Jump to content

Mikky Vrolijk

Moderator+
 • Content Count

  10,179
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Mikky Vrolijk

 1. Allereerst allen: Dank voor meedenken en het melden van issues. De laatste up-date heeft wat hick-ups en errors tot gevolg gehad. Naar verwachting zijn alle errors vandaag gefixed. M.b.t. een aantal meldingen wat toelichting: Klopt het dat de instellingen zo veranderd zijn dat elke reactie in een topic automatisch tot volgen leidt? Lang geleden is besloten dat bij registratie de melding/email notificatie van volgen van reacties als er feedback binnen topics werd gegeven waaraan men deelneemt standaard aan moet staan. Dit werd door m.n. nieuwe leden niet aangezet. De reden om dit standaard wel aan te zetten is, zodat m.n. nieuwe leden en leden die niet dagelijks inloggen zich meer bewust zijn van de activiteit binnen hen eigen topic/reacties. Bij de herbouw stond deze functie niet meer standaard aan en is ten tijden van live gaan niet door mij opgemerkt. Excuus daar voor. Bij de laatste up-date is dit wel teruggedraaid en kan men dit in het profiel zelf uitzetten óf per topic uitzetten. Vervelend, zo niet irritant, gevolg door dit weer standaard aan te zetten is, dat we nu een overvloed aan email meldingen krijgen/kregen van topics die we niet meer volgen. We kunnen dit in het profiel weer uitzetten, maar dat creëerde nog een ander irritant gevolg, namelijk dat je de topics die je wel wilt blijven volgen 1 voor 1 weer aan moet zetten. Nogmaals Excuus. Het is soms (te) diep zoeken naar een specifiek onderwerp Herkenbaar. Aan creatieve inval qua trefwoord ontbreekt het mij ook wel eens. We hebben een uitgebreide zoekfunctie. Je kan hier op allerlei soorten velden en plekken op ons forum zoeken/aangeven op welke plek je denkt te zoeken. M.b.t. de zoekterm die we zelf invoeren, is dat (mede) afhankelijk van ons eigen geheugen ("hoe heet dat topic ook al weer") voordat wat je zoekt gevonden wordt. Tip: zijn het topics waaraan je zelf deelneemt of volgt, dan kun je, naast de zoekfunctie, hier ook je activiteitenstream voor gebruiken (onder navigatietab "actuele inhoud"). Gebruikershandleiding Is zeker van belang en wordt over nagedacht. Voor nu: stel je vragen in het board "over Higherlevel". Uit ervaring weten we, dat we elkaar snel helpen en e.e.a. uitgelegd wordt. Nogmaals dank voor alle meldingen/wensen. Blijf dat vooral doen! En uiteraard ok heel veel dank voor jullie geduld m.b.t. oplossen van ontstane errors en irritaties.
 2. Bron: Ondernemersplein Met ingangsdatum 1 januari 2020 Let op: de ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant. De wetswijziging heeft met name betrekking op de aansprakelijkheid. Zie voor de huidige verschillen aansprakelijkheid tussen Maatschap of VOF deze informatie. Wat verandert er per 1 januari 2020? Wil je samen met collega’s ondernemen? Er komen nieuwe regels voor de personenvennootschap. Er zijn nu 3 personenvennootschappen: maatschap vennootschap onder firma (VOF) commanditaire vennootschap (CV) Straks vallen onder de personenvennootschap nog maar 2 rechtsvormen: vennootschap commanditaire vennootschap De maatschap en de vennootschap onder firma blijven qua naam bestaan, maar de verschillen verdwijnen. Straks zijn de vennoten hoofdelijk (ieder voor het geheel) aansprakelijk voor de hele schuld. Het wordt mogelijk om aanspraak op winst te verpanden. Bij een opdracht voor de vennootschap kan de aansprakelijkheid worden beperkt tot de vennoot aan wie de opdracht uitdrukkelijk is toevertrouwd. Daarnaast bieden de nieuwe regels de mogelijkheid om de personenvennootschap rechtspersoonlijkheid toe te kennen. Duidelijke en eenvoudige regels moeten deze laagdrempelige rechtsvorm beter laten aansluiten bij de wensen van het handelsverkeer. Dat bespaart tijd en geld. Het doel is een moderne toegankelijke regeling die ondernemers faciliteert, passende bescherming biedt aan schuldeisers en zekerheid aan het handelsverkeer. Zie informatie Rijksoverheid: Nieuwe jas voor personenvennootschap. Het voorontwerp geeft het nieuwe moderne wettelijk kader voor personenvennootschappen (maatschap, vennootschap onder firma en commanditaire vennootschap). Het betreft de civielrechtelijke regeling. De fiscale maatregelen, het overgangsrecht en wijzigingen in overige wetten zullen op een later moment worden geconsulteerd, samen met het civielrechtelijke gedeelte. Via internetconsultatie kunnen geïnteresseerden tot en met 31 mei 2019 suggesties doen om de kwaliteit en de uitvoerbaarheid van de voorstellen te verbeteren.
 3. bron: KvK Hoe gaat dit in zijn werk, wat kun en moet je er mee als ondernemer? Meer informatie hierover vind je op deze pagina (incl. doorlinks naar meer informatie over PSD2-bankieren en informatie van De Nederlandse Bank -DNB).
 4. Bron: Ondernemermsplein Op deze pagina lees je meer over de 5 meest gebruikte betaalmogelijkheden voor webshops.
 5. Digitaal is de standaard, productie gaat van massa naar persoonlijk, service wordt een verdienmodel, producten moeten circulair en klanten staan nog meer op de voorgrond. Precies: excelleren in de maakindustrie is een kunst en een kunde. Daarom organiseert Made in NL – het platform van MT voor beslissers in de maakindustrie – op donderdag 9 mei het Maakindustrie Kennisfestival met als thema ‘Hoe maakt u het?‘ Leer tijdens dit festival: Waarom circulair produceren noodzakelijk is Hoe je meer leads en omzet genereert door digitalisering Hoe je kunt groeien door overnames Hoe je het verschil maakt op de arbeidsmarkt Meer informatie en programma >>>
 6. Lees ook het artikel "Ondernemerskrediet nodig? Kijk eens wat verder dan alleen naar de bank."
 7. Met de Gedragscode MKB Financiers heeft SMF een leidraad in handen waarmee het klantgericht en passend financieren voor ondernemers dichterbij wil brengen. In de Gedragscode MKB financiers zijn concrete uitgangspunten geformuleerd voor financiers op het gebied van maximale rentetarieven, actieve provisie transparantie, niet misleidende communicatie, passend en verantwoord financieren en passende zekerheden. Alternatieve kredietverleners MKB zoeken aansluiting bij Kifid Stichting MKB Financiering (SMF), dat werkt aan een beter imago voor alternatieve mkb-financiers, gaat de aangesloten bedrijven onderwerpen aan een gedragscode. Ook komt er een onafhankelijk klachtenloket bij toezichtsinstituut Kifid. Gedupeerde ondernemers kunnen door de gedragscode en de samenwerking met Kifid gemakkelijker hun beklag doen over partijen in de sector voor mkb-financiering. Hier is vandaag in het Financieel Dagblad ook aandacht aan besteed. Heb je een (proef)abonnement bij FD? Dan kun je het gehele artikel hier lezen. Voor een samenvatting van het FD-artikel en meer informatie over de gedragscode kun je terecht op de website van Stichting MKB Financiering. Heb je vragen of opmerkingen aan/voor de Stichting MKB Financiering? Dan kun je die in dit topic plaatsen. Ik heb met Ronald Kleverlaan (Voorzitter Stichting MKB Financiering) afgestemd dat hij deze dan zal beantwoorden.
 8. De Belastingdienst heeft een aangiftechecklist voor ondernemers . Hiermee ben je in 6 stappen klaar voor/met je aangifte. De belastingdienst heeft je privégegevens al voor je ingevuld, zakelijke gegevens vul je zelf aan. Wil je zeker weten dat je aangifte goed en volledig is? Gebruik dan de aangiftechecklist. Je aangifte staat vanaf 1 maart klaar in "Mijn Belastingdienst". Zorg dat je aangifte op tijd bij de Belastingdienst binnen is. TIP : Lukt het u niet om aangifte te doen vóór 1 mei? Vraag dan op tijd uitstel aan. Dat kan tot en met 30 april 2019. Lees ook het topic n.a.v. artikel Slimme aftrekposten voor je belastingaangifte 2018 m.b.t. zakenlunches, belkosten en andere kosten als ondernemer.
 9. Bron: BNR Radio: Britse Lagerhuis verwerpt alle alternatieve Brexit-voorstellen Het Lagerhuis wees gisteravond opnieuw alle alternatieve voorstellen voor een geregelde Brexit af. Er kon onder meer worden gestemd voor een Douane-unie of het Noorse Model. Ondertussen tikt de klok door. Nog tien dagen en dan stappen de Britten uit de Europese Unie. Alle vier voorstellen, waarvan die voor een 'zachte' Brexit de meeste kans leken te maken, werden afgewezen. Daarmee zit het Brexit-proces weer muurvast. Het dichtst bij een meerderheid kwam het voorstel voor lidmaatschap van de douane-unie (273 stemmen voor en 276 tegen). Die motie zou inhouden dat de Britten zich moeten neerleggen bij de Europese handelspolitiek. In die optie kan handel met de EU-leden gewoon doorgaan en blijft de Iers-Noord-Ierse grens gewoon open. Maar ook voor de andere voorstellen bestond geen meerderheid. Er komt dus geen Noors model, geen referendum en een no-deal wordt evenmin voorkomen. Naar verluidt wil May het deze week nog eenmaal proberen met haar eigen deal, ze zou deze tegenover de voorkeursvariant van het Lagerhuis willen zetten en het parlement dan willen vragen om een keuze tussen de twee te maken. Beluister hier de radio-uitzending >>>
 10. Mikky Vrolijk

  Hoeveel lef heb jij?

  Op 16 April 2019 vanaf 17.30 uur daagt NLGroeit je uit en leer je van topondernemers mett LEF het verschil maken ! Wat doen superondernemers waaronder Pieter Zwart (Coolblue), Frits van Eerd (Jumbo), Raymond Cloosterman (Rituals), Hugo de Koning (YoungCapital), Bas van der Veldt (AFAS Software) en Michiel Muller (PICNIC) anders dan andere leiders? Wat maakt dat sommige organisaties veel sneller groeien en de markt verstoren? Programma Wil jij ook weten - Hoe je jaar in jaar uit een forse groei kunt realiseren? - Hoe je in jouw markt de winnaar kunt worden? Bij het LEF Event krijg je volop handvatten van leiders die je voor gingen. Het LEF Event heeft een programma met topsprekers uit de ondernemerswereld. Vanuit hun eigen ervaring geven zij hun visie op snelle groei en de markt verstoren. Laat je prikkelen en inspireren, stel al je vragen en word marktverstoorder. Boek je ticket (inclusief LEF-boek, polo, drank en hapje).
 11. Onderstaande verplichting gaat in per 1 mei 2020 Maak je medische software? In mei 2020 gaat de nieuwe Europese verordening medische hulpmiddelen (MDR) gelden. Hierdoor verandert definitie van een medisch hulpmiddel. Medische software die nu niet onder de Wet op de medische hulpmiddelen valt, is straks mogelijk wel een medisch hulpmiddel onder de MDR. Is de software volgens de MDR een medisch hulpmiddel? Dan moet de software voldoen aan de regels voor medische hulpmiddelen. Onder de nieuwe wetgeving kan de software ook in een hogere risicoklasse vallen. Dan gelden er strengere veiligheidseisen.
 12. Bedoeld voor zorgverzekeraars. Maar, ben je als ondernemer niet of onvoldoende verzekerd, dan kun je je zorgverzekeraar aanspreken op onderstaande mogelijkheid. Bent u een zorgaanbieder en geeft u medisch noodzakelijke zorg aan een onverzekerde patiënt? Of is het niet duidelijk of de patiënt verzekerd is? Dan kunt u subsidie krijgen voor spoedeisende zorg én niet-spoedeisende zorg. Meer informatie hier over is te vinden op Ondernemersplein en op deze pagina.
 13. Artikel geeft ook inzicht in welke (product)sectoren en waar (geografische gebieden in Nederland) de meeste octrooi aanvragen zijn. In verhouding tot de andere landen zijn wij minder bevolkt en toch staan we op nr. 2 v.w.b. octrooiaanvragen. Ik vraag mij daarbij wel af óf en hoeveel van die octrooien ook daadwerkelijk als product op de markt zijn/komen.
 14. Is het een ervaren importeur/werkt deze ook voor anderen? Referenties opvragen is aan te bevelen. Én zorg er áltijd voor dat je goede afspraken maakt én deze ook op papier zet. Waarschijnlijk heeft de importeur al standaard (leverings)voorwaarden? Lees deze goed door.
 15. Wil je zakendoen in het buitenland en bent u op zoek naar informatie over buitenlandse markten? Zoek je betrouwbare agenten of distributeurs? Of zoek je zakenpartners om jouw product verder te ontwikkelen? Onderstaand een aantal informatie- en contactpunten:: Landeninformatie: als je contacten legt met buitenlandse leveranciers, verdiep je dan in de zakencultuur en de do's-and-don'ts. Door vooraf de lokale gebruiken te checken, voorkom je onaangename verrassingen. Gebruik de databank zakenpartners van Enterprise Europe Network. Hierin vind je profielen van duizenden mkb-bedrijven uit zo’n 60 landen. Je kunt hier ook zelf een profiel aanmaken als je zoekt naar een zakenpartner. Buitenlandnetwerk: via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heb je toegang tot het buitenlandnetwerk. Het netwerk ondersteunt u bij internationaal zakendoen link, investeringen, onderzoek en samenwerking. RVO Zakenpartnerscan: de zakenpartnerscan levert een concreet overzicht van mogelijke zakenpartners (hier zijn wel kosten verbonden €200 - €500) Documenten: als je internationaal zaken doet, krijg je met veel documenten te maken. Op het Ondernemersplein zijn de meest voorkomende documenten voor je op een rij gezet. Douane: je moet de goederen die u invoert of uitvoert, aangeven bij de Douane. Met jouw aangifte berekent de Douane de invoer- of uitvoerheffingen. Heb je weinig ervaring met import en export? Dan kun je u de douaneaangifte uitbesteden aan een vervoerder, logistiek dienstverlener of douane-expediteur. Zie informatie van Fenex, de branchevereniging Nederlandse Organisatie voor Expeditie en Logistiek. BTW: lever je diensten in het buitenland, of neem je diensten af uit het buitenland? Dan is het soms lastig te bepalen wat u met de btw moet doen. Je checkt het eenvoudig zelf met het hulpmiddel Diensten in en uit het buitenland. Bankzaken: als je internationaal onderneemt gaat er geld over de grens. Waar moet je aan denken als je internationale bankzaken doet? Wat zijn de risico's? En hoe financiert je jouw import- of exportactiviteiten? eIDAS inlogmddel: zaken regelen in EU met inlogmiddel. Electronic Identities And Trust Services. De Europese Unie wil met de eIDAS-verordeningExternal het makkelijker en veiliger maken voor burgers en bedrijven om binnen Europa online zaken te regelen. Onderdeel daarvan is: over de grens inloggen met een eigen nationaal inlogmiddel. Heb je tips voor andere ondernemers op het gebied van buitenlandse partners? Deel deze dan hier.
 16. N.a.v. een lopend topic m.b.t. Brexit en de mogelijke gevolgen voor jou als ondernemer, onderstaand de informatiepunten die je kunt benaderen voor meer informatie. Rijksoverheid en Brexit met o.a.: * Zorg dat de Brexit jou niet in de weg zit: RVO regelhulp Brexit impactscan * No deal Brexit: brochure m.b.t. de mogelijke gevolgen en maatregelen Hulp bij Brexit : VNO NCW en Mkb Nederland Wat betekent Brexit voor mijn douanezaken De AFM en Brexit: als gevolg van brexit willen sommige ondernemingen uit het Verenigd Koningrijk (VK) zich vestigen in Nederland BankenBrexit: Hoe heeft de Nederlandse bankensector gezorgd voor een goede voorbereiding? Heeft de Brexit gevolgen voor ondernemers en wat zijn die gevolgen?
 17. Tip: bespaar 200 euro als je je aanmeldt vóór 14 april a.s. met de early bird fee.
 18. Van 1 – 5 april staat Hannover in het teken van Smart Industry, Check bovenstaande link voor meer informatie. Tip: Ben je geabonneerd op de MT nieuwsbrief? Dan ontvang je van hen een code en kun je gratis deelnemen.
 19. until
  Van 1 – 5 april staat Hannover in het teken van Smart Industry, Let op: Ben je geabonneerd op de MT nieuwsbrief? Dan ontvang je van hen een code en kun je gratis deelnemen. Profit from the international trade fair network of HANNOVER MESSE Growth markets need effective business platforms. Despite today’s networked world, trade fairs still serve as a central meeting place for market participants. We create such platforms – worldwide – on the basis of our extensive and experienced network, unique skills and strong trade fair brands. We look forward to seeing you at one or more of our global trade fairs. Use the Strength of the HANNOVER MESSE Network HANNOVER MESSE is the world renowned trade show brand synonymous with industrial innovation, key trends and business leads. The event has long made a name for itself as a global hotspot for Industry 4.0 technologies. Deutsche Messe has had a presence in the U.S. market for many years and has been running trade shows in Chicago since 2012. A broad range of forums, conferences and special events offers you the chance to learn more about the key issues affecting industry today. Here - at the world's biggest and most influential trade fair for industrial technology - you can compare notes, pick up valuable know-how and check out the latest innovations, giving you the edge you need to keep your business on track and ahead of the pack. Discover Trends, Test Innovations Find out what's behind the latest global industry trends in forums, podium discussions, presentations, and conventions. Top speakers share their experiences and deliver invaluable insights. Exchange ideas with your peers and gain new knowledge that extends beyond your industry. You can look forward to a diverse program of events throughout the entire week of the trade fair. Make sure to check it out.
 20. Bron: Digital Trust Center Voor Nederlandse bedrijven is digitale veiligheid een voorwaarde om de kansen van de digitale economie te benutten. De realiteit is dat ondernemers dagelijks te maken hebben met cyberdreigingen. Bedrijven moeten zich weren tegen deze dreigingen en voldoende investeren in beveiliging. De cyberrisico’s voor ondernemers zijn divers en lopen uiteen van het betalen van losgeld om weer toegang te krijgen tot het eigen bedrijfsnetwerk tot de uitval van productiefaciliteiten waardoor de continuïteit van het bedrijf acuut in gevaar komt. Waarom de 5 basisprincipes? De 5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen zijn opgesteld om ondernemers te helpen de basisbeveiliging in te laten stellen. Ondernemers die de 5 basisprincipes opvolgen, vergroten hun weerbaarheid tegen cyberrisico’s die de bedrijfsvoering kunnen verstoren. 1. Investeer in kwetsbaarheden 2. Kies veilige instellingen 3. Voer up-dates uit 4. Beperk toegang 5. Voorkom virussen en andere malware Al lijken deze 5 principes voor de hand te liggen en zullen de meeste ondernemers deze wel toepassen, digitale veiligheid blijft belangrijk voor je online business.
 21. Mikky Vrolijk

  Next in Online Fashion

  until
  De fashion industrie beweegt! Merken en winkels gaan failliet, succesvolle startups schieten als paddestoelen uit de grond. En de strijd is nog niet over... Op 16 mei 2019 is het tijd voor Emerce Fashion 2019; jouw kans om in één dag up to date te raken met tech, fashion en e-commerce en ervoor te zorgen dat jij als winnaar uit de strijd komt! Join Emerce Fashion en laat je updaten over de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van online marketing en e-commerce in de fashion branche. De meest innovatieve fashion retailers, brands en experts uit binnen- en buitenland geven je bruikbare insights over de digitalisering van de winkelketen, het creëren van de ideale online experience, de rol van fashion influencers, de inzet van voice en het verhogen van jouw conversie. Relevante case studies, een kop koffie met fashion industry peers en natuurlijk een internationale line-up met big-time speakers uit jouw vakgebied. Je gaat gegarandeerd naar huis met nieuwe insights en slimme tips die jou helpen ‘next in online fashion’ te zijn.
 22. Zojuist verschenen in het nieuws (NU.nl) : Lidl mag het eigen biermerk met de naam Kordaat blijven verkopen, oordeelde de rechter vandaag. Grolsch daagde de supermarktketen voor de rechter omdat het biermerk onder meer qua naam te erg zou lijken op Kornuit. Volgens de rechter is er geen kans op verwarring tussen de twee biermerken, ook al lijken de namen wel enigszins op elkaar. Door het verschil in letters waar de klemtoon op ligt, zou de kans op verwarring worden weggenomen. Ook uiterlijk verschillen de merken volgens de rechter voldoende. Grolsch' Kornuit heeft een groen uiterlijk, terwijl Lidl's Kordaat een geel krat en goudkleurig label heeft.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept