Ga naar inhoud

Mikky Vrolijk

Moderator+
 • Aantal berichten

  11088
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  21

Mikky Vrolijk won de laatste dag op 21 mei 2020

Mikky Vrolijk had de meest gelikete inhoud!

Karma

476

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  Ondernemen is 'a strugle with a smile': een avontuur waarbij je obstakels tegenkomt, maar die je wel kunt overwinnen. Elkaar naar een 'higher ondernemerslevel' tillen vraagt, net als bij een avontuur, om dezelfde mate van enthousiasme en uitdaging.
  Ik zoek mensen die elkaar binnen Higherlevel.nl willen ondersteunen, motiveren en adviseren met het ondernemerschap. Dit kan omdat je als ondernemer hier zelf ervaring mee hebt (gehad) of omdat je binnen je eigen bedrijfsvoering een speciale expertise hebt opgebouwd m.b.t. ondernemerschap (bijv. IPR of de niet-technologische aspecten van het ondernemerschap). Bij deze alvast dank voor het uitwisselen van je ervaring, dan wel expertise.
 • Mijn mening over ondernemerschap
  Het wordt wel vaker gezegd "ondernemen is een spel". Ik trek niet de vergelijking met voetbal, maar met een labyrint spel. Waar je het balletje tussen diverse muren manoeuvreert om uiteindelijk de juiste ondernemersweg te vinden. Zo was ik tijdens mijn ondernemerschap Alice in Wonderland. Je moet je eigen weg vinden. Het is "a struggle with a smile", soms afzien, maar als je eenmaal de obstakels hebt genomen ben je blij.
 • Mijn mening over innovatie
  Innovatie kun je niet leren. Iedereen moet de ruimte krijgen om creatief te zijn en dan ontstaat innovatie vanzelf.
 1. Bron : MT/Sprout Het artikel geeft tips over samenwerken in coöperaties, maar de algemene tips zijn ook interessant als je met (grote) bedrijven in zee gaat. Startups slagen er goed in om bij grote bedrijven interesse te wekken voor hun product, maar bij de oplevering gaat het te vaak fout. Dat komt doordat startups en grote bedrijven een andere taal spreken. Een startup doet dingen graag quick and dirty, experimenteren tot iets werkt en ‘light’ op de documentatie. Grote bedrijven zoeken zekerheid. Bezint eer ge begint. Een grote klant is een veeleisende klant, die beslag legt op alle aandacht van jou als ondernemer. Hoe pak je zo’n samenwerking met een groot bedrijf aan? Lees de 6 tips via onderstaande link naar artikel.
 2. Bron: MT/Sprout Wanneer is een goed moment om op te schalen als startup? De timing is cruciaal, blijkt uit nieuw onderzoek. Wie te vroeg de groeimotor aanzet, heeft een grotere kans om te falen. De timing van opschalen luistert nauw. Veel bedrijven zijn bang de boot te missen en zo first mover-voordelen mis te lopen. Maar als je als snelgroeiende startup te vroeg bent, is vaak de product-market-fit nog niet op orde. Onderzoek Saerom Lee en J. Daniel Kim van de Wharton School van de University of Pennsylvania onderzochten de effecten van deze timing op het verdere succes van jonge bedrijven. Hebben ze de schaalvergroting overleefd en zijn ze in staat gebleken tot succesvolle overnames, of wellicht een beursgang? Het onderzoek maakt in ieder geval duidelijk dat startups die (te) vroeg opschalen een grotere kans hebben om te falen. Lees het artikel van Sprout, inclusief doorlink naar het onderzoek, op onderstaande link naar artikel.
 3. Op welke manier gaat die persoon participeren? Wordt ook contractueel vastgelegd wat deze persoon voor jou gaat doen voor die 10% aandelen waarmee de door jou (ingeschatte) omzetstijging aantoonbaar wordt? Is het mogelijk om contractueel vast te leggen dat je de participatie aangaat voor een bepaalde tijd (bijv. één jaar)? Dit, zodat je daarna kunt beoordelen of deze participatie daadwerkelijk een omzetstijging voor jou oplevert?
 4. Bron: Ronald Kleverlaan - MKB Financiering Participatiemaatschappijen (private equity en venture capital) investeerden in 2021 volop in Nederlandse bedrijven en haalden nieuwe fondsen op bij beleggers. Vooral buitenlandse venture capitalists investeerden hoge bedragen in Nederlandse startups en scaleups. Tegelijkertijd vertrouwden nationale en internationale beleggers een recordbedrag toe aan nieuwe Nederlandse VC-fondsen. Nederland doet hierin volop mee in de Europese trend. Private equity investeringen in volwassen bedrijven bleven op peil, met vooral veel investeringen in het MKB. De afgelopen jaren is er een sterke toename gezien in investeringen in startups, vooral vanwege veel hogere gemiddelde investeringen. Hoewel het aantal startups dat financiering op haalt via Venture Capital is gegroeid van 200 naar ca. 300 per jaar, is de totale investering gestegen van €200 miljoen tot €1,8 miljard. De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) heeft een onderzoek gedaan naar de groei van investeringen bij start-ups. Marktcijfers Het onderzoek is opgesplitst in investeringen door participatiemaatschappijen, desinvesteringen (doorgaans verkopen) en nieuwe fondsen die geworven worden bij beleggers. Er worden soms meerdere investeringen per bedrijf gedaan. De NVP heeft een overzicht gemaakt van de investeringen door Venture Capital en Private Equity bedrijven. Ook dit jaar waren er weer records te melden. Wel waarschuwede de NVP dat steeds meer kapitaal voor grote investeringsrondes uit het buitenland afkomstig is. €4,3 miljard aan kapitaal opgehaald door startups en scale-ups Ook afgelopen jaar werd er weer een recordbedrag opgehaald door startups en scaleups. Het aantal investeringen is niet veel gestegen, maar het invetseringsbedrag is wel verdubbeld per investering: 318 Nederlandse startups trokken een totaal van €1,8 miljard aan van binnen- en buitenlandse venture capitalists. Veruit het meeste ooit. In 2020 was dit nog €790 miljoen voor 308 Nederlandse startups; 113 Nederlandse scale-ups trokken samen bijna €2,5 miljard aan van binnen- en buitenlandse investeerders. Dit is fors hoger dan het vorige hoogtepunt uit 2020, toen dit €900 miljoen voor 79 bedrijven was; Vooral buitenlandse investeerders zijn fors hogere rondes gaan investeren. Beleggers vertrouwden Nederlandse venture capitalists en groeikapitaalfondsen €2,5 miljard aan nieuw kapitaal toe. Ook dat is historisch hoog. In 2020 was dit nog €1,7 miljard. Dit kapitaal komt vooral van privé personen en family offices, in beperkte mate van institutionele beleggers. Investeringen naar omvang Kenmerkend voor venture capital is dat 98% van het totaal aantal investeringen kleiner is dan € 5 miljoen eigen vermogen. Alle cijfers: NVP Marktcijfers 2021
 5. Bron: Ronald Kleverlaan - Trends in MKB financiering Er moet een Nederlandse tegenhanger van de British Business Bank komen, een 'mkb-bank', maar dan zonder bankvergunning. De motie van CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch die daartoe oproept is met een brede Kamermeerderheid aangenomen. De motie werd ingebracht in een debat in de Tweede Kamer waarin de kamerleden eisen van de Minister van EZK dat er "soepeler krediet" komt voor het mkb. Platform om bestaand aanbod te ontsluiten In plaats van hun pijlen te richten op versterken van bancaire financiering of het opzetten van nieuwe fondsen, werd nu nadrukkelijk gekozen voor een oplossing waarin bestaande non-bancaire financiers ondersteund zouden moeten worden en voor ondernemers er een centraal aanspreekpunt zou moeten komen om hen actief te ondersteunen en begeleiden. De organisatie / het platform zal twee belangrijke taken moeten hebben: Ondernemers actief coachen/begeleiden richting financiering Kapitaal, co-financiering en garanties verstrekken voor non-bancaire financiers Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat deze organisatie zelf financiering zal gaan verstrekken. Het is vooral bedoeld dat het bestaande ecosysteem van financiers versterkt gaat worden. Lees hier het volledige artikel >>>
 6. tot
  Wil je jouw exportmarkt uitbreiden? Heb je vragen over het handelsklimaat of de cultuurverschillen? Of heb je andere landspecifieke vragen? Kom dan op woensdag 15 juni 2022 naar de bedrijvenmiddag Ambassadeursconferentie in Den Haag. Voor Nederlandse ondernemers, wereldwijd Op de Bedrijvenmiddag staan meer dan 150 Nederlandse ambassadeurs en consuls-generaal klaar om samen met jou jouw internationale handelsmogelijkheden te ontdekken. Zij vertegenwoordigen de Nederlandse belangen wereldwijd. Ook hebben zij een groot internationaal en diplomatiek netwerk. Zij kennen de plaatselijke markt en zijn experts op het gebied van de lokale economische ontwikkelingen. Informatiemarkt en 1-op-1-gesprekken Tijdens de Bedrijvenmiddag kun je met maximaal 3 ambassadeurs of consuls-generaal een 1-op-1-gesprek voeren van 15 minuten. Een overzicht van alle Nederlandse ambassadeurs en consuls-generaa. Ook de adviseurs van BZ, Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO), Oranje Handelsmissie Fonds, NL Invest International en Trade and Innovate NL staan voor u klaar. Meer informatie, het programma en hoe aan te melden vind je op de website van RVO >>>
 7. Datum evenement 15-06-22 14:30 to 15-06-22 19:30 Wil je jouw exportmarkt uitbreiden? Heb je vragen over het handelsklimaat of de cultuurverschillen? Of heb je andere landspecifieke vragen? Kom dan op woensdag 15 juni 2022 naar de bedrijvenmiddag Ambassadeursconferentie in Den Haag. Voor Nederlandse ondernemers, wereldwijd Op de Bedrijvenmiddag staan meer dan 150 Nederlandse ambassadeurs en consuls-generaal klaar om samen met jou jouw internationale handelsmogelijkheden te ontdekken. Zij vertegenwoordigen de Nederlandse belangen wereldwijd. Ook hebben zij een groot internationaal en diplomatiek netwerk. Zij kennen de plaatselijke markt en zijn experts op het gebied van de lokale economische ontwikkelingen. Informatiemarkt en 1-op-1-gesprekken Tijdens de Bedrijvenmiddag kun je met maximaal 3 ambassadeurs of consuls-generaal een 1-op-1-gesprek voeren van 15 minuten. Een overzicht van alle Nederlandse ambassadeurs en consuls-generaa. Ook de adviseurs van BZ, Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO), Oranje Handelsmissie Fonds, NL Invest International en Trade and Innovate NL staan voor u klaar. Meer informatie, het programma en hoe aan te melden vind je op de website van RVO >>>
 8. Bron: Frankwachting Wetgeving saaie kost? Niet als het ineens grote impact heeft op je (online) leven. En dat is precies het geval bij de Digital Services Act (DSA). Deze Europese wetgeving is bedoeld om bedrijven en burgers online beter te beschermen. En dat is hoog tijd, als je bedenkt dat de huidige wetgeving 20 jaar oud is. Is dit het einde van nepnieuws, ingewikkelde cookiemeldingen, dark patterns en onzichtbare algoritmes? Van social media tot hostingproviders De wet gaat gelden voor digitale diensten als social media, online marktplaatsen, hostingproviders, app stores en andere online platforms die hun diensten aanbieden in de Europese Unie. Ook als ze daar niet zijn gevestigd. Per type bedrijf zullen de regels wel verschillen. Lees in dit artikel van Sprout meer over DSA >>>
 9. Is daar al uitzicht op/stand van zaken? Kan in je voordeel werken bij het benaderen van de grote spelers.
 10. Bron: KvK Wat doen actuele ontwikkelingen met jouw prijzen? Met een slimme strategie en marketingplan zorg je voor waarde in de markt. Bijv. de oorlog in Oekraïne zet markten op zijn kop. Veel producten of diensten, zoals brandstof en voedingsmiddelen, zijn duurder door minder aanbod en de stijgende inflatie. Tegelijkertijd verandert de vraag naar producten. Klanten kiezen eerder voor gasarme alternatieven, zoals zonnecellen en warmtepompen, en minder vaak voor gasgestookte apparaten. Sommige ondernemers voelen zich gedwongen hun prijzen te verhogen om de extra kosten te dekken of juist omdat de vraag is gestegen. De KvK geeft 5 tips om de juiste prijs van jouw dienst of product te bepalen, wanneer de economie verandert. Meer informatie en de 5 tips van KvK lees je hier >>>
 11. Vanaf de start van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) in juni 2020 is het ons motto om zo veel mogelijk ondernemers zo snel mogelijk van geld voorzien. En dat lukt goed. Van een aantal aanvragers van TVL Q4 2021 en Q1 2022 hebben we echter nog aanvullende informatie nodig. Omdat we tot uiterlijk 30 juni 2022 coronasteun mogen verlenen, vragen we hun snel te reageren. Bij TVL Q1 2022 betaalde RVO het grootste deel van de aanvragen (maar liefst 86%) binnen 3 weken uit. Aanvullende informatie is nodig Er staan echter nog aanvragen open om te beoordelen. Voor Q1 2022 zijn dat er 5.000. Daarvan is aan ruim 900 aanvragers aanvullende informatie gevraagd. Bij Q4 2021 staan er nog bijna 860 aanvragen open om te beoordelen. Daarvan moet meer dan de helft van de ondernemers nog een aanvullende vraag beantwoorden. Meer informatie incl. de link naar "Geef uw aanvullende informatie door" vind je op deze pagina van RVO >>>
 12. tot
  Marketplaces hebben in een korte tijd een belangrijke plek veroverd in hoe en waar consumenten hun inkopen doen. Steeds meer klanten willen niet meer van winkel naar winkel, maar zetten hun zoektocht voort op marketplaces, zoals Alibaba, Amazon, Bestbuy en bol,com e.a. Veel merken en retailers vragen zich echter nog steeds af: hoe kun je succesvol deelnemen aan de platform economy? Dat leer je tijdens de Deep dive Marketplaces welke Emerce Acadamy organiseert. In 4 uur tijd krijg je een overview van de wereld van marketplaces: Welke modellen er zijn en welke keuzes jij hierin kunt maken Wat er nodig is in je organisatie om marketplaces tot een succes te maken Het opstellen van de business case Het inzetten van marketplaces voor cross border verkopen Hoe je integreert met marketplaces De basis van marketplace advertising: sponsored products Kortom: je sluit de sessie af met concrete handvatten en tips voor het optimaliseren van de verkoop van producten via een marketplace. Meer informatie en inschrijven >>>
 13. Datum evenement 31 mei 2022 van 09.30 tot 13.00 uur. Marketplaces hebben in een korte tijd een belangrijke plek veroverd in hoe en waar consumenten hun inkopen doen. Steeds meer klanten willen niet meer van winkel naar winkel, maar zetten hun zoektocht voort op marketplaces, zoals Alibaba, Amazon, Bestbuy, Bol,com e.a. Veel merken en retailers vragen zich echter nog steeds af: hoe kun je succesvol deelnemen aan de platform economy? Dat leer je tijdens de Deep dive Marketplaces welke Emerce Acadamy organiseert. In 4 uur tijd krijg je een overview van de wereld van marketplaces: Welke modellen er zijn en welke keuzes jij hierin kunt maken Wat er nodig is in je organisatie om marketplaces tot een succes te maken Het opstellen van de business case Het inzetten van marketplaces voor cross border verkopen Hoe je integreert met marketplaces De basis van marketplace advertising: sponsored products Kortom: je sluit de sessie af met concrete handvatten en tips voor het optimaliseren van de verkoop van producten via een marketplace. Meer informatie en inschrijven >>>
 14. Voor zover nog niet zelf gevonden. Op de RVO-website staat veel informatie over circulair ondernemen. Ook kun je voor meer informatie en/of netwerk opbouwen in Colombia informatie inwinnen bij de Ambassade in Bogota. Het ambassadenetwerk in Colombia probeert het Nederlandse bedrijfsleven zoveel mogelijk bij te staan bij het zakendoen met Colombia Én, je kan ook eens contact opnemen met het Versnellingshuis. Daar staan circulaire experts staat voor je klaar om je te voorzien van een (kosteloos) advies. Heeft je plan meer vorm gekregen en wil je sparren om je plannen tot uitvoering te brengen en/of heb je vragen hier over? Dan ben je (zoals Hans ook zegt) meer dan welkom om deze in ons forum te plaatsen.
 15. You need eHerkenning if you do business with the Dutch government. You need to have a dutch chamber of commerce registration number to aply for eHerkenniing. If you don't have a Dutch Chamber of Commerce number: Foreign entrepreneurs cannot use Dutch eHerkenning tools. To purchase eHerkenning, registration in the Dutch Business Register is mandatory - this is not always an option for foreign entrepreneurs. To make it possible for businesses and citizens in the EU to use e-identifiction cross-border, the eIDAS regulation came into force. As a result of the eIDas regulation, entrepreneurs from the EU can log in with a recognised European means of electronic identification. For more information see this page of Business.Gov >>>
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.