Jump to content

Daniel_Nijmegen

Legend
 • Content Count

  281
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Daniel_Nijmegen last won the day on May 1 2019

Daniel_Nijmegen had the most liked content!

Community Reputation

14

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Man
 • Country
  Nederland
 • First name
  Daniel
 • Company or organization name
  ChannelTrading
 • Website address
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
  internationaal ondernemen
  expert advies
  columns en algemene informatie

Company info

 • Location
  Nijmegen
 1. Misschien kan je nog een dealtje maken. Dat je afspreekt (en duidelijk op papier zet) dat je de boel nu betaald maar dat je daarvoor dan een tegoed krijgt voor toekomstige plaatsing (100% van bedrag, 75% van bedrag of net wat je kunt onderhandelen, kan ook proberen nu 50% aan te kunnen betalen en de rest later voor later uit te voeren werk. Die leverancier zal nu betaald willen worden en alles proberen te doen om dat geld te krijgen omdat groot deel van zijn omzet is weggevallen en dus alles doet om in elkgeval wat omzet binnen te krijgen om zijn hoofd boven water te houden. Je kan uiteraard ook nog doen als ICParis en C&A enz. dat je alle lopende opdrachten eenzijdig annuleert en zelfs over eerdere opdrachten met terugwerkende kracht geld probeert terug te vorderen maar of jou dat als kleine partij zou lukken weet ik niet. Zowel jij als het borden bedrijf zit in de problemen dus iedereen probeert binnen te halen wat mogelijk is. dus mogelijk dat je een dergelijke deal kan sluiten. Proberen elkaar met begrip voor de huidige situatie tegemoet te treden en elkaar tegemoet te komen.
 2. ik heb uitgebreid contact gehad met lightspeed. Dat ook omdat het "PIM" systeem welke ik wil gaan gebruiken daarmee al een bestaande koppeling is en ik dus gekeken heb of lightspeed als orderverwerkingssysteem en voorraad systeem gebruikt kon worden. Lightspeed bevatte echter niet de functionaliteit die ik nodig heb en nog belangrijker is dat ze zelf aangaven dat ze niet om kunnen gaan met het aantal producten welke ik in mijn systeem wil zetten. En als 3de ging het zeer duur worden voor order en voorraad systeem. Ik heb om te beginnen namelijk niet perse een eigen webshop nodig, dat is iets wat pas voor (veel) later op de planning staat als optie en de aansturing daarvan zou ook weer via PIM moeten lopen.
 3. ik gebruik nu channable en channelengine Maar de input van mijn productinfo vanuit Magento is niet goed genoeg om dat via die systemen goed naar de platformen te koppelen.
 4. de software die ik nu gebruik was nooit bedoeld om heel lang mee te gaan. Gehoopt had ik dat dit 2 a 3 jaar mee zou gaan en dan meer ruimte zou zijn voor nieuwe software. Software was nog ontwikkeld voor bedrijf van mijn vader waarin de activiteiten een stuk minder waren. daarna overgegaan naar mijn bedrijf. Daarin wilde ik dus opschalen en toen kwamen al snel de beperkingen en problemen naar voren en dat eerder neuw systeem nodig zou zijn. Daar is dus vanaf het begin aan gewerkt. eerst plan A - dat is in de koelkast en later de vriezer gezet. Dus door met Plan B. daarin kwam ik tot SAAS oplossingen die nog vele malen beter bleken te zijn als wat ik in Plan A zelf had willen realiseren en daarbij ook nog eens goedkoper. En daarbij kon ik ook gebruik maken van ODOO want dat kon alles wat ik nodig zou hebben en was erg goedkoop en kon ik met weinig kosten aan de slag. Altans zo was het advies vanaf verschillende kanten Maar gedurende traject kwamen ineens als duveltje uit hoge hoed ineens hoge kosten naar voren (nog afwachtende op de definitieve bedragen) waarmee ik bijna weer terug zou zijn bij de kosten die ik ook voor Plan A kwijt zou zijn, en dat is absoluut frustrerend. Software welke nu in gebruik is is niet meer te redden, maar moet nu of een goede weg naar plan B of A komen of inderdaad een tussenoplossing. Enige dat ik nu zeker weet is dat er IETS moet gebeuren. Maar daarom mijn bericht hier voor iemand die wat neutraler en met frisse blik tegenaan kijkt en dat doet MrHTTP zeker. maar daarover dus ook via prive contact. Dat ik fouten gemaakt heb bij de software klopt zeker. dat ik naïef geweest ben bij oplossingen... waarschijnlijk wel dat ik weinig technische kennis heb: absoluut Maar opgeven doe ik zeker niet en soms een paar stappen terug doen is ook geen probleem, ook daar heb ik ervaring mee. dus uiteindelijk kom ik er wel maar nu even die blik van afstand nodig.
 5. de huidige Magento installatie is gemaakt door ondergetekende prutser zonder enige kennis van zaken met hulp van tal van verschillende prutsende programmeurs uit o.a. India. is dus geen wonder dat het geheel zo een ramp is. en ja deze problemen spelen al lange tijd maar steeds niemand kunnen vinden die het fatsoenlijk kon oplossen dus op een gegeven moment heb ik geheel magento losgelaten en doe ik enkel nog maar pleisters plakken en noodverbandjes aanleggen. dat als je bepaalde bugmeldingen doet bij magento Team die wel als bug erkend worden maar vervolgens niet opgelost (nu al ruim een jaar) helpt ook niet. Op een gegeven moment is elke keer dat je je systeem opent er een gevoel: wat is vandaag het probleem nu weer... en wordt de weerstand steeds groter. Ik heb lang geleden ooit magento 1 gebruikt, daarmee gestopt door de import beperkingen en ook nu loop ik bij magento 2 weer voor belangrijk deel vast op import. en ja waarschijnlijk was veel te voorkomen of op te lossen met goede programmeur, maar die heb ik dus nooit gehad. Ik kom hier zeker verder bij je op terug (prive).
 6. @MrHTTP jouw reactie ga ik eerst paar keer doorlezen en bestuderen voor ik een reactie op geef. Ik zie wat mogelijkheden voor een tijdelijke oplossing maar ook wat dingen waarvan ik me afvraag hoe dat zou moeten werken. B.v. het hosten van de magento 2 shop op een VPS van 50 euro, wordt al bijna van mijn managed magento 2 geoptimaliseerde server afgeschopt omdat de import en update processen zo extreem zwaar zijn en hun servers soms bijna plat leggen (en ja dat is een volledig op magento 2 gerichte partij die als zeer goed bekend staat bij magento 2 programmeurs. Zeg niet dat het niet kan maar kan me nog niet voorstellen. Het hele stukje Magento zou ik persoonlijk het liefst vanaf willen omdat nooit qua datakwaliteit zou kunnen bieden wat ik wil/nodig heb en een drama is betreft importeren. Maar goed, dat kan ook een flink stuk aversie tegen magento zijn welke ik in de loop van de jaren opgebouwd heb op basis van mijn ervaringen. Ik kom later verder op terug.
 7. horizontaal de maanden, jan - feb, mrt en apr (die laatste moet nog beginnen dus gaat curve terug naar 0. verticaal is aantal orders. heb de aantallen enkel weggelaten
 8. dat verschild per bedrijfstak. Ik zou meer werk hebben om producten weg te halen dan dat ik ze toevoeg. Maar dat heeft met databestanden te maken.
 9. het aanbieden van minder producten kost me meer werk. dat heeft te maken met de manier waarop ik me systemen ingericht heb. Waarmee ik je advies wel probeer op te volgen is dat ik b.v. de prijzen als eerste optimaliseer voor producten/merken waarvan ik het meeste verkoop en waarmee ik het meeste kan winnen. Ook gebruik ik het grote assortiment om data te verzamelen over de meest interessante producten die ik vervolgens extra aandacht geef en b.v. op voorraad neem. Hierin valt echter zeker nog meer winst te behalen voor mij.
 10. ehhh dat was typefoutje. Huidige bedrijf bestaat sinds 01-06-2019 en sinds die tijd bezig met deze strategie/werkwijze. en daarmee goede start gemaakt, daarna een flinke dip gehad door "beschadigde" verkoop accounts (lang verhaal maar belangrijk deel kwam door technische problemen). En nu weer behoorlijke groei. ter illustratie de groeicurve die ik nu maak. Deze curve is van aantal verzonden orders maar geld net zo zeer voor omzet en ook de winst/marge
 11. is hier zo moeilijk uit te leggen, maar die klanten zijn er wel. en die technische mogelijkheden zorgen dat ik de tijd heb om die klanten binnen te halen en hun orders te verwerken. (ligt iets gecompliceerder maar zonder mijn hele achterliggende plan te kennen begrijp ik je uitspraak. Goedkoper inkopen zal voor paar leveranciers kunnen, maar dat gebeurd op basis van staffels. afgelopen jaar paar staffels omhoog gegaan, hoop later dit jaar weer nieuwe staffel te bereiken. Die hogere verkoopprijs is dus mogelijk maar dat legde ik hierboven al uit. zelfs die rekenmachine van de action heb ik niet nodig. Maar heb simpelweg niet de capaciteit om 6 keer per dag 20 duizend producten handmatig bij te werken (zelfs niet om dat 1 keer per week te doen). Als voorbeeld: - gister heb ik een bepaald product van 21 naar 25 euro verhoogd omdat goedkoopste concurrent 24 euro was en ik weer dat ik iets duurder als die concurrent mag zijn en toch koopblok hou. dus ik had koopblok. Vannacht 2 verkopen en vanmorgen kijk ik even en zie dat die andere concurrent nu weg was en dat de volgende concurrent op 34 euro zit. ten opzichte van die concurent moet ik altijd iets goedkoper blijven om koopblok te houden dus zou nu kunnen verhogen naar ongeveer 32 euro. Maar als ik dat doe kan vanmiddag die andere concurrent wel weer online komen en ben ik koopblok dus weer kwijt. Andere producten is dat dus gebeurd, gisteravond prijzen met paar euro's verhoogd, blijkt vlak daarna dus bol of andere verkoper weer online gekomen te zijn waardoor ik dus niks meer verkoop door die verhoogde prijs. Dat dus om aan te geven hoe complex dat is om handmatig bij te houden en dat dat een continue proces is en dit is dus voor 1 site maar dat moet dus eigenlijk voor 20.000 producten meerdere keren per dag gedaan worden voor meer als 10 verschillende kanalen/landen. Ik ben met dit hele traject al vanaf start huidige bedrijf bezig (juni 2009) om alles uit te werken, te onderzoeken, de juiste oplossingen zoeken, bijsturen om omdat eerste oplossing te duur is enz. klopt, juist daarom moet ik niet enkel harder werken maar vooral ook slimmer werken en juist die techniek (en nog wat andere voordelen die ik heb ten opzichte van veel concurrentie) zal er voor zorgen dat ik op bepaalde vlakken voordeel heb ten opzichte van andere. Maar ook hiervoor begrijp ik dat je dat niet ziet zonder mijn volledige plan te kennen. Noem het maar een bepaalde vissie. Laten we zeggen dat veel mensen het niet begrijpen en zich afvragen of het wel nuttig is en of je dat wel nodig hebt..... maar daarbij moet ik altijd aan de volgende reclame denken:
 12. die tijd valt mee, dat is als ik even een rustig moment heb. of even een heel korte break neem. en of nuttig is.... als het uiteindelijk bijdraagt aan komen tot oplossing voor nieuw systeem of andere nieuwe inzichten geeft is dat zeker nuttig naar mijn idee ja. Als ik door paar uur hieraan te besteden straks b.v. uiteindelijk 3 a 4 uur werk per dag bespaar en/of b.v. mijn omzet kan verdubbelen of marge kan verhogen is het een goede tijdsinvestering. Maar dat valt zoals bij veel dingen pas achteraf te concluderen.
 13. even snel gekeken en die bieden diverse onderdelen van de oplossing die ik zoek. Nu is dat niet zo uitgebreid en specifiek als ik nodig heb, maar gezien mijn zeer specifieke situatie zal er niet snel iets zijn dat precies bied wat ik zoek en zal altijd aangepast/uitgebreid moeten worden. of dat met dit pakket kan weet ik zo niet. Maar grootste probleem blijft (bij elk pakket dus tot nu toe) is de koppeling van de verschillende systemen, dat maakt mijn project vrij lastig (en duur), dat samen met de specifieke benodigdheden/wensen. Tot nu toe kan (buiten custom oplossing) ODOO daarvan het meeste en bied de beste mogelijkheden om dus aan mijn behoefte/wensen aangepast te worden.
 14. zijn we niet allemaal simpele mensen die naar beste inzicht en kunnen proberen op onze eigen koers zo goed mogelijk te doen wat we doen en daar een succes van proberen te maken met de kennis en tools die we hebben. of dat nu voor schoonmaakbedrijf, een e-commerce bedrijf of productiebedrijf is maakt verder geen verschil. (bijna) ieder zijn inzichten kunnen nuttig zijn.
 15. Ik ben niet bezig met kosten verlagen als je dat bedoeld. die stap heb ik eerder al grotendeels gemaakt en heb de meeste kosten geoptimaliseerd (lees omzet afhankelijk gemaakt waar mogelijk). Ik ben verder wel bezig met omzet verhogen en weet genoeg manieren om dat te realiseren, maar die optimalisatie is nodig om dat te kunnen realiseren en verwerken. B.v. als voorbeeld: gister had ik ruim 180 openstaande orders (na een weekend) en vandaar weer 70 nieuwe openstaande orders. Gister ben ik in totaal 5 uur bezig geweest met zaken zoals inkoop en administratieve verwerking van orders en nog paar zaken die eigenlijk minder als 1 uur tijd zouden moeten kosten. Dat zijn de dingen die ik wil optimaliseren met de nieuwe systemen, dan hou ik veel meer tijd over om de omzet te verhogen maar krijgen we ook de ruimte die nodig is om dat te verwerken. Het probleem is niet perse dat die marge er niet is, het probleem is dat het zeer veel werk is om die marge te pakken. Ik maak nu b.v. minimum prijs berekeningen op basis van alle kosten die ik heb en een minimum bedrag welke ik wil verdienen. voor die minimum prijs zet ik de producten tekoop. vanaf daar ga ik kijken hoe en waar ik de prijs omhoog kan zetten. Van die producten die ik zo tekoop zet ben ik van 50% dan al te duur ten opzichte van concurrentie (op amazon zelfs voor 95%) maar kan niet in 1 oogopslag zien welke producten dat zijn. Wat ik nu aan het doen ben is dat ik voor 20.000 producten handmatig stuk voor stuk de producten aan het nakijken ben om de concurrentie te vergelijken en handmatig mijn prijs zover mogelijk naar boven te zetten. Dat moet ik eigenlijk voor 6 platformen en 8 landen doen waarbij voor elk platform en/of land dat apart bekeken moet worden. Ik doe dat nu voor 1 platform/land. Maar dat kost weken om alles 1 keer te controleren. Daarbij moet ik rekening houden met de volgende zaken: - welke andere aanbieders zijn er - wat is de verkoopprijs van die andere - wat is hun levertijd - wat is hun beoordeling - hoe beoordeeld platform hun ten opzichte van mij (soms moet ik ruim onder een aanbieder gaan zitten om koopblok te krijgen, soms kan ik er ruim boven gaan zitten en toch koopblok pakken) Op basis daarvan verhoog ik waar mogelijk mijn verkooprijs, soms verdubbel ik mijn marge daarmee, soms vertienvoudig ik de marge op die manier. Maar risico van deze werkwijze is dat ik mijn prijs naar bepaald niveau zet en een uur of een dag later een andere aanbieder weer online komt die even offline was omdat tijdelijk uitverkocht was. dan val ik weer uit koopblok tot ik handmatig opnieuw aanpas. Op deze manier kan ik dus met veel werk en tijd 1 keer in de x weken de prijs aanpassen. met de juiste technische systemen kan dat dus desnoods 6 keer per dag. En daarmee pak ik dus met dezelfde omzet vele malen meer marge. Het is er dus wel die marge maar het binnenhalen is nog een flinke uitdaging. Maar als dat eenmaal op orde is kan ik dus veel hogere marge pakken en de omzet zeer sterk verhogen. Ook heb ik nog enkele duizenden nieuwe producten die ik wil gaan toevoegen waarop geen prijsconcurrentie is op mijn belangrijkste verkoopkanalen en waarop de marge (zeker voor mijn doen) zeer hoog is. maar voor het toevoegen daarvan loop ik dus ook tegen technische problemen aan waarvoor ik nu oplossing zoek. Hoewel dan ook nog genoeg uitdagingen blijven in de rest van de processen (zoals nu gevestigd in thuis kantoor van 8 vierkante meter waar hele uitdaging is om meer als 100 orders per dag te verwerken) maar dat zijn de volgende stappen die ik stap voor stap moet aanpakken. Overigens is de marge nu klein maar doordat merendeel kosten omzet afhankelijk is en aantal orders goed is is het geheel de afgelopen maanden zeker winstgevend maar er is nog niet voldoende kapitaal opgebouwd om die zaken die ik wil/moet doen nu direct uit te voeren (heb ook paar slechte maanden gehad). En gezien Corona situatie kan het bij mij nu ook 2 kanten op: nu is mijn omzet uit landen als Frankrijk, Duitsland, Italië en andere landen grotendeels weggevallen. Maar uit Nederland en deels België profiteer ik juist enorm van. Maar dat kan ook door bepaalde maatregelen ineens tot vrijwel 0 gereduceerd worden voor mijn huidige producten. Ook daarom zijn de technische aanpassingen juist nu voor mij ook zo belangrijk, dan kan ik veel minder afhankelijk worden en veel sneller schakelen en zou ik ook meer permanent kunnen groeien door huidige situatie (mijn positie verstevigen) Om in jouw termen te blijven. dit paard is mijn inziens alles behalve dood, is een jong veulen in het begin van zijn leven (platform economie is in het begin van zijn ontwikkeling). Maar is nog erg wild en moet getemd worden en afgericht worden zodat het voor mij kan gaan werken.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept