fairtrader

Junior
  • Aantal berichten

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door fairtrader

  1. Da's raar. De site sitechecks.nl werd een paar keer genoemd, dus ik ging even kijken. Blijkt dat www.sitechecks.nl inderdaad een sitecheck-site is,

     

    Het zou ook leuk zijn als je kon inloggen op die site, maar bij mij werkt het niet. En ik zie ook geen email om ze op de hoogte te stellen! ;)

  2. Mijn idee is altijd dat als de site er in ieder geval tip top uitziet, je ook eerder klanten overhaalt online te bestellen. Vraag je bijvoorbeeld af als je je eigen site voor ogen hebt of je daar meteen spullen zou bestellen.

     

    Zou jij niet bestellen op een site die er amateuristisch uitziet, maar verder wel goed werkt?

     

    Ik heb zelf een site die er aardig uitziet, maar absoluut niet professioneel, heel basic.

     

    En vraag me nu af of ik hem al online kan zetten of dat mensen tegenwoordig alleen nog iets bestellen als er een designbureau is langsgeweest.

     

     

    Het is natuurlijk de vraag wat je precies verstaat onder amateuristisch. Je geeft aan dat je site heel basic is, dit kan soms best professioneel overkomen. Het ligt er ook aan in welke branche je zit en welk publiek je wilt bereiken. Daarom moet je dit denk ik per website bepalen.

     

    Er zijn natuurlijk wel wat basic dingen die je in acht kunt nemen, zoals bijv. de weergave in verschillende browsers (Firefox, Opera, IE, enz), lettertype, kleurstelling, layout, e.d.

     

    Maar om je vraag te beantwoorden zou ik de site moeten zien.

     

    Het was eigenlijk meer een algemene vraag, ik ben er nog niet uit of ik m'n eigen site op higherlevel wil vermelden. ;)

     

    Voor mij geldt dat de grafische vormgeving weinig uitmaakt. Zolang het bedrijf maar betrouwbaar overkomt heb ik geen moeite om een aankoop te doen.

     

    En na een paar slechte ervaringen met websites die er visueel aantrekkelijk uitzien geldt dat nog sterker.

     

    Maar ja, wie ben ik? Als mensen zich laten afschrikken door een site met simpel uiterlijk, zal ik met iets flitsenders moeten komen om mensen over te halen om iets te bestellen! Een erg simpele website (tekstje, plaatje, bestelknop zeg maar) is dan mogelijk niet voldoende.

     

    Overigens begrijp ik niet waarom Nl Servers weinig klanten trekt, ik vind het een mooie site en zou er gerust iets bestellen! Zag mijn site er maar zo professioneel uit!

     

    Graag hoor ik nog wat reakties van andere eigenaren van webwinkels die met hetzelfde probleem zaten: hoe mooier hoe beter voor de verkoop, of valt dat wel mee?

  3. Mijn idee is altijd dat als de site er in ieder geval tip top uitziet, je ook eerder klanten overhaalt online te bestellen. Vraag je bijvoorbeeld af als je je eigen site voor ogen hebt of je daar meteen spullen zou bestellen.

     

    Zou jij niet bestellen op een site die er amateuristisch uitziet, maar verder wel goed werkt?

     

    Ik heb zelf een site die er aardig uitziet, maar absoluut niet professioneel, heel basic.

     

    En vraag me nu af of ik hem al online kan zetten of dat mensen tegenwoordig alleen nog iets bestellen als er een designbureau is langsgeweest.

     

  4. Ik heb mijn algemene voorwaarden ook bij elkaar gejat ;D

     

    Maar - ik heb wel 10 voorwaarden van de concurrentie uitgeprint, gelezen en uiteindelijk is het een mengelmoes van alles geworden. Wat zinnen aangepast.

    Omdat ik de voorwaarden zin voor zin met elkaar vergeleken heb begrijp ik nu ook mijn eigen voorwaarden ;D

     

    Je loopt wel het risico dat al die bij elkaar geraapte stukken tegenstrijdigheden opleveren of dat het geheel "gaten" vertoont waardoor je vroeg of laat voor verrassingen komt te staan.

     

    Beter lijkt me om van die 10 gewoon de beste er uit te pikken en dan aanpassen aan jouw situatie.

  5. bedankt.

    :)

     

    mijn vertrouwen in studenten is misschien toch een beetje naief als ik jouw verhaal zo lees, het leek mij juist dat de gemiddelde kunstacademie student blij is met opdrachten vanuit het bedrijfsleven en dus extra zijn of haar best doet om de klant tevreden te stellen! :D

     

    maar jij hebt al praktijkervaring met studenten, dus ik trek me wel degelijk wat aan van je waarschuwingen. ;)

     

    ik laat het hier weten als ik iets goeds en niet al te duur in Nederland vind.

  6. @ bktv

     

    paypal vormt voor mij gewoon even een drempel, omdat ik het niet ken en niet weet wat daar allemaal bij komt kijken, voor/nadelen, vandaar dat ik nog even verder ben gaan zoeken naar Nederlandse studenten.

     

    en natuurlijk wil ik voor zo'n logo betalen en ook nog wel meer dan $50 zoals op die site. het enige dat ik niet wil is risico hiermee lopen, eerst betalen en iets onbruikbaars er voor terugkrijgen.

     

    en m'n waardering had ik al aan je gegeven in de vorm van een reusje. 8)

  7. Hm, op die site die bktv gaf werken ze allemaal met Paypal, dat heb ik niet en ook geen zin om uit te zoeken. Maar voor wie dat wel heeft zou ik het echt aanraden want voor $30-$50 kun je al zeer mooie logo's krijgen!

     

    Ik zoek nog even verder binnen Nederland. :D

  8. Vraag dan gewoon wat voorbeelden, dan weet je dat direct. Ik vind eht een beetje flauw als je niet wilt betalen als je het niet mooi vindt, hij of zij steekt er toch veel werk in. Wanneer jouw briefing helder is en je leuk communiceert met de uitvoerende, dan kom je vast tot iets moois.

     

    Om voorbeelden vragen, ik ging er eigenlijk van uit dat de gemiddelde kunstacademie-student geen uitgebreide portfolio aan zelf ontworpen bedrijfslogo's beschikbaar heeft, laat staan in digitale vorm. ::)

     

    Enne, ik had erbij moeten zeggen dat m'n eigen probeersel al lelijk genoeg is ;) , ze hoeven er alleen een mooie uitvoering van te maken, ze hoeven dus niet veel tijd te steken in het bedenken van iets origineels.

  9. Fairtrader,

    als je de zekerheid van no cure no pay wil kan je altijd proberen bij : http://www.namepros.com/design-contests/

    Je geeft aan welke prijs je wil betalen voor het eindproduct en dan zullen zij die zich geroepen voelen reageren want na een paar dagen krijg je de eerste ideeën binnen, met de beste ga je dan verder en tenslotte kies je iemand uit die de winnaar wordt en de betaling krijgt. Zit er niets tussen dat je goed vindt (lees : spuuglelijk ;o) dan houdt het gewoon op zonder betaling.

     

    groetjes

     

    b

     

     

    Dat is nou handig! Een erg mooi systeem ook, dank je voor je snelle reaktie!

     

    Heb je daar zelf ook je bedrijfslogo vandaan? :)

  10. Wat ik me afvraag, hoe regel je dat nou met zo'n student aan de kunstacademie, een logootje heb ik het dan over.

     

    Zouden er studenten zijn die zoiets wel een uitdaging vinden als oefening en er verder niet mee zitten als je het resultaat spuuglelijk vindt en het dus niet wilt kopen?

     

    Ik ben benieuwd naar ervaringen van anderen, hoe ze dat afgesproken hebben. :)

     

    Want eigenlijk ben ik bang om vooraf te betalen en dan maar afwachten of je er iets professioneels voor terugkrijgt en niet een of ander priegelwerkje dat in 10 minuten in elkaar gebakken is. ;)

  11. Goed, ik heb dus vanmorgen kennisgemaakt met de "klantvriendelijkheid" van de belastingdienst. De man in kwestie wilde geen antwoord geven op een paar simpele vragen over het belastingverdrag. Nee, eerst moest hij m'n plannen van A-Z op papier zien en dan kan ik binnen een week of 6 wel antwoord verwachten. :-\

     

    Terwijl ik dus gewoon de vraag gesteld had: als ik m'n bedrijf zo en zo organiseer, hoe kijkt u daar als fiscus dan tegenaan?

     

    Iemand die dagelijks bezig is met bedrijfsbelastingen zou daar toch snel antwoord op kunnen geven zou je zeggen...

  12. Het je indekken tegen risico's doe je bij specialisten en niet bij de fiscus. Daartoe geven adviesbureaus zgn 'opinies' af en hebben ze beroepaansprakelijkheidsverzekeringen... Kost wel wat.. krijg je nix voor, behalve veel wollige taal natuurlijk :). Een ruling kan je wel proberen, maar daarvoor geldt dat er dan niets mag wijzigen in de feiten, anders is die niets meer waard. Wat betreft het 'verzekeren' tegen fiscale tegenvallers verwijs ik graag naar een eerdere post van mij. Om kort te zijn.. het is onzinnig... net zo onzinnig als jezelf verzekeren tegen tegenvallende bedrijfsresultaten... Eea zit namelijk binnen je invloedssfeer... ik denk bovendien dat geen enkele verzekeringsmaatschappij een gokje wil nemen op wat het ministerie of de belastingdienst in Nederland bekokstooft (laat staan die in het buitenland of het EHVJ).

     

    Dat is een helder antwoord, reusje voor jou!

    Ik denk dat ik toch maar zo'n ruling ga doen, heb geen zin in problemen met de fiscus. Ik ken de jurisprudentie een beetje en weet dat sommige belastinginspecteurs nooit hun ongelijk zullen toegeven en ondernemers desnoods tot aan het Europese Hof zullen dwarszitten.

     

    edit: plannen veranderd.

  13. ...alleen de winst die overblijft is zo weinig dat het droevig wordt als de fiscus ook nog langskomt...

     

    In die situatie zul je met zelfstandigenaftrek en dergelijke niet eens inkomstenbelasting te hoeven betalen.

     

    Moet je wel een eenmanszaak hebben. ;)

  14. Volgens mij zoek je een probleem wat er niet is: als de omzet nog niet zo hoog is dat de investeringen terugverdiend worden maak je geen winst, dus hoef je geen belasting te betalen.

    Sorry dan zei ik het niet goed. Ik verwacht wel genoeg omzet dit jaar om de investeringen er uit te halen, alleen de winst die overblijft is zo weinig dat het droevig wordt als de fiscus ook nog langskomt, vandaar dat ik toch een beetje kijk of er binnen de wet toch niet iets valt te bedenken waardoor dat wat minder wordt.

     

    En wat houdt fairtrade in als je vooral de belasting wilt ontduiken?

    Handig gebruik maken van mazen in de wet is toch volkomen legaal?

     

    Ontduiken is een illegale tak van sport waar ik niets mee te maken wil hebben.

     

  15. Je kan een fiscalist raadplegen of om een "ruling" vragen bij de belastingdienst.

     

    De kans dat je een "ficale vonst" gedaan hebt die niet gebruikt wordt en wél legitiem is, is vrijwel nihil. Ik denk dat er alleen al 500 pakken die minsten 3 ton verdienen zitten te broeden op wegen om belasting te besparen voor hun klanten.

     

    Je zou kunnen overwegen je case hier voor te leggen.

    Dat is wel zo, maar elke onderneming is toch anders? De constructie die ik heb is sterk toegespits op het bedrijfsplan. En een fiscale constructie voor een baggeraar uit Nederland met buitenlandse werknemers en werkend in Taiwan ziet er anders uit dan die van de winkelier op de hoek denk ik...

    ;)

     

     

  16. Risico afdekken ??? Dat zou betekenen dat je daar ook een premie voor zou moeten betalen ....

    Een soort verzekering ja. Er zullen toch wel meer ondernemers zijn die geen zin hebben om onaangenaam verrast te worden door de fiscus en daarom graag vooraf een stukje zekerheid willen kopen? Gat in de markt dus voor wie nog een idee nodig heeft. ;)

     

    Het is wel een teaser natuurlijk: aan de ene kant vertellen dat je een constructie hebt en vervolgens er inhoudelijk niets over vertellen.

    Het gaat niet om de constructie zelf, maar om de risico's die een ondernemer loopt bij een iets andere aanpak dan normaal.

     

    Ik heb een eenvoudige test om te bepalen hoe de belastingdienst met een bepaalde constructie omgaat, een test die er tevens voor kan zorgen dat je er richting hun ook nog rechten aan kunt ontlenen .....

     

    Zou toch een beetje lullig zijn als ik nu niet vertelde wat toch ....

     

    Maar ik ben de kwaaiste niet ...

     

    Je kunt het overwegen om de constructie eerst 1 jaar verkleind/vereenvoudigd toe te passen, dus bijvoorbeeld met 1000 euro ipv 1000000 .... wanneer de belastingdienst dit vervolgens "goedkeurt" en de aanslag afhandelt kun je vervolgens de operatie op de gewenste schaal doorvoeren. Je kunt je er dan in ieder geval op beroepen dat je een bestendige gedragslijn volgt e.d.

     

    Succes met je toko!!! Ard

    Valt inderdaad te overwegen.

    Misschien dat ik er later wat meer over vertel.

  17. ;D

     

    Maar het moet wel een hele ingewikkelde constructie zijn, wil het maanden duren tegenwoordig. Je kan het gewoon eens proberen.

    Sinds wanneer is de bureaucratie verdwenen bij de belastingdienst? ;)

     

     

    En anders een opinie vragen bij een gerenomeerd belastingadvieskantoor, maar dat is vaak duur (maar: hoe duurder, hoe meer professoren er naar hebben gekeken... Helaas hebben die dan wel ieder weer hun eigen mening).

    Te duur vrees ik.

     

    Een verzekering hier tegen ken ik geloof ik niet.

     

    Oh ja. Niet bij de belastingtelefoon om antwoord vragen,

    Ook ervaring soms? ;D

     

    maar netjes een briefje naar je lokale belastingkantoor sturen, omschrijven wat je van plan bent en vragen om overleg, het helpt vaak om eens persoonlijk te gaan praten.

    Ok bedankt, de reden dat ik het nog niet gedaan heb is omdat de constructie ook deels buitenlands is en ik verwacht niet dat ze daar echt veel verstand van hebben. ;)

  18. En je weet écht zeker dat je geen fraude aan eht plegen bent en dit zelf goedpraat? ;)

    Volgens mij niet, maar ja, ik ben toch een beetje huiverig voor het geval ik het mis heb. ;)

     

    Uiteindelijk is alles gebaseerd op het belastingrecht en die laat vaak genoeg ruimte over voor verschilllende interpretaties.

     

    Een overijverige belastinginspecteur die dat echt wil kan toch altijd de wet zo uitleggen dat de ondernemer verkeerd zit? :-\

  19. Hallo mensen,

     

    Zoals velen onder jullie heb ik ook iets ontdekt dat nog niet bestaat en waarmee ik de wereld wil gaan veroveren. ;)

     

    Alleen ik hou de marges laag en m'n bedrijf is nog onbekend dus ik verwacht geen hoge winst het eerste jaar. Daarom wil ik niet ook nog een flink % kwijt zijn aan belasting en heb ik dus gezocht naar manieren om belasting te besparen, om toch nog een beetje winst over te houden!

     

    Nu heb ik dus een fiscale constructie bedacht die volgens mij wel goed in elkaar zit. Alleen is dit wel gebaseerd op een normale, redelijke manier van de wet uitleggen.

     

    Probleem is echter dat je nooit weet waar je aan toe bent met de belastinginspecteur. Als hij de wet in mijn nadeel uitlegt dan zakt alles als een kaartenhuis ineen en kan ik voor de rechter gesleept worden wegens belastingfraude. Volgens mij zit ik dus echt goed, maar 100% zekerheid heb je dus nooit. Vooraf bij de belastingdienst om garantie vragen dat alles in orde is kan wel, maar dat schijnt maanden te duren en of je een betrouwbaar antwoord krijgt is nog maar de vraag. ::)

     

    Dus ben ik benieuwd of ik dit risico op een of andere manier kan afdekken, bij een gespecialiseerd bedrijf of jurist.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.