Jump to content

Mikky Vrolijk

Moderator+
 • Content Count

  10,383
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Mikky Vrolijk last won the day on May 21

Mikky Vrolijk had the most liked content!

Community Reputation

372

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  financiering
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
  internationaal ondernemen
  expert advies
  columns en algemene informatie

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  Ondernemen is 'a strugle with a smile': een avontuur waarbij je obstakels tegenkomt, maar die je wel kunt overwinnen. Elkaar naar een 'higher ondernemerslevel' tillen vraagt, net als bij een avontuur, om dezelfde mate van enthousiasme en uitdaging.
  Ik zoek mensen die elkaar binnen Higherlevel.nl willen ondersteunen, motiveren en adviseren met het ondernemerschap. Dit kan omdat je als ondernemer hier zelf ervaring mee hebt (gehad) of omdat je binnen je eigen bedrijfsvoering een speciale expertise hebt opgebouwd m.b.t. ondernemerschap (bijv. IPR of de niet-technologische aspecten van het ondernemerschap). Bij deze alvast dank voor het uitwisselen van je ervaring, dan wel expertise.
 • My opinion about entrepeneurship
  Het wordt wel vaker gezegd "ondernemen is een spel". Ik trek niet de vergelijking met voetbal, maar met een labyrint spel. Waar je het balletje tussen diverse muren manoeuvreert om uiteindelijk de juiste ondernemersweg te vinden. Zo was ik tijdens mijn ondernemerschap Alice in Wonderland. Je moet je eigen weg vinden. Het is "a struggle with a smile", soms afzien, maar als je eenmaal de obstakels hebt genomen ben je blij.
 • My opinion about innovation
  Innovatie kun je niet leren. Iedereen moet de ruimte krijgen om creatief te zijn en dan ontstaat innovatie vanzelf.
 1. Aankondiging van RVO: Half juni 2020 gaat de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) open. Deze geeft een tegemoetkoming in de vaste lasten van een mkb-bedrijf. De regeling is het vervolg op de tegemoetkoming schade COVID-19 (TOGS). TVL is voor bedrijven met minder dan 250 medewerkers die meer dan 30% van hun omzet hebben verloren door de coronacrisis. Deze bedrijven komen ook in aanmerking voor de TOGS. We verwachten dat ongeveer 200.000 ondernemers de TVL gaan aanvragen. Geen vast bedrag Anders dan de TOGS houdt deze regeling rekening met de hoogte van het omzetverlies. Hoe hoger dit verlies, hoe hoger de tegemoetkoming. De tegemoetkoming wordt gebaseerd op het totale omzetverlies en het deel van de vaste lasten dat een bedrijf daarmee betaalt. Voor de vaste lasten wordt een gemiddeld percentage per sector berekend. Een bedrijf krijgt maximaal € 20.000 (netto) per 3 maanden. Meer informatie: De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) gaat de regeling uitvoeren en is druk met de voorbereidingen. Wilt je op de hoogte gehouden worden over de verdere invulling van TVL? Meld je dan aan! Op rijksoverheid.nl kun je lezen wat er tot nu toe bekend is over TVL: - Nieuwsbericht: Verlenging en uitbreiding noodpakket banen en economie - Vraag & antwoord: Vragen over Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL)
 2. Wellicht heb je de checklist op Ondernemersplein al gevonden? Voor het geval dit niet zo is, zie de informatie Bedrijf aan huis? Met, naast bestemminsplan, ook informatie over belastingzaken, eventueel benodigde verzekeringen, en meer...
 3. Gaat overgieten in andere flesjes niet ten kosten van de smaak? En, stuur je die flesjes op?
 4. Hai Viktor, Ga je de blinde proeverij op afstand/on line houden? Ga je de flessen opsturen naar geïnteresseerden en wil je daarom het etiket er af hebben? Of volstaat het om voor de proeverij het etiket af te dekken (bijv. d.m.v. een fleshoes of papier)? V.w.b. regelgeving wijnetiket is deze uitleg van RVO makkelijker leesbaar ? Off topic tip: Ben je zelf een wijnkenner? Je kan je sinschrijven voor het NK Blind wijn proeven 2020
 5. Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) d.d. 8 mei 2020 Voor kleine bedrijven uit het micro-, midden- en kleinbedrijf met een relatief kleine financieringsbehoefte tussen de € 10.000 en € 50.000, maakt de overheid € 750 miljoen aan overbruggingskredieten mogelijk. Financiers verstrekken het zogenoemde Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC). De overheid staat garant voor 95%, dat wil zeggen een bedrag van € 713 miljoen. De KKC is één van de aanvullende maatregelen om ondernemers te ondersteunen vanwege de economische gevolgen van het coronavirus. De komende dagen wordt de regeling verder uitgewerkt. Na akkoord van de Europese Commissie kunnen ondernemers bij financiers terecht. Het streven is om de regeling vanaf half mei beschikbaar te hebben. KKC voor kleine bedrijven: micro-, midden- en kleinbedrijf Ondernemers vragen met de KKC-regeling een lening van minimaal € 10.000 en maximaal € 50.000 aan. Doordat de overheid voor 95% garant staat, komt zo een grotere groep ondernemers aan financiering. Toch dragen financiers de overige 5% van het risico. Dit zorgt ervoor dat alleen in de kern gezonde bedrijven met voldoende terugbetaalcapaciteit in aanmerking komen. Dit zijn naar schatting enkele tienduizenden ondernemers in Nederland. Voorwaarden KKC-regeling De banken verstrekken leningen met een maximale rente van 4% en maximale looptijd van 5 jaar. Daarnaast betalen ondernemers een eenmalige premie van 2% aan de staat als vergoeding. De lening staat open voor ondernemers met een omzet vanaf € 50.000 die voor de coronacrisis voldoende winstgevend waren en die zijn ingeschreven bij KVK sinds 1 januari 2019. Bezoek deze pagina van RVO voor meer informatie en waar je als ondernemer deze KCC kan aanvragen.
 6. Thanks voor suggestie @prinsrachid Ik heb de titel op ons forum aangepast.
 7. Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Heeft u krediet nodig maar krijgt u vanwege de coronacrisis op dit moment niet eenvoudig een banklening of bankgarantie? De overheid maakt dit makkelijker met de specifieke faciliteit die beschikbaar is als gevolg van de coronacrisis: de Garantie Ondernemingsfinanciering corona (GO-C). Uw bank kan 80% of 90% Staatsgarantie krijgen op middelgrote en grote leningen en verkleint daarmee haar risico. De GO-C houdt kredietstromen op gang zodat ondernemers kunnen blijven ondernemen. Voor ondernemers De GO-C regeling is voor ondernemers die krediet nodig hebben. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om financiering voor liquiditeit veroorzaakt door corona voor elkaar te krijgen die anders niet mogelijk was geweest. De regeling is voor (middel)grote ondernemingen met substantiële activiteiten in Nederland en voor ondernemers in Bonaire, Sint Eustatius of Saba. Lees meer over deelnemen als ondernemer. Voor financiers Als financier kunnen kredietinstellingen deelnemen die het bedrijf van bank mogen uitoefenen in een lidstaat van de Europese Unie. Lees meer over deelnemen als financier. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is verantwoordelijk voor de uitvoering. Staatsgarantie Door de GO-C kunnen banken een 80% of 90% staatsgarantie krijgen op middelgrote en grote leningen. Het percentage staatsgarantie is afhankelijk van de omzet van de onderneming. Leningen van maximaal € 150 miljoen zijn tot maximaal € 135 miljoen gegarandeerd. Die staatsgarantie verkleint het risico voor banken op te verstrekken liquiditeitsfinanciering als gevolg van corona en vergroot hun mogelijkheden om geld uit te lenen. Budget Het budget voor 2020 is € 10 miljard (voor GO en GO-C samen). Zie voor meer informatie én de aanvraagprocedure: deze pagina van RVO.
 8. Bron: Ondernemersplein Is uw klant failliet? Bij de faillissementsuitspraak van uw klant kan de rechter meteen een afkoelingsperiode instellen. Tijdens een faillissement kan de rechter-commissaris een afkoelingsperiode instellen. In deze periode kunt u geen geld of goederen opeisen. Wat is een afkoelingsperiode? In de afkoelingsperiode krijgt de curator de tijd om de schulden en bezittingen van het bedrijf dat failliet gaat te onderzoeken. Hij bekijkt of het bedrijf misschien een doorstart kan maken. In de afkoelingsperiode kan het bedrijf doorgaan met ondernemen. Uw rechten als schuldeiser staan tijdelijk stil: U mag in deze periode geen betalingen opeisen. U mag geen goederen waarvan u eigenaar bent opeisen. Ook goederen met ‘eigendomsvoorbehoud’ mag u niet opeisen Zie deze pagina op Ondernemersplein met informatie over: eigendomsvoorbehoud hoe lang duurt de afkoelingsperiode? oneens met de afkoelingsperiode uitzondering boedelschuldeisers
 9. Er zijn steeds meer bedrijven die mondkapjes maken/aanbieden. Het is nog niet duidelijk welk materiaal/mondkapje wel/niet goed beschermd. Maar, wil je mondkapjes produceren voor medisch gebruik en aanbieden/verkopen aan zorginstellingen, dan moet je product aan strenge productie-eisen voldoen die beheerd worden door het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN). Tijdelijk zijn ook mondkapjes zonder CE-certificaat toegestaan Vanwege de uitbraak van het coronavirus mogen tijdelijk ook mondkapjes zonder CE-markering op de markt worden gebracht. Bedrijven kunnen een verkorte procedure volgen bij een Notified Body. Medische mondkapjes ter bescherming van de patiënt worden in bepaalde situaties toegestaan als bescherming van de zorgverlener. Zelf produceren: volg de officiële productie-eisen Mondkapjes moeten voldoen aan strenge eisen om gebruikt te mogen worden in de zorg. Deze eisen zijn vastgelegd in normen, die beheerd worden door het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN). Adembeschermingsmaskers moeten voldoen aan de EU-norm NEN-EN 149Externe link. De Inspectie SZW ziet toe op de naleving van deze norm. Chirurgische mondneusmaskers moeten voldoen aan de EU-norm NEN-EN 14683Externe link. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd ziet toe op de naleving van deze norm. Zie voor meer informatie over de Beschermingsklassen (FFP1-, FFP2-, FFP3-mondkapjes) en de externe links naar de eisen deze pagina van het Ondernemersplein.
 10. Bron: Ondernemersplein - Antwoord voor Bedrijven Kunt u een product of dienst niet leveren, maar heeft uw klant al wel (aan)betaald? En wilt u uw klant een voucher of tegoedbon aanbieden? Dan moet u rekening houden met recht op terugbetaling voor consumenten. Voorwaarden voor voucher of tegoedbon Klanten hebben bij annuleringen in principe recht op terugbetaling. Als uw klant akkoord gaat met een voucher of een tegoedbon, dan kunt u zelf de algemene voorwaarden van deze voucherregeling bepalen. Deze voorwaarden mogen niet onredelijk zijn: De voucher of tegoedbon moet een volwaardige vervanging zijn. U levert bijvoorbeeld op een later tijdstip een gelijk of een goed vergelijkbaar product of dienst. De voucher of tegoedbon moet een redelijke tijd geldig zijn, bijvoorbeeld 12 maanden. Het bedrag van de voucher of tegoedbon dat nog niet is besteed (restbedrag) moet u daarna binnen redelijke tijd aan de klant uitbetalen. Uw klant moet daar niks voor hoeven doen. De voucher of tegoedbon moet ook de eerder betaalde kosten zoals reserverings,- en administratiekosten vergoeden Klanten die een aanbetaling hebben gedaan, hoeven niet de rest van het bedrag te betalen als u de overeenkomst niet kan nakomen. U geeft uw klant een voucher of tegoedbon voor het bedrag van de aanbetaling. Had uw klant recht op geld terug en heeft uw klant de voucher geaccepteerd? Uw klant moet nog steeds geld terug kunnen krijgen als hij dat wil. De klant moet dan de voucher inleveren. Zie voor meer informatie deze pagina op Ondernemersplein >>>
 11. Bron: Ondernemersplein Startups, scale-ups en innovatieve mkb’ers die financiering nodig hebben door de coronacrisis kunnen de Corona-overbruggingslening (COL) aanvragen. De COL is voor bedrijven die vooral afhankelijk zijn van investeerders. Mkb’ers die hun groei met eigen middelen hebben gefinancierd, kunnen de COL onder voorwaarden aanvragen. De COL bestaat uit 3 soorten leningen: overbruggingslening tussen € 50.000 en € 250.000. U betaalt 3% rente. overbruggingslening tussen € 250.000 en € 500.000. U betaalt 3% rente. 25% van dit bedrag moet worden opgebracht door bijvoorbeeld bestaande aandeelhouders. overbruggingslening tussen €500.000 en € 2 miljoen. U betaalt 3% rente plus een premie van 2% per jaar. 25% van het bedrag worden opgebracht door bijvoorbeeld bestaande aandeelhouders. Wanneer komt u in aanmerking voor corona-overbruggingslening? Om aanspraak te maken op de COL gelden de volgende voorwaarden: U bent een startup, scale-up of innovatieve mkb’er U gebruikt de COL voor betalingsverplichtingen en/of investeringen. U laat met een liquiditeitsoverzicht van 12 maanden zien dat u betalingsproblemen heeft door de coronacrisis. U legt uit waarvoor u de financiering de komende 9 maanden nodig heeft. Om zeker te zijn dat u de lening terug kunt betalen, controleert de ROM uw lopende bankleningen. U heeft de jaarrekeningen 2018 en 2019 en het budget voor 2020 (voor zover beschikbaar). U onderbouwt de dalende omzet als gevolg van corona. De ROM controleert of uw bedrijf al niet onder de bedrijven in moeilijkheden valt. U moet aangeven welke kostenbesparende maatregelen u heeft genomen en van welke andere overheidsmaatregelen u gebruikt maakt. U mag geen andere coronamaatregelen van de overheid gebruiken. U moet de lening binnen 3 jaar aflossen. De financiering is eenmalig, tenzij de overheid besluit de regeling te verlengen omdat de crisis langer duurt dat verwacht. U kunt niet onderhandelen over de voorwaarden. Meer informatie over de voorwaarden vind je op de website van ROM Nederland. Hoe kun je de COL aanvragen? Je kan de COL sinds woensdag 29 april aanvragen via een speciale portal, te vinden via de websites van de ROM’s, TechLeap en Invest-NL. De Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) voeren de COL-regeling uit. Zie deze pagina van Ondernemersplein om te zien welke ROM je in jouw regio kan benaderen.
 12. Jawel hoor. Alle ondernemers gerelateerde evenementen zijn interessant om te vermelden. Conform onze forumregel:
 13. Via LinkedIn kwam ik een idee tegen van Alfred Griffioen. Zie onderstaande bijlage met de uitwerking. Ik zal Alfred uitnodigen om aan deze discussie mee te doen
 14. Aanstaande donderdag 7 mei, om 14:00 organiseert MT/Sprout een gratis webinar over hoe je commercieel kunt excelleren in deze onzekere tijden. Vakbeurzen zijn afgelast, klanten zitten thuis en prospects reageren nauwelijks op uitnodigingen voor een videogesprek. Hoe houd je je commerciële talenten gemotiveerd en blijft je sales-pijplijn gevuld tijdens de coronacrisis? Welke maatregelen moet je juist wel nemen en welke juist niet? Tijdens dit webinar wordt ingegaan op vragen als: Hoe blijf je wendbaar, ook in tijden van crisis? Welke bedrijven excelleren commercieel, welke niet en waarom niet? Hoe vul je blijvend je sales-pijplijn? Wat zijn nieuwe methoden om jouw omzet op peil te houden? Hoe houd ik de mentaliteit en dus de productiviteit van mijn salesteam hoog? En natuurlijk is er veel ruimte voor vragen van deelnemers aan het webinar. Gratis inschrijven kan hier >>> Let op: maximaal aantal deelnemers: 500 vol=vol.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept