Jump to content
Nils de Witte
Verberg

12,5 mln Euro voor ICT

vraag

Persberichten

 

Silicon Polder Fund investeert in IT bedrijven met coaching, training en funding

 

Lunteren, 8 oktober – Met een fondsomvang van 12,5 miljoen euro en een uniek concept voor coaching, training en funding is Silicon Polder Fund B.V. gestart met het investeren in jonge IT bedrijven. Silicon Polder Fund begeleidt ondernemers van startfase naar gefaseerde groei met business coaching, inbreng van knowhow en kapitaal: een nieuwe manier van investeren en een onderbouwde methode voor snelle groei en ontwikkeling van jonge bedrijven. Daarbij richt Silicon Polder Fund zich exclusief op start-ups en jonge ondernemingen met generieke softwareproducten in een internationale markt.

 

De individuele business coaching omvat het begeleiden van het IT bedrijf op strategisch en operationeel niveau in marketing & sales, product development, release management, market launch en distribution & after sales. Een doortimmerd businessplan met reële budgettering en controle, een winst- en verliesprognose en een liquiditeitsplanning vormt de basis voor te verstrekken kapitaal. Naast de individuele begeleiding worden generieke workshops gegeven. In het ICT Accelerator Program worden jonge ondernemers getraind door deskundigen uit de praktijk, die door het delen van hun ervaringen de start-ups handvatten reiken voor geslaagd ondernemen.

 

 

Silicon Polder Fund B.V. komt voort uit de in 1997 opgerichte stichting, waarvan o.a. voormalig minister dr. J.E. Andriessen bestuurslid was. Andriessen is president-commissaris van het huidige, nieuw opgerichte fonds, met ir. C. den Blanken Msc, drs. ing. J.G.P. Baan en H.R. Langeveld in de Raad van Commissarissen. Participaties worden tevens beoordeeld door het Investment Committee. Directeuren van het fonds zijn drs. W.E. van den Brandt en ing. D.G. Blom. Van den Brandt was voorheen werkzaam in diverse directiefuncties bij AON Hudig en Logica, en als vice president bij Baan Company. Blom heeft naast het oprichten van twee bedrijven in Nederland en Japan, een sleutelrol vervuld bij Planet Internet als chief technology officer.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

 

Noot voor de redactie

 

Silicon Polder Fund B.V. komt voort uit de in 1997 opgerichte stichting en continueert in 2002 als fonds met een omvang van 12,5 miljoen euro. Silicon Polder Fund begeleidt IT bedrijven met generieke softwareproducten en een internationale markt, van startfase naar gefaseerde groei met een uniek concept van business coaching, inbreng van know how en kapitaal. Fondsdirecteuren van Silicon Polder Fund zijn entrepeneurs en begeleiden IT bedrijven met commerciële ondersteuning vanuit de visie 'leren door te doen'. IT bedrijven maken gebruik van het uitgebreide Silicon Polder Fund netwerk, en hebben directe toegang tot venture capitalists. Investors zijn verzekerd van solide investeringen in een uitgebalanceerde mix van sectoren, aantrekkelijke forecast en mogelijkheden voor co-investering. Silicon Polder Fund is door coaching en training intensief betrokken; ontwikkelingen en signalen worden vroegtijdig onderkend.

 

 

 

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de directie van Silicon Polder Fund B.V.:

Ing. D. Blom, e-mail dblom@siliconpolderfund.nl

Drs. W.E. van den Brandt, e-mail wvdbrandt@siliconpolderfund.nl

Telefoon 0318 596 100

Fax 0318 596 101

Internet: www.siliconpolderfund.nl

 

 

 

 


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Volgens Hyped (www.hyped.nl) is Adam Curry bij het Silicon Polder Fonds Betrokken.

 

EXCLUSIEF: Adam Curry betrokken bij Silicon Polder? (10/11/2002 )

 

De redactie van HYPED heeft alweer als eerste een nieuwtje. Zoals zo vaak. We hebben een link ontdekt tussen het Silicon Polder Fund en Adam Curry. Kijk maar eens op de pagina van Adam Curry (http://www.curry.com/stories/storyReader$27), en scroll helemaal naar beneden. Onderaan staat: "copyright Silicon Polder". Bij HYPED gaan we verder dan alleen maar persberichten, dat blijkt maar weer eens. De vraag is nu of Silicon Polder BV hetzelfde is als Silicon Polder Fund. Take a guess!

 

 

Goed speurwerk van de jongens van Hyped. :D Of het waar is ???

 

Groeten,

Nils

 

Even de URL gefixed


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 2 leden online en 33 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept