Jump to content

Mikky Vrolijk

Moderator+
 • Content Count

  10,346
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Everything posted by Mikky Vrolijk

 1. Lees en luister ook naar de BNR podcast: Veel vragen over de NOW-regeling
 2. Zie voor alle informatie over de TOGS-maatregelen deze discussie op ons forum
 3. Energieleveranciers kunnen bedrijven uitstel van betaling van Energiebelasting en ODE geven'. Zie deze informatie >>>
 4. De KvK heeft een checklist : 10 tips voor meer grip op je bedrijf tijdens de coronacrisis met o.a. de mogelijkheden: Vraag uitstel aan bij de Belastingdienst Bespreek je mogelijkheden met je bank Bekijk wat de gemeente voor je kan doen Vraag uitstel aan voor betaling pensioenpremie Neem contact op met je brancheorganisatie Én : ! TIP ! De KvK heeft een Corona regelingencheck ! Hiermee check je eenvoudig zelf voor welke regelingen je in aanmerking kunt komen.
 5. RVO pubilceerde gisteravond: Op deze pagina kun je de herziene lijst toegestane SBI-codes bekijken.
 6. Ook interessant : brochure Parttime Ondernemen >>> Met informatie over: Ondernemingsplan maken Hoe zit het met de belastingen? Welke verzekeringen heeft u nodig? Woonhuis of bedrijfspand? Houd uw baas te vriend Netwerken Verder regelen
 7. Met Dank aan Ronald Kleverlaan (St. MKB Financiering): Niet deelgenomen aan Deel 2 Steunpakket Webinar - Praktische informatie over de maatregelen? Kijk hier het webinar Steunpakket terug>>> Met op: 04:36 Uitstel betaling belasting 09:40 De Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Zelfstandige Ondernemers (TOZO) 17:33 Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET-C) 19:45 Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) 29:48 Tegemoetkoming schade COVID-19 (TOGS) 40:10 Borgstelling midden- en kleinbedrijf (BMKB-C) 47:57 Borgstelling midden- en kleinbedrijf Landbouw (BMKB-L) 50:20 Garantie Ondernemingsfinanciering (GO) 52:00 Qredits 54:36 Vraag en antwoord
 8. De NOW-regeling is bedoeld voor werkgevers die als gevolg van het Corona-virus kampen met een substantieel omzetverlies (tenminste 20%). Je kan bij het UWV een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten, en hiervoor een voorschot ontvangen. Hiermee kun je werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. De tegemoetkoming kan in ieder geval voor drie maanden aangevraagd worden. Het UWV heeft een rekenhulp ! Als je deze rekenhulp gebruikt, voordat je de aanvraag voor NOW bij UWV doet, dan heb je een betere inschatting van jouw verwachte omzetverlies. Meer informatie over de voorwaarden en óf en zo ja je voor deze NOW-regeling in aanmerking komt, kun je vinden op de website van het UWV.
 9. NOW-regeling UWV : informatie, voorwaarden en meest gestelde vragen.
 10. Het kan lastig zijn bij de bank een lening te krijgen voor de start of groei van uw bedrijf. Met een microkrediet kunt u mogelijk wel aan geld komen. Dit is een zakelijke lening tot € 50.000 voor (startende) ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Let op: Door de coronacrisis hoeven ondernemers met een Microkrediet van Qredits hun lening voor een periode van 6 maanden niet terug te betalen. Voor deze periode wordt de rente verlaagd tot 2%. Wat is een microkrediet? Een microkrediet is een relatief kleine lening tot maximaal € 50.000 van Qredits. De lening is bedoeld voor startende en bestaande ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Dat zijn bedrijven met maximaal 250 medewerkers. Dus ook zzp’ers. De looptijd is 1 tot 10 jaar. Je betaalt maandelijks een deel van de lening terug plus rente. Meer informatie over Microkrediet en de voorwaarden om in aanmerking te komen, vind je op deze pagina op Ondernemersplein.
 11. Met dank aan Ronald Kleverland (Stichting MKB Financiering): Let op: Als ondernemers meld je je bij jouw kredietverstrekker. Zie overzicht van financiers die deelnemen aan de BMKB. De kredietverstrekkers doen de aanmelding voor de verruimde BMKB bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Zie de informatie van RVO: Verruiming MBKB i.v.m. Coronacrisis. In de nieuwsbrief van Stichting MKB Financiering gaat Ronald verder in op de uitleg/uitwerking van de BMKB-C: Verruiming van borgstelling tot 67,5% Versnelde accreditatie voor de BMKB-C borgstelling Do’s en dont’s bij een BMKB-C aanvraag bij de bank (ervaring Victor Verstappen van BDO) ‘Hoe krijgen we het geld bij mkb-ondernemers?’ Verder komt in de nieuwsbrief van St. MKB Financiering o.a. ook aan bod: Crowdfunding in Europa - Wat doen platformen en overheden? Als de muziek stopt - Liquiditeitsplanning opstellen Speed is what you need - Kom in actie Corona, doe beroep op een financieringsadviseur Het volledig nieuwsbericht van Ronald met doorlinks naar bovenstaande, kun je hier lezen >>>
 12. Bron: MT next generation leadership Inschrijven kan op deze link >>> Tijdens dit webinar gaan we in op vragen als: Hoe creëer je een waardevol businessmodel? Hoe zet je een team op voor succes? Met welke toekomstscenario’s kun je rekening houden? En natuurlijk is er veel ruimte voor vragen van deelnemers aan het webinar! Datum: vrijdag 3 april - Tijd: 13:00 – 14:00 uur Maximaal aantal deelnemers: 1000. Vol = vol. Inschrijven doe je via deze link >>>
 13. Sprout Nieuwsbrief heeft een artikel: ONL komt met huftermeldpunt voor grote bedrijven die leveranciers afknijpen. Geldt m.n. voor grote bedrijven. Verderop in Sprout een artikel van Betaaldienst Mollie, welke nu 60 dagen de betaling tegenhoud voor (kleine) risico-bedrijven.
 14. Met dank aan Ronald Kleverlaan (St. MKB Financiering). Hier een doorlink naar zijn nieuwsbrief: Corona-special met alle regelingen en de belangrijkste links. Hierin staan naast mogelijke maatregelen (met specifieke doorlinks) voor jou als ondernemer, óók info over non-bancaire steun én ook wat tips waar je wat aan kan hebben. Bijvoorbeeld:
 15. De info van KvK is generiek en klopt. Maar, het kan per gemeente verschillen. Wellicht heet het dan geen vestigingsvergunning maar een omgevingsvergunning? Deze laatste kan gelden voor bijv. lucht- en vetafvoer (dat omwonende last hebben van de lucht en gaan klagen). Óf dat als je bijv. in een woonwijk zit dat de buren kunnen klagen over parkeerproblemen omdat men bij jouw aan het "raam" producten afhalen. Wil niet zeggen dat dit in jouw situatie het geval is, maar ik adviseer je wel even bij de gemeente langs te gaan.
 16. Eens met Hans. Al zie je hier en daar wel wat info dat "uitgifte" onder detailhandel valt, maar voor voedsel ligt dat net iets anders. Je bent immers bezig met productieproces van voedingsmiddelen en daar zijn hygiënecodes aan verbonden. Andere info: indien het geen bestaande horecabestemming heeft, houd er dan rekening mee dat je een vestigingsvergunning moet hebben van de gemeente. Je mag niet "zomaar" (kleinschalige) horeca starten. Heeft de ruimte die je op het oog hebt wel al een horeca-stemming, dan dien je de vestigingsvergunning op jouw naam te zetten.
 17. Ter info: Op de site van de KvK is recent (up-date 30 mrt) een wegwijzer geplaatst. In het kort: Een wegwijzer naar de belangrijkste informatie over de steunmaatregelen en grenscontroles. Nederlandse regelingen in grensgevallen Steunmaatregelen België Grensovergang België Steunmaatregelen Duitsland Grensovergang Duitsland Zie de informatie van de KvK, met op die pagina ook doorlinks naar RVO met veel gestelde vragen over grenswerkers België.
 18. Beste @barchocolate Kun je ons de uitkomsten van 25 maart mededelen?
 19. Als je goederen exporteert, loop je het risico dat jouw buitenlandse afnemer niet betaalt. Particuliere verzekeraars kunnen je daartegen verzekeren. Maar niet altijd. Bijvoorbeeld bij heel grote bedragen, lange doorlooptijden of als de politieke situatie in een land minder stabiel is. Je verzekert je dan met de exportkredietverzekering van de Nederlandse overheid. Exportkredietverzekering De overheid komt met maatregelen voor verruiming van exportkredieten om de internationale handelsstromen op gang te houden. Met dit steunpakket kunnen bedrijven meer risico’s afdekken met staatsgarantie. Ook kortlopende exportkredietverzekeringen krijgen dekking, er komen meer mogelijkheden voor binnenlandse dekking en het landenbeleid wordt flexibeler. Kijk voor meer informatie over het steunpakket bij Atradius Dutch State Business (ADSB)Externe link. Zij voeren de exportkredietverzekering uit in opdracht van de Nederlandse overheid. Hoe het werkt en of je er voor in aanmerking komt lees je op het Ondernemersplein.
 20. Het Ministerie SZW heeft een diagram gemaakt waarmee je snel kan beoordelen of de regeling voor jou van toepassing is en wat je kan doen om aanspraak te maken op deze regeling. Zie bijlage.
 21. @Jasper S. Ik heb het nagevraagd. Indien dit zo is, laat ik het weten/zal ik het plaatsen.
 22. Ik kreeg zojuist de email nieuwsbrief van de KvK. Daar staat Tozo-regeling opengesteld, met een link naar deze informatie van de KvK. Het is nu afhankelijk van je woongemeente of deze al de digitale service heeft ingericht om het online aan te kunnen vragen. Ter info: Op de website van SZW staat deze informatie. De link op de pagina van SZW "Bekijk hier of u in aanmerking komt voor Tozo" staat daar uit/werkt niet.
 23. Aankomende donderdag 2 april van 16:00 - 17.00 uur, beantwoord Ronald Kleverlaan (Stichting MKB Financiering) samen met René Kamphuis (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) en Marco Vermin (Alfa Accountants en Adviseurs) weer een uur lang vragen over de aangekondigde steunmaatregelen van de overheid, banken en non-bancaire financiers. Deelnemen aan het webinar is gratis. Inschrijven kun je op deze pagina >>>
 24. Zojuist gepubliceerd: Én.... : Wiebes en Keijzer laten weten: "Als ondernemers door een verkeerde registratie tussen wal en schip dreigen te vallen, zullen we dat per geval bekijken. Die flexibiliteit is er. Nogmaals: het zijn uitzonderlijke en ruige tijden, daarom doen we wat nodig is’".
 25. N.a.v. opmerkingen "verkeerde SBI code gekregen" die heb ik gekregen van KvK: En qua info KvK m.b.t. jouw SBI code staat er met een grote ! : Ik vermoed dat vele ondernemers denken, "het zal wel" en niet (meer) zelf controleren of ze wel door KvK in de juiste SBI-code zijn geplaatst. Dit komt nu met de Corona compensatieregeling heel slecht uit, want je kan het nu niet achteraf wijzingen/aanpassen. Wat dat betreft kan je beter met de KvK contact opnemen/bezwaar indienen, dan dat je dat met de RVO doet om te melden dat je sbi code niet klopt/niet (goed) op de lijst staat. Voor ondernemers die n.a.v. Corona wel verplicht dicht moeten (indien dit bij tattoo shops zo is) en die wel de juiste sbi code hebben, maar niet op de lijst staan voor deze Compenstatieregeling: wellicht dat EZK daar een aanvullend besluit over gaat nemen en de lijst aanpast. Kom je niet op de lijst voor omdat je niet verplicht dicht moet (bijv. yoga en sportcentra, winkels e.a.) is bezwaar maken (zo vermoed ik) geen optie. Dan kun je kijken of er andere steunmaatregelen voor je zijn.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept