FransH

Senior
  • Aantal berichten

    70
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door FransH

  1. Google Earth, iemand dat programma al gedownload? Ik vind het geweldig maar eng. Kan in Rotterdam boten zien varen, de werkzaamheden op groundzero volgen. In New York de gebouwen in 3d zien. Pentagon haast naar binnen vliegen.

     

    http://earth.google.com trouwens

     

     

    Dit stond net op Beursplaza.com

     

    MICROSOFT VEEGT APPLE VAN DE KAART

     

    WASHINGTON De concurrentie tussen de softwarebedrijven Microsoft en Apple is spreekwoordelijk. Maar met zijn jongste initiatief lijkt het bedrijf van Bill Gates zijn eeuwige rivaal letterlijk van de kaart te hebben geveegd.

     

    Met de nieuwe service Virtual Earth kan de gebruiker ver inzoomen op steden en gebouwen overal ter wereld. En dus ook op het Apple-complex in Californië.

     

    Maar in plaats van moderne gebouwen, gelegen in een prachtig park, is op die plaats alleen een oude loods en een verlaten parkeerplaats te zien. Geen opzet, zegt Microsoft."Maar er zitten nog veel oude foto's in het systeem."

     

    Yeah right....niet met opzet ;D ;D

  2. Wij controleren regelmatig in het land en wordt men betrapt met zogenaamde bio-brandstof in de tank, dan volgt er een boete en een naheffing."

     

    Een kennis van mij rijdt op frietvet, maar die heeft wel diesel in zijn tank! Achterin de kofferbak een vat, dat automatisch verwarmd word, met frietvet erin. Binnen op de console een schakelaar, om te switchen tussen diesel en frietvet!

     

    Dit heeft hij zo gedaan om te kunnen starten met diesel en om de laatste kilometer met diesel te rijden, anders stolt het vet in zijn moter!

     

    Voor hem dus geen problemen want hij heeft gewoon diesel in de tank! ;D

  3. Ter aanvulling

     

    Bron: financiele telegraaf

     

    AMSTERDAM - Zonnebloemolie als vervanger voor dure diesel. Het verhaal van Gérard Buhr uit Bussum die zijn autootje met deze puur-natuur-brandstof aftankt, op die manier goedkoper uit is, én bovendien het milieu spaart, heeft tot een enorme stroom instemmende reacties geleid. 'Ik denk dat ik zelf ook maar een oud dieseltje aanschaf en een supermarkt overval', is een veelgehoorde kreet. De Nederlandse douane gooit nu echter roet in het eten: Rijden op zonnebloemolie is verboden!

     

     

     

    De kopers van zonnebloemolie zijn steevast vrolijk.

     

     

    Massaal betuigden lezers van De Telegraaf hun steun aan het initiatief van Gérard Buhr. "Ssssssssst, niet te bekend maken!!!", schreef Mario uit Heerlen. "Als onze regering dit ontdekt, moeten we accijns op zonnebloemolie en frituurvet betalen. Dan is een patatje-met straks ook alleen voor de rijke top te betalen."

     

    Kees uit Den Haag: "BRILJANT! Inderdaad, kijk die Haagse geldzuigers nu maar eens raar kijken... totdat er weer één opstaat en zegt: 'maar dat mag helemaal niet'. Nee, 2 ton euro verdienen met een rottig overheidsbaantje mag ook niet en toch komen ze er mee weg. KLASSE!"

     

    Het moge overduidelijk zijn: Nederland is de schandalig hoge accijnzen op brandstof méér dan zat. En Kees uit Den Haag lijkt profetische gaven te hebben. Want, zo vraagt een andere lezer zich af, mág je eigenlijk wel rondrijden met zonnebloemolie in je tank?

     

    "In principe mag dat niet!", meldt Renee Westdorp, woordvoerster van de douane. "Je bent verplicht om te rijden met brandstof waar accijns op wordt betaald. Wij controleren regelmatig in het land en wordt men betrapt met zogenaamde bio-brandstof in de tank, dan volgt er een boete en een naheffing."

     

    En aan wat voor een bedrag moeten we dan denken? "Eén momentje, even bladeren", zegt Westdorp, terwijl ze door wat papieren ritselt. "Die boete is een schikkingsvoorstel dat wij namens het openbaar ministerie doen, en komt neer op €4,53 per liter tankinhoud. Het gaat er dus niet om hoeveel liter zonnebloemolie je in je tank hebt zitten. Stel, jouw brandstoftank kan 50 liter aan, dan betaal je dus 50 keer €4,53 en dat is €226,50. Bovendien komt daarbovenop nog een naheffing en dat betreft het bedrag aan accijns dat je moet betalen per 1000 liter, en dat is €374, 91."

     

  4. Vanmorgen in de krant gelezen dat iemand spontaan zonnebloemolie in zijn auto gaat gooien! \

     

    Ik geloof dat er een maand geleden ook al een artikel in de krant stond over het eerste tankstation waar men een brandstof kon tanken dat gebasseerd is op koolzaad (meen ik)!

     

    ipv diesel en benzine iedereen aan de zonnebloemolie en koolzaadolie! :o

     

     

    Een kennis van mij heeft zijn auto lopen op frietvet (stinkt wel maar hij haalt het gratis bij de frietboer 8))

  5. Hey Henk,

     

    ff een snelle reactie, ik vind het een superidee! Ben een aardige kroeg en discoganger en al dat los geld, daar schiet je niets mee op! Dus het idee van een chip is wel een mooie oplossing, op het eerste gezicht.

     

    Scholen maken ook gebruiken van eigen passen met daarop een chip, misschien dat je daar eens zou kunnen informeren!

     

    Groet Frans

  6.  

    dank je wel voor de links... alleen kom ik niet op www.emea.eu (dacht dat .eu domeinnamen volgend jaar pas beschikbaar waren)

     

    Sorry het was www.emea.eu.int mijn excuses hiervoor

     

    [quote author=Seforo link=board=41;threadid=7588;start=0#msg62652 date=1118398664

    Hoe zit het met andere landen als Azie ?

     

    Anyway, nu 'je er toch zit' hehe... wil ik toch vragen hoe het dan in zijn werk gaat als ik een nieuwe soort pil/drug wil importeren naar NL.

     

    Allereerst moet het voldoen aan regels - dat is begrijpelijk.

    Maar ik denk dat er ook een onderzoek moet worden gedaan naar de inhoud van de pil d.m.v. lab-onderzoek om schadelijke stoffen etc vast te stellen ?

    Vraag is waar ik DIT nou zou kunnen doen.

     

    Heb met altijd beziggehouden met electronica, dus heb weinig verstand als het aankomt op pillen etc.

     

    Als het gaat om een totaal nieuw medicijn, danwel pil moet deze 6 klinische fases doorlopen. Dit wil zeggen dat er een serie van 6 test op gedaan moeten worden, uiteenlopend van een karakterisatie tot een proefproject op dieren, of mensen! Dit is een zeer kostbaar project en duurt ongeveer een jaar of 6!

     

    [off topic] Bijna alle nieuwe medicijnen en farmaceutische smeersels zijn dus al 6 jaar geleden bedacht! ;)

     

    Als het om een bestaand medicijn danwel product gaat, dan heeft deze al die fases doorlopen en is het (als het uit amerika komt) door de FDA goedgekeurd, want anders mag het niet verkocht worden op de markt! Zou je dit naar Europa willen distribueren dan zal je goedkeuring moeten verkrijgen van de EMEA, dit kan eventueel, als de regels mbt tot de pil niet hetzelfde zijn, leiden tot een aanvullende test. Deze testen kun je door verschillende Laboratria in europa laten uitvoeren.

     

    Hoop dat je hier iets mee kunt!

  7. Hey Seforo,

     

    Ik heb een bedrijfkundige achtergrond, maar zit momenteel bij de pillenfabriek van Organon. Amerika hanteert andere regels mbt tot pillen dan europa en dan heb je ook nog de andere grote speler: Japan. Deze drie grote spelers hebben alle drie andere regels.

     

    Amerika: www.fda.com

    Europa: www.emea.eu

     

    Als je nog specifieke vragen hebt dan zal ik hier even een balletje opgooien om tot een duidelijk antwoord te komen voor je, ik zit hier nu toch ;D!

     

    Groeten Frans

  8. Even een spellingscontrole ;D en een schoonheidsfoutje,

     

     

    Informatie over relevante activiteiten en producten van Sprout /SNS Reaal Groep

     

    Spatie weg bij sprout of spatie erbij bij SNS

     

    Geef hieronder aan waar over u op de hoogte gehouden wilt worden.

     

    Is het niet waarover?

     

    Groet

  9. Wist niet goed waar ik deze moet posten, had met de zoekfunctie gekeken of er een topic rekentool was, maar had deze niet gevonden. Bij deze een idee om een topic rekentools te maken ;).

     

    Dit kreeg ik toegestuurd van een vriend. Hij had met het klankbord van de kvk rond te tafel gezeten om zijn startperiode te ondersteunen. De man die hem heeft geholpen had hem deze tool aangeboden om in zijn startersperiode goed zijn omzet, planning, kosten en begroting in de gaten te houden.

     

    Lees eerst even de uitleg!!

     

    Groeten Frans

     

    Het_Programma_Monitor.doc

  10. Dus zomaar even mijn stelling: "Kaizen kan werken, maar geen enkel bedrijf volgt dezelfde manier voor verbeteringen van processen. Kaizen is meer een verzamelwoord hiervoor."

     

    Ik ben het met je eens.

    Kaizen is voor mij een manier van denken. Kaizen is continu (onbewust) bezig zijn je proces te verbeteren. Kaizen is een soort kapstok of paraplu waar alle "uniek voor Japan"-praktijken, die thans zo'n wereldwijde faam hebben verkregen, schuil gaan.

    Praktijken zoals:

    - Totale kwaliteitszorg

    - Robots

    - ideeenbus ;D

    - werkplekdiscipline

    - kamban

    - JIT

    - Zero Default

     

    en ga maar door!

     

    Groeten Frans

  11. Gefeliciteerd!

     

    Toch even een opmerking over de website! Als ik deze open en blijf met de muis ergens stilstaan, dan geeft ie de kleur van de achtergrond aan! Of als je op de handen gaat staan met de muis dan zegt ie handen!

     

    Weet niet dat dat de bedoeling is! Maar voor de rest vind ik hem mooi hoor!! :D

  12. Ik ben voor de grondwet, maar ik stem tegen! Ik denk dat een grondwet binnen Europa wel veel helderheid kan bieden en veel drempels een stuk lager zal maken! Wat me op dit moment tegen staat is de inhoud van de grondwet!

    Ik weet helemaal niet wat erin staat, door de slecht verzorgde publiciteit en campagne rondom de grondwet heb ik ook echt niet de intentie om het allemaal te gaan lezen, en beoordelen. Vandaar dat ik tegen stem.

    Het enige wat ik er concreet over hoor zijn relatieve woorden zoals: beter, goed, slecht enz.

    Wat ik ook al vaak heb gehoord in de media: De grondwet is een hele verbetering, hij is niet perfect maar wel een verbetering! Wie stemt er nou voor iets dat niet voor 100% goed is????? Ik snap niet dat je durft te zeggen dat de grondwet niet perfect is, maar dat iedereen er toch voor moet stemmen!

     

    Groeten

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.