Rob Groeneweg

Super Senior
  • Aantal berichten

    147
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Rob Groeneweg

  1. Oneens,

     

    Als werknemer heb je uiteraard rechten en plichten. Maar als werkgever - en hier worden voornamelijk waarschijnlijk de kleinere bedrijven bedoeld - heb je niet alleen de lasten , maar ook de lusten van het ondernemerschap. Deze loonderving is idd prima te verzekeren en dat moet de werkgeven dan maar doen.

    Door in loondienst te werken realizeer je ook een stukje "zekerheid" wat je als ondernemer/werkgever niet hebt.

    Je levert daar dan wel wat vrijheden voor in.

  2. Invoerrechten worden berekend over de prijs van de goederen (op de faktuur uit Zuid Korea) + de transportkosten.

    Over dit bedrag moet de btw betaald worden die je als voorbelasting op de btw aangifte weer kan aftrekken.

    Mocht je veel en regelmatig gaan importeren dan kun je een verleggingsregeling voor de btw volgens art. 23 aanvragen. dan betaal je de btw niet direct bij invoer maar voor je hem op, ik dacht in vak 4a of b.

    In dat geval hoef je niet de btw voor te financieren.

     

    Ik heb al wel even zoeken, maar gisteravond deed de pagina die je net gaf problemen. ( Om het moment server error).

     

    Echter heb ik nu wel een goede Taric code gevonden. 8528722000

     

    Maar waar moet ik allemaal rekening mee houden?

     

    Echter wat ik las nog een vraag moet ik over het bedrag voor aangifte/doorvoer de 19% BTW erbij opnemen of moet ik het bedrag EX. btw aanhouden?

  3. Het BTW verhaal zoa;s hier door Koen vermeldt is niet correct.

    Bij invoer vanuit China moet wel degelijk BTW bij invoer van 19% worden betaald. Dit kun je uiteraard vervolgens als voorbelasting weer aftrekken en terugkrijgen. Je financiert hier dus vóór.

     

    Een andere optie bij regelmatige invoer is een verleggingsregeling volgens art. 23 aanvraagen, waardoor btw bij invoer op de kwartaalaangifte moet worden aangegeven in het vakje 4a. Per saldo betaal je deze BTW dan niet, maar je moet het wel degelijk aangeven.

     

    Beste Soufian

     

    Ik doe al jaren zaken met China en heb in het verleden ook frames en fietsen geimporteerd, een paar dingen om op te letten bij import:

    - er zitten enorme invoerheffingen op fietsen uit China, ik weet niet of je minibikes onder de categorie "fietsen" valt, maar let daar op, een andere optie is om niet direct vanuit China te importeren, maar om via een derde land te laten lopen om invoerheffingen te ontlopen, je hebt wel een certificaat van oorsprong nodig uit derde land en er is een kans dat de douane hier toch constateert dat het uit China komt en dan hang je. Dit is hogere wiskunde en alleen werkbaar als je goed ingevoerd bent en dat lijkt me bij jou niet het geval.

    - Het is verstandig om het product eerst door de douane te laten clasificeren zodat je later geen problemen krijgt met de inklaring; misschien is het wel helemaal geen fiets.

    - het is altijd beter om onderdelen te importeren dan eindproducten, de invoerrechten zijn over het algemeen lager.

     

    Neem kontact op met de Belastingdienst afd. douane in jouw district en bel de belastingtelefoon douane, zij geven je gratis advies -> 0800 0143.

     

    BTW is verder niet van toepassing op het import traject, alleen voor je verkopen binnen de EU moet je BTW heffen en aangeven aan de belastingdienst.

     

    De Kvk kan je meestal niet verder helpen, dit is te specifiek voor ze. De brancheorganisaties in NL op dit vlak zijn een oligopolie en houden nieuwkomers het liefst buiten de deur. Je zult het zelf moeten doen. Zorg dat je aanwezig bent in de fabriek in China als ze je eerste order klaarmaken anders wordt er gerommeld met de kwaliteit. Je lijkt me enthousiast maar onervaren, wees dus voorzichtig.

     

    Succes.

     

    Koen

  4. Vind dit ook een raar verhaal, Uitbetalen kan zondermeer naar ieder bedrijf , welke rechtsvorm dan ook. Misschien dat het voor hen eenvoudiger is voor het geval ze juridische stappen willen ondernemen tegen je bedrijf om wat voor reden dan ook. Als je als engelse Ltd. in Engeland geregistreerd bent kunnen ze daar procederen. In andere gevallen - als jij in de algemene voorwaarden (of het contract) meldt dat al je transacties onder nederlands recht vallen moet men hier procederen. Als Ltd. kun je volgens mij ook aangeven dat je onder Nederlands recht handelt meen ik.

    Misschien wat ver gezocht en ben ik wat te achterdochtig, maar dat zou een reden kunnen zijn. Ik zou ze maar eens precies vragen waarom en het eventueel hier navragen bij een jurist.

  5. Het betreft hier een dienst in China.

    Deze is daar niet belast met BTW. Voor zover ik weet bestaat er een belasting voor fysieke goederen die het Chinese bedrijf - mits ze alles officieel administreten - terug krijgen.

    Willen ze het buiten de boeken houden dan claimen ze uiteraard niets terug.

    Er wordt ook geen belasting "verlegd" BTW verleggen vind alleen plaats bij zogenaamde intracommunitaire levereingen, oftewel een levering van dienst of produkt aan een bedrijf in een ander EU land.

    Je betaald hier in Nederland geen BTW over de in China uitgevoerde dienst.

    Wel is het van belang te proberen een duidelijke faktuur te krijgen. Een bonnetje alleen in het Chinees zal bij controle zeker niet door de belastingdienst worden geaccepteerd.

    Als men zegt dat ze dit altijd zo doen dan zal het een hele toer worden ze te overtuigen dat het voor jou toch anders moet.

    Wellicht kan je ze een voorbeeld sturen zoals jij wilt dat de faktuur er uit ziet en ze het dan op "eigen" briefpapier laten kopieëren en stempelen.

    Een Chinese faktuur wordt dan wel meestal een Excel sheet of een Word document.

    Meer zit er niet in, tenzij je met een echt internationaal geörienteerd bedrijf werkt.

     

     

     

    Deze begrijp ik dus niet :-\ Ik heb al meerdere verschillende combinaties van "ja" en "nee" ingevuld. Elke keer met andere resultaten... Misschien klopt deze:

    Geldt voor u het volgende?

     

    Gaat het om een dienst aan een ondernemer of aan een rechtspersoon die geen ondernemer is, maar wel een btw-identificatienummer heeft? ja nee (Ja, ik ben ondernemer)

     

     

    Levert u de dienst? ja nee (Nee, het Chinese bedrijf levert de dienst)

     

    Neemt u één van de volgende diensten af? ja nee (Nee...)

     

    diensten die te maken hebben met onroerende zaken

    diensten die te maken hebben met cultuur, kunst, sport, wetenschap, ontspanning of onderwijs

    verhuur van een vervoermiddel voor korte periodes

    personenvervoer

    restaurant- of cateringdiensten

     

    Resultaat

    De dienst is belast in uw land. In dit geval Nederland. De dienstverlener verlegt de btw naar u.

     

    Wat moet u als Nederlandse afnemer doen?

     

    U krijgt een factuur zonder btw. De dienstverlener verlegt de btw naar u.

    U geeft deze dienst aan in de aangifte omzetbelasting. U moet dan zelf de btw berekenen.

    U geeft de btw op als voorbelasting, u betaalt dan per saldo niets. Dit kan alleen als u recht hebt op aftrek van btw.

     

     

     

    Overigens over de inkoop. De Chinese leverancier hoefde waarschijnlijk geen BTW in rekening te brengen aan jou omdat het voor hem export was.

    Net zoals ik nu ook in dit tooltje lees dus?

     

    Dus de Chinese aanbieder, als hij weet wat hij doet, zou de btw niet aan mij in rekening moeten brengen, maar "verleggen." (Nog niet kijkende naar de vraag dat het hier een dienst is en uit mijn eerste post lijkt te blijken dat dan geen "VAT" maar "Business Tax" van toepassing is).

     

    krijg factuur, zelf btw berekenen, en:

    U geeft de btw op als voorbelasting, u betaalt dan per saldo niets. Dit kan alleen als u recht hebt op aftrek van btw.
    (Later heb ik misschien tijd om hier in te duiken.)

     

    Het is me heel wat duidelijker. Dankjewel!

     

    De Chinese factuur bewaar ik gewoon net zoals ik andere facturen zou bewaren? Het zou ook ondoenlijk zijn om alle facturen te gaan vertalen als je veel zaken met het buitenland doet ...

     

  6. Dus als je met Paypal betaald dan is de kans klein dat je met een oplichter te maken hebt?

    De logica ontgaat me. En als iemand een sample stuurt dan is hij betrouwbaar??

    Ook deze logica ontgaat me. Leveranciers sturen trouwens nooit samples zonder dat je daarvoor de kosten + transportkosten betaald. En eerst eens 50 stuks betsellen om de betroubaarheid te testen t.w.v. 500 euro.

    Dat is in China voor veel mensen meer dan een halfjaar salaris. Als een Chinees 1 maal per maand iemand voor 500 euro kan oplichten heeft hij een makkelijk inkomen.

    Ik zou mijn leverancier vooraf controleren voordat ik met hem in zee ga. Dat voorkomt veel problemen.

    Ik zie hier op dit forum weinig mensen die business met China op een serieuze manier benaderen.

    Lees de diverse topics maar.

     

    Als ik producten gaat importeren vanuit Azië vraag ik altijd om een sample. Zo weet ik zeker dat ik met een bedrijf gaat. Maar ja je moet wel met paypal kunnen betalen. Als ze geen product naar je toe stuurt kan je altijd nog geld terug vragen via paypal (betaal nooit via bank!!! De kans is groot dat je met een oplichter te maken hebt).

     

    En als ze een sample naar je hebt toesturen kan je voor de zekerhied 50 stuks bestellen t.w.v 500 euro (ongeveer). Je test namelijk de leverancier betrouwbaar zijn of niet.

     

  7. En je partner vindt dat je geen 19 cent per kilometer zou kunnen declareren en ten laste van de winst brengen?

    Als hij de 19 cent geen probleem vind is er geen probleem.

    Als hij vind dat je die 19 cent niet kunt declareren heb je echt een probleem.

    Dit had bij het aangaan van het partnerschap (ik neem aan beide aandeelhouder van jullie BV) aan de

    orde moeten komen, maar gedane zaken nemen geen keer.

    Ik denk dat je dan moet proberen er tijdens een etentje of zo samen uit te komen zodat hij akkoord gaat met 19 cent per kilometer. Het was duidelijk dat je kosten ging maken vanaf het moment dat de lokatie van jullie bedrijf gekozen was.

     

    even ter aanvulling; we verdienen allebei het standaard dga salaris alleen lever ik dus de gemaakte reiskosten in op mijn salaris. ik ben nog geen doorgewinterde ondernemer (altijd in loondienst geweest) ...ik heb hier dus echt een eenduidig advies in nodig.

     

     

  8. Aanvulling: ik denk dat de partner denkt dat hij buiten de kilometers die uiteraard als zakelijke kosten gedeclareerd kunnen worden nog extra moet bijdragen in de reiskosten.

    De partner stelt namelijk "daar betaal il al de helft van" , middels de 19 cent per km ten laste van de winst.

     

    Daarom schreef ik ook dat je 19 cent per kilometer moet rekenen en dat komt ten laste van de winst.

    Dan is het probleem daarmee opgelost.

     

    Mijn compagnon wil niet de praten over kilometervergoeding want daar betaald hij volgens hem de helft van

    Wat een ongelofelijke onzinredenatie! Jij maakt zakelijke kosten, en hij niet.

     

    Op welke manier zou ik een tegemoetkoming in de reiskosten kunnen krijgen en hoe zit dat fiscaal in elkaar.

    19 cent per kilometer declareren, dat kan onbelast aan jou worden vergoed.

     

    Ik zit in exact dezelfde situatie: maar hier ben ik degene die dicht bij kantoor woont. Mijn compagnon rijdt circa 70 kilometer per dag. Uiteraard krijgt hij deze zakelijke kosten vergoed. Samen uit, samen thuis!

     

     

    Waarom zou je partner extra moeten betalen voor jouw kilometers. Deze trek je tegen 19 cent per kilometer af, dit komt dus ten laste van de winst die neem ik aan door jullie gedeeld wordt. Hij betaald hier dus indirect al aan mee.

    Lees even goed, zo te zien wordt er juist nog niets ten laste van de winst gebracht!

     

     

     

     

  9. Daarom schreef ik ook dat je 19 cent per kilometer moet rekenen en dat komt ten laste van de winst.

    Dan is het probleem daarmee opgelost.

     

    Mijn compagnon wil niet de praten over kilometervergoeding want daar betaald hij volgens hem de helft van

    Wat een ongelofelijke onzinredenatie! Jij maakt zakelijke kosten, en hij niet.

     

    Op welke manier zou ik een tegemoetkoming in de reiskosten kunnen krijgen en hoe zit dat fiscaal in elkaar.

    19 cent per kilometer declareren, dat kan onbelast aan jou worden vergoed.

     

    Ik zit in exact dezelfde situatie: maar hier ben ik degene die dicht bij kantoor woont. Mijn compagnon rijdt circa 70 kilometer per dag. Uiteraard krijgt hij deze zakelijke kosten vergoed. Samen uit, samen thuis!

     

     

    Waarom zou je partner extra moeten betalen voor jouw kilometers. Deze trek je tegen 19 cent per kilometer af, dit komt dus ten laste van de winst die neem ik aan door jullie gedeeld wordt. Hij betaald hier dus indirect al aan mee.

    Lees even goed, zo te zien wordt er juist nog niets ten laste van de winst gebracht!

     

     

     

     

  10. Waarom zou je partner extra moeten betalen voor jouw kilometers. Deze trek je tegen 19 cent per kilometer af, dit komt dus ten laste van de winst die neem ik aan door jullie gedeeld wordt. Hij betaald hier dus indirect al aan mee.

    De keus om de zaak op 78 kilometer van je woonplaats te hebben heb je misschien zelf genomen. Je had ook voor een pand halverwege beide woonplaatsen kunnen kiezen.

    Hoe het besluit tot stand gekomen is om voor deze locatie te kiezen weet ik natuurlijk niet. Maar stel dat je partner besluist een mooi huis te kopen op 100 km afstand van zijn werk, ga jij hem dan ook extra vergoeden.

  11. Je geeft het antwoord zelf al.

     

    Beste Mensen,

    Je geeft het antwoord zelf al.

    *

    Reeds hebben een vriend en ik, wat gezocht om voetbalshirts vanuit China in te kopen. We hebben wat besteld en wat in de vriendenkring verkocht en mensen zijn over de kwaliteit en prijs te spreken. Nu is mijn vraag, als ik vermeld dat het om replica voetbalshirts gaat, die bijna niet van echt te zijn onderscheiden, mag ik ze dan verkopen in bijvoorbeeld een webwinkel? Of is dit dan alsnog inbreuk op verschillende rechten?

     

    In afwachting van uw reactie,

     

    Keva10

     

     

  12. Alle pakjes / paketten gaann via de douane.

    Bij invoer betaal je (dit is niet 1 game voor privé gebruik) Invoerrechten indien van toepassing en 19 procent btw.

    Dit moet je aan de deur afrekenen bij de bezorger van FedEx, tenzij je een account hebt bij hen.

     

     

    Ik heb de importeur hierover gesproken en ik heb het volgende probleem waar ik niet helemaal aan uit kom. Ik ga binnekort (1-2 weken) 100-200 games bestellen allemaal verschillende titels met leuke prijzen, omgerekend zo'n €38.50 per spel schat ik. Nu geeft de leverancier (USA) aan dat hij zonder VAT verstuurd dus zonder BTW. Wel geeft hij aan dat het zo kan zijn dat FedEx kosten berekent. FedEx heb ik hierover gebeld maar de beste man aan de lijn snapte er weinig van en kon mij geen duidelijk antwoord geven wat ik opzich vreemd vind.

     

    Stel ik koop 1 spel voor €38.50 in hoe zit het nu met de BTW en wat zijn de ervaringen met FedEx met eventuele transactiekosten of iets dergelijks? Ik kan hier namelijk moeilijk iets over vinden op hun website.

  13. It's a free market.

    Dus iedere aanbieder bepaalt zijn eigen tarief. LCL zendingen zijn vrij bewerkelijk, dus vandaar

    dat de afhandelingskosten ook relatief hoger zijn. Transport is bijna voor iedere ondernemer het sluitstuk van de begroting en

    daar gaan ze vaak de mist mee in. Het is dus zeer goed dat je vantevoren één en ander goed uitrekent en nog eens controleert.

     

     

    Als ik alle aanbiedingen naast elkaar leg kom ik slechts tot de conclusie dat hier sprake is van volstrekte willekeur.

     

     

    AANBIEDING WORLD FREIGHT LOGISTICS 13.07.2009

     

    LCL zeevracht zendingen ex. Shenzhen, China – Rotterdam :

     

    Zeevracht LCL             Usd    15,-      w/m tevens minimum

     

    Lossingskosten            Euro    65,- p/ton of Euro 26,- p/cbm

                      Minimum Euro 65,-

    Terminal handling charges         Euro    18,-      w/m tevens minimum

    Laat volgen               Euro    78,-      p/Bill of Lading

    ISPS/Eco tax               Euro    12,50   p/Bill of Lading

    Import fee               Euro    15,-      w/m

                      Minimum Euro 60,-

     

    Handling               Euro    38,50      p/Bill of Lading

     

    Inklaren               Euro    65,-      p/inklaring

    Eventueel extra post         Euro    17,50      p/artikel

     

    AANBIEDING EMBASSY FREIGHT 14.07.2009

     

    Zeevracht FOB Shenzen - CFR Rotterdam      Usd 15,- m/w (Usd 45,-)

    Lossingskosten                  Eur 60,- per Mt (ook min)

                      ÓF   Eur 24,- cbm

    THC toeslag                  Eur 19,- m/w (ook min)

    Laat volgen                  Eur 75,-/BL

    ISPS, milieuheffing               Eur 12,-/BL

    Inklaring (excl. Invoerrechten, BTW)         Eur 55,-/HS code (o.b.v. directe vertegenw.)

    Extra HS code                  Eur 15,-/HS code

    Import Service Fee               Eur 15,- m/w (min Eur 60,-)

    Administratie kosten                Eur 35,-/BL

     

    Totale kosten                   Usd 45,- + Eur 366,-

     

  14. dus kun je beter wachten totdat je een container volledig met je eigen produkt kunt laden.

     

     

    @ Orthen; reactie agent:

     

    De tarieven zijn zeer sterk gestegen de laatste maanden.

     

    Het tarief Shenzen naar Rotterdam is nu Usd,1900,- per 20ft.

     

    Als de LCL lading bij onze agent geboekt gaat worden dan zijn onze tarieven:

     

    10 cbm:

     

    Zeevracht: Usd.76,- per cbm

    Lossen/Laden/THC: Eur.34,00 per cbm

    Delivery order/Tax/Isps: Eur.80,-

     

    Dus totaal ca.Eur.Eur.980,-

     

    Tarief voor een 20ft container Usd.1900,-

    THC/Isps:Eur.198,-

    Delivery Order:Eur.35,-

    Inklaren:Eur.40,-

     

    Dus totaal:Eur.1650,-

     

    Als je even snel rekent kom je gelijk bij rond de 17/18 m3. Dan is het wel pas in de haven en moet 't nog afgehaald/bezorgd worden, 't kan zijn dat een 20ft dan nog wat extra kost. Ik denk dat het omslagpunt bij zo'n 20m3 ligt, plm. 10m3 laadverlies, maar wel een container waar geen spullen van anderen inzitten, minder kans op beschadigingen (mits goed geladen/verpakt).

  15. Waarom zou je in de rubriek vraag en aanbod iets of een dienst aanbieden die niets met je onderneming te maken heeft? mijnsinziens kan de hele rubriek vraag en aanbod beter verdwijen en Higher Level alleen een discussieforum zijn. Je eigen diensten aan willen bieden vind ik begrijpelijk voor ondernemers, je wilt je eigen bedrijf uiteraard onder de aandacht brengen. dat mag niet, maar het staat een ieder wel vrij om een vraagsteller of vraaagstellers per PM te benaderen. bovendien kan ieder zijn handtekening onder een bericht plaatsen, men weet je dus toch wel te vinden.

    overigens valt het ook mij op dat er heel veel "ondernemers" zijn die zelfs de simpelste dingen vragen op het forum. een beetje sparren en gedachten uitwisseleen is goed en vragen stellen is altijd goed, maar soms wordt er wel erg naar de bekende weg gevraagd en heb ik het gevoel dat indien je de antwoorden op sommige vragen niet zelf kunt bedenken je maar beter geen ondernemer kunt worden. vragen zoals: "ik wil gaan importeren maar weet niet welk produkt" , en zo kan ik nog wel een aantal voorbeelden noemen.

    ik vind het leuk om kennis te delen met anderen op mijn vak- en kennis gebied, daarom zit ik ook regelmatig op het forum en er worden ook heel zinnige discussies gevoerd. ikblijf dus nog wel een tijdje aanwezig.

  16. Je vergeet bij het FCL transport in het voorbeeld nog je lokale truckingkosten. die komen er nog bij.

    maar met een 20ft of 40 ft container heb je gelijk zo'n 25 of 60 M3 hier.

    In principe is het transporttechnisch gezien veel beter om volle containers te importeren.

    Hou bij FCL wel nog rekening met mogelijke scankosten van de container (opdracht douane) of fysieke controle in de douane loods. scannen al gaus tussen de 132 en 150 euro. moet cntr, op terminnll uitgepakt worden al gauf rond de 500/600 euro extra kosten incl. gasmeting.

     

    @ Orthen

     

    Augustus 2009 heb ik ook offerte gevraagd voor iets dergelijks (ook Shenzen toevallig), ik kreeg toen volgend antwoord:

     

    Het vrachttarief is usd.50,- per cbm

     

    Kosten te Rotterdam:

     

    Lossingskosten/THC: Eur.45,- per cbm

    China Import fee:Eur.17,- per cbm

    Delivery Order/Ecotax/Isps: Eur.93,-

    Trucking naar Amsterdam: 5 cbm = Eur. 135,-

    10 cbm =Eur. 159,-

     

    Totaal voor 10m3 dus zo'n € 713,00 (ex zeevracht).

     

    Voor FCL zendingen wordt het volgende gerekend:

     

    THC/Isps:Eur.195,- per ctr

    Delivery order:Eur.40,-

    Inklaren exclusief btw/invoerrechten:Eur.40,-

     

    Een totaal van € 275,00.

     

    Rob, je hebt gelijk, het omslagpunt LCL / FCL wordt dus snel bereikt. Ik heb mijn agent trouwens om een vergelijking gevraagd, dan kunnen we het uitrekenen per m3.

     

     

  17. Daar komt het inderdaad min of meer op neer.

     

    @Rob

     

    Dus wat je eigenlijk zegt is dat de zeevracht stiekem in de NL afhandelingskosten zitten?

     

    Ik doe nagenoeg niets LCL, maar heb in het verleden wel eens gekozen om een niet volle 20ft te gebruiken ipv LCL. De prijs week niet zoveel af, maar in ieder geval zaten mijn spullen (beurssamples) in een eigen container.

     

    @Orthen

     

    Welke haven praat je over? Ik wil mijn agent wel eens vragen om uit te rekenen wat het verschil is tussen 10m3 LCL of 20ft.

  18. Als je FOB laat leveren en 10 cbm zelf LCL boekt betaal je in Rotterdam dezelfde "debiele"kosten.

    LCL verschepen is gewoon duur en bij 10 cbm kun je - voor wat betreft de afhandelingskosten in Nederland - beter een volle container verschepen. Echter voor de Chinese leverancier is het veel gunstiger om LCL te verschepen omdat de lokale kosten en de zeevracht bijna niets kosten en "gesubsidieerd" worden door de afhandelaar in Rotterdam. Deze kopen vaak LCL paketten door commissies of kickbacks aan de Chinese groupeurs te betalen die daardoor bijna voor niets aan kunnen bieden op de Chinese markt. Heel geeruikelijk daar.

    Derhalve, handel met China loont bij afname grotere hoeveelheden.

     

    Via Alibaba.com ben ik ook aan een aantal adressen gekomen. Ik kan niet anders zeggen dan dat mijn leveranciers hun beloften 100% zijn nagekomen.

    Mijn probleem schuilt echter bij de LCL afhandeling in Rotterdam, waar schandalig hoge tarieven worden berekend. Eenmaal verscheept op CIF basis, ben je in eigen land overgeleverd aan de volstrekte willekeur van Cleve & Zn, WFL etc. Mijn advies derhalve: altijd laten FOB laten leveren en vantevoren afspraken schriftelijk vastleggen met een expediteur.

    Verleden week moest ik voor 10 cbm 780 euro aan lossingskosten/vrijmaken betalen en bij de loods nog eens 100 euro loodshuur terwijl ik de goederen daags nadat ik de factuur ontving, heb afgehaald.

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.