverlening. Als ik de informatie niet verstrek dan wil men inderdaad geen zaken doen. Maar dat wil nog niet zeggen dat ik die informatie zo maar mag vrijgeven. En op zich wil ik de informatie best geven, mits ik hiermee de AVG niet overtreedt. Die boetes zijn ook niet mals.
 3. Ik verstrek de gegevens aan de crowd funder, dan is het toch mijn verantwoordelijkheid om dit met de crowd funder af te stemmen? Er zullen vast meet instanties zijn die deze gegevens opvragen maar dat heb ik nog niet bij de hand gehad. Highio, bedankt voor de tip. Nooit bij stilgestaan dat er een branche vereniging zou zijn maar die bestaat inderdaad. Ik zal hen benaderen om eens te informeren hoe zij hier in staan. Het zou gaan om een financiering van €60.000. Hetgeen ik wil financieren is een soort van licentie. Zie ook een ander topic van mij: eerder topic
 4. Er mag niets geanonimiseerd worden volgens de crowdfunder. Dus ook de gegevens van klanten en leveranciers moeten inzichtelijk zijn. Men geeft aan dat deze gegevens nodig zijn om de cashflow te bekijken en om te kijken of er geen fraude en witwas praktijken plaatsvinden.
 5. Een eenmanszaak wordt gezien als natuurlijke persoon. De (bank)gegevens vallen daardoor dan toch onder de AVG?
 6. Wat is de definitie van persoonsgegevens? Als ik op internet zoek dan zie ik diverse websites die rekeningnummers ook als persoonsgegevens aanmerken.
 7. Dat de crowdfunder mijn gegevens inziet vind ik logisch, anders is het wel erg moeilijk financieren... Op de bankafschriften staan uiteraard de bij- en afgeboekte bedragen. Maar ook de rekeningnummers en naam van de klanten en leveranciers. Dit lijken mij wel persoonsgegevens. Hoewel ik geen zaken doe met particulieren. Maar ik neem aan dat gegevens van bedrijven ook onder deze regelgeving vallen.
 8. Toevallig nog een juridisch onderlegd persoon aanwezig die hier iets over kan zeggen?
 9. Tja, als die niet met terugwerkende kracht geldt dan is dit überhaupt niet toegestaan. Uiteraard worden er vaker financiën doorgespit maar dat is dat vaak door een bank. En die hebben sowieso al inzage in mijn rekeninggegevens.
 10. In aanvulling op de start post. Het crowdfund platform is mijn aanvraag aan het beoordelen. Om dit te kunnen doen willen ze alle transacties zien van mijn zakelijke bankrekening. Dit wil men over de afgelopen 15 maanden ontvangen. Het gaat dus om transacties van en naar mijn bankrekening. Tot op heden weiger ik deze gegevens aan te leveren. Dit heb ik ook gemeld met een onderbouwing. Hierop verwijzen ze mij door naar een privacy verklaring. Volgens mij moet er echter een verwerkingsovereenkomst tussen mij en het crowdfund platform worden afgesloten. Ik/zij zijn dus nog niet in overtreding, dit wil ik graag zo houden. Maar zonder deze gegevens wil men de aanvraag niet verder behandelen. Ik wil daarom graag eerst helder hebben hoe dit proces in zijn werk zou moeten gaan.
 11. Goedemiddag, Op dit moment zit ik in een traject om een financiering te krijgen. Eén van de mogelijkheden is crowdfunding. Nu vraagt deze partij echter inzage in mijn bankgegevens over de laatste 15 maanden. Deze gegevens mogen niet zijn geanonimiseerd. Op zich vind ik dit zelf geen probleem maar mag ik deze gegevens wel verstrekken in verband met de AVG wetgeving? Het crowdplatform heeft wel een privacy verklaring maar welke waarde moet ik daaraan hechten, en is dit afdoende reden om de bankgegevens te verstrekken?
 12. Inmiddels weer een tijdje geleden en vele overleggen met mijn buitenlandse vriend verder... Na overleg met onder meer mijn boekhouder, een belastingadviseur en mijn buitenlandse partner hebben we nu een andere opzet in gedachten. De licentie brengen we onder in een nieuwe IE BV waarvan ik 100% aandeelhouder zal zijn. Dit nieuwe bedrijf voert geen arbeid uit, buiten het factureren van de licentie kosten. Mijn huidige bedrijf betaald aan de IE BV voor het gebruik van de licentie. Mijn buitenlandse vriend zal gecertificeerde producten inkopen van mijn huidige bedrijf. Deze producten koopt hij tegen een minimale winstmarge. In ruil daarvoor draagt hij 50% van de kosten voor de certificering. Over ~4 weken heb ik ene gesprek met het consortium om te horen wat de exacte kosten worden en hoe wij mee kunnen doen in het traject. In de tussentijd wil ik graag alvast wat afspraken met mijn buitenlandse partner op papier gaan zetten. In de basis kunnen wij dit samen wel in grote lijnen opzetten. Alleen het juridisch uitwerken is toch iets voor een specialist. Kan iemand mij een bedrijf adviseren die Engelse contacten kan opzetten waarin onder meer opgenomen moet worden dat: [*]Wij onze producten aan de buitenlandse partner leveren met een minimale marge van x% [*]De buitenlandse partner 50% van de licentie kosten betaald [*]Etc Er zitten genoeg juridische mensen op dit forum, wellicht dat één van hen mij verder kan helpen. Of op het juiste spoor kan zetten?
 13. En wie gaat die producten dan verkopen? Jij, of die certificeerder? Als het die certificeerder is, heeft hij dus alle macht in handen, jij wordt gewoon anonieme leverancier, en kunt uitgespeeld worden tegen andere leveranciers en zijn eigen interne productie. Als jij het bent, moet je dus producten met het merk van de concurrent verkopen. Hoe gaat dat in de praktijk? Lijkt me gek, dat Coca Cola zijn spul in Pepsiflessen doet, en het dan verkoopt met de geheime boodschap: ja, er staat wel Pepsi op, maar trek je daar maar niets van aan, eigenlijk zit er echte cola in. Ik verkoop dan mijn koelkast met het merk van de gecertificeerde partij er op. Ik maak dan dus reclame voor die partij, en niet voor mijn eigen merk. Van daar dat ik (en mijn partner) bij voorkeur zelf een bedrijf oprichten. Dan worden mijn producten die ik nu als merk "X" verkoop dan als merk "Y" verkocht. Maar merk Y verkoopt alleen producten van mij en mijn partner. Ron, dat is precies de reden waarom ik zelf de boel wil regelen. Het stukje product aansprakelijkheid ligt dan wel bij mij, maar ik sta achter de kwaliteit van mijn product. Over de verdeling van de taart hebben we het niet gehad maar ik vermoed dat zij inderdaad een fors stuk willen hebben. Edit: typo hersteld.
 14. Gisteren heb ik gesproken met één van de leden van het consortium. Zij gaven aan dat ik eventueel mijn producten via hen kon laten certificeren. In de praktijk komt dit er op neer dat ik op mijn product de merknaam van dit andere bedrijf plak. Wel moeten ze dan de technische gegevens hebben van ons product om dit mee te nemen in de certificatie. Deze werkwijze verschilt al nauwelijks meer met het idee wat ik en mijn partner hebben. Blijft dan nog wel de vraag hoe we dit het beste kunnen aanpakken.
 15. Dat is inderdaad nog punt twee. Hoewel enkele andere partijen min of meer hetzelfde doen (ergens anders inkopen, andere sticker erop en verkopen). Grote verschil is uiteraard wel dat in ons geval er twee bedrijven "achter" het nieuwe bedrijf zitten.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept