Ga naar inhoud

MrHTTP

Super Senior
 • Aantal berichten

  177
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

MrHTTP won de laatste dag op 17 februari

MrHTTP had de meest gelikete inhoud!

Karma

12

1 Volger

Persoonlijke info

 1. Ik heb nog nooit zo snel op de Perfect-badge/Reus geklikt en Nee, het is niet sarcastisch.
 2. Tot het punt waarop ik boeken ging stelen uit de bibliotheek had ik ook geen boeken. Afgelopen jaar moest ik ook lang wachten bij de KvK. Ze hadden toen, net zoals in 'de zorg' , enorme wachtlijsten. Heb toen bij de Rijksoverheid wachtlijstbemiddeling aangevraagd; toen kon ik gelukkig binnen 4 weken komen.
 3. Mijn manier van schrijven is bewust wat cynisch want dat is voor mij juist het punt waarop het interessant begint te worden. Dus op basis daarvan een karakterschets maken is niet wat ik wil uitlokken. Ik geloof niet in ideologieën als driver om de economie te sturen, wel in visies en probleemoplossing. Er zijn maar een paar clubs op aarde die profiteren van dit soort systemen; banken en overheden (voornamelijk corrupte). En als ik voor de bankenlobby zal werken zal ik ook een basisinkomen willen invoeren en dan het liefst zo breed mogelijk. Basisinkomen voor 'afgeschreven/kansarme beroepsbevolking' blijft interessant, dit verder doortrekken is natuurlijk anti-democratisch. Een (mogelijke) oplossing voor de minderheid doortrekken naar de massa blijft in mijn ogen de omgekeerde wereld. Tot zover mijn macro economische kijk erop met een vleugje filosofie. Postmodernisme Ja hier en daar, maar lijkt me niet relevant. Dit is een debat/discussie-topic dus laten we elkaar vooral blijven prikkelen met woorden.
 4. Oh wow, dat is natuurlijk beangstigend. Het Chinese parlement is The Matrix aan het maken; Humans as a Service Slave (for the rich and powerful). Het reguleren van ieders inkomen is natuurlijk een ideaal controlemiddel en geeft je (als corrupte overheid) het recht een bepaalde levenswijze op te leggen. VICE had ook een mooi item een tijd terug, linkje van WIRED; https://www.wired.co.uk/article/china-social-credit-system-explained Meer van dit soort documenten delen @Cosara! Is boeiender dan Fins onderzoek.
 5. Nou ik niet... Beetje anders schuiven met overheidsgeld en het beestje een ander naampje geven is wat mij betreft zonde van de tijd, maar prima als een onderzoek dat ook gaat aantonen Mensen competenties/vaardigheden leren - die dat ook echt willen - zodat ze financieel zelfstandiger kunnen worden en blijven lijkt mij nog altijd het beste. Daarnaast heb je, op landelijke economisch niveau, als overheid, de taak de meest kwetsbare mensen te beschermen. Zoals een koning zijn land en de mensen daarop beschermden. Ik ben nooit fan geweest van de (doorgeslagen) verzorgingsstaat die Nederland ooit was. Wat ik wel jammer vind is dat de politiek dit vrij snel heeft afgebroken. Hierdoor mis ik in Nederland wel een filantropische cultuur vanuit niet-overheids-instellingen die deze shift kunnen opvangen.
 6. Ik ben heel benieuwd hoever de TS met de boekhouder komt qua bewijsvoering en ook waar het lastig wordt. Als we daar meer over weten kunnen we kijken wat we verder kunnen uitzoeken/adviseren. Hoe concreter we de problematiek in kaart kunnen brengen, des te beter we ook de Belastingdienst kunnen ondervragen of overtuigen.
 7. Als niemand hem maakt; Zolang je boeken blijft kopen en bestanden uitprint ik ook niet.
 8. Vooruit dan, je gaf zelf het antwoord al... ZZP-en voor Dummies https://www.bol.com/nl/p/zzp-en-voor-dummies/9200000085385555/ Boekhouden voor Dummies https://www.bol.com/nl/f/boekhouden-voor-dummies/30507111/ Op eigen risico dus (en misschien is het voor een beginner -die vooral wat meer overzicht wil - wel prima)
 9. Als jij van mening bent dat alles klopt en je hebt de bewijzen hiervoor (de stukken van de LLP onderbouwen dit) dan is het simpel; dan stuur je dat op met begeleidende brief. Op die manier geef jij dus je standpunt door en kan de Belastingdienst een besluit nemen. Dat ze het vragen wil niet zeggen dat ze het oneens met je zijn of gaan zijn... Uit de wettekst inleiding waarnaar ik al verwees. Even lezen en dan verwacht ik dat dingen helder worden voor je. Zo niet dan hoor ik graag waar je vastloopt.
 10. Je kunt altijd een Belastingkantoor aanschrijven (sommige alleen voor specifieke vragen) met de documenten van de LLP als bijlagen. Dan hebben ze tijd voor een goed antwoord. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/standaard_functies/prive/contact/per_brief_of_email/ Of bel voor het postadres van het juiste kantoor voor jouw specifieke vraag...
 11. Goed dan gaan we hier door. Is de LLP in het Verenigd Koninkrijk geregistreerd of gebruik je liever Engelse termen ipv het Nederlandse commanditaire vennootschap? Ik ben eens gaan zoeken voor je en kwam hetvolgende tegen, laat me weten of we in de buurt komen van een antwoord... https://www.tba-associates.com/netherlands/register-limited-partnership-cv/advantages/ Inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, dividendbelasting, Algemene wet inzake [...] commanditaire vennootschap; het toestemmingsvereiste https://wetten.overheid.nl/BWBR0037431/2015-12-25 Succes met lezen PS Als je vastloopt bij de BelastingTelefoon stel je misschien de verkeerde vragen?
 12. Handboek Ondernemen 2018 https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/brochures_en_publicaties/handboek_ondernemen Geldboek voor ondernemers https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/financiering/geldboek/ Ondernemersplein https://ondernemersplein.kvk.nl/ https://ondernemersplein.kvk.nl/freelance-en-zzp/ Rijksoverheid https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ondernemen-en-innovatie Mijn regel die ik starters altijd meegeef: Begin eerst met de bronnen van de Rijksoverheid en de zelfstandige bestuursorganen (zbo's) zoals Belastingdienst, KvK, RVO, etc. De laatste jaren hebben we een nogal wispelturig politiek klimaat en er verandert elk jaar wel wat voor ZZP'ers waar ze op moeten letten.
 13. Probeer je nu een traditionele startup opzet te combineren met een LEAN startup opzet? Want na een paar zinnen denk ik al meteen. Ojee... Normaal begin je met customer development en daar komt je prijsstrategie uit. https://fastspring.com/blog/subscription-vs-pay-per-use-saas/ Denk je nu "Waar heeft ie het over..!?" Video: An Unconventional Way to Validate Your Product Idea https://microconf.gen.co/justin-jackson/ Video: Jason Cohen - Designing the Ideal Bootstrapped Business https://vimeo.com/74338272 Om toch nog in te gaan op je vraag; je aanpak van je customer en software development proces en hoe snel je market fitheid vindt op basis van je gemiddelde gebruiker bepaald grotendeels de keuze waar je nu mee zit... Je kunt 'simpel' beginnen met een VOF en dat omzetten naar BV constructies zodra je ook market fitheid/groei hebt. Meer: https://microconf.gen.co/ http://www.paulgraham.com/growth.html https://www.microconf.com/past-videos/ https://www.microconf.com/starter/past-videos/ https://www.higherlevel.nl/columns/eén-bv-is-geen-bv-maar-waarom-eigenlijk-r471/
 14. @prinsrachid Lekker bezig! Dank voor deze aanvulling, ik had geen zin om het zo uitgebreid uit te leggen.
 15. Ik zie nu dat mijn zin een beetje krom was. Heb je nu wel of niet zelf gebeld en wat was de reactie? Aan je bewoording te merken niet. Bang om slapende honden wakker te maken of lui? De Belastingdienst hoeft niet zozeer verstand te hebben van de LLP dat hoor jij te hebben. Je kunt natuurlijk wel met ze in dialoog zodat jij wat beter weet hoe je het kan uitzoeken.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké