Jump to content

Peter VH

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Goedemiddag Henk, Wederom dank voor je reactie. Mijn excuses, ik heb dat niet goed verwoord. Ik los dan volledig in en kan dan het krediet opheffen. Morgen afspraak met de boekhouder. Ben heel benieuwd, vreemde situatie zo..
 2. Hallo Henk, Dank voor je hulp. In mijn optiek klopt dit dus ook niet. Het krediet kan ik inlossen, en is inmiddels al lager. Maar nu komt de vraag bij mij boven; hoe verwerk ik dat? Ik stort dus het openstaande kredietbedrag op de rekening van het flexibel krediet zodat krediet €0 is. Maar dat geld komt dus niet op mijn zakelijke rekening binnen. Hoe neem ik nu dat negatief vermogen weg? Of zie ik dit verkeerd?
 3. Dat is ook waar ik me nu zorgen om maak. Dat het ten onrechte zakelijk gezet is. En wat dus nu de consequenties zijn wanneer ik tegen mijn nu boekhouder zeg dat het krediet weer naar privé moet.. Mijn inziens heb ik nu een negatief vermogen op de zaak en een BKR privé. Op deze wijze wat lastig uitleggen aan een geldverstrekker... Overweeg nu dus om het ' recht' te zetten. Alle advies is welkom;)
 4. Hallo Roel, Dank voor je reactie. Nee , die auto was een privé auto. Dit krediet had ik al jaren voordat ik de eenmanszaak begon. Lijkt er inderdaad op dat de lening ten onrechte zakelijk gezet is. Dat baart mij ook zorgen. Bij terug draaien gaat dat dan tot 5 jaar terug? Betreffende het " onterecht" aftrekken van de rente van het krediet?
 5. Dank voor de reacties. Ik heb nu een BKR ( als zijnde het flexibel krediet, waar ik privé aankopen van heb gedaan) en een negatief vermogen in de onderneming. Tevens heb ik het krediet dus niet volledig zakelijk gebruikt, sterker nog, ik denk nog geen 10%. Er zijn dus wel een paar privé stortingen gedaan vanaf het krediet naar de zakelijke rekening. Ik schat zo'n 7% van totale krediet nu. Ik wil meer resultaat uit de onderneming, voor de hypotheek. Nu trek de rentekosten van het flexibel krediet af, als aftrekpost in de onderneming. Wanneer het krediet op privé staat, dan dus niet. Hoger resultaat. Op het moment dat het krediet opgenomen is, heeft de destijdse boekhouder dus een bestaand krediet, waarvan privé aankopen zijn gedaan en niets voor de onderneming, opgenomen in de balans van de onderneming. Door de jaren heen is er dus zo'n 7% van totaal uitstaande krediet voor onderneming gebruikt. Rest allemaal privé voor en tijden het hebben van de onderneming. Lijkt er nu op dat ik met een schuld ben gestart, terwijl dat privé was en niet voor zakelijke doeleinden. Hoe draai ik dit terug, als ik dat zo mag formuleren;) Dank voor alle hulp!
 6. Hallo Marco, Hartelijk dank voor je reactie. Ik snap hem, als eenmanszaak ben je privé aansprakelijk. Mag ik je vragen hoe ik nu die schuld van de balans haal en naar privé breng? Ik wil graag wat meer resultaat en nu drukt die rentekosten van dat krediet mijn resultaat. Kan dat huidig uitstaande krediet gewoon uit de balans van de onderneming worden gehaald?
 7. Even voor de duidelijkheid; er is geen transactie geweest van krediet naar de zakelijke rekening. Er is gewoonweg een schuld van €36000 op de balans gezet van mijn eenmanszaak. Dit zonder dat er ook maar één euro van die €36000 op mijn zakelijke rekening is gestort. Die €36000 krediet was al jaren voor de start van de onderneming uitgegeven, privé.
 8. Hallo, Ik ben in 2010 een eenmanszaak begonnen met een flexibel krediet op privé naam. Mijn boekhouder heeft ergens in 2011 dat krediet als schulden aangemerkt in mijn balans. Maar dat krediet was €50000,00 privé, waarvan €36000 was gebruikt voor aanschaf van een auto, privé. Nu wil ik een hypotheek oversluiten voor mijn woning die ik 2005 heb gekocht en nu heb ik dus een negatief eigen vermogen omdat dat krediet van €36000 op mijn balans staat. Dit kan toch niet kloppen? Ik heb uiteraard al de jaren wel genoten van de rente aftrekpost voor dit krediet, maar die €36000,00 is nooit gebruikt voor de eenmanszaak. Hoe kan ik dit weer rechttrekken, als dat al kan? Iemand een idee? Alvast dank voor alle hulp!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept