Johan Vogelzang

Senior
  • Aantal berichten

    66
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Johan Vogelzang

  1. Het is wel een paar jaar later, Op de huidige 6,75 zegel wordt door tnt geen btw geheven op de andere zegels 8,61 en 12,95 wel. Als je er een doosje om doet en het wat duurder maakt moet je daar ook BTW over afdragen. Als er op de zegel 6,75 geen BTW zit hoef je het ook niet in rekening te brengen. Bij velen gaat dit al jaren zo en nooit een probleem.

     

    Dat je al jaren geen boete van de belastingdienst hebt gekregen, betekend niet dat het ook goed is. Juiste antwoord is al meerdere keren hierboven gegeven, ik zal het niet nogmaals gaan herhalen.

     

    Dank je voor je antwoord, er is maar een waarheid begrijp ik .Ik wist niet dat ik gelijk beboet moet worden voor een antwoord op higher level. Ik vind dit niet de manier hoe leden met elkaar dienen om te gaan. Ik ben dan ook geen expert en zal mijn bericht dan ook verwijderen. Ik hoop niet dat ik iemand in verwarring gebracht heb en overweeg mijn lidmaatschap aan dit forum op te zeggen dit omdat men de waarheid niet steeds hoeft te herhalen. Succes iedereen verder.

     

  2. Goeiedag! Ik kom maar gelijk binnenvallen met mijn vraag.

     

    Ik ben momenteel bezig met mijn boekhouding, en kom even uit 1 ding niet.

     

    Ik heb een webshop, daarop verkoop ik spullen die ik vervolgens per TPG post naar de besteller verzend.

     

    Hiervoor maak ik gebruik van pakketzegels, á 5,50 per stuk. Ook verpak ik het materiaal waarbij ik iets over de verzendkosten ga.

     

    Mijn bestellers betalen zelf hun verzendkosten. Dit bedraagt voor elke bestelling 5,95 (op deze manier loop ik vrijwel quitte)

     

     

    Maar goed... bij het postkantoor gevraagd of er BTW op de pakketzegels en verpakkingsmateriaal zit, niet dus. Dit valt dus gewoon onder uitgaves, en kan daar niks over terug krijgen. Maakt niet uit, maar dan zit ik dus met het volgende..

     

    Moet ik nou BTW betalen over de verzendkosten? Ik krijg immers 5,95 van mijn klant, wat 1.13 aan btw is wat ik daarvoor zou moeten afdragen.

     

     

     

  3. Het is mogelijk dat een naar nederlands recht opgerichte BV Duits belastingplichtig is. Vanwege wetgeving kan je rechtsvormen in verschillende landen voeren. Daarom zei ik dat het gebruikelijk is dat in het land van vestiging de administratie te voeren tenzij een andere belastingplicht geldt.

     

    Het fysiek aanwezig zijn van administratie geldt bij mijn weten alleen wettelijk voor Duits belastingplichtigen.

     

    Maar ik ga te diep in op de materie dus vergeet mijn praatje over verschil in vestiging en belastingplicht maar.

     

    Grt

     

    Dank het was helder. Daarop aansluitend . Stel dat je in Nederland je bedrijf hebt maar voor de duitse klanten een duitse bankrekening hebt (als dat kan) hoe zou het dan gaan. Dan wel duits belastingplichtig?

     

  4. Vandaag heb ik een spoedcursus Duits belastingrecht gehad en een punt waar ik je zeker voor wil waarschuwen is het voeren van de boekhouding! In de Duitse wet staat dat alle documentatie, administratie en andere gegevens ten behoeve van jouw Duitse deel in Duitsland moeten zijn. Voorheen werd deze regel niet streng nageleefd maar sinds 2009 zal hier strenger naar worden gekeken en zijn hier ook geldboeten aan verbonden.

     

    Indien je de administratie van je Duitse deel niet in Duitsland ter beschikking hebt staan, digitale gegevens niet op een Duitse server hebt opgeslagen en geen vergunning hebt aangevraagd om bepaalde administratie in het buitenland op te slaan kan de Duitse fiscus per overtreding per keer een boete opleggen tussen de € 2.500 en de € 250.000.

     

    Echter, een vergunning voor het voeren van een administratie in het buitenland wordt in principe alleen toegekend indien je voor de Duitse fiscus een goed gedrag hebt vertoond zonder ooit een fout te zijn begaan. Hierbij kan de Duitse fiscus ook stellen dat je in het verleden een fout bent begaan door je boekhouding niet in Duitsland te voeren maar in Nederland en dan kan hij de vergunning weigeren.

     

    Dus eenieder met Duitse activiteiten, deze waarschuwing geldt ook voor jullie!

     

    Grt Ryan

     

    Dank voor je bericht.

     

    Voor de goede orde. wonen in duitsland en bedrijf in nederland. Nederlandse boekhouding

    Idem bedrijf in duitsland duitse boekhouding.

     

    Als ik woon in duitsland en een bedrijf in nederland heb met duitse klanten blijft de boekhouding toch in gewoon in nederland?

     

    Groet,

     

    Johan

  5. Het is inderdaad wel te sturen waar je onderneming is gevestigd. Maar dan moet je wel zorgen dat dáár de feitelijke leiding van de onderneming plaatsvindt, en je in het andere land niet een vaste inrichting hebt. Welk land fiscaal aantrekkelijker is, is mede afhankelijk van de individuele feiten en omstandigheden.

     

    Maar denk er ook aan dat er verschillen kunnen bestaan in regelgeving. Neem bijvoorbeeld je klussenbedrijf. In Nederland gelden het bouwbesluit en de NEN normen, Duitsland heeft hele andere regels. Dat zou ik een veel belangrijker overwegen vinden, dan de fiscale gevolgen.

     

    Dank voor je reaktie. Van dat klussenbedrijf heb je helemaal gelijk. Ik weet van bouwbesluit en nen af en je weet maar nooit wat men daar hanteert. Verder kun je volgens een adres in nederland hebben waar je bedrijf gevestigd is en in duitsland wonen.

    Je zult inderdaad je bedrijf vanuit nederland moeten sturen. Maar daar zijn weer mogelijkheden voor om het te omzeilen. In kan een "kantoortje"in nederland hebben en de opslag in een ander land.

    De nederlandse belasting doet daar niet moeilijk over. De duitse wel.........

  6. Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden omdat hier veel dingen bij komen kijken. Ben je van plan om alle werkzaamheden in Duitsland te verrichten of wat is de bedoeling?

     

    Wat wil je bereiken? Wat zijn je bedrijfsplannen? Mijn excuses voor mijn beknopte antwoord maar hier valt erg veel over te schrijven. Gebruik anders de zoekfunctie eens of google rond op buitenlandse belastingplicht en dergelijke.

     

    In het kort komt het er op neer dat jij niet kan kiezen voor een belastingstelsel maar dat de belastingdienst aan de hand van de feiten beoordeeld of zij mag heffen of de Duitse fiscus.

     

    Grt

     

    Dank voor je reaktie

    Het antwoord is helder.

    Ik kan wel degelijk uitmaken waar ik mijn bedrijfje ga vestigen dat bepaald waar belasting geheven wordt denk ik.

    De meeste klanten zitten nu in nederland. Ik kan mijn bedrijfje ergens in nederland aan de grens vestigen en zelf in duitsland gaan wonen en zo ook nog klanten in duitsland hebben. Dat is nu ook zo.(woon nu niet aan de grens) Wat ook aantrekkelijk lijkt (misschien.......) is de 1 euro Gmbh als apart bedrijfje in duitsland. Misschien is de duitse belasting wat lager........

    Ik heb wel eens rondgegoogled en kom vaak gladde verkoopsites tegen dat alles allemaal geweldig is in duitsland. Het is wat voordeliger allemaal, maar als je alles afweegt zal er wel niet veel verschil met nederland (qua wonen) zijn.

    Dus kom ik naar het forum om eens te vragen of iemand er ervaring mee heeft. mijn bedrijfje staat onder www.

     

     

  7.  

    Heeft iemand ervaring of kennis met ondernemen in duitsland /nederland.

     

    Mijn vraag gaat eigenlijk over de verschillen. Bijvoorbeeld is het voordeliger qua belastingen om in duitsland of nederland te ondernemen of maakt het niets uit. Ik heb misschien het voornemen om mij in duitsland over de grens te vestigen, Ik speel nu met de vraag het bedrijfje hier aanhouden en verder te gaan of in duitsland verder te gaan of een combinatie van beide.

    Het betreft een handelsonderneming en een klussenbedrijf

     

    Al vast bedankt voor de reaktie.

  8. Kijk, dat zijn antwoorden waar ik wat mee kan! Ik zal even tussendoor antwoorden.

     

     

    Het lijkt me dat 't met die electronica business nogal wat voeten in aarde heeft. Je wordt namelijk een duitse distributeur die ook in nederland verkoopt. Het zou maar zo kunnen zijn dat de merken die jou leveren al in die regio een duits verkooppunt hebben en contractueel gezien jou niet eens mogen leveren!

     

    Klopt, maar ik zou ook enkel naar mijn bestaande klanten in de BeNeLux leveren. Het contact met de Duitse collega's is 100 % in orde dus dat komt wel rond.

     

    Daarnaast zou ik sowieso een NL-vestiging aan houden, al is het alleen maar een postadres. Je kunt je dan blijven voordoen als een Nederlands bedrijf waardoor er geen drempel ligt bij pot. klanten.

     

    Ik zie dat je uit Babberich komt, ga eens praten bij Gistron. Die hebben én een NL-vestiging en een D-vestiging.

     

    Klopt, daar heb ik ook al aan zitten denken, bedankt voor de tip.

     

    Materie lijkt me toch wel complex, inderdaad even contact zoeken met KVK, die hebben daar hele afdelingen voor.

     

    Oh ja, tipje: als je samenwonend bent en nog niet getrouwd, is het de moeite waard om er over na te denken om toch te gaan trouwen. Je kunt daardoor in Steuerklasse 1 komen wat een aanzienlijk fiscaal voordeel oplevert. Je vrouw mag dan maar een bepaald percentage van het gezinsinkomen verdienen, maar het levert je honderden euro's op.

    Ik heb ook eens met een GmbH gewerkt, mijn vrouw ging minder uren werken (€350, minder inkomsten) en ik kreeg er €750,- extra terug p/maand.

     

    Ik ben niet getrouwd en om eerlijk te zijn stond dat ook niet in de planning. M'n vriendin heeft bovendien een behoorlijk salaris bij een accountantskantoor dus op korte termijn zie ik dit nog niet gebeuren. Toch bedankt voor de tip!

     

     

    Hoi HifiMotive,

     

    Hier mijn antwoord op jouw vragen:

     

    1. Voor deze vraag moet je toch echt terecht bij een Duitse Steuerberater of een Nederlandse belastingadviseur in de grensstreek die op de hoogste is van het Duitse belastingrecht. Weet je wel zeker dat het Duitse vpb-tarief naar 15% gaat? Volgens internationale normen zou Duitsland dan een belastingparadijs worden. Lijkt me niet waarschijnlijk. Overigens betaal je als eenmanszaak geen vennootschapsbelasting maar inkomstenbelasting.

     

    Daar heb je gelijk in, maar ik zou in Duitsland eventueel een GmbH willen oprichten. Voor wat betreft de belasting citeer ik even de Duitse wikipedia:

     

    Unternehmensteuerreform 2008

    Die Unternehmensteuerreform 2008 bringt mit der Senkung des Körperschaftsteuersatzes von 25 % auf 15 %, mit der Einführung einer Zinsschranke von 30 % bei einen Freibetrag von 1 Mio. € (bei gleichzeitigem Wegfall der bisherigen Bestimmungen zur Gesellschafter-Fremdfinanzierung in § 8a KStG) sowie der Einführung der Abgeltungsteuer und des Teileinkünfteverfahrens erhebliche Veränderungen für die Besteuerung von Körperschaften und deren Anteilseignern.

     

    Die Neuregelungen gelten ab 2008 bzw. 2009.

     

    Nu praat ik een redelijk woordje Duits maar ik denk dat ik dit in het Nederlands al niet zou begrijpen ;D

    Mijn vriendin kwam in ieder geval met die info, vandaar dat ik het meld.

     

     

    2. Als je je zaak naar Duitsland verplaatst, moet je aftrekenen met de Nederlandse fiscus. Wellicht een reden om je zaak in Nederland aan te houden.

     

    Daar was ik al bang voor.

     

    3. Als je je onderneming naar Duitsland verplaatst, is het loon van je werknemer in Duitsland belast. Hij valt dan onder het Duitse pensioen- en zorgstelsel. Als hij in Nederland blijft wonen, mag hij wel gebruik maken van Nederlandse voorzieningen. Bij arbeidsongeschiktheid heeft hij waarschijnlijk ook recht op een Nederlandse uitkering. Lastige materie, maar via Google is er wel het één en ander over te vinden. Ik hoop voor jou dat je werknemer geen hypotheek heeft. Gaat hij in Duitsland werken, dan kan hij zijn hypotheekrente niet meer aftrekken (tenzij zijn partner voldoende Nederlandse inkomen heeft). Het risico is dus groot dat je op zoek moet naar een andere (Duitse?) werknemer.

     

    Dat is geen optie, dus zal ik zowieso een NL vestiging aan moeten houden.

     

    4. Je kunt gewoon je bedrijf in Nederland voortzetten. Zorg wel dat er in Nederland voldoende "content" is. Als je in Nederland alleen een postadres aanhoudt, is de kans groot dat de fiscus daar doorheen prikt.

    Duidelijk, al blijft het de vraag wat "genoeg content" is natuurlijk. Daar zal ik me in een later stadium wel in verdiepen. Ik zal eens met een belastingadviseur gaan praten, bedankt tot zover!

     

    Succes,

     

    Odeon

     

    Alleen een nederlands postadres is voor de KvK en Belasting geen probleem.

    Echter voor de Duitse belasting wel.

    Je mag bijv geen ned. bedrijf vanuit duitsland runnen. Je zult dan ook daadwerkelijk in nederland op dat adres moet werken als je in duitsland woont.

     

    Zo zie je maar weer.

     

    groet

     

  9. Ik gebruik het liefst alleen maar google docs. Volgens mij kan je best plaatjes in documenten opslaan en je kan documenten safen in PDF. Voor plaatjes kan je picasa gebruikel en voor agenda's Google Calender. Dat i helemaal geweldig. Synchriniseerd zelfs met je outlook (als je dat nog zou willen gebruiken)

     

    Ik ben een beetje klaar met die zware office applicaties. Je heb er dure machines voor nodig en het looptcontinue spaak. Het enige dat ik echt mis is MS Access. Daar kan ik heel veel mee.

     

    Ooit gedacht aan openoffice? Zit ook een database in........ Is gratis en.............totaal 100mb dacht ik

     

    http://nl.openoffice.org/

     

    Nooit meer Ms....... Als je nog een oude pc hebt... kun je ook Ubuntu eens proberen...........Net zo goed als Vista....

     

    Groet

     

  10. Als ik sommige vragen en verhalen lees dan bekruipt mij weleens het gevoel of de vragensteller wel serieus is.

     

    ......

     

    Na enig gedraai valt de vragensteller door de mand. Sommige vragen en opmerkingen lijken wel op een of andere casus van een studie.

     

    Johan,

     

    Ik neem aan dat je het nu over sommige topicstarters hebt, en niet over Henri Kroeze in het bijzonder?

     

     

    Mocht ik de indruk de indruk gewekt hebben Henri Kroeze hiermee te bedoelen dan spijt mij dat. Dit was geenszins het geval.

  11. Volgens mij bent u niet op de hoogte van de provider die letterlijk adverteert met onbeperkt dataverkeer. Dat u mij inschat dat ik onbekend ben met de verschillen tussen fair use en onbeperkt vertelt meer over u dan over mij. U zou ook eens op zoek kunnen gaan naar de provider, maar dat zal wel lastig worden. Welnu ik hou nu op met dit gekissebis, nogmaals ieder zijn eigen waardheid. De praktijk zal het leren.

     

    Gegroet en nog een mooie zondag gewenst.

  12. Alle vragen zijn hier welkom. Meningen en overwegingen helemaal. Bij vragen verlangen we van de vragensteller dat hij/zij eerst om zich heen kijkt en probeert zelf een antwoord te vinden. Hoe specifieker de vraag hoe beter het antwoord.

     

    Als ik sommige vragen en verhalen lees dan bekruipt mij weleens het gevoel of de vragensteller wel serieus is. Dit gezien de antwoorden en opmerkingen die door hem of haar op de hulpvaardige en deskundige tegenvragen door de ervaren forumleden gesteld worden. Na enig gedraai valt de vragensteller door de mand. Sommige vragen en opmerkingen lijken wel op een of andere casus van een studie. Er wordt dan heel veel door anderen aan besteed.Ik vind dat erg jammer.

    Er valt niet aan te ontkomen vrees ik. Het maakt het forum voor mij iets minder leuk.

  13. Onbeperkt bestaat niet. Punt uit.

     

    Denk in de vorm van een ander product en het is overduidelijk dat het niet kan. Geloof je het niet, host eens wat leuke legale software die iedereen wilt hebben. Ik ben benieuwd of je dan volgens je host nog altijd onbeperkt dataverkeer hebt.

     

    Beste meneer ieder zijn eigen waarheid. Ik loop al lang genoeg mee om ervaring te hebben dat iets uit de lengte of uit de breedte moet komen, maar zolang iets werkt werkt het. Ik kan mij goed voorstellen dat mensen andere ervaringen hebben of meer inzicht hebben in providers dan ik heb , maar mijn website draait prima en ben niet van plan in de vorm van een ander product te denken.

  14. Hoi!,

     

    Allereerst mijn complimenten over deze site en iedereen die er aan meewerkt. Ik heb de laatste weken heel wat afgezocht, maar dit forum biedt een hele hoop duidelijk informatie waar je als beginner heel veel mee kan.

     

    Ik zal me netjes voorstellen,. Ik ben Kirsten en heb een hobbykwekerij voor valkparkieten. Een uit de hand gelopen hobby kan je het noemen, waar ik veel plezier aan beleef. Al een jaar of twee zit ik met de gedachte om een webwinkel aan mijn site te koppelen. Inmiddels heb ik een aardige vrienden en klantenkring opgebouwd en krijg dan ook met regelmaat de vraag of er ook spullen bij mij te koop zijn. Na lang denken wil ik toch eens kijken of dit een optie is. Het is geen gat in de markt en zal er ook niet meer dan een zakcentje mee verdienen, maar het lijkt me voornamelijk gewoon erg leuk. De afgelopen weken ben ik eens alles op een rijtje gaan zetten en vraag me af of ik het een beetje door heb zo? Ik heb veel informatie opgezocht, maar ben als beginner bang dat ik iets (essentieels) over het hoofd zie?

     

    - Ik heb een mooie zeer passende domeinnaam die nu nog gekoppeld staat aan mijn andere site van de kwekerij. Deze wil ik loskoppelen zodat ik er mijn webwinkel op kan zetten

     

    - Ik wil niets groots, wel een registratie bij de kvk, zodat ik goedkoper kan inkopen. Uiteraard ook een melding van een éénmanszaak bij de belastingdienst, maar vermoed dat deze mij niet als ondernemer zien en het er op neerkomt dat ik enkel mijn bruto winst moet opgeven als 'inkomen uit overige werkzaamheden' (vraag me overigens dan nog wel af welke overige kosten ik dan wel in mindering kan brengen, maar vermoed dat dit wel bij de belastingdienst op te zoeken of anders na te vragen is)

     

    - Ik heb een net excelbestand opgezet, waar ik alle inkomsten en uitgave, extra kosten en btw in kan bijhouden.

     

    - ik heb alle informatie gevonden die er in mijn webwinkel geplaatst moet worden, moet alleen nog een mooi stukje tekst voor de alg. voorwaarden schrijven.

     

    - Ik begin en blijf wellicht klein en spullen die ik verkoop gebruik ik merendeel ook zelf voor de kwekerij, dus weinig investeringskosten en risico. Kan alleen nergens goed vinden of er bijv extra regels gelden voor het verkopen van bijv vogelzaad (voeding)

     

    - Ik wil mijn kwekerij en webwinkel apart zien en dus enkel de webwinkel opgeven bij de kvk en belasting. Mijn kwekerij blijft een hobby.

     

     

    Zie ik iets over het hoofd? kan alles wel wat ik denk?

     

    Bedankt alvast voor jullie reactie,

     

    Groetjes, Kirsten

     

     

    Een boekhouding in excel gaat prima als je er een beetje handig in bent.Je moet alles wel telkens invoeren dat kost tijd. Facturen in excel of word gaat ook prima.Iets hoeft geen gat in de markt te zijn. Je kunt je ook onderscheiden omdat je gewoon betere service of producten hebt.Een webwinkeltje hoeft niet volautomatisch te zijn.Met een beetje wil kun je het zelf maken. Mensen kunnen ook gewoon een mailtje sturen en waarderen persoonlijk contact. Als ik het een beetje begrepen heb heb je geen 30 klanten per dag. Mochten die er wel zijn dan zal het anders moeten, omdat het anders te veel tijd gaat kosten.

    .En wat de belasting aangaat als je aan kan tonen dat je aan je uren komt (kan ook in excel) zien ze je wel als ondernemer, maar kun je misschien bepaalde zaken niet in mindering brengen omdat je als hobbymatig bedrijfje zien.

    Als je de webwinkel aan je site koppelt dan heb je toch je bezoekers al?

    Maakt je een nieuwe site dan begint alles weer opnieuw. Voordat die site weer door alle zoekrobots is bezocht ben je weer een paar maanden verder. En als je het leuk blijft vinden krijg je steeds meer energie van je winkeltje ........

     

    Groet en succes

     

    Johan Vogelzang

     

     

     

     

     

     

  15. Onbeperkte hosting bestaat niet. Bandbreedte kost nu eenmaal geld. Het zal altijd gebaseerd zijn op wat de aanbieder fair use vindt. Een provider kan in het begin jarenlang dat pakket aanbieden zolang het voorzichtige klanten aantrekt die een relatief kleine website hosten die weinig bezoekers krijgt. Op het moment dat de echte grootgebruikers komen gaat het mis.

     

    Denk aan een website met veel video, afbeeldingen of audiomateriaal die in de publiciteit komt en duizenden bezoekers trekt. Zelfs redelijk bezochte websites die bijvoorbeeld 50 GB aan dataverkeer per maand trekken zullen volgens mij niet echt lang online staan.

     

    Het doet me een beetje denken aan het onbeperkt internetten verhaal via de kabel eind jaren '90. Ze vonden dat binnen een half jaartje niet meer zo leuk toen bleek dat vele klanten daar werkelijk onbeperkt gebruik van gingen maken. Datalimieten en andere beperkingen waren het gevolg.

     

    Wat niet wegneemt dat het best goed kan werken. Het is zonde om het meteen af te schrijven.

     

     

     

    Misschien heb je niet helemaal gelijk. Voor 1,25 per maand heb ik 1000mb webruimte en onbeperkt dataverkeer. En al een paar jaar.

    Vraag niet hoe het kan maar profiteer ervan zeggen ze wel eens ............

  16.  

    Goedemiddag.

     

    Misschien zou je de wijn gewoon kunnen opvoeren als promotie/reclame materiaal voor je bedrijf. De btw gaat eraf als voorheffing. En als je uit europa geimporteerd hebt kan dat toch ook zonder btw ? Heb je er ook geen probleem mee.

     

     

    Aha, ik zie dat ik hier de juiste persoon gevonden heb...

     

    Momenteel ben ik bezig om (voor de eerste keer) BTW formulier in te vullen van vorig jaar gestarte zaak. Het betreft de import van Bourgondische wijnen en de verkoop ervan uitsluitend in Nederland.

     

    Voor proeverijen en voor door derden verleende diensten (relatiegeschenken) heb ik flessen gebruikt die volgens mijn beste weten niet met BTW hoeven te worden belast, Dit geldt denk ik ook voor geleverde flessen met (helaas) 'kurk', die gratis vervangen zijn.

     

    Vraag: valt dit deel van de leveringen onder: "Vraag 1e: leveringen/diensten belast met 0% of niet bij u belast" of hoef ik dit helemaal niet te vermelden?

     

    WAZ

  17. dat is mijn bedoeling wel ja, met winst verkopen. Maar vind het niet echt een hobbyisme, gewoon wat geld verdienen.

    Maar moet ik verder ook nog ergens rekening mee houden dan?

     

     

    Als ik je verhaal zo lees ziet de belastingdienst het wel als hobby.

    Je kunt dan wel een BTWnummer krijgen, maar verder zul je de belastingdienst moeten overtuigen dat je een echte ondernemer bent.

    Zo zie je maar weer. Het beste is gewoon doen. Door schade en schande wordt je wijs.............

  18. Als jij factureert moet je over de totale vergoeding die je aan je klanten in rekening brengt BTW berekenen, dus inclusief verzendkosten e.d.

     

    Dat de inkoop van postzegels vrij van BTW is, komt omdat de leverancier van die postzegels (TPG) vrijgesteld is van BTW.

     

    Maar jouw onderneming is niet vrijgesteld, dus jij moet gewoon BTW in rekening brengen.

     

     

    Beetje raar, bijv ik koop bij tnt post een pakketzegel van 6,20 euro zonder btw . Ik verkoop die voor 6,20(verzendkosten) aan de klant plak die op een pakket en ik zou dan BTW moeten betalen. Ik geloof daar niets van. Ik voeg geen waarde toe .

    Over de brief/papier dat kan ik mij voorstellen dat je daar btw over moet betalen.

     

  19. Feitelijk is er natuurlijk sprake van smaad (tenzij je ooit voor oplichting veroordeeld bent, ga ik niet van uit), maar of het nut heeft hier aangifte van te doen? Het kan er misschien voor zorgen dat het bericht van dat forum verwijderd wordt, maar de kans lijkt me niet heel groot, en of je er veel aan hebt blijft twijfelachtig.

     

    Op zich vind ik registreren en netjes weerwoord geven helemaal geen slechte optie. Incidenteel gebeurd het op dit forum ook wel eens dat een bedrijf van slechte service (oid, smaad tolereren we in principe niet) wordt beticht, als de beklaagde dan met een goede reactie komt vind ik dat altijd wel sierend.

     

    Maar zoals Christine zegt.. voortaan toch maar oppassen met service verlenen aan klanten die eigenlijk helemaal je klanten niet zijn!

     

     

    Dit is geen smaad.

    Ik denk dat het lijkt op smaadschrift. Hij doet het namelijk op een forum uitlatingen met het kennelijke doel daar ruchtbaarheid aan te geven. Tegen een bedrijfsnaam bijv "Hema" kun je geen smaad plegen, alleen tegen een persoon en in het openbaar. "Die vent die er staat " kan iedereen zijn. Als er nu een persoon met naam enz enz dan is het smaadschrift. Dit haalt de rechtbank niet. Het zal wel een sepo worden.

    Tevens maakt het niet uit of je ergens voor veroordeeld bent geweest. Dat zou helemaal een mooie boel worden.

     

    Ik zou het laten voor wat het was. Energie op andere dingen richten.

  20. Je kunt alle bedrijven beginnen. Of het wat wordt weet ik niet.

    Veel nadenken is prima. Waar ben ik verschrikkelijk goed in.....

    Gewoon eens binnenlopen bij een bedrijf kan geen kwaad. Je mag altijd wel een paar vragen stellen. Maar op een gegeven moment moet je gewoon doen. Je wordt vanzelf creatief als je er maar in gelooft. Het komt allemaal goed ... en anders maar niet.

  21. Wakka,

     

    Ik vind dit echt raar, ik weet dat je soms een beetje wordt overgeleverd aan de willekeur van de inspecteur.

     

    In een halfjaar een dergelijke omzet, toont denk ik toch wel levensvatbaarheid. Ik zou het er niet bij laten zitten.

     

    Wat zegt je boekhouder / accountant hiervan?

     

     

    Accountant heeft brief opgesteld aan belasting en uitslag was dat het volgende belastingjaar alles achteraf nog eens bekeken zou worden. Ach het kan verkeren. Oja, begrijp mij goed deze gegevens betreffen een jaaromzet.

     

     

  22. Ok, ik denk dat ik deze ochtend een beetje kort door de bocht ben gegaan (zal wel weer geen nachtrust hebben gehad ofzo)

     

    @ martijn, de link is mij bekend, maar de belastingdienst zal je niet afrekenen op ondernemerschap over het eerste jaar, tenzij dit een structureel karakter dreigt te krijgen (dan wordt dat bijverdiensten). Zo kan je voor de belastingdienst wel ondernemer zijn voor de BTW en voor de IB niet.

     

    Maar als je als ondernemer kan aantonen dat er toekomst in de onderneming zit (aan de hand van genoemde criteria), en je voldoet aan het urencriterium zullen ze niet meteen met een botte bijl gaan hakken (dat willen ze wel, maar daar valt best over te praten). ;)

     

    @ Wakka: Ben ik helemaal met je eens, echter als een startende ondernemer niet aan deze kriteria voldoet, ben je dan ook niet gewoon een hobby ondernemer ???

     

    Als je aan het urencriterium voldoet, je minimaal 3 maar liever meer opdrachtgevers hebt, je een gezonde winstverwachting hebt (dus winst in overeenstemming met het aantal geinvesteerde uren), dan heb je wel een rare inspecteur gehad om je als hobby ondernemer te zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.