Ga naar inhoud
 • 0

Btw in buitenland terug via Belastingdienst

31 oktober 2008

 

DEN HAAG - Ondernemers die in een andere Europese lidstaat btw terugvragen, kunnen dat vanaf 1 januari 2010 elektronisch doen bij de Nederlandse Belastingdienst. De Belastingdienst stuurt het verzoek dan door naar het betreffende land.

 

Het kabinet voorkomt met dit besluit ergernis bij ondernemers, die minder discussies met buitenlandse belastingdiensten zullen hebben. Bovendien wordt een snellere uitbetaling voorzien, omdat de buitenlandse diensten rente moeten vergoeden bij te late betaling.

 

© ANP

 

 

 

If at first you don't succeed try again

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

2 antwoorden op deze vraag

 • 0

Dat is positief. Ik ben op dit moment al een jaar aan het wachten op teruggaaf van de Belgische belastingdienst.

 

Na iedere maand bellen heb ik afgelopen week bericht ontvangen dat het geweigerd is omdat de leverancier volgens intercommunautaire levering had moeten leveren. Echter was mijn BTWnummer in het begin nog in aanvraag en kon de leverancier dat dus niet. De leverancier weigert te corrigeren, omdat 2007 al is afgesloten. De Belgische belastingdienst weigert te betalen......

 

Van het kastje naar de muur en weer terug.....

Link naar reactie
 • 0

Btw uit het buitenland terugvragen vanaf 2010 eenvoudiger

8 april 2009

 

Vanaf 1 januari 2010 wordt het makkelijker om btw terug te vragen die in rekening is gebracht in een ander EU-land. Dat kan dan via de Nederlandse Belastingdienst.

 

Ook hoeven ondernemers die grensoverschrijdende diensten aan andere ondernemers verrichten, doorgaans geen btw meer te factureren.

 

Wijziging Wet op de omzetbelasting

Op voorstel van staatssecretaris De Jager stemde de ministerraad in met deze wijziging van de Wet op de omzetbelasting. Hierdoor hoeven ondernemers voor een verzoek om teruggaaf vanaf 1 januari 2010 geen contact meer op te nemen met buitenlandse belastingdiensten. Ook wordt er sneller uitbetaald. Buitenlandse belastingdiensten moeten rente vergoeden als ze de gestelde termijn niet halen.

 

2010 en verder

Vanaf 2010 vindt heffing van de omzetbelasting vaak plaats waar de afnemende ondernemer is gevestigd. In dat geval hoeft er geen buitenlandse btw op de factuur in rekening te worden gebracht.

 

Ondernemers geven dan periodiek een overzicht aan de Belastingdienst van diensten die zij hebben verricht voor buitenlandse ondernemers. Zij kunnen er zelf voor kiezen dit maandelijks of per kwartaal te doen. Ondernemers die meer dan € 100.000 per kwartaal aan goederen aan andere lidstaten leveren, moeten per maand een opgaaf verstrekken. Dit is om btw-fraude te voorkomen.

 

De wetswijziging vloeit voort uit afspraken die de Europese ministers van Financiën maakten in het btw-pakket en de frauderichtlijn.

 

bron:belastingdienst

If at first you don't succeed try again

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  3 leden, 174 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...