Jump to content

Mikky Vrolijk

Moderator+
 • Content Count

  10,346
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Mikky Vrolijk last won the day on March 25

Mikky Vrolijk had the most liked content!

Community Reputation

361

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  financiering
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
  internationaal ondernemen
  expert advies
  columns en algemene informatie

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  Ondernemen is 'a strugle with a smile': een avontuur waarbij je obstakels tegenkomt, maar die je wel kunt overwinnen. Elkaar naar een 'higher ondernemerslevel' tillen vraagt, net als bij een avontuur, om dezelfde mate van enthousiasme en uitdaging.
  Ik zoek mensen die elkaar binnen Higherlevel.nl willen ondersteunen, motiveren en adviseren met het ondernemerschap. Dit kan omdat je als ondernemer hier zelf ervaring mee hebt (gehad) of omdat je binnen je eigen bedrijfsvoering een speciale expertise hebt opgebouwd m.b.t. ondernemerschap (bijv. IPR of de niet-technologische aspecten van het ondernemerschap). Bij deze alvast dank voor het uitwisselen van je ervaring, dan wel expertise.
 • My opinion about entrepeneurship
  Het wordt wel vaker gezegd "ondernemen is een spel". Ik trek niet de vergelijking met voetbal, maar met een labyrint spel. Waar je het balletje tussen diverse muren manoeuvreert om uiteindelijk de juiste ondernemersweg te vinden. Zo was ik tijdens mijn ondernemerschap Alice in Wonderland. Je moet je eigen weg vinden. Het is "a struggle with a smile", soms afzien, maar als je eenmaal de obstakels hebt genomen ben je blij.
 • My opinion about innovation
  Innovatie kun je niet leren. Iedereen moet de ruimte krijgen om creatief te zijn en dan ontstaat innovatie vanzelf.
 1. Lees en luister ook naar de BNR podcast: Veel vragen over de NOW-regeling
 2. Zie voor alle informatie over de TOGS-maatregelen deze discussie op ons forum
 3. Energieleveranciers kunnen bedrijven uitstel van betaling van Energiebelasting en ODE geven'. Zie deze informatie >>>
 4. De KvK heeft een checklist : 10 tips voor meer grip op je bedrijf tijdens de coronacrisis met o.a. de mogelijkheden: Vraag uitstel aan bij de Belastingdienst Bespreek je mogelijkheden met je bank Bekijk wat de gemeente voor je kan doen Vraag uitstel aan voor betaling pensioenpremie Neem contact op met je brancheorganisatie Én : ! TIP ! De KvK heeft een Corona regelingencheck ! Hiermee check je eenvoudig zelf voor welke regelingen je in aanmerking kunt komen.
 5. RVO pubilceerde gisteravond: Op deze pagina kun je de herziene lijst toegestane SBI-codes bekijken.
 6. Ook interessant : brochure Parttime Ondernemen >>> Met informatie over: Ondernemingsplan maken Hoe zit het met de belastingen? Welke verzekeringen heeft u nodig? Woonhuis of bedrijfspand? Houd uw baas te vriend Netwerken Verder regelen
 7. Met Dank aan Ronald Kleverlaan (St. MKB Financiering): Niet deelgenomen aan Deel 2 Steunpakket Webinar - Praktische informatie over de maatregelen? Kijk hier het webinar Steunpakket terug>>> Met op: 04:36 Uitstel betaling belasting 09:40 De Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Zelfstandige Ondernemers (TOZO) 17:33 Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET-C) 19:45 Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) 29:48 Tegemoetkoming schade COVID-19 (TOGS) 40:10 Borgstelling midden- en kleinbedrijf (BMKB-C) 47:57 Borgstelling midden- en kleinbedrijf Landbouw (BMKB-L) 50:20 Garantie Ondernemingsfinanciering (GO) 52:00 Qredits 54:36 Vraag en antwoord
 8. De NOW-regeling is bedoeld voor werkgevers die als gevolg van het Corona-virus kampen met een substantieel omzetverlies (tenminste 20%). Je kan bij het UWV een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten, en hiervoor een voorschot ontvangen. Hiermee kun je werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. De tegemoetkoming kan in ieder geval voor drie maanden aangevraagd worden. Het UWV heeft een rekenhulp ! Als je deze rekenhulp gebruikt, voordat je de aanvraag voor NOW bij UWV doet, dan heb je een betere inschatting van jouw verwachte omzetverlies. Meer informatie over de voorwaarden en óf en zo ja je voor deze NOW-regeling in aanmerking komt, kun je vinden op de website van het UWV.
 9. NOW-regeling UWV : informatie, voorwaarden en meest gestelde vragen.
 10. Het kan lastig zijn bij de bank een lening te krijgen voor de start of groei van uw bedrijf. Met een microkrediet kunt u mogelijk wel aan geld komen. Dit is een zakelijke lening tot € 50.000 voor (startende) ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Let op: Door de coronacrisis hoeven ondernemers met een Microkrediet van Qredits hun lening voor een periode van 6 maanden niet terug te betalen. Voor deze periode wordt de rente verlaagd tot 2%. Wat is een microkrediet? Een microkrediet is een relatief kleine lening tot maximaal € 50.000 van Qredits. De lening is bedoeld voor startende en bestaande ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Dat zijn bedrijven met maximaal 250 medewerkers. Dus ook zzp’ers. De looptijd is 1 tot 10 jaar. Je betaalt maandelijks een deel van de lening terug plus rente. Meer informatie over Microkrediet en de voorwaarden om in aanmerking te komen, vind je op deze pagina op Ondernemersplein.
 11. Met dank aan Ronald Kleverland (Stichting MKB Financiering): Let op: Als ondernemers meld je je bij jouw kredietverstrekker. Zie overzicht van financiers die deelnemen aan de BMKB. De kredietverstrekkers doen de aanmelding voor de verruimde BMKB bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Zie de informatie van RVO: Verruiming MBKB i.v.m. Coronacrisis. In de nieuwsbrief van Stichting MKB Financiering gaat Ronald verder in op de uitleg/uitwerking van de BMKB-C: Verruiming van borgstelling tot 67,5% Versnelde accreditatie voor de BMKB-C borgstelling Do’s en dont’s bij een BMKB-C aanvraag bij de bank (ervaring Victor Verstappen van BDO) ‘Hoe krijgen we het geld bij mkb-ondernemers?’ Verder komt in de nieuwsbrief van St. MKB Financiering o.a. ook aan bod: Crowdfunding in Europa - Wat doen platformen en overheden? Als de muziek stopt - Liquiditeitsplanning opstellen Speed is what you need - Kom in actie Corona, doe beroep op een financieringsadviseur Het volledig nieuwsbericht van Ronald met doorlinks naar bovenstaande, kun je hier lezen >>>
 12. Bron: MT next generation leadership Inschrijven kan op deze link >>> Tijdens dit webinar gaan we in op vragen als: Hoe creëer je een waardevol businessmodel? Hoe zet je een team op voor succes? Met welke toekomstscenario’s kun je rekening houden? En natuurlijk is er veel ruimte voor vragen van deelnemers aan het webinar! Datum: vrijdag 3 april - Tijd: 13:00 – 14:00 uur Maximaal aantal deelnemers: 1000. Vol = vol. Inschrijven doe je via deze link >>>
 13. Sprout Nieuwsbrief heeft een artikel: ONL komt met huftermeldpunt voor grote bedrijven die leveranciers afknijpen. Geldt m.n. voor grote bedrijven. Verderop in Sprout een artikel van Betaaldienst Mollie, welke nu 60 dagen de betaling tegenhoud voor (kleine) risico-bedrijven.
 14. Met dank aan Ronald Kleverlaan (St. MKB Financiering). Hier een doorlink naar zijn nieuwsbrief: Corona-special met alle regelingen en de belangrijkste links. Hierin staan naast mogelijke maatregelen (met specifieke doorlinks) voor jou als ondernemer, óók info over non-bancaire steun én ook wat tips waar je wat aan kan hebben. Bijvoorbeeld:
 15. De info van KvK is generiek en klopt. Maar, het kan per gemeente verschillen. Wellicht heet het dan geen vestigingsvergunning maar een omgevingsvergunning? Deze laatste kan gelden voor bijv. lucht- en vetafvoer (dat omwonende last hebben van de lucht en gaan klagen). Óf dat als je bijv. in een woonwijk zit dat de buren kunnen klagen over parkeerproblemen omdat men bij jouw aan het "raam" producten afhalen. Wil niet zeggen dat dit in jouw situatie het geval is, maar ik adviseer je wel even bij de gemeente langs te gaan.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept