Ga naar inhoud

Mikky Vrolijk

Moderator+
 • Aantal berichten

  10146
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

Alles dat geplaatst werd door Mikky Vrolijk

 1. Mikky Vrolijk

  Mikky Vrolijk

 2. Mikky Vrolijk

  KvK Bedrijvenradar

  Met de KvK app Bedrijvenradar kun je op je telefoon of tablet exact zien welke bedrijven in welke branch in jouw buurt starten en stoppen. De Bedrijvenradar zet het overzichtelijk voor je op een rij. En je hoeft het niet allemaal zelf in de gaten te houden; je ontvangt een melding als er weer iets is gewijzigd. Jij bepaalt zelf de frequentie van de notificaties. Handig als je op zoek bent naar nieuwe klanten of leveranciers. Met de gegevens uit het Handelsregister is direct inzichtelijk welke bedrijven zijn gevestigd in jouw omgeving. Je komt meer te weten over een bepaald bedrijf. Bijv. over rechtsvorm, aantal werknemers, startdatum, eigenaar of vennoten. Via de KVK Bedrijvenradar kun je deze gegevens inzien. Het gebruik van de Bedrijvenradar is gratis. Je kan de app vanuit deze pagina downloaden.
 3. Mikky Vrolijk

  KvK Bedrijvenradar

  Ik vraag mij wel af hoe bovenstaande zich verhoudt tot deze info: Ingeschreven in het Handelsregister? Dan is een deel van jouw gegevens openbaar. Maar dit betekent niet dat iedereen je nu zonder toestemming mag benaderen. Soms gebeurt dit toch. Op deze infopagina van de KvK lees je hoe je het gebruik van je gegevens door anderen beperkt. En hoe het zit met de openbaarheid van jouw gegevens.
 4. Mikky Vrolijk

  Webinar: Een digitaal veilig bedrijf

  Als ondernemer moet je zorgen dat de technische zaken goed op orde zijn en dat digitale middelen op een veilige manier worden gebruikt. Hoe doe je dat? Dit webinar behandelt verschillende vormen van cyberaanvallen en hoe je je daar tegen kunt beschermen. Stan Hegt, een goedaardige hacker, vertelt hoe en waarom cybercriminelen bij je kunnen komen en hoe jij je daartegen kunt beschermen. Frank Landhuis, eigenaar van Almi Machinefabriek, deelt hoe hij met een hackaanval op zijn systemen is omgegaan. Rene van Etten van cybersecuritybedrijf ThreadStone, vertelt hoe je jezelf kunt onderscheiden met een cyberveilig bedrijf.
 5. Steeds meer ondernemers omarmen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). En: er zit business in! Bedrijven die helemaal overgaan op duurzaam, groeien sneller. Daarnaast merken deze ondernemers dat het gewoon leuk is om met duurzaamheid aan de slag te gaan. Duurzaam ondernemen en MVO heeft allang niet meer alleen te maken met het milieu, recycling en fair-trade. Het is een manier van ondernemen met businessmodellen voor de lange termijn. Zoals circulaire economie, product-as-a-service en biobased materialen. Duurzaam ondernemen betreft innovatie en kansen, het is een manier van ondernemen die past bij de uitdagingen van nu én van de toekomst. Grote bedrijven nemen weliswaar het voortouw, maar de ontwikkeling trekt door naar de zzp’ers en de mkb’ers. Ook zij baseren hun businessmodellen steeds vaker op duurzaamheid. Er is heel veel mogelijk op het gebied van duurzaamheid, maar wat past bij jouw bedrijf? En wat hebben anderen al succesvol gedaan? Zie ook de webinar "Maak duurzame plannen haalbaar". De KvK heeft ook een gratis e-book welke inzicht geeft in de mogelijkheden, het kansencompas "Duurzaam vooruit met jouw bedrijf". Dit kansenkompas helpt je op weg. Met aansprekende voorbeelden uit alle sectoren, over alle mogelijke maatregelen.
 6. Mikky Vrolijk

  RVO: 'Ga bij de Brexit uit van het slechtste scenario'

  Als je als ondernemer gevolgen ondervindt van de Brexit (doe - zoals hier boven gemeld - de Brexit impact scan), vraag dan bij RVO de Brexit-voucher aan. Daarmee krijg je subsidie voor deskundig advies over alternatieve markten en de gevolgen van Brexit voor uw onderneming. Met de voucher krijg je een vergoeding van 50% van de werkelijk gemaakte kosten, tot een maximum van € 2.500 exclusief btw. Voor wie? Je kan de Brexit-voucher aanvragen als je een Nederlandse mkb-onderneming bent. Doe de mkb-toets. Deze gaat na of je bestaande economische belangen hebt in het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland). Waarvoor kun je een Brexit-voucher aanvragen? Advies over alternatieve markten voor de export en/of invoer van goederen en diensten; het identificeren van gevolgen voor de onderneming op het terrein van logistiek of het vrij verkeer van werknemers, goederen en diensten. Er gelden wel een aantal voorwaarden: De diensten waarop de voucher betrekking heeft: voorzien niet in een permanente of periodieke behoefte van de aanvrager; behoren niet tot de gebruikelijke dienstverlening ten behoeve van de aanvrager, zoals routinematig belastingadvies, gangbare juridische advisering of reclame. De eigen tijd die je besteedt tijdens het adviestraject wordt niet vergoed vanuit de voucher. Reis- en verblijfskosten komen ook niet voor vergoeding in aanmerking. Brexit voucher aanvragen? Bezoek de informatiepagina van RVO.
 7. Mikky Vrolijk

  Nieuw btw-nummer in 2020 voor alle eenmanszaken

  Zie voor de volledigheid de informatie nieuw btw nummer eenmanszaken van de Rijksoverheid met een link naar de Kamerbrief BSN in het btw-identificatienummer.
 8. Alle eenmanszaken in Nederland krijgen vanaf 1 januari 2020 een nieuw btw-identificatienummer van de Belastingdienst. Dit nieuwe nummer heeft geen koppeling meer met jouw BSN-nummer (burgerservicenummer). De afgelopen jaren is onder andere door privacybescherming en identiteitsfraude weerstand gerezen tegen het gebruik van het BSN in het btw-nummer van eenmanszaken. De Autoriteit Persoonsgegevens gaf eerder dit jaar aan dat het opnemen van het BSN in het btw-nummer privacygevoelig, onwenselijk en onrechtmatig is. Zij oordeelde dat er een ander systeem moet komen. Tussenoplossing Het nieuwe btw-nummer van jouw eenmanszaak is bestemd voor vermelding op bijvoorbeeld facturen en de website. Het wordt ook gebruikt voor intracommunautaire transacties (handelsverkeer binnen de EU) en andere transacties op basis van EU-regelgeving. Voor de communicatie met de Belastingdienst blijft het oude, op het BSN gebaseerde nummer in gebruik. Op langere termijn streeft de Belastingdienst naar één btw-nummer dat je voor alle doeleinden gebruikt. Nu al niet meer op je website Als zzp’er of eenmanszaak kun je nu al stoppen met het vermelden van het btw-identificatienummer op jouw website of webshop. Bij levering aan consumenten ben je op basis van wettelijke regels eigenlijk verplicht dit nummer op je website te vermelden. De Autoriteit Consument & Markt houdt hier toezicht op, maar geeft geen prioriteit aan handhaving bij zelfstandigen vanwege de onwenselijke situatie die dit oplevert.
 9. Mikky Vrolijk

  Vijf veelgebruikte subsidies en regelingen

  Mee eens @Branko Collin BMBK is namelijk een staatsgarantie. De Staat staat garant voor de financier (meestal de bank). Als ondernemer moet je de lening ten allen tijden terug betalen aan de bank. De informatie die vanuit Overheid/RVO verstrekt wordt is daar niet heel duidelijk over. Maar, wellicht dat dit artikel "Staatsgarantie risico" van Misset Horeca (dateert van 2017 maar nog steeds relevant m.b.t. BMKB) het wel wat duidelijker/inzichtelijker maakt.
 10. Mikky Vrolijk

  Vijf veelgebruikte subsidies en regelingen

  Je kunt wel wat extra financiële ruimte voor je onderneming gebruiken? Naast eigen geld en externe financiering, zijn er subsidies en overheidsregelingen waarmee je geld kunt besparen. Doe er je voordeel mee en ontdek of ze binnen jouw onderneming van pas komen. De volgende vijf regelingen worden het meest gebruikt: 1. Ondernemersaftrek Met de verschillende onderdelen van de Ondernemersaftrek betaal je minder inkomstenbelasting. Afhankelijk van jouw specifieke situatie kun je een of meer onderdelen toepassen. De Ondernemersaftrek bestaat uit Zelfstandigenaftrek, Startersaftrek (verhoging zelfstandigenaftrek voor starters), WBSO (Wet Speur en Ontwikkelingswerk voor Innovatie), Meewerkaftrek, Stakingsaftrek en Stakingslijfrenteaftrek. Lees meer over minder belasting betalen via aftrekposten >>> 2. Mkb-winstvrijstelling Met de mkb-winstvrijstelling mag je 14% van je winst aftrekken in je aangifte inkomstenbelasting. Voordat je dit doet, moet je eerst je winst verminderen met de Ondernemersaftrek. De vrijstelling geldt ook voor zzp'ers. Lees meer mkb-winstvrijstelling >>> 3. Investeringsaftrek Investeer je in bedrijfsmiddelen? Trek dan via de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) een bedrag van de winst af in je aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. De hoogte hangt af van het geïnvesteerde bedrag. Je moet in ieder geval per bedrijfsmiddel minimaal 450 euro en totaal minimaal 2.300 euro investeren in een kalenderjaar. Lees meer over kleinschaligheidsinvesteringsaftrek >>> 4. Borgstelling MKB-kredieten Als ondernemer kun je een borgstelling krijgen voor een gedeelte van je krediet. Met die borgstelling kun je bij een bank en een aantal andere financiers (bijvoorbeeld Qredits) meer lenen dan op basis van je onderpand. Financiers kunnen bij de overheid een beroep doen op de regeling. De regeling is zowel voor starters als langer gevestigde ondernemers. Lees meer over borgstelling MKB-kredieten >>> 5. Uitkeringen voor zelfstandigen Voor een aantal situaties zijn er uitkeringen voor ondernemers. Bij tijdelijke financiële problemen is er de BBZ (Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen). Naast een uitkering biedt de BBZ ook krediet voor starters en langer gevestigde ondernemers. Bij zwangerschap kun je gebruikmaken van de uitkering Zelfstandig en Zwanger via het UWV. Voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte ondernemers is er de IOAZ (Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen). Lees meer over uitkeringen >>> Zie ook meer informatie over : Subsidies en regelingen Tips bij aanvragen subsidie 10 manieren waarop je bij de overheid aanklopt voor financiering van startup of scaleup Alternatieve financieringsvormen
 11. Mikky Vrolijk

  Nationale Financieringswijzer [hulptool financieringsmogelijkheden]

  De partijen achter de Nationale Financieringswijzer hebben besloten deze te beëindigen. De noodzaak om deze wijzer via een publiek-private samenwerking in de lucht te houden is er niet meer.
 12. Handige hulptool voor zowel de inhoud van je ondernemersplan waarop financiers je beoordelen als ook een financieringswijzer waarmee je inzichtelijk kunt krijgen welke financieringsbronnen voor jouw bedrijfsplan/-groei mogelijk zijn. Waarom "lijkt" mij dit interessant? De site wordt mogelijk gemaakt vanuit een brede nationale samenwerking van (financierings)partners. Ik ga er daarmee vanuit dat zij de maatstaven genoemd op bovenstaande site hanteren. Verder ben ik wel benieuwd of ondernemers zo'n hulptool überhaupt gebruiken bij het omschrijven van het businessplan en de financieringsbehoefte die daarbij nodig is?
 13. Met deze calculator bereken je snel en makkelijk de kosten van een octrooi, merk of model (dit zijn de bekendste IE- of intellectueel eigendomsrechten).
 14. @John B dank voor melding. Was nog niet eerder opgevallen/gemeld. Dit zal binnenkort ook weggehaald worden.
 15. Beste deelnemers en bezoekers. Er wordt door actieve leden van ons forum al een tijd de opmerking gemaakt dat we een “oud” forum zijn. Qua HL-levensjaren (anno 2002 nóg voor hyves, facebook, linkedin en twitter) klopt dat wel. Daar zijn we nog steeds trots op ! Qua veroudering, geldt dit uiteraard niet voor de leden. We ontvangen nog steeds ca. 300 nieuwe leden per maand. En ook de berichten die geplaatst worden zijn van deze tijd. Maar qua techniek zijn we door de jaren heen wel verouderd. Ideeën voor nieuwe wensen en functionaliteiten waren er wel. Maar, de huidige technische omgeving van ons forum kan dit helaas niet aan. Hierdoor werden op de ideeën en wensen die geplaatst werden geen antwoord gegeven. Laat staan een oplossing geboden. En nu? Nu is het zo ver ! We hebben een nieuw forum. Achter de schermen zijn we de afgelopen maanden druk bezig geweest met het inrichten van de nieuwe omgeving. Wij ervaren een “wauw”-effect ! Ik hoop jullie ook? Voor jou als deelnemer aan ons forum zal er het één en ander veranderd zijn. Sommige handelingen waar je in de oude omgeving aan gewend was, zullen in de nieuwe omgeving op een andere plek en onder een andere knop zitten. En ook zullen sommige nieuwe functies nog onduidelijk zijn. We proberen een zo zacht mogelijke landing voor jullie te maken en daar waar nodig en gewenst staan we uiteraard klaar voor toelichting en uitleg. Nu we live zijn en alles goed is gemigreerd, zullen er gaan wellicht nog wat bugs en errors boven water komen. Je wordt dan van harte uitgenodigd om die in dit topic te melden. Deze worden dan direct opgepakt en opgelost. Ik hoop dat we met zijn allen het geduld hebben om te wennen aan de nieuwe omgeving van Higherlevel.nl en meewerken aan een nog sterker én groter forum voor ondernemers. We zullen er met zijn allen even aan moeten wennen. Maar, nieuwe technische omgeving biedt ons weer een sterk fundament voor de toekomst. Héél spannend wat ons betreft ! Ondernemende groet, Moderatie Team
 16. Mikky Vrolijk

  webinar: 'Pensioen. Maar dan leuk!' (gratis)

  Pensioen hoeft niet saai of ingewikkeld hoeft te zijn. Sjaak Zonneveld, medeoprichter van BrightPensioen en schrijver van het boek Reis rond de wereld in je beste jaren, laat je op een andere manier over pensioen nadenken. Binnen een uurtje weet je alle mogelijkheden om zelf je pensioen te regelen. Je wordt geholpen jouw pensioen te berekenen en er zijn handige tools beschikbaar. Zzp’ers laten veel geld liggen Uit onderzoek door onderzoeksbureau GfK blijkt dat 63% van de zzp’ers niet weet wat fiscale jaarruimte is. Daarnaast onderschat maar liefst 91% dit voordeel. Terwijl het belastingvoordeel de belangrijkste trigger is aan pensioen te doen. Dit weten wij uit ervaring: elk jaar komt de helft van onze nieuwe deelnemers in december binnen. Vlak voor de deadline voor het storten van de jaarruimte. Wat komt er aan bod tijdens het webinar? Hoe werkt pensioen in Nederland? (en waarom werkt het niet meer) Wat zijn de 7 mogelijkheden om zelf je pensioen te regelen? En wat zijn de voor- en nadelen van deze mogelijkheden? Hoe maak je maximaal gebruik van de fiscale voordelen? De belangrijkste pensioentips. Wat is tussenpensioen? Hoe bereken je jouw pensioen? Iedereen die het webinar bijwoont krijgt het e-book 'Reis rond de wereld in je beste jaren' cadeau, nummer 3 uit de Top-10 mooiste reisverhalen van Bol.com! Je kan je hier inschrijven Eerder opgenomen webinar terugkijken? Dat kan ook, op deze pagina kun je het laatste webinar ‘on demand’ terugkijken. Maar live is leuker, want dan kun je vragen stellen en meedoen met de polls.
 17. Mikky Vrolijk

  Webinar 'Succesvol starten als zzp’er' (gratis)

  Maandag 11 februari om 20:00 uur gratis webinar "Succesvol starten als zzp'er". In dit webinar leer je de basis van het succesvol starten van een onderneming. Onderwerpen die tijdens het webinar aan bod komen zijn onder andere: Het opstellen van een ondernemingsplan Welke rechtsvorm kies je? Hoe onderzoek je of er markt is voor jouw product? Welke financieringsvormen zijn er? Hoe bepaal je jouw uurtarief? Wat houd je netto over als zzp'er? Etc. etc. Het webinar duurt ongeveer een uur. Tijdens het webinar is er gelegenheid om via de chat vragen te stellen. Schrijf je nu hier gratis in of informeer iemand in je omgeving die je kent en overweegt te starten. Ikwordzzper.nl organiseert ook diverse gratis seminars "Een eigen bedrijf starten" op diverse data en locaties. In deze seminars komen de volgende onderwerpen aan bod: Inzicht in eigenschappen van een ondernemer; Voordelen van een ondernemingsplan; Tips voor marketing en marktonderzoek; Uitleg over financiën, begrotingen, belastingen en aftrekposten; Informatie over rechtsvormen, wetten en regels en het voorkomen van risico’s; Duidelijke uitleg over nut en noodzaak van een modelovereenkomst. Zie voor het volledige aanbod van seminars de agenda van ikwordzzper.nl Óok kun je op de website van ikwordzzper gratis diverse whitepapers en voorbeeld overeenkomsten downloaden:
 18. Bron: nu.nl McDonald's heeft het alleenrecht op de merknaam BIG MAC in de Europese Unie met terugwerkende kracht verloren. Hierdoor mogen mogelijk ook andere ketens de naam gaan gebruiken. Het Europees bureau voor intellectuele eigendom EUIPO heeft dit eind vorige week geoordeeld, melden verschillende media woensdag. Het Amerikaanse fastfoodbedrijf zegt in hoger beroep te gaan. De precieze gevolgen van het oordeel zijn niet duidelijk. McDonald's bezit een groot aantal handelsmerken in Europa. Zo ging het in deze specifieke zaak om het merk in hoofdletters, maar heeft McDonald's ook een Europees handelsmerk op de merknaam Big Mac. Het oordeel gaat met terugwerkende kracht vanaf 2017 in. De zaak was toen aangespannen door de Ierse hamburgerketen Supermac's. McDonald's dwarsboomde de uitbreidingsplannen van het Ierse bedrijf, omdat de naam te veel zou lijken op de naam van de iconische hamburger. Klein zijn is niet langer een nadeel Voor Supermac's, dat in 1978 werd opgericht, betekent de uitspraak dat de onderneming ook kan uitbreiden naar het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland. Directeur Pat McDonagh zegt in een reactie dat het oordeel een overwinning is voor kleine bedrijven. "Klein zijn, is niet langer een nadeel", zegt hij. Tegen persbureau Bloomberg zegt McDonald's in een reactie teleurgesteld te zijn in het oordeel. Volgens de multinational is het substantiële bewijs dat McDonald's heeft aangeleverd niet goed beoordeeld.
 19. @BobNL conform jouw verzoek (en ik vermoed dat er meer deelnemers blij mee zijn) is de pagina actueel opgerekt tot max. 225 berichten sinds je laatste bezoek aan ons. @Next Pulse: er wordt nog onderzocht waarom (en waar dit aan ligt). @Karim. Dank voor melding. Jaartallen zijn nu weggehaald.
 20. Mikky Vrolijk

  Toeslagen stopzetten, wat zijn de gevolgen?

  Andersom beredeneert: stel dat je niet genoeg inkomen hebt en de toeslagen nodig hebt? Als je stopzet ontvang je maandelijks niets. Je kan ook (naar eigen inzicht inkomen) de ontvangen toeslagen in reserve zetten. Dat, als je terug moet betalen, je het ook achter de hand hebt.
 21. Het komt op ons forum ook vaak ter sprake, om die reden plaats ik onderstaande ervaring van een ondernemer: Op de agenda Innovatief Ondernemen staat het aanbod van workshops van Octrooicentrum Nederland. Doe er je voordeel mee.
 22. Mikky Vrolijk

  Workshops Intellectueel Eigendom - Innovatief Ondernemen

  tot
  Octrooicentrum Nederland organiseert het gehele jaar 2019 diverse workshops en trainingen op het gebied van innvovatie: Het betreft hier: Basis van intellectueel eigendom: ben je bezig met de ontwikkeling van een nieuw technisch product of nieuwe techniek? Leer in één middag de basis over hoe je jouw technische innovatieproces efficiënter en beter maakt door intellectueel eigendom (IE) te gebruiken als bescherming en als informatiebron. Let op: deze basiscursus IE heb je nodig om deel te kunnen nemen aan onderstaande workshops: Zelf op zoek in octrooidatabanken: ven je regelmatig actief met technische innovatieprocessen? Je kunt efficiënter innoveren en dus tijd en geld besparen door gebruik te maken van gratis en online toegankelijke octrooi-informatie. Hoe je dat aanpakt, leer je in deze workshop. Let op: voor deelname is basiskennis IE vereist. Intellectueel eigendom-strategie voor mkb : hoe zijn bedrijfsstrategie, bedrijfstype en externe analyse bepalend zijn voor jouw IE-strategie; op welke manieren kun je waarde creëren met IE in uw bedrijf; hoe kun je beslissen of je wel of geen IE-rechten aanvraagt; welke verschillende exploitatiestrategieën zijn er voor IE; welke strategie het beste bij jouw bedrijf past. Slim omgaan met kennis bij samenwerking: samen innoveren biedt veel voordelen, maar ook valkuilen. Als start-up of (technisch) mkb-bedrijf wil je graag weten hoe je dit proces effectiever aanpakt. Masterclass Octrooien: ben je een technische mkb-er of technische starter en van plan om serieus te investeren in octrooibescherming en/of octrooi-informatie? Met deze workshop kom je inhoudelijk meer te weten over octrooien, octrooiprocedures en inbreuk. Zie ook de brochure met basisinformatie "octrooi aanvragen op technische vindingen: van idee naar octrooi”. Zie de agenda Innovatief Ondernemen van RVO voor meer informatie en voor diverse data en locaties waar bovenstaande workshops gehouden worden.
 23. Mikky Vrolijk

  RVO: 'Ga bij de Brexit uit van het slechtste scenario'

  Nieuwe campagne Rijksoverheid: Zorg dat Brexit jouw bedrijf niet in de weg zit Samenvatting: MKB is (nog) niet goed voorbereid en/of denkt een deel van die doelgroep dat ze er niet mee te maken krijgen of geen last van zullen hebben. Maar, Brexit kan ook voor kleine zelfstandigen tot problemen leiden. Zo kan Brexit leiden tot leveringsproblemen en kunnen producten langer bij de douane blijven staan. Ook dataverkeer kan te maken krijgen met een nieuwe digitale grens. Lees ook relevante informatie van het Brexitloket m.b.t. "Hoe bereid ik me voor?" en/of doe de Brexit impact scan.
 24. Mikky Vrolijk

  Conferentie Nederland Digitaal: Smart Industry Jaarevent

  tot
  Smart Industry Jaarevent Het Smart Industry Jaarevent is onderdeel van de Conferentie Nederland Digitaal van 18-21 maart 2019, Smart Industry helpt en stimuleert ondernemers aan de hand van 8 belangrijke industrietransformaties om slimme ideeën om te zetten tot producten. Ook benieuwd naar de Smart Industry toepassingen en hoe deze in te zetten zijn binnen uw bedrijf? Kom dan naar het Smart Industry Jaarevent. Tijdens het interactieve plenaire deel gaan interessante key-note sprekers in op de vraag wat Smart Industry concreet betekent voor de maakindustrie. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is aanwezig om ondernemers te adviseren hoe zij met inzet van het financieel instrumentarium van RVO.nl invulling kunnen geven aan Smart Industry-ontwikkelingen. Raadpleeg bijvoorbeeld de Wegwijzer Smart Industry U krijgt tools aangereikt om zelf aan de slag te gaan en u kunt deelnemen aan verdiepingssessies met showcases uit het bedrijfsleven. Uiteraard is er gelegenheid om te netwerken tijdens de pauze en afsluitende borrel.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké