chrisvanbaal

Junior
  • Aantal berichten

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door chrisvanbaal

  1. Als ik boven de 15k ga komen 'verlies' ik hier sowieso een OV-jaarkaart en mijn stufi mee (+- 2.000?)

    Inkoppertje dus, lijkt me - deze optie is altijd meer dan de andere twee.

    Hangt er natuurlijk wel van af. De grens van bijverdienen is vrij hard. Zodra je over het maximaal bedrag gaat, verlies je in 1 keer de stufi en de OV jaarkaart. Afhankelijk van je reiskosten, ga je er dus in 1 keer duizenden euro's er op achteruit. Als je denkt dat krap boven de grens van bijverdienen komt, kun je dus beter proberen er net iets onder te blijven, dan behoud je de de voordelen van stufi en een OV.

  2. Peter_CVinfo, bedankt voor je info. Voor mijn gevoel wringt er echter nog iets mbt tot de regels die de belastingdienst stelt.

    Voor iedere nieuwe levering of dienst die je doet moet namelijk een apart factuurnummer worden aangemaakt. Dat is helemaal van belang als deze twee diensten in verschillende periodes worden gefactureerd. Op het moment dat er aanmaningskosten worden gerekend, zou dit 'meeliften' op het factuurnummer van de oude factuur. Dit lijkt me incorrect.

  3. Maar wat ik me dan nog steeds afvraag is: hoe wil de belastingdienst dat ik dit registreer?

     

    Als ik op 1-12-2011 een factuur stuur en op 14-1-2012 een aanmaning van deze factuur met extra kosten, dan heb ik dus feitelijk twee keer inkomsten in twee verschillende jaren. Echter de eerste kostenpost heeft een eigen factuur met een eigen datum en factuur nummer. De tweede kostenpost heeft wel een datum, maar geen eigen factuurnummer. Dit is immers slechts een 'aanpassing' van de vorige factuur, wat mijns inziens dus eigenlijk niet mag.

  4. Stel de volgende situatie: ik maak en factuur van € 200 aan. Stuur een aantal herinneringen en tenslotte een aanmaning met daarin opgenomen aanmaningskosten a € 10.

     

    Op welke manieren moeten de aanmaningskosten in de administratie worden opgenomen? De belastingdienst stelt als regel dat een eenmaal verzonden factuur nooit meer mag worden aangepast. Moet er dan een aparte post inkomsten worden geboekt (op een eigen datum) enkel voor de aanmaningskosten?

     

     

  5. Zorg dat je je wensen heel erg goed doorspreekt. Als een software ontwikkelaar een volledige offerte kan geven na een gesprek van een uurtje en de offerte ‘nog die avond’ naar je opstuurt, wees dan voorzichtig. Gedegen software heeft vaak een behoorlijk lang aanlooptraject nodig voordat er ook maar 1 regel code in het systeem wordt geschreven.

    In zo’n aanlooptraject kun jij als opdrachtgever je wensen ook het beste duidelijk maken door je doelen te noemen. Software is in de meeste gevallen immers een middel om een bepaald doel te bereiken. Een goede softwareontwikkelaar kan met mee je meedenken en door middel van creatieve ICT oplossingen te ontwikkelen jou je doelen efficiënt en effectief te laten behalen.

    Het volgende belangrijke punt is dat je heel gedetailleerd moet laten opschrijven wat het systeem moet doen in een functionele specificatie. Maar al te vaak denkt de opdrachtgever net iets anders dan de softwareontwikkelaar. Om ieder misverstand te voorkomen moet voor beide partijen goed uitgewerkt worden wat er uiteindelijk op geleverd gaat worden.

    En als je dan eenmaal je stuk software hebt draaien… dan kom je vaak al snel met nieuwe wensen, aanvullingen en mogelijk koppelingen met andere systemen. Zorg dus ook dat je een softwareontwikkelaar hebt die je voor de lange duur kan bijstaan en je kan helpen met eventuele problemen. Een paar studenten kunnen vaak relatief goedkoop aan de slag om een stukje software te ontwikkelen. Maar wat doe je als zij afgestudeerd zijn en je niet meer kunnen/willen helpen met vragen die jij hebt?

    Zorg dus dat je een softwareontwikkelaar zoekt waarmee je ook in de toekomst verder kunt.

  6. Het bestaat inderdaad al langer dan vandaag. En de snelheid van je website speelt maar een klein rolletje in het algoritme

     

    Klopt. Maar de conversie op je site kan ook flink omhoog wanneer je site sneller laadt. Zelfs Google zelf zag minder (0,5%) zoekopdrachten bij bezoekers wanneer de zoekresultaten 0,1-0,4 seconden trager getoond werden (bron) Firefox zag 15% meer downloads nadat de downloadpagina 2 seconden sneller laadde (bron) En zo zijn er nog wel wat metingen / onderzoeken waar uit blijkt dat snelheid belangrijk is voor je conversie.

    Nog een mooie: 'De omzet van Amazon stijgt met 1 procent bij elke 100 milliseconden dat de website sneller geladen is.' (bron)

     

    En daar zit dus vaak de afweging voor rijk gevulde landingspages. Aan de ene kan wil je graag veel 'beeld' en functionaliteit aan de andere kant mag dat niet ten koste gaan van de snelheid van de pagina. Gebruik van de juiste technieken om een pagina lichter te maken kunnen daarin overigens aanzienlijk schelen.

  7. Bekende truc. Vaak wordt er ook een hint gegeven dat de 'potentiële koper aan de andere lijn' hangt en ook nog eens van plan is om de site gebruiken voor iets anders zoals porno, wat nadelig kan zijn voor jouw naam.

    Bij dit soort oplichting wordt altijd gebruik gemaakt van een zeker twijfel en een tijdsdruk om het domein te kunnen verkopen.

    Beste oplossing bij dit soort types is om het gesprek snel af te kappen en de groetjes te laten doen aan de 'potentiële koper aan de andere lijn'. :)

  8. en: hebben jullie nog adviezen qua opvulmateriaal in het doosje? ik wil niet dat het gaat rammelen maar dat het er altijd strak in zit. :P

    Koop een grote rol bubblefolie. Onlangs nog 50cm bij 100m gekocht voor minder dan drie tientjes. Vervolgens snij je iedere keer een lap af wat je om je gadget heen kunt 'frommelen'. Met 100m kun je behoorlijk wat doosjes vullen.

  9. Mijn vraag is niet of ik dit "zelf ook wel kan bedenken", mijn vraag ging over in hoeverre React dit mag en kan eisen.

    Maar bedankt voor je waardevolle bijdrage.

     

    Ze kunnen eisen wat ze willen (spring in een put, aan schandpaal op marktpein.... ...) . Wil jij niet, dan kunnen ze (hun) naar een rechter.

     

    Ik zou eerst eens (laten) uitzoeken of dat uberhaupt wel inbeuk is. SBN-boys stellen dat nog al snel. Zoals je het beschrijft, denk ik persoonlijk niet.

    Idd. Iemand kan eisen wat hij wil. Het is uiteindelijk een rechter die het dwingend en rechtsgeldig moet maken.

    Mijn tip: niet direct op de eisen ingaan. Daarmee beken je in feite al (voor een deel) schuld. Neem een specialistische jurist in de arm en laat het rustig en gedegen doornemen.

  10. Wij bieden juist Google Apps aan of Office365

     

    De gebruikelijke zakelijke software, alleen alles online geïntegreerd.

    Waar wij ons mee onderscheiden is het beheer en het support voor de online diensten.

     

    Wat doen jullie dan wat waardevol is voor jullie (toekomstige) klanten?

    Google en Microsoft bieden zelf ook support op hun (betaalde) cloud diensten. Waarom zou een klant dan daadwerkelijk jullie nog nodig hebben?

  11. Dat een klant “niet goed weet wat hij wil”, is zo’n beetje regel 1 bij een websitebouwer. De kunst van een goede websitebouwer is dat hij erachter weet te komen:

    - wat de klant nu eigenlijk wil

    - of de klant op de hoogte is van wat er allemaal mogelijk is

    en wellicht nog wel het belangrijkste:

    - wat de klant nu eigenlijk nodig heeft

     

    Voordat wij aan de slag gaan met de ontwikkeling van een website gaat er bij ons dan ook altijd een behoorlijk traject aan vooraf om de bovengenoemde punten goed uit te zoeken.

    Aan de hand van alle bevindingen schrijven we dan een offerte uit waarmee zowel de opdrachtgever als wij duidelijk hebben wat we van elkaar kunnen verwachten.

    Uiteraard heeft een simpele website een kleiner voortraject dan een ingewikkeld informatiesysteem, maar de sleutel voor een succesvol project zit heel vaak in het voortraject. Als dat duidelijk is zijn deadlines ook veel realistischer en wordt een klant niet teleurgesteld.

     

  12. Wellicht dat ik je vrees niet helemaal kan inzien, maar waar ben je precies bang voor?

     

    Als je nu toeslagen krijgt op basis van een bepaald inkomen en je verwacht meer te gaan verdienen zodat je deze toeslagen niet meer krijgt, dat is dat toch alleen maar mooi? In mijn ogen krijg je de toeslagen omdat je 'het goed kan gebruiken', maar zodra je helemaal voor jezelf kan zorgen, waarom zou je dan nog willen vasthouden aan toeslagen?

  13. Als bezoekers zien hoe hun CPU(s) op hol slaan door slechte flash-toepassingen, kun je wel begrijpen dat ze snel (net als ik) een plugin in hun browser gebruiken om van die rommel af te zijn. De andere mogelijkheid is natuurlijk om z'n website links te laten liggen en nooit meer te bezoeken.

    Afgezien van het CPU gebruik irriteren gebruikers zich ook vaak aan Flash an sich.

    Een introductiepagina waarin het logo van de eigenaar van de site voorbij komt draaien klinkt heel erg 8 jaar geleden, maar zie je helaas nog steeds.

    Verder is Flash een prachtige methode om rijke, interactieve communicatie te ontwikkelen, maar ben ik van mening dat Flash, op de manier waarin het nu gebruikt wordt, in meer dan de helft van de gevallen overbodig of zelfs onhandig is.

  14. Hallo,

     

    Onlangs is ons bedrijf gewijzigd van VOF naar BV. Op welke manier informeer ik mijn afnemers? En op welke manier mijn leveranciers? Moet ik dat per contract bekijken of volstaat een briefje? Welke afwegingen zijn hier belangrijk?

     

    Moet ik in een brief iets zeggen over dat de contracten/leveringen ongewijzigd blijven?

     

    Alvast benankt,

     

     

    Daarnaast krijg je ook een mooie gelegenheid om jezelf bij je relaties (opnieuw) in de schijnwerpers te zetten! Regulier spammen zit niemand op te wachten, maar combineer je rechtsvormwijziging met bijvoorbeeld het onder de aandacht brengen van een nieuw product. Dus bijvoorbeeld naast de formele brief ook een gelikt foldertje of relatiegeschenk (pen, brievenopener etc) bij je communicatie stoppen.

  15. Beste bugs,

     

    Erg leuk om te horen dat je jouw enthousiasme wilt omzetten in ondernemerschap. Ook goed om te zien dat je nadenkt over twee van de meest belangrijke factoren: tijd en geld. Ik denk echter dat je niet moet onderschatten welke financiële impact het heeft om een dergelijk plan van de grond te krijgen. Je eigen inleg zal niet voldoende zijn om alles draaiende te krijgen, wellicht wel een indicatie aan geldverstrekkers dat je er serieus iets voor over (risico) hebt.

    Wat betreft je sponsoring plan: dit is allemaal onderdeel van je business plan. En daarin ben je natuurlijk vrij om hier mee te spelen. 40% korting klinkt natuurlijk mooi, maar ten opzichte van wat? Wat was je 'basis' tarief en waar baseer je dat op?

  16. Ik ben hier eigenlijk ook wel benieuwd naar. Ik heb dit ooit aan mijn accountant voorgelegd, maar die dacht, zo in eerste instantie, dat er voor mij geen mogelijkheden waren.

     

    Nu ik de bovenstaande post zie, begin ik wat te twijfelen.

    Maar ik weet niet goed hoe ik dit nou moet interpreteren.

     

    De werknemer heeft buitenshuis geen soortgelijke werkruimte. Een vergoeding of verstrekking voor de kosten van werkruimte behoort niet tot het loon als de werknemer zijn arbeidsinkomen voor 70% of meer in of vanuit de werkruimte thuis verdient,

     

    Mijn situatie is dat ik een huurwoning heb en mijn hier voor mijn bedrijf werk. Hiervoor heb ik 1 kamer die volledig als kantoor fungeert. De kamer heeft geen eigen opgang of sanitair, Het bedrijf heeft geen ander kantoor.

     

    en ook zijn arbeidsinkomen voor 30% of meer in de werkruimte thuis verdient.

     

    Mijn bedrijf is mijn enige vorm van inkomen, dus voldoe ik hier ook aan.

     

     

     

     

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.