Ga naar inhoud

Mikky Vrolijk

Moderator+
 • Aantal berichten

  10146
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

Mikky Vrolijk won de laatste dag op 31 januari

Mikky Vrolijk had de meest gelikete inhoud!

Karma

317

2 Volgers

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  anders
 • Jij bent:
  anders
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  51 >
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  financiering
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
  internationaal ondernemen
  expert advies
  columns en algemene informatie

Bedrijfsinfo

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  Ondernemen is 'a strugle with a smile': een avontuur waarbij je obstakels tegenkomt, maar die je wel kunt overwinnen. Elkaar naar een 'higher ondernemerslevel' tillen vraagt, net als bij een avontuur, om dezelfde mate van enthousiasme en uitdaging.
  Ik zoek mensen die elkaar binnen Higherlevel.nl willen ondersteunen, motiveren en adviseren met het ondernemerschap. Dit kan omdat je als ondernemer hier zelf ervaring mee hebt (gehad) of omdat je binnen je eigen bedrijfsvoering een speciale expertise hebt opgebouwd m.b.t. ondernemerschap (bijv. IPR of de niet-technologische aspecten van het ondernemerschap). Bij deze alvast dank voor het uitwisselen van je ervaring, dan wel expertise.
 • Mijn mening over ondernemerschap
  Het wordt wel vaker gezegd "ondernemen is een spel". Ik trek niet de vergelijking met voetbal, maar met een labyrint spel. Waar je het balletje tussen diverse muren manoeuvreert om uiteindelijk de juiste ondernemersweg te vinden. Zo was ik tijdens mijn ondernemerschap Alice in Wonderland. Je moet je eigen weg vinden. Het is "a struggle with a smile", soms afzien, maar als je eenmaal de obstakels hebt genomen ben je blij.
 • Mijn mening over innovatie
  Innovatie kun je niet leren. Iedereen moet de ruimte krijgen om creatief te zijn en dan ontstaat innovatie vanzelf.
 1. Mikky Vrolijk

  Mikky Vrolijk

 2. Mikky Vrolijk

  KvK Bedrijvenradar

  Ik vraag mij wel af hoe bovenstaande zich verhoudt tot deze info: Ingeschreven in het Handelsregister? Dan is een deel van jouw gegevens openbaar. Maar dit betekent niet dat iedereen je nu zonder toestemming mag benaderen. Soms gebeurt dit toch. Op deze infopagina van de KvK lees je hoe je het gebruik van je gegevens door anderen beperkt. En hoe het zit met de openbaarheid van jouw gegevens.
 3. Mikky Vrolijk

  Webinar: Een digitaal veilig bedrijf

  Als ondernemer moet je zorgen dat de technische zaken goed op orde zijn en dat digitale middelen op een veilige manier worden gebruikt. Hoe doe je dat? Dit webinar behandelt verschillende vormen van cyberaanvallen en hoe je je daar tegen kunt beschermen. Stan Hegt, een goedaardige hacker, vertelt hoe en waarom cybercriminelen bij je kunnen komen en hoe jij je daartegen kunt beschermen. Frank Landhuis, eigenaar van Almi Machinefabriek, deelt hoe hij met een hackaanval op zijn systemen is omgegaan. Rene van Etten van cybersecuritybedrijf ThreadStone, vertelt hoe je jezelf kunt onderscheiden met een cyberveilig bedrijf.
 4. Mikky Vrolijk

  KvK Bedrijvenradar

  Met de KvK app Bedrijvenradar kun je op je telefoon of tablet exact zien welke bedrijven in welke branch in jouw buurt starten en stoppen. De Bedrijvenradar zet het overzichtelijk voor je op een rij. En je hoeft het niet allemaal zelf in de gaten te houden; je ontvangt een melding als er weer iets is gewijzigd. Jij bepaalt zelf de frequentie van de notificaties. Handig als je op zoek bent naar nieuwe klanten of leveranciers. Met de gegevens uit het Handelsregister is direct inzichtelijk welke bedrijven zijn gevestigd in jouw omgeving. Je komt meer te weten over een bepaald bedrijf. Bijv. over rechtsvorm, aantal werknemers, startdatum, eigenaar of vennoten. Via de KVK Bedrijvenradar kun je deze gegevens inzien. Het gebruik van de Bedrijvenradar is gratis. Je kan de app vanuit deze pagina downloaden.
 5. Steeds meer ondernemers omarmen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). En: er zit business in! Bedrijven die helemaal overgaan op duurzaam, groeien sneller. Daarnaast merken deze ondernemers dat het gewoon leuk is om met duurzaamheid aan de slag te gaan. Duurzaam ondernemen en MVO heeft allang niet meer alleen te maken met het milieu, recycling en fair-trade. Het is een manier van ondernemen met businessmodellen voor de lange termijn. Zoals circulaire economie, product-as-a-service en biobased materialen. Duurzaam ondernemen betreft innovatie en kansen, het is een manier van ondernemen die past bij de uitdagingen van nu én van de toekomst. Grote bedrijven nemen weliswaar het voortouw, maar de ontwikkeling trekt door naar de zzp’ers en de mkb’ers. Ook zij baseren hun businessmodellen steeds vaker op duurzaamheid. Er is heel veel mogelijk op het gebied van duurzaamheid, maar wat past bij jouw bedrijf? En wat hebben anderen al succesvol gedaan? Zie ook de webinar "Maak duurzame plannen haalbaar". De KvK heeft ook een gratis e-book welke inzicht geeft in de mogelijkheden, het kansencompas "Duurzaam vooruit met jouw bedrijf". Dit kansenkompas helpt je op weg. Met aansprekende voorbeelden uit alle sectoren, over alle mogelijke maatregelen.
 6. Mikky Vrolijk

  RVO: 'Ga bij de Brexit uit van het slechtste scenario'

  Als je als ondernemer gevolgen ondervindt van de Brexit (doe - zoals hier boven gemeld - de Brexit impact scan), vraag dan bij RVO de Brexit-voucher aan. Daarmee krijg je subsidie voor deskundig advies over alternatieve markten en de gevolgen van Brexit voor uw onderneming. Met de voucher krijg je een vergoeding van 50% van de werkelijk gemaakte kosten, tot een maximum van € 2.500 exclusief btw. Voor wie? Je kan de Brexit-voucher aanvragen als je een Nederlandse mkb-onderneming bent. Doe de mkb-toets. Deze gaat na of je bestaande economische belangen hebt in het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland). Waarvoor kun je een Brexit-voucher aanvragen? Advies over alternatieve markten voor de export en/of invoer van goederen en diensten; het identificeren van gevolgen voor de onderneming op het terrein van logistiek of het vrij verkeer van werknemers, goederen en diensten. Er gelden wel een aantal voorwaarden: De diensten waarop de voucher betrekking heeft: voorzien niet in een permanente of periodieke behoefte van de aanvrager; behoren niet tot de gebruikelijke dienstverlening ten behoeve van de aanvrager, zoals routinematig belastingadvies, gangbare juridische advisering of reclame. De eigen tijd die je besteedt tijdens het adviestraject wordt niet vergoed vanuit de voucher. Reis- en verblijfskosten komen ook niet voor vergoeding in aanmerking. Brexit voucher aanvragen? Bezoek de informatiepagina van RVO.
 7. Mikky Vrolijk

  Nieuw btw-nummer in 2020 voor alle eenmanszaken

  Zie voor de volledigheid de informatie nieuw btw nummer eenmanszaken van de Rijksoverheid met een link naar de Kamerbrief BSN in het btw-identificatienummer.
 8. Mikky Vrolijk

  Vijf veelgebruikte subsidies en regelingen

  Mee eens @Branko Collin BMBK is namelijk een staatsgarantie. De Staat staat garant voor de financier (meestal de bank). Als ondernemer moet je de lening ten allen tijden terug betalen aan de bank. De informatie die vanuit Overheid/RVO verstrekt wordt is daar niet heel duidelijk over. Maar, wellicht dat dit artikel "Staatsgarantie risico" van Misset Horeca (dateert van 2017 maar nog steeds relevant m.b.t. BMKB) het wel wat duidelijker/inzichtelijker maakt.
 9. Alle eenmanszaken in Nederland krijgen vanaf 1 januari 2020 een nieuw btw-identificatienummer van de Belastingdienst. Dit nieuwe nummer heeft geen koppeling meer met jouw BSN-nummer (burgerservicenummer). De afgelopen jaren is onder andere door privacybescherming en identiteitsfraude weerstand gerezen tegen het gebruik van het BSN in het btw-nummer van eenmanszaken. De Autoriteit Persoonsgegevens gaf eerder dit jaar aan dat het opnemen van het BSN in het btw-nummer privacygevoelig, onwenselijk en onrechtmatig is. Zij oordeelde dat er een ander systeem moet komen. Tussenoplossing Het nieuwe btw-nummer van jouw eenmanszaak is bestemd voor vermelding op bijvoorbeeld facturen en de website. Het wordt ook gebruikt voor intracommunautaire transacties (handelsverkeer binnen de EU) en andere transacties op basis van EU-regelgeving. Voor de communicatie met de Belastingdienst blijft het oude, op het BSN gebaseerde nummer in gebruik. Op langere termijn streeft de Belastingdienst naar één btw-nummer dat je voor alle doeleinden gebruikt. Nu al niet meer op je website Als zzp’er of eenmanszaak kun je nu al stoppen met het vermelden van het btw-identificatienummer op jouw website of webshop. Bij levering aan consumenten ben je op basis van wettelijke regels eigenlijk verplicht dit nummer op je website te vermelden. De Autoriteit Consument & Markt houdt hier toezicht op, maar geeft geen prioriteit aan handhaving bij zelfstandigen vanwege de onwenselijke situatie die dit oplevert.
 10. Mikky Vrolijk

  Nationale Financieringswijzer [hulptool financieringsmogelijkheden]

  De partijen achter de Nationale Financieringswijzer hebben besloten deze te beëindigen. De noodzaak om deze wijzer via een publiek-private samenwerking in de lucht te houden is er niet meer.
 11. Mikky Vrolijk

  Vijf veelgebruikte subsidies en regelingen

  Je kunt wel wat extra financiële ruimte voor je onderneming gebruiken? Naast eigen geld en externe financiering, zijn er subsidies en overheidsregelingen waarmee je geld kunt besparen. Doe er je voordeel mee en ontdek of ze binnen jouw onderneming van pas komen. De volgende vijf regelingen worden het meest gebruikt: 1. Ondernemersaftrek Met de verschillende onderdelen van de Ondernemersaftrek betaal je minder inkomstenbelasting. Afhankelijk van jouw specifieke situatie kun je een of meer onderdelen toepassen. De Ondernemersaftrek bestaat uit Zelfstandigenaftrek, Startersaftrek (verhoging zelfstandigenaftrek voor starters), WBSO (Wet Speur en Ontwikkelingswerk voor Innovatie), Meewerkaftrek, Stakingsaftrek en Stakingslijfrenteaftrek. Lees meer over minder belasting betalen via aftrekposten >>> 2. Mkb-winstvrijstelling Met de mkb-winstvrijstelling mag je 14% van je winst aftrekken in je aangifte inkomstenbelasting. Voordat je dit doet, moet je eerst je winst verminderen met de Ondernemersaftrek. De vrijstelling geldt ook voor zzp'ers. Lees meer mkb-winstvrijstelling >>> 3. Investeringsaftrek Investeer je in bedrijfsmiddelen? Trek dan via de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) een bedrag van de winst af in je aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. De hoogte hangt af van het geïnvesteerde bedrag. Je moet in ieder geval per bedrijfsmiddel minimaal 450 euro en totaal minimaal 2.300 euro investeren in een kalenderjaar. Lees meer over kleinschaligheidsinvesteringsaftrek >>> 4. Borgstelling MKB-kredieten Als ondernemer kun je een borgstelling krijgen voor een gedeelte van je krediet. Met die borgstelling kun je bij een bank en een aantal andere financiers (bijvoorbeeld Qredits) meer lenen dan op basis van je onderpand. Financiers kunnen bij de overheid een beroep doen op de regeling. De regeling is zowel voor starters als langer gevestigde ondernemers. Lees meer over borgstelling MKB-kredieten >>> 5. Uitkeringen voor zelfstandigen Voor een aantal situaties zijn er uitkeringen voor ondernemers. Bij tijdelijke financiële problemen is er de BBZ (Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen). Naast een uitkering biedt de BBZ ook krediet voor starters en langer gevestigde ondernemers. Bij zwangerschap kun je gebruikmaken van de uitkering Zelfstandig en Zwanger via het UWV. Voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte ondernemers is er de IOAZ (Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen). Lees meer over uitkeringen >>> Zie ook meer informatie over : Subsidies en regelingen Tips bij aanvragen subsidie 10 manieren waarop je bij de overheid aanklopt voor financiering van startup of scaleup Alternatieve financieringsvormen
 12. @John B dank voor melding. Was nog niet eerder opgevallen/gemeld. Dit zal binnenkort ook weggehaald worden.
 13. Mikky Vrolijk

  webinar: 'Pensioen. Maar dan leuk!' (gratis)

  Pensioen hoeft niet saai of ingewikkeld hoeft te zijn. Sjaak Zonneveld, medeoprichter van BrightPensioen en schrijver van het boek Reis rond de wereld in je beste jaren, laat je op een andere manier over pensioen nadenken. Binnen een uurtje weet je alle mogelijkheden om zelf je pensioen te regelen. Je wordt geholpen jouw pensioen te berekenen en er zijn handige tools beschikbaar. Zzp’ers laten veel geld liggen Uit onderzoek door onderzoeksbureau GfK blijkt dat 63% van de zzp’ers niet weet wat fiscale jaarruimte is. Daarnaast onderschat maar liefst 91% dit voordeel. Terwijl het belastingvoordeel de belangrijkste trigger is aan pensioen te doen. Dit weten wij uit ervaring: elk jaar komt de helft van onze nieuwe deelnemers in december binnen. Vlak voor de deadline voor het storten van de jaarruimte. Wat komt er aan bod tijdens het webinar? Hoe werkt pensioen in Nederland? (en waarom werkt het niet meer) Wat zijn de 7 mogelijkheden om zelf je pensioen te regelen? En wat zijn de voor- en nadelen van deze mogelijkheden? Hoe maak je maximaal gebruik van de fiscale voordelen? De belangrijkste pensioentips. Wat is tussenpensioen? Hoe bereken je jouw pensioen? Iedereen die het webinar bijwoont krijgt het e-book 'Reis rond de wereld in je beste jaren' cadeau, nummer 3 uit de Top-10 mooiste reisverhalen van Bol.com! Je kan je hier inschrijven Eerder opgenomen webinar terugkijken? Dat kan ook, op deze pagina kun je het laatste webinar ‘on demand’ terugkijken. Maar live is leuker, want dan kun je vragen stellen en meedoen met de polls.
 14. Mikky Vrolijk

  Webinar 'Succesvol starten als zzp’er' (gratis)

  Maandag 11 februari om 20:00 uur gratis webinar "Succesvol starten als zzp'er". In dit webinar leer je de basis van het succesvol starten van een onderneming. Onderwerpen die tijdens het webinar aan bod komen zijn onder andere: Het opstellen van een ondernemingsplan Welke rechtsvorm kies je? Hoe onderzoek je of er markt is voor jouw product? Welke financieringsvormen zijn er? Hoe bepaal je jouw uurtarief? Wat houd je netto over als zzp'er? Etc. etc. Het webinar duurt ongeveer een uur. Tijdens het webinar is er gelegenheid om via de chat vragen te stellen. Schrijf je nu hier gratis in of informeer iemand in je omgeving die je kent en overweegt te starten. Ikwordzzper.nl organiseert ook diverse gratis seminars "Een eigen bedrijf starten" op diverse data en locaties. In deze seminars komen de volgende onderwerpen aan bod: Inzicht in eigenschappen van een ondernemer; Voordelen van een ondernemingsplan; Tips voor marketing en marktonderzoek; Uitleg over financiën, begrotingen, belastingen en aftrekposten; Informatie over rechtsvormen, wetten en regels en het voorkomen van risico’s; Duidelijke uitleg over nut en noodzaak van een modelovereenkomst. Zie voor het volledige aanbod van seminars de agenda van ikwordzzper.nl Óok kun je op de website van ikwordzzper gratis diverse whitepapers en voorbeeld overeenkomsten downloaden:

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké