Jump to content

Mikky Vrolijk

Moderator+
 • Content Count

  10,288
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Mikky Vrolijk last won the day on December 20 2019

Mikky Vrolijk had the most liked content!

Community Reputation

355

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  financiering
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
  internationaal ondernemen
  expert advies
  columns en algemene informatie

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  Ondernemen is 'a strugle with a smile': een avontuur waarbij je obstakels tegenkomt, maar die je wel kunt overwinnen. Elkaar naar een 'higher ondernemerslevel' tillen vraagt, net als bij een avontuur, om dezelfde mate van enthousiasme en uitdaging.
  Ik zoek mensen die elkaar binnen Higherlevel.nl willen ondersteunen, motiveren en adviseren met het ondernemerschap. Dit kan omdat je als ondernemer hier zelf ervaring mee hebt (gehad) of omdat je binnen je eigen bedrijfsvoering een speciale expertise hebt opgebouwd m.b.t. ondernemerschap (bijv. IPR of de niet-technologische aspecten van het ondernemerschap). Bij deze alvast dank voor het uitwisselen van je ervaring, dan wel expertise.
 • My opinion about entrepeneurship
  Het wordt wel vaker gezegd "ondernemen is een spel". Ik trek niet de vergelijking met voetbal, maar met een labyrint spel. Waar je het balletje tussen diverse muren manoeuvreert om uiteindelijk de juiste ondernemersweg te vinden. Zo was ik tijdens mijn ondernemerschap Alice in Wonderland. Je moet je eigen weg vinden. Het is "a struggle with a smile", soms afzien, maar als je eenmaal de obstakels hebt genomen ben je blij.
 • My opinion about innovation
  Innovatie kun je niet leren. Iedereen moet de ruimte krijgen om creatief te zijn en dan ontstaat innovatie vanzelf.
 1. Mikky Vrolijk

  Handelsmissie Mexico

  until
  Wilt u zakendoen in Mexico? Ga dan van 21 tot en met 24 april mee met de handelsmissie met een focus op Tuinbouw en Maritiem/Energie. Deze missie is in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte en minister-president Eugene Rhuggenaath van Curaçao. De missie is onderdeel van het bezoek van minister-president Rutte aan Mexico en Texas. Kansrijke sectoren De missie richt zich op de volgende kansrijke sectoren: Tuinbouw (glastuinbouw voor groenten en sierteelt en agro-logistiek; import van tropisch fruit, de glastuinbouw voor bessen en groenten, en agro-logistiek). Lees meer over de kansen binnen deze sector. Maritiem/Energie (verduurzaming van infrastructuur voor olie- en gaswinning; hernieuwbare energie (business-to-business); havenontwikkeling: watermanagement, waterzuivering, energietransport en -opslag en havenlogistiek. Lees meer over de kansen binnen deze sector.
 2. Hoe werkt de BTW-teruggave over zonnepanelen in de praktijk? Door Hessel van den Berg (Zonnefabriek) is hier over een artikel geschreven.
 3. Ben je ondernemer en wil je weten wat er in de wet verandert? Met de gratis Nieuwe Wetten app blijf je altijd op de hoogte van wetswijzigingen en nieuwe regels. In de app vind je wetswijzigingen die de afgelopen 6 maanden zijn ingegaan en wetswijzigingen die nog moeten ingaan. Ben je geïnteresseerd in belastingregels of personeelszaken? Heb je een winkel, horecabedrijf of kinderopvangorganisatie? Of ben je zzp’er? Je kiest zelf jouw onderwerpen of de branche waarin je werkt. De app geeft je meldingen op maat. Installeer de Nieuwe Wetten app voor: iPhone Android phone (een versie voor iPad is in de maak) Wat kun je doen met de Nieuwe Wetten app? - Kies jouw favoriete onderwerpen en branches. - Bepaal voor welke wetswijzigingen je meldingen wilt krijgen. En hoe vaak je deze krijgt. - Zoek direct naar een wetswijziging. - Plaats een wetswijziging in jouw digitale agenda. - Deel een wetswijziging met anderen, bijvoorbeeld via Whatsapp of e-mail. De Nieuwe Wetten app is een initiatief van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Het complete overzicht van wetswijzigingen vind je ook op Ondernemersplein. Heb je opmerkingen over de app? Dan kun je deze uiteraard hier plaatsen. Ik zal er dan voor zorgen dat dit bij de juiste personen terecht komt.
 4. De één noemt zich zzp'er, de ander freelancer of mkb'er. Maar wanneer ben je nu eigenlijk ondernemer voor de Belastingdienst? Wat is het verschil tussen ondernemer voor de inkomstenbelasting en ondernemer voor de btw? En wanneer bent je ondernemer voor KVK? 'Ondernemer' is net als 'zzp'er', 'freelancer' en 'mkb'er' geen rechtsvorm. Toch is het belangrijk om te weten of de Belastingdienst en KVK u als ondernemer zien: je hebt dan namelijk verplichtingen én misschien ook financiële voordelen. Check of je aftrekposten en speciale regelingen mag gebruiken Als ondernemer voor de inkomstenbelasting mag je speciale regelingen gebruiken. Bijvoorbeeld de ondernemersaftrek, de mkb-winstvrijstelling, verschillende startersregelingen en de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Dat mag bij bepaalde regelingen alleen als je ook voldoet aan het urencriterium. Door de speciale regelingen betaal je minder belasting. Het kan dus voordelig zijn om ondernemer voor de inkomstenbelasting te zijn. Maar let op: lang niet iedereen die ondernemer voor de inkomstenbelasting wil zijn, is dat volgens de Belastingdienst niet. TIP: Of je ondernemer voor de inkomstenbelasting bent, hangt dus af van jouw situatie. Het ene jaar kun je ondernemer voor de inkomstenbelasting zijn en het andere jaar niet. Met de OndernemersCheck krijg je hiervan een goed idee. Overleg bij twijfel met een fiscaal dienstverlener of met de Belastingdienst. Let ook op de wet DBA! Bij de wet DBA gaat het om de arbeidsrelatie tussen de opdrachtgever en de opdrachtnemer bij 1 opdracht. Centraal staat de vraag of er sprake is van loondienst? Want, de criteria om te bepalen of je ondernemer voor de inkomstenbelasting bent, zijn anders dan de criteria van de wet DBA. En dan is er ook nog de resultaatgenieter (geen ondernemer). Je verkoopt producten of levert tegen betaling diensten en je kunt winst verwachten. En je bent volgens de Belastingdienst geen ondernemer voor de inkomstenbelasting. Dan ben je 'resultaatgenieter'. Jouw inkomsten tellen dan als resultaat uit overig werk. Als resultaatgenieter heb je geen recht op de speciale regelingen voor ondernemers voor de inkomstenbelasting. Maar, misschien bent je wel ondernemer voor de btw? Zie voor meer informatie en doorlinks naar meer uitgebreide uitleg deze pagina van Ondernemersplein.
 5. Wil je een bedrijfsruimte huren of verhuren? Dan zijn er 2 soorten bedrijfspanden: - middenstandsbedrijfsruimten en - overige bedrijfsruimten. De regels voor huurbescherming en huurprijsbescherming verschillen per soort bedrijfspand. Regels voor een middenstandsbedrijfsruimte Bijvoorbeeld winkels en horecagelegenheden, garages, campings en hotels. Je levert hier direct jouw producten of diensten. Wél recht op Huurbescherming Als u een middenstandsbedrijfsruimte huurt, heb je recht op huurbescherming (termijnbescherming). Dat betekent dat de verhuurder niet zomaar de huur op kan zeggen. Je mag de ruimte 10 jaar gebruiken. Deze periode is verdeeld in 2 delen van 5 jaar. Je kunt ook een kortere periode afspreken. Géén huurbescherming voor overige bedrijfsruimten Andere bedrijfspanden dan middenstandsbedrijfsruimten; zoals kantoren, fabrieken en pakhuizen. Bij overige bedrijfsruimten hebt je geen recht op huurbescherming en huurprijsbescherming. Je spreekt de huurprijs en huurprijsverhogingen samen met de verhuurder af in de huurovereenkomst. De jaarlijkse huurprijsverhoging voor woonruimten geldt niet voor bedrijfsruimten. Zie voor meer informatie Ondernemersplein
 6. Met de Regelhulp CE-markering kun je snel checken of jouw product valt onder één of meer EU-maatregelen die CE-markering vereisen. Aanvullend geeft de Regelhulp een overzicht van wettelijke voorschriften waaraan jouw producten moeten voldoen. Veel producten mag je alleen verhandelen in de Europese Economische Ruimte (EER) als zij CE-markering hebben. Op deelgebieden is CE-markering ook rechtsgeldig in Turkije en Zwitserland. Met de CE-markering verklaart de fabrikant dat zijn product voldoet aan alle toepasselijke EU-maatregelen (richtlijnen en verordeningen) die CE-markering voorschrijven. De daarin gestelde eisen hebben - afhankelijk per product - betrekking op veiligheid, gezondheid, prestatie en milieu. Let op: De regelhulp is opgesteld door RVO. RVO neemt geen verantwoordelijkheid voor ondernemers die CE-markering ten onrechte wel, niet of foutief toepassen. De Regelhulp is slechts een hulpmiddel waarmee je je kunt oriënteren op CE-markering en de daaraan gerelateerde EU-wetgeving. Het is belangrijk dat je grondig kennis neemt van de inhoud van de wetgeving zodat je juiste keuzes kunt maken. Meer informatie Raadpleegt in aanvulling op de Regelhulp de volgende websites over CE-markering: - Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: CE-richtlijnen - Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: EU-landen – CE-markering - Europese Commissie – The European Single Market: CE Marking - Uw Europa: Productvereisten – CE-markering - EUR-Lex - De "Blauwe Gids" 2016 (Richtlijnen uitvoering EU-productvoorschriften)
 7. Heeft jouw onderneming de basis op orde v.w.b. digitale veiligheid? Doe de Basisscan Cyberweerbaarheid! Aan de hand van 25 stellingen kom je erachter hoe jouw onderneming scoort op de 5 Basisprincipes van veilig digitaal ondernemen, opgesteld door het Digital Trust Center (onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat). Zodra je de scan hebt ingevuld ontvang je een rapport met daarin je score per basisprincipe. Ook biedt het rapport advies welke vervolgstappen je (eventueel) kunt nemen om je digitale basis op orde te krijgen. Het rapport is als PDF te downloaden of per email te ontvangen. Klik op Start om te beginnen!
 8. Dank Herman. Ik zal je gezelligheid missen. Voor degenen die er wel zijn: er wordt voor drank en eten gezorgd. MannenFood ! Zijn er speciale dieetwensen, vega(n)tarisch, glutenvrij, notenallergieën o.i.d.? Geeft het dan door. Dan zorg ik er uiteraard voor dat ook jij niets tekort komt.
 9. Als je producten of diensten wilt leveren aan overheidsorganisaties, dan moet je (meestal) eerst deelnemen aan een aanbesteding. Als (klein) zelfstandig ondernemer kan je ook meedoen aan een aanbesteding! Is een klus te groot voor jouw bedrijf, dan kun je samenwerken met andere ondernemers (bijvoorbeeld door samen een offerte in te sturen). Gebruik TenderNed om mee te doen aan aanbestedingen TenderNed.nl is het marktplein waar de rijksoverheid, provincies, gemeenten en publiekrechtelijke instellingen hun opdrachten aankondigen. Hier staan zowel Europese als nationale opdrachten. Op TenderNed vind je ook aankondigingen van andere platforms, zoals Negometrix en Aankondigingenplatforum. Als je op deze opdrachten wilt reageren, dan moet je dat doen via dat platform. Registreer je op Tenderned, zodat je ook zichtbaar bent voor onderhandse aanbestedingen Naast de aanbestedingen in TenderNed zijn er ook zogenaamde onderhandse aanbestedingen. Daarbij vraagt een overheidsorganisatie rechtstreeks een of meerdere ondernemers om een offerte uit te brengen. Overheden zoeken hiervoor naar bedrijven in het handelsregister van KVK, maar ook in TenderNed. Schrijf u daar dus in als u zichtbaar wilt zijn voor een eventuele onderhandse aanbesteding. TIP: Nog geen ervaring? - Bekijk de tips in 6 stappen digitaal inschrijven - Volg een training of vraag om advies: je kunt hulp krijgen bij het gebruik van TenderNed, bij het zoeken naar relevante aankondigingen en bij het inschrijven op een aanbesteding. Registreer je bij TenderNed (d.m.v. eHerkenning). Houd daar de actuele aankondigingen in de gaten. Maak een goede offerte. En schrijf in op een aanbesteding. Bezoek Ondernemerplein voor het stappenplan "Deelnemen aan een aanbesteding van de overheid" met uitgebreide informatie over: Wat is aanbesteden? Waarom aanbesteden? Boven een drempelbedrag zijn aanbestedingen Europees Gebruik TenderNed om mee te doen aan aanbestedingen
 10. Deadline voor aanmelden is morgen (7 januari 2020). Twijfel je nog? Dan heb je tot morgen de tijd om je alsnog aan te melden. Ik zeg DOEN en kom gezellig langs !
 11. Het beschermen van nieuwe ideeën kan soms lastig zijn. Maar je bent niet alleen. Veel ondernemers hebben dezelfde vragen. Doe mee aan 'Durf te vragen' en gebruik de kennis van andere ondernemers voor jouw vraagstukken. Of help je collega ondernemers mee met het bedenken van oplossingen. Je leert niet alleen van het antwoord, maar ook van de manier waarop vraagstukken aangepakt worden. Tijdens deze bijeenkomst richten we ons op “intellectueel eigendom” en het beschermen van jouw ideeën. Waarom je 'Durf te vragen' niet mag missen Je kunt de kennis en ervaring van andere ondernemers gebruiken voor je eigen vraagstuk. Je krijgt tips en tricks van experts op het gebied van intellectueel eigendom om kansen te benutten. Je krijgt antwoord en oplossingen op jouw beschermingsvraagstuk.
 12. until
  Het beschermen van nieuwe ideeën kan soms lastig zijn. Maar je bent niet alleen. Veel ondernemers hebben dezelfde vragen. Doe mee aan 'Durf te vragen' en gebruik de kennis van andere ondernemers voor jouw vraagstukken. Of help je collega ondernemers mee met het bedenken van oplossingen. Je leert niet alleen van het antwoord, maar ook van de manier waarop vraagstukken aangepakt worden. Tijdens deze bijeenkomst richten we ons op “intellectueel eigendom” en het beschermen van jouw ideeën. Waarom je 'Durf te vragen' niet mag missen Je kunt de kennis en ervaring van andere ondernemers gebruiken voor je eigen vraagstuk. Je krijgt tips en tricks van experts op het gebied van intellectueel eigendom om kansen te benutten. Je krijgt antwoord en oplossingen op jouw beschermingsvraagstuk.
 13. until
  Het beschermen van nieuwe ideeën kan soms lastig zijn. Maar je bent niet alleen. Veel ondernemers hebben dezelfde vragen. Doe mee aan 'Durf te vragen' en gebruik de kennis van andere ondernemers voor jouw vraagstukken. Of help je collega ondernemers mee met het bedenken van oplossingen. Je leert niet alleen van het antwoord, maar ook van de manier waarop vraagstukken aangepakt worden. Tijdens deze bijeenkomst wordt aandacht besteed aan “intellectueel eigendom” en het beschermen van jouw ideeën. Waarom je 'Durf te vragen' niet mag missen Je kunt de kennis en ervaring van andere ondernemers gebruiken voor je eigen vraagstuk. Je krijgt tips en tricks van experts op het gebied van intellectueel eigendom om kansen te benutten. Je krijgt antwoord en oplossingen op jouw beschermingsvraagstuk.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept