Jump to content
Nathalie92
Verberg

Startperiode UWV en te vroege KVK-inschrijving

Ik heb onlangs een VSO gesloten met mijn werkgever    en per 1 maart a.s. recht op WW. Nu ben ik voornemens per 1 maart te gaan starten als zzper met gebruik van de startperiode. In een proactieve bui heb ik echter onlangs mij al ingeschreven bij de KVK per 1 januari. Echter, ik verricht nog geen enkele bedrijfsactiviteiten op dit moment / tot 1 maart. Wat moet ik nu doen? Mij uitschrijven bij KVK en opnieuw inschrijven per 1 maart? Ik wil uiteraard door deze vergissing van te vroege ingangsdatum registratie KVK waar ik niet goed bij stil heb gestaan niet de mogelijkheid van beroep op startersperiode kwijt raken. Maar wil mij ook niet onnodig in -/uitschrijven bij KVK en daardoor onnodig 2 keer door deze molen... Wie heeft raad en kan mij geruststellen wat wijsheid is? Bedankt!

Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0

Afgaand op dit;

Quote

Ik begin mijn bedrijf: met startperiode

Begint u als zelfstandige op of na de dag dat uw WW-uitkering ingaat? Dan kunt u in aanmerking komen voor de startperiode. U ontvangt dan 26 weken lang 29% minder WW-uitkering. Tijdens deze startperiode mag u alle uren aan uw eigen bedrijf besteden. U kunt bijvoorbeeld opdrachten binnenhalen en uitvoeren, een bedrijfspand inrichten of een winkel openen. U hoeft niet te solliciteren tijdens de startperiode.

https://www.uwv.nl/particulieren/eigen-bedrijf-starten/starten-vanuit-ww-uitkering/ik-wil-eigen-bedrijf-starten/detail/mogelijkheden-om-bedrijf-te-starten-vanuit-ww/ik-begin-mijn-bedrijf-met-startperiode

(via deze link staat ook meer info over de voorwaarden voor de startperiode)

 

Technische gezien ben je al zelfstandige, vanwege je inschrijving. Om je nu weer uit te schrijven bij de KvK en Belastingdienst als ondernemer lijkt me ook een gedoe en de vraag is of je dat rond krijgt voor 1 maart. (Met name BD is erg sloom). Wat ik zal doen is het UWV bellen (of je vaste contactpersoon als je die hebt) en de casus voorleggen. Je hebt dan wel een Handelsregister-inschrijving maar om hun woorden te gebruiken, je bent nog niet echt begonnen als zelfstandige.

 

Ook zou je de KvK/Belastingdienst kunnen bellen met de vraag hoe snel een uitschrijving te realiseren is (ik denk eigenlijk dat het geen zin heeft).

Het feit dat je geen bedrijfsactiviteiten hebt ontplooit kan je helpen, maar je zult toch aangifte omzetbelasting moeten doen in april, van de eerste drie kwartalen. Dus helemaal uitschrijven gaat niet zo snel als je zou willen...

Edited by MrHTTP
Verduidelijking
Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 14 leden online en 414 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept