Jump to content
PaulGo
Verberg

BBC serie over marktintroductie: " High Street Dreams."

vraag

Gisteren, maandag 17 mei om 22.00 uur Nederlandse tijd was er een heel leuk programma op BBC 1.

Hierin worden startende ondernemers geholpen om hun nieuwe product te ontwikkelen en aan diverse retailers te introduceren. Ze krijfgen daar in steun van twee marketingdeskundigen om binnen acht weken hun product klaar voor de winkelschappen te maken.

Gisteren ging het om twee productideeen, die voor de speelgoedmarkt bestemd waren. Dit is een heel moeilijke sector voor startende ondernemers om in te komen, zeiden de deskundigen. Er is daar erg veel concurrentie van grote spelers op de markt.

1.Twee onderwijzeressen hadden de "Den Kit" ontwikkeld. Dit is een survivalsetje voor kinderen om hutjes enz. te bouwen in de natuur.

Hun eerste prototype was volgens deskundigen niet mooi genoeg om aan de inkopers te laten zien. "Je krijgrt daar maar één kans." Ook was het product veel te duur (40 pond)

In het programma mochten ze naar een topdesignbureau in Londen, met het resultaat dat er een aardige verpakking kwam. Ook kon de winkelprijs omlaag nadat ze een goedkopere Fillepijnse fabrikant hadden gevonden. De beide leraressen mochten toen gaan pitchen voor de directeur van een Engelse winkelketen. Deze man was nog kritisch: "Er zit geen foto van de inhoud op de verpakking en dat moet wel. Verder is dit geen product wat massaal verkocht zal worden." Uiteindelijk bleek deze Engelse winkelketen toch geinteresseerd om in hun 52 filialen deze setjes te introduceren.

2. Twee andere Britten hadden een gezondheidsdrankje "Nutriyum" ontwikkeld. Ze hadden hun baan opgezegd hiervoor en al hun spaargeld gebruikt voor de opstart van de productie. Echter in het programma deden zij pas hun eerste marktonderzoek op een kinderdag verblijf. De drank smaakte met al de smaakstoffen erin te kunstmatig en de verpakking kon beter. Gevolg was dat zij zowel de drank zelf moesten veranderen als de verpakking. Nu kwamen er gezonde vruchtensappen in. De verpakking kreeg van topdesigners een beter uiterlijk. Dit product werd wel gewaardeerd, maar was helaas te duur. Het moest concurreren met veel andere producten in het schap. Doordat dit probleem niet op tijd werd opgelost , besloot de programmaleiding het project te staken.

 

Dit is een heel leerzaam en realistisch TV programma en ik an het idereeen aanraden on de volgende afleveringen te bekijken. Die gaan dan over andere producten.

Helaas zijn de oude BBCafleveringen op de Engelse uizendinggemist, de BBC I Player, alleen maar in Engeland beschikbaar.

 

Paul

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Bedankt! Ik had het al in de vooraaankondiging op de BBC gezien, maar was het weer vergeten.

Overigens idee voor een uitvinder: een (email)dienst die je opmerkzaam maakt op tv-programma's die je graag wilt volgen. Ik mis er zoveel. Gelukkig hebben we nog Youtube.


Zelf hypotheek afsluiten scheelt een paar duizend euro. Zie http://www.executiononlyhypotheek.net/

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Uitzendinggemist en Programmagemist en anderen bieden geen BBC herhalingen. De enige manier is via een Engelse proxyserver op internet de BBC IPhone player bekijken.

 

Paul

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 6 leden online en 230 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept