Jump to content

Mikky Vrolijk

Moderator+
 • Content Count

  10,214
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Mikky Vrolijk last won the day on April 25

Mikky Vrolijk had the most liked content!

Community Reputation

329

Personal info

Register

 • You are:
  anders
 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  financiering
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
  internationaal ondernemen
  expert advies
  columns en algemene informatie

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  Ondernemen is 'a strugle with a smile': een avontuur waarbij je obstakels tegenkomt, maar die je wel kunt overwinnen. Elkaar naar een 'higher ondernemerslevel' tillen vraagt, net als bij een avontuur, om dezelfde mate van enthousiasme en uitdaging.
  Ik zoek mensen die elkaar binnen Higherlevel.nl willen ondersteunen, motiveren en adviseren met het ondernemerschap. Dit kan omdat je als ondernemer hier zelf ervaring mee hebt (gehad) of omdat je binnen je eigen bedrijfsvoering een speciale expertise hebt opgebouwd m.b.t. ondernemerschap (bijv. IPR of de niet-technologische aspecten van het ondernemerschap). Bij deze alvast dank voor het uitwisselen van je ervaring, dan wel expertise.
 • My opinion about entrepeneurship
  Het wordt wel vaker gezegd "ondernemen is een spel". Ik trek niet de vergelijking met voetbal, maar met een labyrint spel. Waar je het balletje tussen diverse muren manoeuvreert om uiteindelijk de juiste ondernemersweg te vinden. Zo was ik tijdens mijn ondernemerschap Alice in Wonderland. Je moet je eigen weg vinden. Het is "a struggle with a smile", soms afzien, maar als je eenmaal de obstakels hebt genomen ben je blij.
 • My opinion about innovation
  Innovatie kun je niet leren. Iedereen moet de ruimte krijgen om creatief te zijn en dan ontstaat innovatie vanzelf.
 1. Bekijk de webinar 'Hoe kom ik aan crowdfunding' Zie ook de 6 crowdfundingtips voor starters over hoe Crowdfunding werkt, waar je op moet letten en tips over hoe je een plan opstelt.
 2. M.b.t. inschrijving KvK en Belastingzaken is het goed om je in te lezen en te verdiepen in de informatie die het Ondernemersplein voor je heeft m.b.t. "Wanneer ben je ondernemer?". Daar staat ook relevante info en doorlinks naar mogelijke belastingvoordelen als starter. Ook vind je daar een link naar de "ondernemers check". Deze geeft je inzicht of je ondernemer bent voor de inkomstenbelasting. Uiteraard ben je, als je betreffende informatie voor jouw specifieke ondernemerssituatie toegelicht wilt hebben, van harte welkom om deze te blijven vragen in ons forum
 3. @nick7203 : De insteek van de 5 a4tjes van Hans v.d. Bergh heb ik onderstaand voor je gekopieerd::
 4. De nieuwe betaalrichtlijn PSD2 zal internetondernemers hard raken, verwachten betaalexperts. Online afrekenen wordt binnenkort een stuk ingewikkelder. 'PSD2 dreigt een giftige cocktail te worden.' Het klonk zo mooi toen Europa in 2013 besloot dat het betaalverkeer beter moest worden geregeld. Meer innovatie, meer concurrentie in de financiële industrie en de consument de volledige controle over betaaldata, was het credo. Payment Services Directive 2 (PSD2) werd de betaalrichtlijn genoemd. In het kort: PSD2 blijft de gemoederen bezig houden. Deze keer gaat het niet over de strijd tussen fintech en banken, maar over Strong Customer Authentication (SCA). Vanaf 14 september 2019 moeten alle onlinebetalingen een tweetrapssysteem volgen. Dat leidt tot chaos, verwachten deskundigen. Internetondernemers vinden dat Europa in de strijd tegen fraude te strikte regels hanteert. Zelfs Europa is niet overtuigd van de juistheid van dit besluit en stelt de invoering van de extra beveiliging uit. Lees volledige artikel
 5. De nieuwe betaalrichtlijn PSD2 zal internetondernemers hard raken, verwachten betaalexperts. Online afrekenen wordt binnenkort een stuk ingewikkelder. 'PSD2 dreigt een giftige cocktail te worden.' Het klonk zo mooi toen Europa in 2013 besloot dat het betaalverkeer beter moest worden geregeld. Meer innovatie, meer concurrentie in de financiële industrie en de consument de volledige controle over betaaldata, was het credo. Payment Services Directive 2 (PSD2) werd de betaalrichtlijn genoemd.
 6. Vrouwelijke ondernemers krijgen een stevige impuls van Nederlands durfkapitaal. Een belangrijke groep investeerders, die ruim €1 mrd vertegenwoordigt, heeft een quotum afgesproken. Het management van bedrijven waarin ze investeren moet voor minimaal 35% uit vrouwen bestaan. Ook de oprichters van deze bedrijven moeten voor een 'aanzienlijk' deel vrouwen zijn. 'Onze ambitie is stevig', zegt Alexander Ribbink, partner bij Keen Venture Capital en een van de initiatiefnemers, in een telefonische toelichting. 'We hebben nog geen exacte cijfers over investeringen in vrouwelijke ondernemers, maar we weten wel dat onze sector ver onder de 35% zit. We geven onszelf drie jaar om het doel te bereiken.' Dit betekent dat bedrijven binnen drie jaar hun management moeten aanpassen. Bij EclecticIQ, een cybersecuritybedrijf waarin onder meer Keen, KPN Ventures en Inkef Capital investeren, bestaat het zevenkoppige management geheel uit mannen. Het dertienkoppige bestuur van Rescale, een groot it-bedrijf in Silicon Valley (ook een investering van Keen), telt twee vrouwen. Het plan ontstond dit voorjaar, na een onderzoek door investeerders Eva de Mol en Janneke Niessen naar financiering van vrouwelijke start-ups. Daaruit bleek dat Nederlandse investeringsfondsen vrijwel al hun geld steken in start-ups die door mannen worden geleid. Slechts 1,6% van de bedrijven stond onder leiding van een vrouw. Naar internationale maatstaven is dat een laag cijfer. Lees volledige artikel
 7. Vrouwelijke ondernemers krijgen een stevige impuls van Nederlands durfkapitaal. Een belangrijke groep investeerders, die ruim €1 mrd vertegenwoordigt, heeft een quotum afgesproken. Het management van bedrijven waarin ze investeren moet voor minimaal 35% uit vrouwen bestaan. Ook de oprichters van deze bedrijven moeten voor een 'aanzienlijk' deel vrouwen zijn. 'Onze ambitie is stevig', zegt Alexander Ribbink, partner bij Keen Venture Capital en een van de initiatiefnemers, in een telefonische toelichting. 'We hebben nog geen exacte cijfers over investeringen in vrouwelijke ondernemers, maar we weten wel dat onze sector ver onder de 35% zit. We geven onszelf drie jaar om het doel te bereiken.' Dit betekent dat bedrijven binnen drie jaar hun management moeten aanpassen. Bij EclecticIQ, een cybersecuritybedrijf waarin onder meer Keen, KPN Ventures en Inkef Capital investeren, bestaat het zevenkoppige management geheel uit mannen. Het dertienkoppige bestuur van Rescale, een groot it-bedrijf in Silicon Valley (ook een investering van Keen), telt twee vrouwen.
 8. Op het gebied van financieringsadvies voor het mkb gaat er veel goed maar er is ook veel dat nog niet is geregeld. In hoeverre is het wenselijk dat een financieringsadviseur door zowel financier als ondernemer (en soms zelfs ook nog door een leverancier) wordt betaald? Of dat er geen kennisvereisten bestaan voor adviseurs? Waarom is de adviesmarkt voor consumenten stevig gereguleerd, maar is er geen enkel toezicht op zakelijk advies? Een keurmerk kan een nuttige bijdrage vormen aan het verbeteren van financieringsadvies aan ondernemers. Dat is de voornaamste uitkomst van de verkenning naar een keurmerk voor financieringsadviseurs mkb. Een eerste belangrijke stap is het bouwen aan een beroepsgroep van financieringsadviseurs. De meeste partijen zoals financieringsadviseurs mkb, ondernemers, opleiders en financiers staan positief ten opzichte van zowel een keurmerk als van de realisatie van een beroepsgroep. De laatste jaren zijn er veel veranderingen in het financieringslandschap voor mkb die van invloed zijn op financieringen voor mkb ondernemers. In dat kader heeft Stichting MKB Financiering het initiatief genomen om een verkennend onderzoek te doen naar het nut en de noodzaak van een keurmerk voor financieringsadviseurs mkb. Zie de samenvatting en doorlink naar het rapport "Verkenning Keurmerk Financieringsadvsieur MKB" op de website van Stichting MKB Financiering.
 9. Naast de meedenk modes rondom je chocolade product, onderstaand antwoord op de praktische zaken waar je rekening mee moet houden: Zodra je online gaat verkopen met de bedoeling om daar winst mee te maken, dien je je in te schrijven bij de KvK. Als web winkelier heb je daarnaast de verplichting om het KvK-nummer op de factuur te vermelden. Zie informatie Belastingdienst factuureisen. Met de verkoop van voedsel dien je je te houden aan de wet- en regelgeving. Die gelden voor de voedselveiligheid, hygiënecode, verpakkingsmateriaal e.d. Uitgebreide informatie daar over kun je vinden op de website van Voedingscentrum met relevante doorlinks naar waar je je aan moet houden met het verwerken en verkopen van voedsel.
 10. Ik zie (m.b.v. zoekopdracht google) een relevant artikel uit mei 2018: Groeimarkt: de supermarkt als groothandel Mede door dit topic en het artikel vraag ik mij af wat de achterliggende reden is dat supermarkten (in dit geval AH) er zo'n probleem van maken en hen eigen verkoopvoorwaarden hanteren? Óf ze hen verkoopmarge nu op 1 consument met klein aantal productverkoop halen of op één groot inkoper (wederverkoper), zal toch in basis niet uit moeten/mogen maken voor de supermarkten?
 11. Ik lees in de nieuwsbrief van Altfinance : "Trends in MKB financiering" (Ronanld Kleverlaan)
 12. Waar baseert AH dat op? Er is geen regelgeving over waar je inkoopt t.b.v. je verkoop. Zie ook dit artikel: Supermarkt producten doorverkopen: dit zijn de regels
 13. Het product Adressenbestand Online is vanaf 1 juli 2019 niet meer verkrijgbaar. Dit product werd veel gebruikt voor direct marketing. Door hiermee te stoppen verwacht KVK (Kamer van Koophandel) bij te dragen aan het verminderen van overlast door telefonische verkoop. KVK kondigde deze beëindiging aan op 12 maart 2019. Let op: Het gaat hierbij om een eerste stap; adressen en telefoonnummers blijven namelijk nog wel verkrijgbaar via andere producten. KvK is op grond van de Handelsregisterwet verplicht om gegevens van ondernemingen te leveren aan wie daarom vraagt. Maar omdat het maatschappelijk draagvlak voor gebruik van de Handelsregistergegevens voor ongevraagde direct marketing afneemt, heeft de staatssecretaris van EZK eind mei aan de Staten-Generaal laten weten dat ze de komende tijd in samenwerking met KvK wil verkennen of een verdere beperking op de verwerking van persoonsgegevens wenselijk is. Na de zomer zal daar meer over bekend worden. Het gebruik van gegevens uit het Handelsregister voor marketingdoeleinden is op dit moment toegestaan. Wie gebruik wil maken van direct marketing, moet zich wel houden aan wet- en regelgeving. Bijvoorbeeld bij het benaderen van nieuwe klanten. Het maakt dan niet uit waar die gegevens vandaan komen: of die nu via KVK, via een commerciële dataleverancier of via scrapen zijn verkregen. In Nederland en Europa zijn spelregels afgesproken over het direct benaderen van consumenten en bedrijven voor commerciële doeleinden: bijvoorbeeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming en in de Telecommunicatiewet. Als bedrijven zich niet houden aan deze wetten, kunnen ze worden aangesproken of kan een klacht worden ingediend bij Autoriteit Consument en Markt of Autoriteit Persoonsgegevens. KvK geeft klachten over direct marketing die bij haar binnenkomen actief door aan deze autoriteiten. Meer over de regels voor direct marketing is te vinden op de KvK-pagina over direct marketing en regelgeving.
 14. De kleineondernemersregeling (KOR) in de btw-regelgeving verandert per 1 januari 2020. In plaats van een belastingvermindering komt er een btw-vrijstelling. Deze kun je gebruiken als je omzet onder de 20.000 euro blijft. Iedere ondernemer, ongeacht de rechtsvorm, kan voor de nieuwe vrijstellingsregeling kiezen. Wil je de nieuwe kleineondernemersregeling vanaf 2020 gebruiken? Kom dan in actie. Zorg dat je aanmelding vóór 20 november binnen is bij de Belastingdienst. Heb je onder de huidige KOR een ontheffing van administratieve verplichtingen? Dan ga je automatisch over naar de nieuwe regeling. Daarover heb je van de Belastingdienst al een brief gekregen. Voldoe je aan de gestelde voorwaarden? Dan kan het gebruik van de nieuwe KOR je gemak bieden. Je hoeft geen btw-administratie meer bij te houden en ook geen btw-aangifte meer te doen. Meer informatie over de voorwaarden van de nieuwe KOR en of deze voor jou interessant is, vind je op de website van de Belastingdienst.
 15. Geldt vaak niet als je leningen aangaat. Dan vraagt de bank alsnog een persoonlijke handtekening en ben je persoonlijk aansprakelijk. Daarnaast zijn er nog wel wat zaken waar je, ondanks het voeren van een BV, persoonlijk aansprakelijk blijft en dus rekening mee moet houden: Persoonlijke aansprakelijkheid bij de BV: je te zware contracten bent aangegaan en wist (of kon voorzien) dat de bv hieraan niet kon voldoen. je de Belastingdienst niet op tijd meldt dat je de belastingen en premies niet kunt betalen. je belastingen en premies niet kunt betalen door onbehoorlijk bestuur in de 3 jaar voor de melding aan de Belastingdienst. de bv failliet gaat door onbehoorlijk bestuur in de 3 voorgaande jaren. Onbehoorlijk bestuur is bijvoorbeeld het niet deponeren van jaarstukken. als je uitkeringen doet waarvan je kon weten dat deze de bv in gevaar konden brengen (uitkeringstoets). Misschien heb je je er wel al in verdiept? Maar voor de zekerheid onderstaande informatie waar je als starter je voordeel mee kan doen:

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept