Ga naar inhoud

Daniel_Nijmegen

Junior
 • Aantal berichten

  13
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Nijmegen
 • Land
  Nederland
 • Voornaam
  Daniel

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  anders
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  41-45
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
  internationaal ondernemen
  expert advies
  columns en algemene informatie
 1. van 6 euro naar 250 euro? dat kan 3 dingen betekenen: * ze fantaseert er lustig op los en probeert wat geld aan jou te verdienen * ze heeft te maken met een louche incassobureau met onwettelijke kosten (wel heel extreem dan zelfs) * maar eigenlijk kan je enkel op zo een bedrag komen als er dus incassoprocedure geweest is, daarna dagvaarding betekend is, er een procedure bij de kantonrechter geweest is, vonnis betekend is en er al 1 of meerdere keren pogingen tot beslag geweest zijn. Anders kan je nooit aan die 500 euro komen. Jij had hosting nooit voor haar kunnen opzeggen aangezien het niet op jouw naam stond en dat dus niet kon en mag zonder schriftelijke machtiging.
 2. goed dat ik topic hier vind (zocht specifiek op dat bedrijf hier) Had gister zelf contact met hun opgenomen met betrekking tot een vordering op een klant in Duitsland betreft de mogelijkheden en kosten. Waren zeker erg vriendelijk. kon een incasso overeenkomst sluiten waarbij voor een jaar gratis alle zaken kan indienen zonder Dossierkosten, behandelingskosten en kosten bij annuleren. Jaarbijdrage zouden 635 euro zijn maar nu nog net voor die 2 plekjes kon dat voor actietarief van 325 euro. Uiteraard was die actie wel vorige week vrijdag eigenlijk al afgelopen maar had hij nog 2 plekjes beschikbaar. Maar moet dan wel snel beslissen anders krijgt hij zijn manager op zijn dak... Nu neem ik dergelijke besluiten nooit zomaar direct aan de telefoon en nu al zeker niet met dat verhaal wat argwaan bij mij wekte. Dus afgesproken dat hij me morgen terug beld om mijn besluit te horen. Besluit is mij nu in elkgeval wel duidelijk...
 3. Daniel_Nijmegen

  Politie eist IP-adres van klant

  denk dat inderdaad goed is om hier voorzichtig mee te zijn (hoewel meeste waarschijnlijk vanuit gevoel graag helpen oplichters en andere criminelen te pakken. Maar zelfs de overheid zelf loopt tegen onbedoelde problemen aan met de AVG die bestrijden criminaliteit moeilijk maken.: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4641826/ahmed-aboutaleb-burgemeester-rotterdam-privacywetgeving-avg-douane dan moet je als kleine zelfstandige jezelf dus helemaal indekken omdat je tussen 2 vuren zit.
 4. Daniel_Nijmegen

  Politie eist IP-adres van klant

  je gebruikt de voorwaarden van webwinkelkeur zeg je, dus ben je daar aangesloten. Ik zou ook daar even informeren hoe ze daar over denken zodat je dus ook niet hun regels overtreed en met hun een probleem kan krijgen na een eventuele klacht daar van jouw klant na verstrekken van die gegevens.
 5. Daniel_Nijmegen

  risico handelsnaam

  pas bij 1 voor laatste letter ging de autoaanvulling wat doen en gaf hij de kortste versie (eindigend op e). Maar kans is groot dat dat dus komt omdat daar meer resultaten voor zijn (zijn immers 2 bedrijven met exact die naam). maar waarschijnlijk ga ik voor de ing versie vanwege die 2 andere bedrijven en omdat misschien toch net wat lekkerder klinkt. Maar ook toch nog wat andere namen aan het proberen.
 6. Daniel_Nijmegen

  risico handelsnaam

  Bedankt, ik ga de 2 varianten van de naam nog even op me laten inwerken en dan van het weekend of volgende week de knoop doorhakken en alles registreren
 7. Daniel_Nijmegen

  risico handelsnaam

  nu begrijp ik dat zonder de daadwerkelijke naam het altijd al heel lastig is iets te zeggen daarover. Beetje risico is ook niet erg, zal geen enkele volledig veilige naam zijn tegenwoordig. Ben ook wel benieuwd hoe de KvK daarmee omgaat aangezien er in handelsregister een bedrijf staat met 100% match naam en betreft categorie de werkzaamheden op elkaar lijken. dat eens navragen. twijfel nu zelf tussen de bedrijfsnaam eindigend op e of op ing Dat laatste is hetzelfde maar toch net wat anders als beide inschrijvingen.
 8. Daniel_Nijmegen

  risico handelsnaam

  aangezien het niet de naam is waaronder we direct verkopen valt dat risico mee. Het is dan voornamelijk wat werk om een nieuwe naam door te geven aan alle platformen en daar aan te passen, op webshops aan te passen en bij leveranciers sta ik dan bekend onder die naam. En dan zaken als visitekaartjes. Al met al zou dat meevallen en geen onoverkomelijke ramp maar leuk is uiteraard niet en liever ook niet
 9. Daniel_Nijmegen

  risico handelsnaam

  Wat ik tot nu toe heb gedaan om te bekijken wat risico is: Domeinnamen gecontroleerd met resultaat: de .com is geregistreerd maar niet in gebruik. deze staat tekoop (volgens mij zijn er meer .com namen tekoop als in gebruik). alle overige mogelijke extensies zijn nog vrij. .com is niet erg belangrijk voor mij, concentreer echt op verkoop in Europa. Google gecontroleerd, daar kom ik de volgende soort vermeldingen tegen: telefoonboek.nl drimble.nl linkedin - hier vermeld de persoon de naam (B.V.) dat ze voornamelijk concentreren op telecom apparatuur (accessoires, hardware, hoesjes enz. end at ze werken via 2 domeinnamen (die de bedrijfsnaam niet bevatten). die 2 namen zijn dus niet meer in gebruik voor de genoemde activiteiten en ook niet meer in bezit van dat bedrijf. (bedrijf was gestart in 2002) openingstijden.nl knack.be - met bedrijfsgegevens van een BvBA (gestart in 2012) staatsbladmonitor.be met 2 publicaties. (oprichting en ontslag van zaakwaarnemer) Verder 100 duizend andere resultaten met algemeen gebruik van de 2 losse engelse woorden waaruit de naam bestaat. Naam is dus opgebouwd uit 2 engelse woorden en is een soort van Waar en wat. vergelijkbaar met internetsales Naam eindigd op een e maar zou daar ook ing van kunnen maken. In dat geval is de .com en de .co.uk bezet. .com staat wederom tekoop. en de .co.uk verwijst door naar een geheel andere domeinnaam waarop niks staat (Server index) Bij zoeken op zoekmachine kom ik voornamelijk zaken over beurshandel tegen en 1 Engels bedrijf dat .co als domeinnaam gebruikt en in logo de naam + company gebruikt. dat bedrijf doet aan opkopen en verkopen van overtollige voorraad. Dan kom ik nog wat tegen waarbij de 2 woorden die ik gebruik omgewisseld gebruikt worden maar ook volledig andere branche. Waarvoor ik de naam wil gebruiken is als naam om me in te schrijven bij KvK. er zal een website komen op de domeinnaam (om te beginnen zullen alle verschillende landnamen doorverwijzen naar 1 domeinnaam (b.v. de .eu), later zullen mogelijk voor verschillende landen verschillende sites komen (of die ene in meerdere talen). Op de site komt uitleg over het bedrijf wat we doen. Verwijzingen naar onze verschillende shops. een contactpagina (mogelijk een ticketsysteem). Alle communicatie voor alle verschillende webshops zal dus via een e-mail adres of ticketsysteem op die domeinnaam gaan. Pagina voor leveranciers. Dat is beetje waarvoor het gebruikt gaat worden. Op de verkoopkanalen waar we gaan verkopen vermelden we dus die algemene handelsnaam (eventueel in combinatie met shopnaam). op pakjes die we versturen komt die naam als afzender te staan. Blijft gewoon heel lastig, voornamelijk doordat er weinig namen zijn die niet op de een of andere manier in gebruik zijn of waarvan meerdere domeinnamen geregistreerd zijn voor de verkoop (en dan altijd tegen absurde bedragen).
 10. Hallo, Toch maar even de vraag over een handelsnaam. Al een tijd opzoek naar een goede handelsnaam voor nieuw bedrijf (welke activiteiten huidig bedrijf gaat voortzetten). Nu heb ik een mooie naam gevonden waarbij ook de domeinnamen allemaal (8 verschillende land extenties) nog vrij zijn (enkel .com is geregistreerd maar staat tekoop). Nu ook nog maar even ingevoerd in zoekmachine en kvk. Nu blijken er 2 bedrijven te zijn met die naam: 1 nederlandse partij (een BV) 1 Belgische partij (bvba) de belgische partij heeft heel andere werkzaamheden (kan ook niet echt online activiteit vinden) (Risicoanalisten en schadetaxateurs) De nederlandse partij heeft ook geen website. staat op likedin een pagina dat ze telefonie apparatuur verkochten via 2 websites. maar die 2 websites zijn al lang opgeheven (de ene staat nu heel andere site op en de ander probeerd je zaken in je browser te laten installeren). verder geen activiteit gevonden (onder de handelsnaam die ik in gedachte heb). BV staat echter nog bij KvK ingeschreven. Nu is het al zo lastig om een goede naam te vinden, zeker 1 waarbij alle domeinnamen nog beschikbaar zijn. Dus toch maar de vraag: hoe riskant is het om die naam te gebruiken? Nog andere checks die ik kan doen of ze met de naam nog actueel naar buiten treden? (zover ik kan zien is er met die naam nooit actief naar buiten getreden.
 11. Daniel_Nijmegen

  Zakelijke lening, bank eist ook betalingsverkeer via hun

  zoals in veel van dat gevallen is dat mogelijk niet toegestaan, maar zijn ze ook niet verplicht om jou die lening te geven. Dus er moeilijk over doen levert je uiteindelijk ook niet veel op. Is vergelijkbaar met wat ik met diverse leveranciers heb: er geld een verbod om op bepaalde plekken hun producten te verkopen omdat ze daar zelf al verkopen en daar geen concurrentie willen. Absoluut verboden maar als je moeilijk over doet leveren ze je gewoon niet meer.
 12. Daniel_Nijmegen

  Zakelijke lening, bank eist ook betalingsverkeer via hun

  dat weet ik, ging me even om tot dat besef te komen. Bung wil enkel de makkelijke diensten aanbieden waarop ze geen (vrijwel geen) risico lopen, de moeilijke en meer risicovolle diensten willen ze je niet aanbieden. Daarom kunnen ze ook wat goedkoper zijn. Het is dus logisch dat de partij die jou wel dat risicovolle product wil aanbieden ook wat aan je wil verdienen op de betaalrekening diensten maar daarmee dus ook controle mogelijkheden wil hebben en met die betaalrekening ook een stukje zekerheidstelling heeft. Maar dat geld Roel dus al heel erg duidelijk uit. Zelf momenteel ook voor nieuw bedrijf aan het kijken naar welke bank ik zal nemen, dan kom je inderdaad snel bij partijen als Bung enz. uit omdat die op bepaalde punten lekker goedkoop zijn (ik heb voor bedrijf zoals dat ik ga starten heel erg veel overboekingen per jaar). Bij een Partij als de Rabobank ben ik daarvoor relatief duur uit. Maar daar kan ik wel een compleet pakket krijgen (heb nu geen lening nodig maar weet niet wat de toekomst brengt) en heb je alle opties bij elkaar (advies, betaalrekening, creditcard, financiering, enz. enz.) Ik vind het dus begrijpelijk dat een bank die voorwaarde stelt.
 13. Daniel_Nijmegen

  Zakelijke lening, bank eist ook betalingsverkeer via hun

  waarom heb je die financiering niet bij Bung aangevraagd maar bij de Rabobank?

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké