Jump to content

Rik ·

Legend
 • Content Count

  2,010
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Rik · last won the day on July 3 2020

Rik · had the most liked content!

Community Reputation

180

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • How did you find us:
  maak een keuze

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Omdat als jij als bedrijf btw moet betalen op de factuur uit Duitsland, jij die btw terug zou moeten vragen IN Duitsland (want daar is de btw afgedragen). Dan moet jij je dus ook in Duitsland (en alle andere landen waar je inkoopt) registreren (om die btw terug te kunnen krijgen). Hoe lijkt je dat? Handig? Nee. Vandaar dat er voor bedrijven binnen de EU een verleggingsregel is. Dan wordt de btw verlegd en betaal je de btw in Nederland via de btw aangifte, maar kun je, als je niet in de KOR zit, de btw ook gelijk weer aftrekken waardoor je per saldo geen btw betaald als bedrijf. Veel makkelijke
 2. Dat is dan prima. Dat blijft buiten box 3. In box 1 valt alleen het inkomen, wat uiteraard ook het inkomen/winstdeel uit de maatschap is.
 3. De vraag is dus of het 'spaargeld' in de maatschap onder box 3 gaat vallen. Want dan zit TS wel eens vinden de 150.000 uit kunnen komen.
 4. En is dat 'spaargeld' gewoon (logisch) werkkapitaal of wordt hiervan een gedeelte in box 3 (vermogens-) belast als het overmatige liquide middelen zijn?
 5. Hangt er even vanaf. Staat er btw op die factuur? En uit welk land komt de factuur (welk land is het btw nr van Google)? Is de btw naar jou verlegd? Want als de btw naar jou verlegd was, dan had je inderdaad incidentele btw aangifte moeten doen. Dan moest je over die factuur alsnog btw betalen/afdragen (die je ook niet bij vraag 5 terug kon vragen). Dat zou gewoon in de handleiding/brochure van de KOR moeten staan. Het staat in ieder geval overal op internet. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/btw/content/incidenteel-btw-aangifte-doen (Vul bij de eer
 6. Welkom op Higherlevel. Bij vraag 1 op het afmeldformulier staat "Beëindigingsdatum van de vrijstelling". Dat is dus de datum waarop jij over de €20.000 bent gegaan. Ik neem aan dat je daarna ook gewoon facturen met btw verzonden hebt. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/programmas_en_formulieren/melding-beeindiging-omzetbelasting-kleineondernemersregeling Je kunt overigens ook incidenteel aangifte doen. Dit moet je bv doen met buitenlandse inkopen. Je zou morgen even aan de BD kunnen vragen of je dan een incidentele
 7. Voor deze inkopen heb je daarna wel btw aangifte moeten doen (ook als he in de KOR zou zitten). Als je niet in de KOR zit kun je die ook weer direct als voorbelasting aftrekken. Als je naderhand bepaalt dat het om een privé aankoop gaat zul je dit in je boekhouding moeten verwerken (prive opname) en daar alsnog btw over afdragen.
 8. Dit lijkt me heel moeilijk als je die btw ook op de factuur hebt moeten vermelden. De klant kan die btw n.l. ook terugvorderen. Dus afgedragen btw krijg je denk ik niet meer terug (omdat je daar ook een factuur van hebt verstuurd). Volgens mij wordt de KOR altijd voor de toekomst toegekend (niet met terugwerkende kracht) en facturen waarop je al btw berekend hebt zul je nog aan moeten geven in een laatste/incidentele aangifte. Tenminste... dat verwacht ik.
 9. Dit had dus al gecorrigeerd moeten worden één jaar nadat de schuld opeisbaar geworden was (bij niet betaling van de factuur). https://www.abab.nl/artikelen/factuur-niet-betaald-betaal-de-btw-op-tijd-terug De leverancier heeft de btw na die periode n.l. ook terug kunnen vragen. Hoewel deze regels pas vanaf 2017 golden, kon de leverancier dit dus op 01-01-2017 terugvragen. Dat was nog binnen 5 jaar. En dat had dus ook door jou moeten gebeuren. Er is dus geen suppletie gedaan en ik weet ook niet over welk jaar je dit nu zou moeten doen en of dat consequenties heeft bi
 10. Dus op het niet doen van de suppletie staat na vijf jaar geen consequentie meer? Raar. Het gaat hier volgens mij dan ook niet meer over de btw-schuld zelf (die verjaart is) maar over het feit dat niet de juiste aangiftes gedaan zijn. Ik vraag me af of dat ook 'verjaart'. Maar goed, ik ben geen jurist (of belastinginspecteur). https://www.abab.nl/artikelen/factuur-niet-betaald-betaal-de-btw-op-tijd-terug https://fiscaalconsult.nl/publicaties/326/
 11. Welkom op Higherlevel. Je hebt toch gewoon facturen met daarop BTW verstuurd? Ja, die BTW dien je uiteraard af te dragen. Wat betekend "in de wacht staan" voor de KOR? Het kan zijn dat ze wat achterlopen met de aanvragen. Maar je krijgt van hun bericht met een datum vanaf wanneer je geen BTW meer moet rekenen. Tot die tijd moet je gewoon aangifte doen (en BTW rekenen) over je facturen.
 12. Ik ben toch benieuwd of dit zomaar onder verjaring valt. Er is onrechtmatig btw ontvangen. Dit is verder niet opgegeven in een suppletie. Ik denk niet dat daar zomaar een verjaring van 5 jaar op staat. Er is dus niet voldaan aan de suppletieaangifte verplichting die sinds 2012 van kracht is. https://www.accountancyvanmorgen.nl/2015/11/18/7-suppletieaangifte/ Niets doen lijkt mij dus niet de juiste actie.
 13. Ps. Dit zou volgens mij dan ook gewoon onder garantie moeten vallen. Zeker als dat stekkertje op een dusdanige plaats zit dat de klant er niet bij kan.
 14. Kan best zijn dat Paypal een pagina (per ongeluk?) aangezien heeft voor escort-pagina. Dat zijn we al eens eerder tegen gekomen op HL. Als jij in die 180 dagen verder ook weinig hebt gedaan om bezwaar te maken (of alleen maar één keer en het verder daarbij gelaten hebt) zal dat alleen maar meer bevestigend voor hun zijn geweest.
 15. Je zegt dat je account 180 dagen geleden permanent geblokkeerd is. Heb je ook geen idee waarom dat was? Heb je daar bezwaar tegen gemaakt? Heb je tegen de "schadevergoeding" bezwaar gemaakt? Verkocht je producten die door een leek en onbekende als dubieus aangemerkt zou kunnen worden? Aanvechten lijkt alleen mogelijk via hun bezwaarprocedure en anders zul je een jurist in moeten schakelen. Of dat veel zin heeft kunnen wij niet beoordelen omdat wij ook niets weten over de aard van de transacties.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept