Jump to content

BoerMark

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Country
  Nederland
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  internationaal ondernemen
  expert advies

Company info

 • Location
  Emmeloord

Vision

 • I'm looking for people who
  kennis hebben over emigreren
 1. Allemaal bedankt voor de snelle reacties, super. Dan vul ik Kas €0,- in en Privé opname €400,- @shoptillyoudrop , ja ik bedoel vaste activa.
 2. Hoi shoptillyoudrop, Het woord onroerend goed was ik vergeten uit de titel te halen, excuus. Maar om je antwoord te geven op de vraag, ik heb tot en met 31 januari nog gewoon afgeschreven op onroerend goed en gewoon de boekwaarde van die datum ingevuld. Het onroerend goed gaat inderdaad ook naar privé, hierover moet ik wel BTW betalen. In de maand januari heb ik dus 400 euro uit de kas gehaald naar privé omdat de zakelijke rekening leeg moest i.v.m afsluiten van de zakelijke rekening. Hoe dit in te vullen op de balans (eindbalans) ? Of hoef ik Kas nu niet meer in de balans op te nemen ?
 3. Goedendag, Mijn bedrijf is gestopt per 31 januari 2020 , er zat in januari nog 400 euro in de kas (op de zakelijke rekening). Het geld op de zakelijke rekening heb ik in januari overgemaakt naar mijn lopende rekening (privé) omdat ik de zakelijke rekening moest sluiten per 31 januari. Hoe moet ik dit op de eindbalans invullen ? Alvast bedankt voor de reacties.
 4. Hoi Champion, ik lees op kvk.nl het volgende : Alle voorraden en bedrijfsmiddelen gaan bij het stoppen over naar uw privévermogen. Dit geldt ook voor uw bedrijfsauto. U levert dan als ondernemer aan uzelf als privépersoon. Als u btw heeft afgetrokken bij de aanschaf van de goederen, moet u er nu btw over betalen. Ga daarbij uit van de waarde van de goederen op het moment dat u ze zelf gaat gebruiken. Dit hoort bij de slotaangifte btw. Nee ik wil graag mijn rijbewijs CE zelf halen , geen verplichtingen. Bedankt voor je reactie.
 5. Ik verwacht ook dat het vermogen is. Het geld komt dan op mijn privé rekening, als je in de bijstand zit mag je geen zakelijke rekening hebben dus die heb ik onlangs opgezegd. Ja als het ik het verkocht heb moet ik melden dat er geld is binnengekomen ongeacht of hun het zien als vermogen of inkomen. Bedankt voor de antwoorden , hier kan ik weer verder mee.
 6. Ik vind het zelf ook onderdeel van mijn eigen vermogen en zie het niet als inkomen mocht ik het verkopen maar inderdaad ze willen niks zeggen i.v.m juridische gevolgen. En juist door dit soort dingen vertrouwen mensen de gemeente niet meer want nu denk je wel twee keer na voordat je wat verkoopt. Ja de gemeente weet van mijn plannen af maar desondanks wil ze geen antwoord geven en daardoor kan ik het dus niet verkopen. Ik gok dat het rijbewijs C ongeveer 4000 euro kost inclusief code 95 , eventueel ook nog E achter C halen als dat financieel mogelijk is. Na de verkoop van mijn webshop ben ik wel in staat om dit te betalen.
 7. Goedemorgen, Onlangs heb ik een webwinkel gehad maar door privé omstandigheden is het niet helemaal goed van de grond gekomen. Nu zit ik in de bijstand maar ik heb de webwinkel nog wel. Dat weten ze ook wel bij de gemeente maar ik vroeg hun wat er gebeurd als ik deze webwinkel verkoop, of ze dat zien als inkomen of als vermogen ? Daar wou ze geen antwoord op geven, wat ik erg jammer vind want ik wil graag verder met mijn leven. Ik wil namelijk mijn vrachtwagenrijbewijs gaan halen en daarvoor is uiteraard geld nodig. Vandaar dat ik hier om hulp vraag. Wie weet of dit gezien moet worden als inkomen of als vermogen ? Alvast bedankt voor de reacties.
 8. Oke bedankt voor de reacties. @Roel J , Dus als ik het goed begrijp dat kan ik in Oostenrijk mijn bedrijf inschrijven, mocht ik over de 35000 euro komen heb ik een NL - BTW nummer nodig maar geen vaste inrichting ? Dus dan doe ik in beide landen btw aangifte. In Oostenrijk tot 35000, alles daarboven in NL, klopt dat ? @Highio , Het financieel belang is dat ik dan mijn inkomen hou.
 9. Dat is mogelijk een optie ja. Maar dan zou ik dus in Oostenrijk mijn bedrijf moeten inschrijven en daar belasting betalen. Maar dat klinkt wel makkelijk maar dat is niet zo makkelijk denk ik. Plus als je boven het drempelbedrag van 35000 euro omzet komt dan moet je alsnog weer in NL jezelf aanmelden bij het KVK en in beide landen een bedrijf vestigen dus ook weer een vaste inrichting nodig. Mijn precieze probleem is dat ik niet weet hoe ik dit moet oplossen.
 10. Hoi Roel, bedankt voor je bericht. Het volgende staat op de site van de belastingdienst : U bent voor ons een buitenlandse ondernemer als u niet in Nederland woont of gevestigd bent en als u geen vaste inrichting in Nederland hebt. Ik heb ook met de belastingdienst gebeld en hun zeiden ook dat ik dan hier een vaste inrichting moet hebben. Dus een vestigingsadres alleen is niet voldoende, het vestigingsadres moet dus voldoen aan bepaalde eisen zodat het ook een vaste inrichting is. Wat is een vaste inrichting? Lees voor Een vaste inrichting is een bedrijfsruimte in Nederland van een buitenlandse onderneming, die over voldoende faciliteiten beschikt om als zelfstandige onderneming te functioneren. De vaste inrichting is onderdeel van uw in het buitenland gevestigde onderneming. Vanuit de vaste inrichting worden goederen of diensten geleverd. Voorbeelden van een vaste inrichting zijn: een winkel of een andere vaste verkoopgelegenheid een werkplaats of een fabriek met kantoor Wat is geen vaste inrichting? Er is geen sprake van een vaste inrichting bij bijvoorbeeld een opslagruimte of goederendepot. Ook ondersteunende taken zoals onderzoek, reclame en het verstrekken van inlichtingen, vallen niet onder het begrip vaste inrichting. Een vakantiewoning die u verhuurt, is ook geen vaste inrichting. Ik had gehoopt dat alleen een vestigingsadres voldoende zou zijn maar nu weet ik dus niet zeker of dat wel zo`n goed plan is.
 11. Hallo beste mensen van higherlevel.nl Sinds augustus heb ik mijn eigen bedrijf , een webwinkel bij mij in huis. Nou loop ik al langere tijd te sukkelen met mijn gezondheid en daarom wil ik graag emigreren naar Oostenrijk. (vanwege de lucht) Maar ik wil wel graag mijn webwinkel aanhouden in Nederland. Ik had gehoopt dat ik mijn bedrijf kon aanhouden en het op het adres van iemand anders te zetten. Dit vind diegene geen probleem. Deze persoon zal dan ook de retour doen. Nu lijkt het erop dat de belastingdienst eist dat het een : Vaste inrichting moet zijn en dat ik dus geen bedrijf kan aanhouden in NL. Wie heeft er een oplossing ? Alvast harstikke bedankt voor het meedenken.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept