MarcusM

Senior
  • Aantal berichten

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door MarcusM

  1. Goedemiddag beste HL'ers,

     

    Gisteravond 22.30uur, is mijn website de lucht in gegaan! :) www.MMmediasales.nl

    Voor mij een heerlijk YES-moment, en samen met mijn compagnon een fles champage opengetrokken.

     

    Maar mijn verzoek aan jullie om je mening te geven over de website.

    Ik sta open voor alle feedback, en hoop mede door jullie tips/aanmerkingen de website te verbeteren (waar nodig is).

     

    De website is bedoeld voor potentiële opdrachtgevers. In de praktijk zullen we niet rechtstreeks via de website nieuwe opdrachten binnenhalen, maar het geeft een eerste indruk van het bedrijf.

     

    Nogmaals, graag jullie reactie! Sta open voor alle feedback...

     

    Bij voorbaat dank!

     

    Groet Marcus

  2. Beste Karima,

     

    Of je het gaat halen hangt van je eigen inspanningen af. Zoals je zegt zul je ongeveer 39 weken x 32 uur moeten werken om aan dat urencriterium te komen. De uren die je er wellicht nu al aan voorbereidingen in hebt gestopt kun je eraf trekken. Maar ik kan niet in jouw agenda en toekomst kijken of je dit gaat redden.

     

    Maar in theorie is dat uiteraard mogelijk!

  3. Hoi Ladydragon,

     

    Welkom op HL!

     

    Ondernemers komen in aanmerking voor de ondernemersaftrek, zoals de zelfstandigenaftrek, de aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk en de meewerkaftrek. In de meeste gevallen moeten zij dan voldoen aan het zogenoemde urencriterium. Dit houdt in dat een ondernemer in een (kalender)jaar ten minste 1.225 uur aan de onderneming(en) moet hebben besteed. Daarnaast moeten de 'ondernemingsuren' meer zijn dan de helft van het totaal aan uren die zijn gewerkt voor de onderneming, een dienstbetrekking (belastbaar loon) en overige arbeid (belastbaar resultaat uit overige werkzaamheden). Dit staat ook wel bekend als het grotendeelscriterium. Voor startende ondernemers geldt het grotendeelscriterium echter niet. Zij hoeven slechts de drempel van 1.225 uur te halen.

     

    Groet Marcus

  4. Bij dergelijke situaties -- zeer ergerlijk dat wel -- kan je het beste even redelijk en zakelijk blijven.

    Je moet gewoon als beide partijen even teruggaan naar de uitgangspositie en dat was: een gezamenlijk belang.

    Zij wilden een gratis dienst of product en jij/jullie de nodige TV exposure.

    Ik denk dat er gewoon sprake is geweest van een interne communicatiestoornis bij die TV producent.

    Gewoon een foutjuhhhh dus. Niettemin kunnen dergelijke dingen leiden tot een tandenknarsend grrrrr gevoel.

    Dus maak de soep niet heter dan reeds is opgediend.

    Stel je gewoon netjes op -- ook al voel je je geflikt -- en ga in je communicatie er van uit, dat er bij de andere partij een interne communicatiestoornis is geweest. Stel ze simpel een herkansing voor?

    Daar gaan ze vast wel op in. En dan kan bij jou het stressniveau weer een beetje dalen ;)

     

    Ben het in grote lijnen wel met je eens, en las naderhand dat het om een relatief klein bedrag ging (al blijft het natuurlijk wel het principe dat ook meetelt!). Netjes opstellen zou ik zeker ook doen, maar wel duidelijk aangeven wat er precies fout ging.

     

    En prinicpe is erg belangrijk, maar vind het bedrag waar het om gaat in dit geval ook wel van belang (t.o.v. de compensatie).

  5. Dit is natuurlijk een vervelende situatie.

     

    Ik zou in ieder geval eens met de juiste mensen om de tafel gaan zitten, en laat hun maar met een voorstel komen. Er zijn 3 dingen fout gegaan, waardoor je naar mijn inziens recht hebt op (financiële) compensatie.

    1: Bedrijfsnaam niet genoemd + niet op de aftiteling.

    2: Wel van de concurrent!!

    3: Geen reactie van de contactpersoon

     

    Heb zelf in het verleden ook advertenties verkocht, en dan gebeurde het ook weleens (zelden) dat een advertentie niet werd geplaatst. Vaak werd dan overeengekomen dat deze dan een editie later alsnog werd geplaatst, maar hierbij werd wel duidelijke excuses gemaakt (soms kleine korting)..

     

    Ik denk dat als mij dit zou gebeuren zou vragen of zij met een compensatievoorstel willen komen, en daarbij duidelijk laten weten dat deze gehele situatie erg vervelend is vanwege bovenstaande redenen. En een fout maken is menselijk, maar dan ook nog niet reageren??

     

    Vragen naar "de chef" werkt inderdaad ook vaak!

     

    Succes! (laat weten hoe het afloopt of hoe je het gaat aanpakken, ben benieuwd)

  6. Beste HL'ers,

     

    Ik heb een VOF, en begin op een leeftijd te komen (22) dat ik graag wil gaan beginnen met pensioen opbouwen. Nu heb ik eigenlijk geen idee hoe ik dit het beste kan aanpakken?

     

    Hoe doen jullie dit? Sparen jullie gewoon via een spaarrekening of hebben jullie een fiscale oudedagsreserve? Misschien nog andere opties?

     

    Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen hiermee!

     

    Groet Marcus

     

     

     

    (Heb al gezocht op HL, maar heb nog niet echt een topic gevonden wat antwoord op mijn vraag)

     

     

  7. Het rookverbod is ook geldig in een winkel, hier mag absoluut niet gerookt worden!

     

    En ik denk inderdaad ALS je dit al doet, vraag dan op z'n minst aan klanten of ze hier bezwaar tegen hebben. In eenrestaurant waar ik ook weleens kom en de eigenaar een bekende is, roken we ook wel eens een sigaar, maar dit tegen sluitingstijd dat er weinig/geen klanten meer zijn.

  8.  

     

    Ik was benieuwd in hoeverre jullie rekening houden met het (onderbuik)gevoel bij het bijvoorbeeld aannemen van een nieuwe opdracht ja of nee. Proberen jullie hier zo rationeel mogelijk naar te kijken of speelt je gevoel hierbij (ook) een grote rol?

     

     

    Een poging om weer on topic te gaan ;D

     

    Ik hou altijd rekening met mijn onderbuikgevoel. In het verleden een aantal maal niet gedaan en dat leverde uiteindelijk altijd vervelende dingen op zoals onbetaalde facturen of een vervelende samenwerking.

     

    Dit wil niet zeggen dat ik meteen besluit dat het niet klikt met een opdrachtgever, ik probeer met mezelf op de bank te gaan zitten en te bedenken waarom ik geen echte klik voelde. Als ik het idee heb dat er iets aan mijn kant speelt dan probeer ik dat eerst op te lossen en ga dan alsnog voor de opdracht. Ik kom ook wel eens tot de conclusie dat het gewoon niet is wat ik wil doen en dan doe ik het niet.

     

    Gebeurt gelukkig niet al te vaak.

     

    Allereerst bedankt voor je reactie.

    Wat ik het lastige vind is dat ik echt een dubbel gevoel heb. Aan de ene kant een goed gevoel (1: vanwege het financieële plaatje & de tijdsplanning. En in mindere mate 2: Vertrouwen in opdrachtgever als bekwaam iemand (gezien het arbeidsverleden).

    Aan de andere kant geloof ik dus niet voor 100% in het business-model en het punt van het niet factureren in de 1e maand.

     

    Maar jij volgt dus duidelijk je gevoel, en dat pakt voor jouw dus goed uit. Iets wat ik stiekem in mijn achterhoofd houd als ik het doe, en het toch mocht misgaan, dit een les voor het leven is. Waar ik niet van uitga, maar ben er ook niet 100% van overtuigd.

     

    Ik ga het allemaal goed op een rijtje zetten, de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen en dan een definitieve beslissing maken.

     

    Bedankt voor je mening en reactie!

  9. Hoi Innovateur,

     

    Wat een verhaal zeg, triest dat ze op die manier gebruikt heeft gemaakt van jouw kennis & kunde.

    Snap dat je hierdoor het vertrouwen wat verliest in sommige zaken.

     

    En je hebt helemaal gelijk hoor, wat betreft wat minder geld te besteden en een goed gevoel dan een slecht gevoel en een eventuele kans op meer geld.

     

    Ik ga alles goed overdenken, in ieder geval bedankt voor je open reactie!

     

    Groet Marcus

     

  10. Hallo Marcus,

     

    Ik lees dit topic met belangstelling èn zware herkenning!

     

    Jij schreef, quote: "Die andere mensen om haar ken ik niet zo bijzonder goed."

    Nu begint mijn radar pas goed te draaien...

    Begint haar voornaam met een S., is ze kapster geweest en doet ze ook iets met modellen e.d....??

    Als dat zo is, dan waarschuw ik je bij deze: je hebt te maken met een aalgladde en gehaaide oplichtster.

    Wat is jouw taak? Gaat zij een beurs organiseren en is het aan jou de taak om standhouders te benaderen...?

     

    Als jij ook meteen herkenning hebt in het bovenstaande: stuur me dan maar even een PM, dan zal ik je even uit de droom/nachtmerrie helpen.

     

    Vr. groet,

     

    Innovateur.

     

    Beste Innovateur,

     

    Na eerst even goed geschrokken te zijn begint haar naam niet met een S, en voor zover ik weet is ze ook geen kapster geweest en/of heeft ze iets met modellen gedaan. (Het gaat over gezondheidszorg).

     

    Maar ik begrijp uit jouw verhaald dat je wel zoiets heb meegemaakt als oplichting? Hoop dat je er geen blijvende schade (financieël) aan over hebt gehouden?

     

    Groet Marcus

  11. Je stelt de opdrachtgever voor de keus: vlot betalen of (als zekerheid) een bankgarantie om te voorkomen dat je zometeen klaar bent met werken, hij je niet betaalt.

    Bankgarantie dient jouw opdrachtgever af te sluiten, hij draagt daarvoor ook de kosten (anderszijds zou je hem daar in tegemoet kunnen komen om je goede wil te tonen).

     

    Ik gebruik op praktisch elk (groot) contract een bankgarantie, opdrachtgevers weten vaak niet eens wat ze tekenen. Ze beseffen niet dat ze je als het ware al betalen want een bankgarantie kun je ten alle tijden opeisen ;)

     

    Dit lijkt me inderdaad een goede optie! Ga meteen het een en ander uitzoeken!

    Bedankt!

  12. Hoi Annedien,

     

    Allereerst dank voor je "lange" maar zeer uitgebreide reactie.

     

    Die andere mensen om haar ken ik niet zo bijzonder goed. Een persoon heb ik ontmoet (haar zakelijke partner, werkt voor de overheid bij een ministerie).

     

    Ik houd er inderdaad niet van om iets te verkopen waar ik niet achter sta, omdat ik mijn werk zo optimaal mogelijk wil doen en geen dingen beloven die ik niet waar kan maken. Vandaar ook dat ik eerlijk heb gezegd niet achter het businessmodel te staan en voor een vast uurtarief werk bij dit project (i.p.v. provisie). Omdat ik heb gezegd er niet 100% in te geloven heb ik in ieder geval geen dingen gezegd die ik niet waar kan maken. (Wil er wel even bij zeggen dat ik veel vertrouwen heb in de opdrachtgever zelf, dit is eigenlijk de enige rare konkel die ik heb kunnen waarnemen)./

    Ikzelf zou nooit voor de sales iemand inhuren die niet in het product/dienst gelooft, maar dit is in dit geval de keuze van de opdrachtgever.

     

    Wat betreft het tegengas geven, dit hebben we eigenlijk op een aantal fronten gedaan (heb bijvoorbeeld het gehele contract opgezet, en de opdrachtgever ging uiteindelijk overal mee akkoord (op de zaken die ikzelf belangrijk vond) behalve het versturen van de 1e factuur. Heb overigens niet gedacht aan 50% van de eerste factuur vooraf, dit vind ik zelf een sterk punt!

     

    Mijn gevoel is heel dubbel over de gehele opdracht. Ik vertrouw voor mijn gevoel de opdrachtgever zelf wel, maar de opdracht niet (als je begrijpt wat ik bedoel). Lijken me interessante boeken, thnx voor de tip!

     

    Wat betreft de opdracht teruggeven is zeker een mogelijkheid, als ik deze opdracht niet aanneem heeft dit verder absoluut geen gevolgen. Maar zowel qua tijdsbestek als financieel is dit een interessante odpracht (financieel goed, en met deze opdracht hebben we 100% bezetting van de capaciteit met 2 personen).

     

    Ik ga alles nog eens heel goed doordenken en analyseren, bedankt voor je uitgebreidde advies!!

     

  13. maar als het hierop botst en niet tot overeenstemming komen heb ik sowieso niks.

     

    Dus nu botst het niet, en heb je misschien ook niks?

     

    Voorstel van Ed is het beste. als hij een langere betalingstermijn wil dan wel een bankgarantie voor (een deel van) het bedrag.

     

    Even checken bij D&B of Graydon geeft je misschien ook wat meer gevoel

     

    Frans

     

     

    Ja daar heb je een punt.

    Bedankt voor de zeer waardevolle tips, kan hier echt verder mee!

     

    Mijn dank is groot!

  14. Bij twijfel niet inhalen!

     

    Twijfel kun je wegkrijgen door een bankgarantie te vragen voor het bedrag dat je ermee kunt verdienen.

    Bankgarantie een maand of 3-4 laten lopen. Krijg je je centen niet, dan laat je de bankgarantie uitbetalen.

     

    Hoi Ed,

     

    Heb net wat zaken opgezocht via het internet betreffende een bankgarantie. Bedankt voor de tip!!

    Ik heb hier verder zoals je merkt geen ervaring mee, heb je enig idee aan welk percentage provisiekosten ik moet denken en in wat voor termijn zo'n bankgarantie te regelen valt?

     

    Alvast dank voor je reactie!

  15. Beste Marcus,

     

    mijn ratio zegt dat je 80% van het werk verricht zonder ook maar een factuur te versturen. Het levert je pas veel op in 2,5 maand werken, als na drie (of drieënhalve) maanden alles betaald is. Wie moet hier, vind je, het risico lopen voor een nieuw project?

     

    Groet,

     

    Highio

    De opdrachtgever zou inderdaad het risico moeten lopen voor een nieuw project, maar als het hierop botst en niet tot overeenstemming komen heb ik sowieso niks. Al moet ik wel zeggen dat ik ook zonder deze opdracht absoluut niet in de problemen kom, het is dus geen noodzaak.

  16. Ik snap eerlijk gezegd de argumentatie niet.

     

    De faktuur later sturen betekent toch niet dat je iets extra's doet zonder daar geld voor te willen zien?

    Het betekent alleen dat je eignelijk op de eerste faktuur een betalingstermijn geeft van 45 dagen (2 weken + 1 maand) ipv 14 dagen.

     

    Frans

     

    Hoi Frans,

     

    Bedankt voor je reactie.

    Hetgeen wat ik "extra doe" is voor de eerste factuur een betalingstermijn van 45 dagen (De 2e en 3e factuur heeft wel een betalingstermijn van 2 weken).

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.