Ga naar inhoud

Mikky Vrolijk

Moderator+
 • Aantal berichten

  10084
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

Mikky Vrolijk won de laatste dag op 10 december

Mikky Vrolijk had de meest gelikete inhoud!

Karma

305

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  maak een keuze
 • Jij bent:
  maak een keuze
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  51 >
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  financiering
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
  internationaal ondernemen
  expert advies
  columns en algemene informatie

Bedrijfsinfo

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  Ondernemen is 'a strugle with a smile': een avontuur waarbij je obstakels tegenkomt, maar die je wel kunt overwinnen. Elkaar naar een 'higher ondernemerslevel' tillen vraagt, net als bij een avontuur, om dezelfde mate van enthousiasme en uitdaging.
  Ik zoek mensen die elkaar binnen Higherlevel.nl willen ondersteunen, motiveren en adviseren met het ondernemerschap. Dit kan omdat je als ondernemer hier zelf ervaring mee hebt (gehad) of omdat je binnen je eigen bedrijfsvoering een speciale expertise hebt opgebouwd m.b.t. ondernemerschap (bijv. IPR of de niet-technologische aspecten van het ondernemerschap). Bij deze alvast dank voor het uitwisselen van je ervaring, dan wel expertise.
 • Mijn mening over ondernemerschap
  Het wordt wel vaker gezegd "ondernemen is een spel". Ik trek niet de vergelijking met voetbal, maar met een labyrint spel. Waar je het balletje tussen diverse muren manoeuvreert om uiteindelijk de juiste ondernemersweg te vinden. Zo was ik tijdens mijn ondernemerschap Alice in Wonderland. Je moet je eigen weg vinden. Het is "a struggle with a smile", soms afzien, maar als je eenmaal de obstakels hebt genomen ben je blij.
 • Mijn mening over innovatie
  Innovatie kun je niet leren. Iedereen moet de ruimte krijgen om creatief te zijn en dan ontstaat innovatie vanzelf.

Recente bezoekers van dit profiel

1842 profielweergaven
 1. Als ondernemer krijg je te maken met nieuwe en gewijzigde regels. Op Ondernemersplein.nl vindt je een selectie van de regels voor ondernemers die naar verwachting ingaan op 1 januari 2019. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg @OP_Nederland op Twitter of download de gratis NieuweWetten-app.
 2. Melding m.b.t. inbox is inmiddels opgelost. Ik heb TwaBla d.m.v. PM hier van op de hoogte gesteld.
 3. Mikky Vrolijk

  Onderling aanbevelen op dit forum, wenselijk of niet?

  Toen ik dit forum bedacht, was dit puur gericht als vraag en antwoord forum. Ik had nooit verwacht dat het zo'n sterke netwerkfunctie zou krijgen. Niet alleen qua aanbevelingen, maar ook deelnemers die met elkaar gaan samenwerken en/of werk aan elkaar uitbesteden/gunnen doordat men elkaar kent door deelname aan HL.nl Een heel mooi neveneffect van dit forum wat mij betreft. Iets wat trouwens ook nog eens door de deelnemers zelf gewaardeerd wordt. Zo kwam er lang geleden (2011) uit een onderzoek over ons forum naar voren dat ondernemers die deelnemen aan ons forum rijker werden: a) inhoudelijk door meer kennis b) feitelijk door meer omzet En ook tijdens netwerkbijeenkomsten verneem ik nog regelmatig dat men blij is met het geboden advies en eventuele verwijzing naar elkaar. Antwoord op de vraag: Onderling aanbevelen op dit forum, wenselijk of niet? Zolang het geen reclame uitingen zijn (bijv. in de trand van "kom naar mij"), maar aanbevelingen van andere deelnemers, heb ik er beslist geen problemen mee dat er onderlinge aanbevelingen worden gedaan. Het is nog steeds aan de ontvanger zelf wat hij/zij daar mee doet. Ik zie dan ook het probleem niet als men van mening is dat het niet integer is dat een nieuwkomer dan niet genoemd wordt of (als voorbeeld) 7 van de 9 website bouwers niet genoemd worden. Het is puur een aanbeveling op ervaring of getoonde expertise online. Noemen we dit dan "mogelijkheid tot spam" omdat dit online gebeurd? Vind ik persoonlijk wat ver gezocht. Zo gaat dit in de dagelijkse praktijk toch ook? Ik ken 4 aannemers, 10 restaurant eigenaren, 3 belastingadviseurs, 5 kappers en tal van andere ondernemers in div. branches. Als men in mijn buurt vraagt "goh Mik, wie beveel je aan", dan verwijs ik niet naar allen, maar bedenk ik n.a.v. de vraag/behoefte welke persoon of locatie het beste past als antwoord. En ja... vaak is dat iemand die ik al langer ken en daardoor ook meer vertrouw. Als er meerdere vrienden met elkaar in gesprek zijn, ervaar ik dan ook dat die weer andere tips en aanbevelingen hebben onderling. Niets mis mee. Terug naar de online situatie hier op het forum: noemen we dit dan vriendjespolitiek? Arch... kom op... zijn we daar niet te volwassen voor inmiddels? Ik lees bijna alle berichten. Zie ik tussen de aanbevelingen soms een onterechte, indirecte of wel spam gerelateerde doorverwijzing. Er wordt door moderatie goed op gelet en wordt daar waar nodig direct geschoond als het te ver gaat. We hebben hier geen zwart-wit regel voor en wat mij betreft gaat die er niet komen ook.
 4. Mikky Vrolijk

  Groepsgesprek in PM = besloten topic

  Yes, nóg een cadeautje Je kan iedereen een PM sturen, dus ook koppelen aan je PM. Hoe dat precies werkt, kun je mij helaas ook nog niet vragen. Ik ben zelf ook nog steeds cadeautjes aan het uitpakken. Lijkt Sinterklaas wel
 5. Mikky Vrolijk

  Workshop Intellectueel eigendom

  tot
  Afkijken, beschermen, delen of geheimhouden? Bent u bezig met de ontwikkeling van een nieuw technisch product of nieuwe techniek? Leer in één middag de basis over hoe u uw technische innovatieproces efficiënter en beter maakt door intellectueel eigendom (IE) te gebruiken als bescherming en als informatiebron. Tijd en geld besparen Tijdens deze workshop leert u wat IE is, in welke fasen van uw innovatieproces u IE gebruikt en hoe u met IE tijd en geld kunt besparen. Theorie, praktische voorbeelden en opdrachten wisselen elkaar af. U krijgt basiskennis over: waarom het belangrijk is om uw plannen voor IE af te stemmen op uw bedrijfsstrategie hoe uw innovatietraject goedkoper en sneller wordt door gratis beschikbare octrooipublicaties met technische detailinformatie wat deze gratis octrooi-informatie u vertelt over de activiteiten van uw concurrenten, maar ook uw (potentiële) markt waarop u moet letten als u samen met anderen innoveert de verschillende beschermingsvormen zoals auteurs-, merk-, model-, octrooirecht en bedrijfsgeheimen.
 6. Onze kalender vanuit de oude HL-omgeving was idd een error en heeft niet de al aangemelde personen meegenomen. Ik heb zojuist de Nieuwjaarsborrel weer aangemaakt. Wil degenen die zich al aangemeld hadden, in de kalender dit s.v.p. opnieuw doen? Heb je je nog niet aangemeld? Doen ! Je bent van harte welkom.
 7. Mikky Vrolijk

  Higherlevel.nl Nieuwjaarsborrel

  tot

  Had je je al aangemeld? Wil je dit dan s.v.p. nog een keer doen d.m.v. knop: [GAAT] Nog niet aanmeld? Dan ben je uiteraard meer dan welkom !
 8. Mikky Vrolijk

  Higherlevel.nl Nieuwjaarsborrel

  tot
  Je bent van harte welkom op de Nieuwjaarsbijeenkomst op vrijdag 11 januari 2019 ! Ontmoet in een ontspannen sfeer andere leden van Higherlevel.nl en wens elkaar een goed, gezond en succesvol 2019 toe! Bespreek onder het genot van een hapje en een drankje je toekomstwensen. Tijdstip: 19.00 - 22.00 uur [voor eten én drinken wordt gezorgd] Locatie: Winkel van Sinkel, Oudegracht 158, 3511 AZ Utrecht Deelname is gratis ! Kom je ook? Registreer je dan d.m.v. de knop rechts "ik ga ook". Leuk, gezellig én zinnig om elkaar te ontmoeten ! Vriendelijke groet, Moderatieteam Higherlevel.nl Higherlevel.nl
 9. Mikky Vrolijk

  EZK Evenement: Partners in Energie-uitdagingen

  tot
  Hét evenement voor bedrijven die werk maken van energiebesparing en duurzame energieopwekking is op 31 januari 2019. U bent van harte welkom op deze derde editie van het EZK evenement: Partners in Energie-uitdagingen. U kunt zich al inschrijven. "Energiebesparing is niet langer vrijblijvend" stelt Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad. In zijn keynote neemt hij u mee in de actualiteit van het Klimaatakkoord, de nieuwe Informatieplicht energiebesparing én de kansen die duurzaam ondernemen biedt. Verdiepende deelsessies én netwerken Laat u inspireren en informeren: de actualiteit, uitdagingen en mogelijkheden van energiebesparing en duurzame energieopwekking komen aan bod. Kies via deelsessies de onderwerpen waarin u zich wilt verdiepen én zie wie de EZK Energy Award 2018 van 25.000 euro wint. Gedurende de dag is er bovendien volop ruimte om te netwerken.
 10. Ik heb gemelde broken links m.b.t. video kunnen vinden als voorbeelden. Maar, ik kan geen oude berichten met img broken links als voorbeeld vinden. Any one ? Alvast dankjewel !
 11. Dank voor melden. Staat op de lijst met verzoek op te lossen.
 12. We zijn nog niet off line gegaan. Gaat nog gebeuren. MAAR: topic navigatie naar laatst gelezen bericht werkt weer op alle niveaus. Iets was ons allemaal redelijk irriteerde. Maar goed, het is opgelost nu Dank voor jullie geduld.
 13. Reacties op bovenstaande is gesloten. S.v.p. suggesties en meldingen voor ons forum in dit topic doen.
 14. Beste Romano, Kun/wil je mededelen waar in Zuid-Holland (grote stad, kleine wijk of kleine stad/dorp). En, hoeveel vierkante meters heb je voor ogen (wil je meer of minder dan 100 gasten bedienen)? Aantallen zijn van belang voor het bepalen van je omzetverwachting. Qua doelgroep-/marktonderzoek kun je het breder trekken: wat besteed het uitgaanspubliek in jouw gekozen stad gemiddeld in de horeca (deze laatste kun je nog specificeren naar eet café). Een marktonderzoek behoeft niet direct veel te kosten. Een eerste inventarisatie kun je doen bij het CBS inkomen en bestedingen. D.m.v. vergelijking met andere horeca zaken (zowel meten van de sterke als zwakke punten), kun je in je bedrijfsplan zoeken naar een onderscheidend vermogen. Bijv. akoestische muziek, waar ook de niet akoestische liefhebber zich welkom voelt, biljarten, klaverjas of bridge avonden). Ook qua eten kun je je onderscheiden. Ipv horecagelegenheden bezoeken in de buurt waar jij wil starten, is het een idee om buiten die regio bezoeken te brengen aan horeca-exploitanten. Dit, met het oog op kennisdeling (qua locatie ben je dan niet direct elkaars concurrent). Hoe zij zijn gestart, hoe vergaat het hen nu, wat zijn hen omzet marges? Neem bijv. eens een kijkje in Den Haag en ga in gesprek met de horeca-exploitant van deze locatie (kleinschalig, richt zich op locals en expats; live muziek jazz) en van deze locatie (wat groter qua opzet; gericht op locals, surfpubliek, passerende toeristen; live muziek pop-/rockmuziek). V.w.b. investering is het wellicht idee om je eens te verdiepen in crowd funding (zie google zoekresultaten).
 15. Beste meedenkers, Ons forum gaat (mede n.a.v. jullie meldingen) vandaag kort in onderhoud voor een up-date. We zullen dan off line zijn. Dit zal ca. 15 minuten duren.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké