Jump to content

Barend

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Bedankt voor de reacties, en de adviezen. Specifieker kan ik eigenlijk niet zijn omdat ik gewoon nog niet meer weet. Ik wil eenvoudige maar degelijke sites maken. Daarom richt ik me op de kleinere ondernemer. Welke doelgroep weet ik nog niet exact. Maar omdat er veel sites worden gemaakt met schrijffouten in de teksten, achterhaalde informatie etc kun je qua kwaliteit al snel boven een groot deel van de gemaakte internetsites uitstijgen. Ik denk dat ik gewoon begin met Dreamweaver en Photoshop, en wel zie hoe het gaat.
 2. Ik ben erover na aan het denken om een bedrijfje op te starten om (parttime) websites te maken voor de kleinere ondernemer. Graag zou ik ervaringen van anderen hierover lezen. Zoals: Hoe zijn jullie van start gegaan? Wat zijn de valkuilen? Welke vaardigheden en kennis heb je nodig (dreamweaver, photoshop, fotografie, teksten schrijven, maar misschien nog meer?) Waar liggen de beste kansen (soort branche, soort/ grootte afnemer etc)? Ik hoop op reacties, bedankt.
 3. Ik heb het even nagezocht en Inderdaad; er staat in de huurovereenkomst dat het gehuurde uitsluitend bestemd is om voor huurder als woning te dienen. Ik weet niet hoe strikt ze hiermee omgaan, maar het idee om een goedkope opslagruimte te huren zou de oplossing kunnen zijn ....
 4. Bedankt voor de reacties, Misschien had ik de Gemeente beter niet kunnen inlichten. Aan de andere kant wil ik dit ook niet in het geheim gaan doen. In ieder geval laat ik het bestemmingsplan voor wat het is en start ik met een bedrijfje zonder de Gemeente verder op de hoogte te stellen. Ik heb begrepen dat vele andere thuisbedrijfjes dit op dezelfde manier doen. Pas als er sprake is van ‘overlast’ kunnen er problemen ontstaan, is mijn indruk. De schaal waarop ik handel is klein en als ik het probleem van de leverancier weet te beperken zal er van overlast geen sprake zijn. Zodra ik wat groter word kan ik inderdaad een ruimte gaan huren.
 5. Ik wil een bedrijfje opzetten dat t-shirts gaat verkopen als groothandel(tje). De t-shirts kunnen via de internetsite worden besteld. Wat is de beste manier om afnemers (detaillisten) in een ander land te laten betalen, zodat mijn risico van het niet-betalen van een levering beperkt wordt. Hoe doen anderen dit?
 6. Het is mijn plan om t-shirts te gaan verkopen als groothandel(tje) en als webwinkel vanuit mijn huurwoning. De t-shirts worden via internet besteld en vervolgens door mij verzonden. Ik krijg dus geen inkopers aan huis. Nu is het me onduidelijk of dit is toegestaan of niet. De kamer van koophandel ziet geen probleem. Maar de gemeente zegt dat het bestemmingsplan alleen vrije beroepen toestaat vanuit de eigen woning. Ook vraag ik me af of bij het woningbedrijf ook toestemming gevraagd moet worden (bijvorbeeld i.v.m. brandgevaar). Heeft iemand hier ervaring mee, of ideeën?
 7. 'We zijn bezig met het uitwerken van het concept / bedrijfsplan. Dit staat bijna volledig op papier. Designer voor de shirts hebben we, leverancier voor shirts hebben we en de webontwikkelaars ook (ik doe de programmering en daarnaast een html-er/designer voor de layout). ' Dan lijken jullie de zaken al aardig op een rijtje te hebben. Dat geldt voor mij ook, maar ik denk dat ik nog wel even wat tijd nodig heb. Merkava, dat is misschien geen gek idee.
 8. Inderdaad, het wordt zoiets als threadless. Zijn jullie al aardig op weg ermee?
 9. Nico, ik heb me inderdaad verdiept in de t-shirtbranche (hoewel ik lang niet alles weet). Er zijn veel t-shirtwebstores, vooral in Amerika. Het merendeel is vrij amateuristisch. Als je daar bovenuit weet te komen, maak je een goede kans. En alles draait natuurlijk om de originaliteit van de afbeeldingen. De shirts zullen allemaal dezelfde prijs hebben, waar de klant ook woont. De verzendkosten binnen Europa zijn maar iets hoger dan de verzendkosten binnen Nederland. Buiten Europa zijn de verzendkosten wel wat hoger, maar nog steeds aanvaardbaar. Het betalingsprobleem los ik op met Paypal en een Payment Provider als 2checkout. Bij leveringen aan klanten binnen de E.U. kun je gewoon de Nederlandse belasting in rekening brengen. Je hebt dan niets te maken met de buitenlandse belastingdienst. Dat is nu juist het voordeel van webstores, dat je je ook op de internationale markt kunt richten. Mooi toch? Maar al met al: ik ben nog steeds bezig met de voorbereidingen en te bekijken of de zaken winstgevend genoeg kunnen worden.
 10. Hoi Ilja, het is inderdaad een oplossing. In Amerika zit www.ringcentral.com. Deze is volgens mij een stuk goedkoper. Ik weet alleen niet of het voor mij een oplossing is. Bedankt voor je reactie.
 11. Administrator, je hebt gelijk, het moet overzichtelijk blijven.
 12. Okay, bedankt voor de reacties. Ik ga de zaken 'ns goed uitzoeken.
 13. Ik zoek nog een veraler om mijn t-shirt-webstore in spe te vertalen in ieder geval het Engels, maar misschien ook in het Duits en Frans. Heeft er iemand goede suggesties, contacten? Bedankt.
 14. Op de site van een webstore dient een adres en telefoonnummer te staan om betrouwbaar over te komen. Op mijn toekomstige site voor t-shirts zet ik liever geen telefoonnummer en adres. Ten eerste omdat ik vanuit huis handel. Ten tweede omdat mijn engels niet voldoet om goede telefoongesprekken te voeren met kopers uit verschillende landen. Voor het telefoonnummer zou ik een engelstalige telefoonservice in kunnen huren (ik weet de prijzen nog niet hiervan). Voor het adres zit ik te denken aan een postbusnummer, hoewel een gewoon adres altijd betrouwbaarder overkomt. Misschien dat iemand betere ideeën heeft? Bedankt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept