Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
makeamove

Make a Business Groningen

Recommended Posts

Make a Business: Ben jij die ondernemer met een briljant idee?

 

 

Op woensdag 16 november a.s. organiseert Make a Move Groningen een interactieve middag die geheel in het teken staat van het zelfstandig ondernemerschap:

"Make a Business, Ben jij die ondernemer met een briljant idee?"

 

In-house bij ABN Amro ontmoeten enthousiaste studenten, succesvolle ondernemers en ervaren deskundigen elkaar om te discussiëren over het starten van een eigen bedrijf en de ontwikkeling van een briljant idee tot een succesvol product. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel en er is mogelijkheid tot speed-dating. Op de gehele dag zullen vele (jonge) ondernemers en deskundigen aanwezig zijn; een unieke mogelijkheid voor iedereen om interessante mensen te ontmoeten!

 

ONDERDELEN DIE O.A. OP HET PROGRAMMA STAAN:

 

Lunch: De middag, die plaatsvindt op het hoofdkantoor van ABN Amro Groningen, zal beginnen met een informele inlooplunch.

De Ondernemer: Waarom is ondernemen zo populair? Soms zijn ideëen zo makkelijk dat het lijkt alsof iedereen een miljoenenbedrijf kan beginnen. Wat is nu de goede motivatie en hoe begin je?

Het Ondernemen: Bezit jij wel de juiste kwaliteiten? Iedereen wil wel graag ondernemen, maar weinigen komen er achter wat ondernemen nu écht inhoudt. Ben jij wel een ondernemer?

De Onderneming: Hoe kom je tot een goed idee? En hoe ontwikkel je dat briljante idee tot een succesvol product en een miljoenenbedrijf? Hoe essentieel is een ondernemingsplan?

Praktijkvoorbeeld: Ondernemers (waaronder student-ondernemers) vertellen over hun ervaringen. Wat ging goed, en vooral: wat ging er fout? Waar moet je aan denken, waar begin je?

Groepsdiscussies: Dé mogelijkheid om met ondernemers en deskundigen in discussie te gaan!

Netwerkborrel: De middag wordt afgesloten met een borrel in het bankcafé waarbij er mogelijkheid is tot speed-dating om jouw idee te bespreken of de volgende stap te zetten naar het zelfstandig ondernemerschap!

LET OP! : sCHRIJF JE TOT 11 NOVEMBER IN VIA WWW.MAKEAMOVE.NL/GRONINGEN

 

EDIT formaat flyer aangepast

mab.thumb.jpg.273e96aab48e5a0eaf34b96ca7e11d66.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik sta ingeschreven, ben benieuwd. Wel het zoveelste student-ondernemers ding in Groningen. Vorig jaar was ik mede organisator van het eerste studentondernemerschaps initiatief en hebben we de meeste studentondernemers bereikt en een database van studentondernemers en student-wannabe-ondernemers samengesteld, ondersteund door VNO-NCW noord. Sindsdien gebeurt er al meer in Groningen, aangezien onze database door verschillende initiatieven wordt gebruikt.

 

Maar.. Nu zijn er initiatieven, nav de bijeenkomst vorige jaar. Maar samenwerken ho maar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het lijkt mij dat er niet genoeg evenemten over (student-)ondernemerschap kunnen zijn, vind je niet? Vanuit de overheid en bedrijven wordt er immers ook nadrukkelijk om gevraagd en gestimuleerd. En veel studenten zijn best geinteresseerd en lopen rond vol ideeen over zelfstandig ondernemen. Lijkt me een mooie ontwikkeling, leuk iniatief!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mark spreek je ook uit eigen ervaring?

 

Ik heb weinig ervaring maar ben wel erg geinteresseerd om een keer iets op te starten. Ik had plannen om een studieboekenwebsite te beginnen, waar studenten hun oude boeken aan de site kunnen verkopen die wij dan weer door zouden verkopen aan studenten voor een iets hogere prijs. Voor studenten is het natuurlijk fijn als oude boeken die je toch niet meer nodig hebt, zomaar opeens geld opleveren (we hebben immers altijd geld te weinig...). Maar er is laatst weer een nieuwe studieboeksite gekomen, dus het ligt voorlopig even in de ijskast.

 

Ik vind het erg interessant dat er de laatste tijd zoveel aandacht is voor zelfstandig ondernemen. Misschien kom je door al die aandacht en dit soort evenementen tot nieuwe brainstorms en ideen..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 14 leden online en 349 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept