Jump to content

Mikky Vrolijk

Moderator+
 • Content Count

  10,232
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by Mikky Vrolijk

 1. Vanaf 1 januari veranderen de regels rond arbeidscontracten en ontslag. Dit is geregeld in de Wet arbeidsmarkt in balans. Dit is relevant voor werkgevers en werknemers. Zo gaan werkgevers vanaf 1 januari een lagere WW-premie betalen voor werknemers met een vast contract. Payrollwerknemers krijgen een betere rechtspositie en arbeidsvoorwaarden en oproepkrachten krijgen meer zekerheid op werk en inkomen. WAB-checklist voor werkgevers: wat je voor 1 januari moet doen Vanaf 1 januari 2020 veranderen de regels in het arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht. Bereid je als werkgever voor. Doe de checklist en kijk waar je nog voor 1 januari actie op moet ondernemen.
 2. De overheid als financier voor je startup? Of meer groeifinanciering voor je scaleup? Daar denk je misschien niet direct aan. Toch zijn er veel mogelijkheden bij de overheid. Zowel voor startups als scaleups zijn er kredieten en andere financiële regelingen vanuit de overheid. In de selectie hieronder staan de regelingen die gedeeltelijk zowel voor startups als voor scaleups toegankelijk zijn. Te denken valt aan : Voor startups: 1. Vroege fase financiering De regeling biedt cofinanciering voor de stap van idee tot de start van productontwikkeling. 2. WBSO De financiële lasten van research en development (R&D) kun je verlagen via de WBSO. 3. Innovatiekrediet Het innovatiekrediet is bedoeld voor de fase van ontwikkeling van nieuwe producten, processen of diensten. 4. Seed business angels - Seed Capital Technostarters of creatieve starters kunnen voor financiering een beroep doen op een Seed-fonds. De helft van het kapitaal in het fonds wordt door private investeerders (participatiefonds) ingebracht en de andere helft door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 5. Borgstelling MKB Kredieten, BMKB Bij deze regeling staat de overheid borg voor bedrijfsfinanciering. Banken en andere financiers geven eerder een lening als de overheid voor een deel garant staat. De BMKB vergroot het onderpand en daarmee ook de financierbaarheid van de onderneming, ook in de toekomst. Voor scaleups: 6. Groeifaciliteit De Groeifaciliteit helpt bedrijven bij het aantrekken van risicodragend vermogen. Dit gebeurt door garanties te verstrekken op achtergestelde leningen van banken en op aandelen van participatiemaatschappijen. 7. Garantie Ondernemersfinanciering Heeft u als ondernemer risicodragend vermogen nodig? Bijvoorbeeld door snelle groei, een bedrijfsovername, een buy out, expansie in het buitenland of een reorganisatie? Met de regeling Groeifaciliteit krijgt uw financier garanties op achtergestelde leningen en op aandelen van participatiemaatschappijen. 8. Dutch Good Growth Fund Helpt mkb'ers die zakendoen met ontwikkelingslanden en opkomende markten. 9. Dutch Trade and Investment Fund - DTIF Investeren en Exporteren DTIF bestaat uit 3 onderdelen: Investeren, Importeren en Exporteren. Het fonds is opgericht in 2016 en vervangt de financieringsinstrumenten Faciliteit Opkomende Markten (FOM) en Finance for International Business (FIB). Zie voor meer regelingen én uitgebreide informatie RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). RVO.nl ondersteunt je bij jouw ambities. Dit doen ze met financiering, advies en netwerken.
 3. Ide Swager van Momo Medical vertelt hoe hij stapelfinanciering organiseert voor zijn startup. Ondernemers hebben ideeën en plannen die vaak met veel passie nagejaagd worden. Maar passie betaalt de rekeningen niet, daarom is het voor veel ondernemers noodzakelijk om na te denken over financiering. Want voor niks gaat de zon op. De Bucket Boys gaan namens de KVK Financieringsdesk op zoek naar manieren om aan geld te komen. En naar tips van ondernemers met ervaring op dit vlak.
 4. Ben je een innovatieve startup en zoek je geld voor je vernieuwende ideeën? Gebruik dan de Startup Box. Die geeft je snel inzicht in regelingen die de overheid voor jou heeft. En welke het best bij jouw innovatieplannen passen. Waarom? Voor innovatieve startups is het vaak lastig om aan financiering te komen. Regelingen bieden een steun in de rug zodat andere financiers mogelijk wel in jouw bedrijf willen investeren. Hoe werkt het? De Startup Box is een stappenplan dat je doorloopt om voor jouw situatie de juiste regeling te selecteren. Omdat de voertaal van veel startups Engels is, is de tool Engelstalig. Voor wie? De Startup Box is voor startups met vernieuwende ideeën die financiering zoeken voor hun plannen. Bespreek de uitkomst met een adviseur van de KVK Financieringsdesk.
 5. Volgens dit nieuwsbericht : Van Haga houdt Kamerzetel, coalitie verliest meerderheid
 6. Behalve dat dit een veelbesproken onderwerp is op ons forum en hier veel vragen over worden gesteld (zie bijv. d.m.v. zoekfunctie AVG), wordt als informatiebron ook Higherlevel.nl in dit artikel genoemd. Altijd goed
 7. Ja, die bedoel ik. Dank voor checken en melden. Ik geef het door om te laten herstellen.
 8. Nee hoor, voor iedereen die ingelogd is zal dit zichtbaar zijn als men op groene blokje linkt. Maar gezien jouw vraag, is dat niet zo? Zie bijv. mijn gekregen waardering op deze pagina. Ik hoor het graag als je niet op het groene blokje kan kijken.
 9. Karma laat ik uitzoeken. Ik zie in profiel info als je links klikt op groene vak "karma" dat de pagina karma-activiteit leeg is. Ook kun je hier idd niet zien van wie je karma ontvangen hebt. Dit kun je wel zien in het topic zelf als je na gekregen karma op het groene vakje linkt.
 10. Allen dank voor meedenken over de navigatiestructuur. Ik verzamel deze en zal deze ter overweging nemen voor mogelijke aanpassingen in de navigatie. De deelnemers aan ons forum beslissen zelf waar ze wel/geen waardering geven. Vaak door nieuwkomers zelfs helemaal niet óf is men niet bewust van die mogelijkheid. Ik ga nadenken hoe dit meer onder de aandacht te brengen.
 11. In basis verschijnen die berichten (openingswoord en cookies) niet meer zodra je ze hebt weggeklikt.Er wordt d.m.v. je inlog onthouden dat je ze al gelezen/gezien hebt als je volgende keer logt (modes "blijf ingelogd"). Wellicht door de cookie-instelling op je browser, dat je history en bezochtte webpagina's het automatisch verwijderd. Wat bij velen een voorkeur heeft. Dan, zul je wel steeds die automatische berichten zien op je scherm zodra je HL weer opent.
 12. Ik ben van mening dat je eerst goed met iemand moet sparren, voordat je stappen onderneemt om een persoon in de onderneming erbij te betrekken. Naast netwerkborrels, waar het sowieso fijn is om met gelijkgestemden te praten, kun je ook 1-op-1 advies coaching zoeken. Misschien dat Ondernemersklankbord een idee voor je is? Zij vragen voor een 6-maandelijks traject wel een bijdrage van € 150. Hebben ondernemers in ons forum ervaring hebben met deze organisatie?
 13. Hai Perry, Ik heb er melding van gemaakt en laat het uitzoeken. P.S. dank voor doorgeven typefout. Deze heb ik over het hoofd gezien en laat ik corrigeren. @Bob, jouw navigatie ideeën ga ik overwegen/met mod team en functioneel beheer bespreken. Ik houd je op de hoogte. Waarderingssysteem laat ik uitzoeken. Van mij alvast een pluim voor meedenken. Al telt (als dat nog klopt) stamtafel niet mee als telling in de waardering. Maar wie weet, heb je geluk Statstieken en online gebruikers is geen top taak, maar heeft wel met de dynamiek van ons forum te maken. Met name bij bezoekers is daar interesse voor en daarna minder voor ingelogde/vaste gebruikers. Soms moeten we daar wel onderscheid in maken qua navigatie en aanwas nieuwe actieve leden.
 14. Oh... ik zie nu dat in webbrowser Chrome de nieuwe set smilies wel heel groot binnen het bericht verschijnen. Ik zal navragen of dit kleiner kan.
 15. Hai Bob, de hoofdnavigatie is nu standaard ingesteld met subnavigatie. Dit omdat er onder elke hoofdmenu nu eenmaal meer navigatie zit. What's in a name? Tsja, dat vind ik ook altijd moeilijk. Dus wat dat betreft dank voor meedenken. Ik zoek nog steeds naar een beter woord voor: "extra". Mag niet een lang woord zijn, anders past het niet in het hoofdmenu qua karakters "Mijn level" lijkt mij voor iedereen duidelijk. "Mijn account" niet, want dat neigt naar mijn dat men dan in zijn/haar accountprofiel komt. De toptaken zijn met name de vraag en antwoord secties binnen de onderwerpen. Hier ligt ook de meeste interesse. Dit bleek ook duidelijk uit de paginastatistieken, waar op de extra's als artikelen, columns e.d. nauwelijks bezoekers animo is/was. Zelfs niet toen ze in grote blokken nog prominent overal geplaatst stonden. Bovendien worden die items door anderen niet vaak gevuld, waardoor er oude, niet dynamische informatie in staat.
 16. Om aan te duiden dat we een veel bezocht forum zijn voor "gasten" is het goed om de gasten ook bij "wie is online" te tonen. Je kunt na aanvinken "wie is er online" rechts boven sorteren op "ingelogd" en zie je direct wie van de geregistreerde leden online zijn. Is dat oké/handig voor jou?
 17. We zijn weer online en live met een nieuwe up-date Nogmaals... even wennen aan de nieuwe navigatie, maar komt helemaal goed. Én, als je suggesties of wensen hebt, dan zijn deze uiteraard van harte welkom.
 18. Via welke inhuurconstructie heb je haar aangenomen? Via een uitzendbureau? Dan is een gesprek met hen aangaan en om een ander vragen geen probleem. Heb je haar voor een vaste periode zelf aangenomen en staat dit in haar contract voor die periode vast? Dan, kun je je informeren of je haar op staande voet kan ontslaan. Dit kan in sommige gevallen bij disfunctioneren, maar wordt niet altijd geaccepteerd bij ontslag. Of dit in jouw geval mogelijk is, kun je achterhalen door de ontslagchecker in te vullen. Let er daarbij wel op dat eventuele juridische gevolgen nog steeds van toepassing kunnen zijn. Een andere oplossing kan zijn dat je naast haar nog een persoon (part time) aanneemt om zo het werk wel weer op de rit te krijgen. Óf, als dit budgettair geen optie is, dan zullen inderdaad de andere collega's bij moeten springen en dien je het op die manier helaas nog 2 maanden vol moeten houden.
 19. Uit voorzorg heb ik het 06 nummer verwijderd. Ik vermoed dat je op zoek bent naar een business coach om mee te sparren over je bedrijf en de toekomstmogelijkheden. Wellicht dat je daarna pas tot de conclusie komt om een business compagnon te zoeken of personeel aan te nemen? Uit ervaring weet ik dat ondernemers op dit forum graag met je meedenken. Waar loop je momenteel tegenaan waardoor je minder energie hebt/overhoudt?
 20. Door Ondernemersplein, is n.a.v. Prinsjesdag 2019 een overzicht gemaakt van maatregelen met gevolgen voor ondernemers van de kabinetsplannen in 2020. De maatregelen komen uit de Troonrede, uit andere officiële Prinsjesdagstukken en uit het verwachte begrotingsakkoord 2020. De ingangsdatum van deze (wets)wijzigingen is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant. Bezoek deze pagina op het Ondernemersplein voor het overzicht met doorlinks naar uitgebreide informatie.
 21. Er staat weer een nieuwe up-date klaar voor ons forum. De up-date wordt naar verwachting vandaag (1 oktober) om 12.30 uur live gezet. Dit houdt in dat we vanaf dat tijdstip ca. 2 uur offline zijn. Naast bugfixes en securityfixes zijn er ook andere issues en wensen opgepakt. Dit houdt in: Navigatie De hele navigatiestructuur is aangepast. Men kan nu vanuit het hoofdmenu via de subnavigatie direct naar relevante boards en forum onderwerpen. Homepage is samengevoegd met actuele inhoud Tussen homepage en actuele inhoud zat heel weinig verschil en vond men de homepage in basis overbodig. Immers “actueel” geeft meer dynamiek aan dan “populaire berichten”. Extra tabblad/navigatie "mijn level" Ingelogde leden kunnen via hoofdnavigatie direct naar “mijn activiteiten streams” en “inhoud die ik gestart heb” en "leden die ik volg" Fotoblokken rechterkatern (artikelen, columns, video's en vraag en aanbod) weggehaald zijn te benaderen via hoofdnavigatie "extra" De rechterkatern wordt nu gebruikt voor direct inzicht in forum onderwerpen. Dit, omdat met name voor (nieuwe) bezoekers (die vaak binnenkomen via (google) search, niet direct duidelijk is welke onderwerpen we nog meer behandelen. Door deze in de rechterkatern te plaatsen, wordt dit beter in beeld gebracht (niet teveel scroll down). Artikelen zaten in een widgets (maatwerk) Op verzoek is "artikelen" teruggebracht naar board nivo. Ledenkaart is verdwenen Ooit bedoeld als netwerkfunctie zodat leden elkaar “in de regio” konden vinden. De informatie die hier (ooit) door leden op is geplaatst is verouderd/niet meer up-to-date. Bovendien blijkt uit een analyse dat men hier niet tot nauwelijks interesse in heeft/de ledenkaart niet geraadpleegd wordt. Mocht in de toekomst blijken dat men een ledenkaart mist, dan wordt nagedacht over een nieuwe opzet daarvan. Frisse set/meer van deze tijd emojies. Voor met name vaste gebruikers/deelnemers zal het even wennen zijn dat bepaalde items op een andere plek zitten. Maar we verwachten met bovenstaande vernieuwingen dat ons forum gebruiksvriendelijker is geworden en men d.m.v. vernieuwde navigatie beter inzicht krijgt en direct door kunnen linken naar voor hen relevante items en onderwerpen op ons forum. Dankjewel voor jullie geduld tijdens het offline zijn. Als je "vreemde" dingen tegenkomt nadat we weer online zijn, dan hoor ik dat uiteraard graag. Samen met jullie input blijven we werken aan ons forum. Héél veel dank voor jullie betrokkenheid !
 22. In betreffend topic (Ik heb zojuist de titel aangepast.) heeft vraagsteller een goed antwoord gekregen van zowel Henk als Ward. De antwoorden zijn duidelijk en nog voor iedereen (ook nieuwe hobby ondernemers) leesbaar. Of we hier nog wat milder moeten zijn? Hadden we het topic open moeten laten voor meer discussies over dit onderwerp? Naar mijn mening niet. Alle ondernemersvragen zijn welkom, mits daadwerkelijk gerelateerd aan ondernemerschap. De forumregels zijn al milder en opgerekt en bieden genoeg ruimte voor de nog niet ondernemer. Onbedoelde botheid: ik ben van mening dat alle reageerders zich daar wel bewust van zijn, maar niet zelf direct inzien dat het bot is en het daarom ook niet bot bedoeld hebben. Aandachtspunt blijft : wijs niet naar een ander, maar let daar zelf ook op Tone of voice is altijd al een "dingetje" geweest, maar dat wil niet zeggen dat we arbitrair zijn als forum. Vind ik op zich niet eens zo'n gek idee. Al kan dit ook een zuigende werking hebben en worden we straks overladen met vragen van hobby ondernemers.
 23. Dat kun je in het convenant lezen . Neemt niet weg dat er nog steeds overlap is.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept