Je bederft mijn feestvreugde niet, het is een vraag die ik duidelijk kon verwachten. Inderdaad de verdeling van omzet in Nederland is ongeveer 80% door grootwinkelbedrijf en 20% voor de ambachtelijke bakker. In de afgelopen jaren zijn er veel bakkers verdwenen, nu op dit moment is dit gestabiliseert naar een aantal van ongeveer 2250 aktieve bedrijven. Daarnaast wil graag mijn intrede doen in duitsland, hier vinden we nog altijd zo'n 17.000 aktieve ambachtelijke bakkerijen. Samen dus goed voor 19.000 stuks. Dit is in mijn ogen een potentieele markt!
Het idee van mij zit niet in het bakken maar in het proces wat er aan vooraf gaat, normaliter werkt een bakker in charges en iedere charge duurt ongeveer 3 uren. Dit afhankelijk van een aantal faktoren kan worden terug gedongen naar 1 uur. Een besparing van ruim 65%. Daarbij heeft het nieuwe systeem geen dure stroomvretende apparaten meer nodig die de energie kosten beduidend doen verlagen.
Het idee onderscheid zich in een werkwijze, waarbij een machine nodig is. Deze machine moet ontwikkeld worden(kosten), daarnaast is de bakker behoorlijk ouderwets ingesteld en zal doormiddel van demonstraties moeten worden overtuigd. hiervoor is een proefbakkerij nodig(kosten). Voordat je op een niveau van de zelfdragende omzet zit zal ik de reguliere kosten moeten financieren, etc. etc.
maar vertel iets van u zelf? Ik zie een mooi logo maar wat houdt dat in?
Tjitse