Jump to content

Daniel_Nijmegen

Legend
 • Content Count

  307
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Daniel_Nijmegen last won the day on May 1 2019

Daniel_Nijmegen had the most liked content!

Community Reputation

14

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Man
 • Country
  Nederland
 • First name
  Daniel
 • Company or organization name
  ChannelTrading
 • Website address
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
  internationaal ondernemen
  expert advies
  columns en algemene informatie

Company info

 • Location
  Nijmegen
 1. dat zal wel meevallen, daarvoor is er weer teveel concurentie van platformen onderling dat merk ik van mijn leveranciers zelf ook dat steeds meer zelf ook verkopen. Hoewel merendeel daarvan wel keurig tegen advies verkoopprijzen. ken 1 uitzondering die zelf de concurrentie met zijn eigen groothandelsklanten vol aangaat op platformen. Overigens ook steeds vaker fabrikanten/groothandels die zich actief bemoeien met de verkoop van klanten op platformen en dan voornamelijk met de prijs en afnemers dwingen om bepaalde producten van eigen of exclusief via hun verkrijgbare merken tegen advies verkoopprijzen aan te bieden of met max x % korting. dit om de producten niet geheel stuk te laten maken. Voldoe je niet aan die wens wordt er simpelweg niet meer uitgeleverd. Ik merk in elkgeval dat de platform economie volop in beweging en ontwikkeling is en dat zowel de platformen als leveranciers daarin de juiste weg zoeken.
 2. vind ik een nette oplossing. ze kunnen ook verwachten dat ik op mijn eigen kosten nogmaals opstuur. of zoals Amazon bij A-Z claim gewoon terugbetalen op mijn kosten (zelfs als ik met handtekening kan bewijzen dat wel afgeleverd is). Dus ja ik vind dat een keurige oplossing. ook bol verkoopt regelmatig met verlies of kan die prijs enkel aanbieden doordat ze geen commissie aan zichzelf hoeven uit te betalen en nog lagere logistieke kosten hebben als wat ik voor LVB betaal. Maar zie genoeg producten voorbij komen die ze echt met verlies verkopen ja (ik kan redelijk goed inschatten wat ze aan inkoop betalen en regelmatig heb ik zelf lagere inkoop prijs als bol zelf heeft (misschien moet ik ze overhalen via mij in te kopen, zijn ze nog goedkoper uit ;-)) gedwongen wordt je natuurlijk niet. Er zijn veel producten waarbij ik er voor kies ze gewoon niet te verkopen (bied ze wel aan maar dan vallen ze van de site doordat boven relevante marktprijs zijn of staan ze gewoon niet in koopblok). Slechts soms verkoop ik met verlies, is als ik van lang liggende stock af moet of andere anders onverkoopbare producten. Maar dat komt ook doordat ik nog niet voldoende andere afzetkanalen heb. zo doe ik ook nooit mee aan de promoties van Bol waaraan ik "mag" meedoen, wijs dat altijd af omdat de max prijzen die je mag hanteren om daaraan mee te doen nergens op slaan. zelfde met gebruik maken van verlaagde commissies, is ook zelden echt interesant. al met al kan er op bol veel beter, maar vergeleken met andere platformen als Amazon, wish en andere zijn ze echt super heilig en goed voor hun verkopers. maar al met al hoop ik uiteraard dat ook in Europe er wetgeving doorkomt die platformen verbied zelf producten te verkopen als ze werken met externe verkopers. Bol heeft al beloofd zich grotendeels terug te trekken uit de eigen verkoop en meer aan de partners over te laten, maar dat mag van mij best stuk sneller. weet wel dat als bol dat werkelijk zou doen dat ik een omzet groei van 5000% of meer kan maken. En ja, ook ik vervloek bol zeer regelmatig, zoals afgelopen week 2 keer dat ik aan retourmelding kan zien dat het niet aan retourvoorwaarden voldoet en retour dus direct afkeur. en vervolgens een klantenservice medewerker van bol tegen de klant zegt: van mij mag je gewoon terugsturen hoor. en dan tegen mij zegt: kijk eerst maar als het terugkomt en als niet voldoet moet je op je eigen kosten gewoon opnieuw naar de klant sturen. ja ook dan heb ik even een meningsverschil met bol en vervloek ik ze.
 3. Mijn ervaring is bij Bol daar juist erg goed mee (als zijnde externe verkoper). daarvoor hebben ze de zogenaamde LIM procedure. Pakje kwijt? dan krijgt de klant zijn geld terug en de verkoper krijgt alsnog 70% uitbetaald. Bij amazon of andere platformen krijgt de klant ook zijn geld terug maar dan volledig op kosten van verkoper. er zitten teveel prutsers op ja, verkopers die enkel dropshipping vanuit buitenland doen. of mensen die een product wat al 15 keer op bol staat voor de 16de keer erop zetten onder een private label. dat is niet altijd een toevoeging. Maar de echt slechte verkopers zouden door het systeem vanzelf weg moeten vallen. teveel telaat? dan volgt een penalty, bij 5 penalty's binnen half jaar wordt je account tijdelijk gesloten en moet je verbeterplan schrijven. bij 7 penalty's binnen half jaar en je account wordt definitief gesloten en je kan ook op dat KVK geen nieuw account maken. Daarnaast wordt je minder vaak vertoond bij slechte prestatiescore, komen je producten minder hoog in zoekresultaten en zal je minder of niks verkopen. daarnaast is er nog het systeem van beleidspunten (een gedrocht van een systeem) waarbij je 100 punten hebt en bij vele misdragingen er punten worden afgenomen. dat is echter zeer willekeurig, voor een overtreding neemt de ene medewerker 10 punten en de ander 30. maar kan oplopen tot 100 punten voor een overtreding. 0 punten? je account en alle andere op dat kvk worden (permanent) gesloten. zo is er een zeer uitgebreid beoordelingssysteem dat de rotte appels er tussenuit moet halen. Maar blijft dat er nog steeds verkopers met goedkope rommel tussendoor blijven sluipen, maar dat is een keuze van bol.
 4. als ik de toon van je berichten hier lees vermoed ik dat dat dezelfde toon (of nog erger) is die naar bol gaat. Ik kan me voorstellen dat je dan op weinig sympathie kan rekenen daar en dat medewerkers je ondertussen kennen en denken: daar heb je die zeur weer, daar ga ik geen tijd in steken om te helpen. daar zal je weinig mee bereiken. bol zal ook niet erg vinden dat je stopt met verkopen. de producten welke je aanbood worden ook merendeels door nog meer andere aanbieders aangeboden. de verkoop van die producten op bol gaat dus gewoon door en bol blijft gewoon zijn commissie krijgen.
 5. ja dat is soms waardeloos, maar bol (en overige platformen ook) verkopen liever niet als veel duurder als de concurentie. dus hebben ze marktconforme prijzen. ik heb ook een 1000 producten die daardoor niet tekoop staan. Ook producten die ik in magazijn van bol heb liggen en plots niet meer marktconform zijn. soms zelfs doordat bol zelf ze plots voor dumpprijzen is gaan aanbieden. en dat wisselt van dag tot dag, soms staan bepaalde producten wel tekoop en soms weer niet. Klote maar dat hoort nu eenmaal bij verkopen op platform helaas. dat is uiteraard een keuze. Ik heb juist voor gekozen me volledig op platform verkopen te richten. en soms is dat verschrikkelijk frustrerend en oneerlijk. Gister zelf ook weer even flink lopen mopperen bij mijn accountmanager van Amazon. Maar daarna gewoon weer constructief aan het werk. Ik loop ook regelmatig tegen problemen aan, soms moet je de boel dan even stil leggen en paar stappen terugdoen. even van afstandje bekijken en bedenken hoe je dat oplost en voortaan voorkomt. Het is een heel specifieke tak van ondernemen waarbij je moet leren omgaan met andere grote partijen die niet altijd werken zoals je zou willen. Niet altijd makkelijk en leuk nee, maar je zal of er mee om moeten leren gaan of er van wegblijven als je denkt dat dat beter is voor jou. Bemiddeling is niet iets waar je zelf rechtstreeks contact mee kan opnemen. is afdeling die meestal bemiddeld indien er een probleem is tussen klant en verkoper, of een verschil in inzicht tussen klantenservice en partnerservice/verkoper.
 6. dat is juist bij bol zo geweldig dat dat juist niet het geval is. partnerservice kan en durft juist vaak buiten de lijntjes te stappen en heeft zeer veel vrijheid om problemen op te lossen. Bij partijen als amazon, wish en Ebay is dat wel weer het geval en is alles zeer star en wordt zelfs waar mogelijk door computers afgehandeld. Bol is wat dat betreft vrijwel heilig in ondersteuning en meedenken van verkopers.. Ik zou vooral niet meer mailen maar bellen, is veel persoonlijker, gaat sneller en krijg je minder snel misverstanden. En nee reageren vanuit emotie en boos worden helpt zeker niet, zijn daar ook maar medewerkers die hun werk proberen te doen en in meeste gevallen jou echt wel proberen te helpen (wederom: let op of je partnerservice of klantenservice spreekt). Met klantenservice heb ik ook veel vaker aanvaringen omdat die echt voor belang van de klant gaan en geen interesse in jouw belang hebben. Meestal is het dan een kwestie van even contact met partnerservice opnemen en die handelen dan af met klantenservice. is zelfs een hele afdeling voor: bemiddeling.
 7. gebeurd bij mij ook regelmatig. zowel compleet verkeerde producten als wel het juiste product maar dan zonder onze speciale SEAL zegels omdat ze later toch elders goedkoper gekocht hebben en die terugsturen. Weiger ik ook altijd met reden: retour voldoet niet aan voorwaarden. De ene keer kom je in discussie met bol en moet je op eigen kosten weer naar klant sturen, de andere keer betaald bol retourlabel (zetten ze dan als tegoed op je alles in 1 factuur) en weer andere keer betalen ze gewoon de klant terug zonder verder retourneren. beetje afhankelijk van wie je treft. dat klopt niet. voor 1 klantvraag krijg je geen penalty. kan zijn dat percentage klantvragen te hoog is maar dat telt pas boven x aantal klantvragen. en volgens my worden daar geen penalty's voor gegeven. https://partnerplatform.bol.com/help/prestatie/servicenormen als jouw laatste reactie richting bol is geweest is de case daarna voor jou onzichtbaar en niet in te zien. betekend niet dat hij verwijderd is. Is wel heel vervelend iets, als er dan later weer wat is kan je die case niet meer inzien. mocht je case nummer weten kan je wel via telefoon of chat de partnerservice even vragen de case weer naar jou te zetten zodat je weer kan inzien. hoe kan bol naar jouw klant terugsturen als jij het product had en in de container gegooid hebt? was het een LVB zending of een zending die je zelf naar de klant gestuurd had (dus nadat besteld was). raak de draad kwijt met wie wat nu gedaan heeft met verzenden) juiste e-mail adres is zakelijkverkopen@bol.com Let verder op als je contact met bol hebt of je te maken hebt met de klantenservice (belangenbehartiger van de klant) of de partnerservice (denkt veel meer mee met jou als ondernemer/verkoper). over algemeen is partnerservice van bol werkelijk geweldig. al heb ook ik soms wel een aanvaring daarmee maar komen we vrijwel altijd uit. de ene keer geeft bol wat doet en doet water bij de wijn en de andere keer moet ik dat doen. Wil je echt problemen? ga dan verkopen op Amazon (onthou het volgende: A-Z claim) of Wish (onthou boete voor elke door een gaar computerscript geconstateerde mogelijke overtreding). Maar morgen even bellen met partnerservice op 030-3104996 en op vriendelijke manier even situatie uitleggen en samen oplossing zoeken. ook dat is vrij onwaarschijnlijk. als het een order is die jij verzonden hebt naar de klant en klant maakt retourlabel aan bij bol staat daarop jouw adres. en pas als die zending met dat retourlabel is ingeleverd bij PostNL/AH dan wordt label in rekening gebracht, niet eerder. Maar dan kan dat product dus niet naar magazijn van Bol gegaan zijn. Wat wel kan is dat klant 2 retourlabels had, 1 voor zending naar jou en 1 voor zending naar bol en die verwisseld heeft, gebeurd regelmatig. maar in 95% van de gevallen lost bol dan prima op op hun kosten.
 8. hoi, ik heb een Frans btw nummer aangevraagd via www.kennispunt.eu/ die hebben aanvraag gedaan en verzorgen straks ook de aangiftes in Frankrijk voor me. via diezelfde partij ook een duits btw nummer en nu een in aanvraag voor Belgie. Hou rekening mee dan aanvraag van een BTW nummer in Frankrijk tot wel 6 maanden kan duren en je dus ruim optijd mee moet starten. Mocht je nu aanvragen en op moment dat je krijgt nog niet door drempel heen zijn kan je ook gewoon 0 aangiftes laten doen, heb ik voor b.v. Duitsland de eerste maanden ook gedaan. Zoals Roel aangeeft zal per 1 juli 2021 de btw regeling voor afstandsverkopen veranderen (als niet opnieuw uitgesteld gaat worden) waardoor je afstandsverkopen allemaal binnen NL kan aangeven en die dan met andere landen onderling verrekenen. Als je echter voor die tijd door drempelbedrag gaat of als je voorraad in betreffende land zelf wil gaan leggen dan is btw nummer wel nodig (ook na die verandering voor afstandsverkopen)
 9. ik heb redelijk specifieke wensen betreft software. Ik heb bij diverse partijen geinformeerd, Odoo zelf reageert nergens meer op via mail betreft vragen over mogelijkheden en hun succes packs of die geschikt zijn voor wat ik nodig heb. Maar dat is ook raar systeem, als je naar accountmanager mailt ontvang je die mail zelf maar komt blijkbaar ook bij accountmanager die niet meer antwoord. Heb ook elders offertes gevraagd, zo ook bij een partij die eerst aangaf dat dat voor een klein bedrag gerealiseerd zou kunnen worden en de offerte uiteindelijk groeide maar meer als 50K euro. ben nu vergaand met andere partij die genoeg mogelijkheden ziet om mijn wensen deels in odoo te realiseren. Hoop zeer binnenkort opdracht voor de bouw te kunnen geven (Odoo is deel van een groter systeem)
 10. stel je vraag overigens ook eens op https://adultwebmaster.nl/ daar zitten veel ondernemers uit de branche die wellicht tegen hetzelfde aangelopen zijn en het op bepaalde manier opgelost hebben.
 11. ik zit ook in de erotiek, weliswaar erotische producten verkopen dus net wat anders maar weet dat banken moeilijk kunnen doen. ABN heb ik ooit zakelijke rekening gehad maar merkte daar ik daar weggepest werd op gegeven moment met manier van behandeling. dit gaven ze uiteindelijk ook toe dat ze me liever zagen vertrekken omdat ze niks van de handel begrepen en hun internationale uitstraling wilde beschermen. Rabobank kon ik voor vorige bedrijf wel terecht. moest wel voor gesprek op kantoor komen om kennis te maken (daarbij gaven ze aan tijdens gesprek dat ik een rekening kreeg maar waarschijnlijk ander verhaal was geweest als ik eruit zag als biker vol tatoeages) maar kreeg ik rekening. Vorig jaar bij aanvraag voor nieuwe bedrijf deden ze weer moeilijk en zagen ze wel in systeem dat ik eerdere rekening gehad had met dezelfde producten en ik al eens was geweest voor kennismaking maar wilde ze dat toch nogmaals gaan bespreken en zou lang gaan duren enz. enz. Uiteindelijk kreeg ik na week of 7 plots alsnog rekening en creditcard zonder verder langs te komen. maar weet ook dat acceptatiebeleid per vestiging anders is. vooral in christelijke gemeentes is kansloos dat je rekening krijgt. Mijn vader had zelfde soort bedrijf en kreeg geen rekening bij Rabobank. heb rabo rekening nooit in gebruik genomen en onlangs weer opgezegd. ING haalde schouders op over werkzaamheden en producten van mij en maakte het niks uit en ik had daar binnen 24 uur een bankrekening. Hoe dat met jouw diensten is weet ik niet. Weet dat voor die diensten veelal wel aanvullende voorwaarden gelden, ook bij accepteren creditcard betalingen krijg je vaak te maken met extra controles en extra kosten (heb ik ook vaak gehad omdat ze erotiek zagen, als ik dan belde dat ik enkel goederen verkocht kwam weer te vervallen).
 12. als je nu per pakket los verzend bij postNL is een eerste goede stap inderdaad een pakketstapellaar als myparcel, shops-united, sendcloud of een van de andere. Dan gaan je kosten al omlaag. en hoe groter je volume daar hoe lager je prijs wordt. En als je boven hun max kortingstaffel uitgroeit kan je een eigen contract met PostNl sluiten (kan ook direct maar is niet persee voordeliger en beter) en toch gebruik maken maken van de diensten van die partijen (de technische systemen van die partijen voor aanmaken van zendingen, koppelen met andere systemen en het voorkomen van boetes voor niet voormelden zijn vele malen beter als de PostNL systemen zelf.) Gewicht speelt niet snel een rol, bij de pakketstapellaars gaat gewicht tot 20 of 25 kilo voor 1 tarief. Afmeting inderdaad wel, onder de 3,2 cm dikte kan je brievenbus pakket gebruiken wat aanzienlijk goedkoper is. zelf nu tegenwoordig ook contract met PostNL maar gebruikmakende van Myparcel (eerdaags mogelijk over naar Sendcloud)
 13. bedankt, interessante site. is van Amazon zelf zag ik. Maar staan wel interessante partijen op. die heb ik aan mijn favorieten toegevoegd.
 14. retouren noemde ik al even ja. Weet dat daar veel uitkomt en zie die partijen regelmatig aangeboden op b.v. facebook. Weet dat er van b.v. Bol ook veel van dat soort partijen komen (en ook weer opnieuw op bol verkocht worden door externe partijen) maar nog niet kunnen vinden waar die aangeboden worden. Overigens is dat niet geschikt om mee te starten. daarvoor moet je echt capaciteit hebben, niet enkel om op te slaan maar ook personeel om te verwerken. Alles moet gecontroleerd worden (ik weet uit ervaring hoe bol.com klanten retour sturen), schoongemaakt en weer netjes ingepakt. Heb er wel interesse in maar zou dat nu niet kunnen verwerken.
 15. dat kan ik me voorstellen dat een curator geïnteresseerd is in een partij die de volledige boedel overneemt of nog beter het hele bedrijf met ook personeel, dat is uiteraard altijd de beste situatie voor een curator. Mij gaat het dus echter enkel/voornamelijk** om de voorraad consumenten producten. Dus om de verkoop voorraad van (web)winkels. ** verduidelijking: de voorraad is het meest interessant, maar op langere termijn zou zeker optie kunnen zijn om ook wat aanverwante zaken als magazijn stellingen en inboedel over te nemen om het voor de curator interessant te maken en de beste prijs te kunnen krijgen. die zaken moet ik dan enkel daarna zo snel mogelijk weer (als partij) zien door te verkopen aan andere partij. Hoewel je dan al snel op een apart bedrijf daarvoor uitkomt die de partijen opkoopt, wat interessant is doorverkoopt (tegen bijna inkoop) aan mijn andere bedrijf en de rest als partijen verkoopt aan andere opkopers.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept