Jump to content

Rik ·

Legend
 • Content Count

  2,095
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Rik · last won the day on July 3 2020

Rik · had the most liked content!

Community Reputation

194

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • How did you find us:
  maak een keuze

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Dus 1/365e van bv 250.000 woz = 685 * 5,69% eff.rend. 38,98 per overnachting? Dat mag je dan als huur/kosten rekenen?
 2. Dan is het nog wel de vraag of die kosten (huuropbrengsten) privé in box 3 vallen. Zou de BD dit bij vennootschappen goed dichtgetimmerd hebben via de TBS-regeling en dit voor eenmanszaken helemaal open gelaten hebben?
 3. Welke 'kosten' had je dan in gedachte? Huur of kamerverhuur mag je in ieder geval niet in rekening brengen. https://www.getgekko.com/blog/huur-verhuren-prive-zakelijk-eigen-kantoor-kantoorruimte-aan-huis/
 4. Nee, de particulier krijgt die sportvelgen van 21K ook maar hij kan ze er niet meer afhalen en als de auto verkocht wordt zal die dus altijd met de velgen verkocht moeten worden. Als de auto gekocht wordt door een onderneming kan die de velgen er dus ook niet meer vanaf halen (i.e. Btw terugvragen) Volgens mij legde StevenK het zich heel duidelijk uit. De btw is onderdeel geworden van de kostprijs. De particulier heeft een prijs incl. Btw betaald en bij terugverkopen zal hij die prijs ook weer willen hebben (afgezien afschrijving). Maar omdat de prijs nu incl. Btw is (
 5. Waar geef je die btw als invoer aan? Je betaald dit toch aan de vervoerder? Dan is het toch alleen direct voorbelasting (volgens de factuur van de vervoerder). Alleen als je een vergunning artikel 23 aanvraagt (en krijgt) mag je de btw bij sectie 4 opgeven (en betaal je die niet aan de vervoerder) en kun je hem bij 5 weer aftrekken als voorbelasting. Welkom op Higherlevel. Je betaald btw aan de vervoerder. Daar krijg je een factuur van. Die kun je direct als voorbelasting aftrekken. Als je een vergunning artikel 23 aanvraagt dan hoef je die bt
 6. Wel op de tussenbalans gedurende het jaar. Maar op de eindbalans consolideer je de opname en stortingen naar het eindvermogen (je geeft bij de IB aangifte de opname en stortingen ook niet in de balans op maar op een andere plaats). Vandaar dat jouw totalen activa en passiva voor de eindbalans ook niet klopte. Activa zou 2292,72 zijn. En passiva 636,70 + 168 + correctie van 1488,02 verkeerd berekende opname is ook 2292,72. Dus ik denk dat die 636,70 EV en je 9055 opname niet goed zijn. Ik denk dat dat dus 7566,98 opname en 2124,72 EV moet zijn. Maar dan moet je wel uitvo
 7. Nee, storting is privé storting. Die heb je misschien wel op je balans staan maar bij de eind balans en IB aangifte verwerk je die in de eind EV (samen met de winst en privé opnames). Op een andere plaats in de aangifte geef je dan specifiek de privé opname en stortingen op. (Op je eindbalans zou je ze wel apart kunnen vermelden maar uiteindelijk consolideer je ze tot één EV voor de IB en begin balans) Bij het afsluiten van het jaar boek je dus je winst, privé opname en stortingen naar de EV zodat deze weer 0 zijn. Hoe zeker ben je van de 9055 prive opnames en van de be
 8. De berekening die je deed voor eind EV is goed. Maar dat kon je dan ook vorig jaar toepassen, en het jaar daarvoor etc. eind EV = begin EV + winst - opname + storting Daar is ook de berekening van de IB aangifte op gebaseerd. Je zegt dat je begin EV 1621,11 is (zelf berekend a.d.h.v. activa - nog te betalen btw). Maar wat was je eind EV vorig jaar? Klopte de berekening toen wel?
 9. Dat was niet om in te wrijven. Je begin EV moet gewoon gelijk zijn aan je eind EV van vorig jaar. Ga dan spelen met je verlies en winstrekening. Dat lijkt me veel handiger als je toch iets wilt doen. Wat stel jij anders voor? Overigens, TS geeft aan het dit jaar goed te willen doen. Ik geef alleen maar aan wat goed dan is. Ik begrijp echt niet waarom jij denkt dat dat 'inwrijven' is.
 10. Welkom op HigherLevel. Zelf je begin EV berekenen is sowieso niet goed. Je begin EV moet altijd gelijk zijn aan je eind EV van het voorgaande jaar. Ps. Heel je openingsbalans zou ook gelijk moeten zijn aan de eindbalans van vorig jaar. Daar moet je niet mee gaan 'spelen'.
 11. De vraag is of dat bij aanvang gezamenlijk gedaan is met de huurder zodat die aan kon nemen dat gasverbruik niet inbegrepen was.
 12. Nee, dat mag niet. Je mag wel het volledige bedrag als kosten boeken maar de BTW kun je zonder correcte factuur niet terug vragen. Volgens mij stelt Tele2 ook dat je dan maar een zakelijk abonnement af moet sluiten om een factuur met BTW te krijgen.
 13. Als het goed is zul je de BTW en invoerrechten aan DHL moeten betalen. https://www.dhlexpress.nl/nl/mijn-zending/invoerrechten-btw Heb je de goederen al ontvangen of is dit iets wat in de toekomst nog gaat gebeuren?
 14. Je begin EV 2020 moet hetzelfde zijn als je eind EV 2019 (dus wat je als eind EV opgegeven hebt in de 2019 aangifte). Kom je dan wel goed uit?
 15. Waarom boek je maar 33.600 als prive storting terwijl je 35.000 uitgegeven hebt voor de bedrijfsruimte? Je hebt dan toch 35.000 prive gestort? Edit: Joost is me nét voor.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept