jjvoerman

Junior
  • Aantal berichten

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door jjvoerman

  1. Ik ben als trainerscoördinator (en vader) actief bij een atletiekvereniging. Wij hebben twee webmasters die zelf een site hebben gemaakt. Inschrijvingen voor wedstrijden, kalenders, fotos' en een forum zit er allemaal op. Je kun wel even kijken: http://www.avwijchen.nl Misschien niet de mooiste, maar hij werkt wel. Inderdaad blijft clubblad gewoon bestaan. Ik vermoed dat veel clubs het op deze manier goedkoop in eigen beheer doen. Kijk eens of je meer kunt bieden dan onze voorbeeldsite. Een ander argument kan zijn: continuïteit. Als onze webmasters stoppen hebben we een probleem. Maar zoals al eerder werd opgemerkt: zelfs al zouden we het geld hebben, dan nog is het lastig om de huidige webmasters "af te danken". Die moeten dan een rol krijgen als "content beheerder". In feite worden zij dan je klanten en moet je ze goede tools bieden zodat ze zelf nog het gevoel hebben aan de ontwerp kant te zitten. Je moet dan speciale sportclub-tools bieden die de andere "bouw-zelf-een-site" aanbieders niet hebben. Zoals inschrijfmodules voor wedstrijden. Wij zouden als club behoefte hebben aan een database met alle functies binnen onze sportclub en alle vrijwillgers die deze functies bekleden. (een soort personeelsmanagementsysteem voor vrijwiligers) Ik zou een functie willen waarbij ik alle trainers in kaart kan brengen, met alle licenties die ze hebben, welke cursusussen ze hebben gedaan etc. allemaal goed beveiligd natuurlijk. Clubs zijn vaak nog niet zo ver dat ze deze veranderingen aan kunnen. Ik wilde een interne wiki maken voor alle materiaal dat we op het gebied van trainen hebben (spring en werprtechnieken etc). Dat heb ik er niet door gekregen omdat kennelijk iedereen het prima vind dat nu gewoon in een klapper op te zoeken. Misschien ooit. Succes!
  2. eens. sommige "drop-outs" hebben wellicht wel iets van ondernemersbloed in zich. Ze missen inderdaad een wezenlijk onderdeel, anders waren ze al bezig geweest. Het credo "niet alleen adviseren, maar mee op pad" is één van de redenen van mijn idee. In mijn huidige rol als trainer/coach van taakgestrafte kan ik dat niet doen, en dat vind ik een misser.
  3. vanmorgen in de krant: kansen en bedreigingen: zie bijlage + Aanbod genoeg - Als de scholen het te goed gaan oppakken ben ik mijn jongeren kwijt mijn USP is dat mijn coaching niet ingebed is in schoolstructuren en meer uit gaat van mogelijkheden van de jongeren. De schoolcoaching zoals ik die ken is meer gebaseerd op het terugkrijgen van het verloren schaap bij de kudde. Ik ben juist op zoek naar die jongeren die iets speciaals hebben en zich niet thuis voelen in die kudde. Die zitten er vast bij tussen die 1000.
  4. bedankt voor jullie motiverende en reacties en voor de tips. Ik ga inderdaad klein beginnen. Ik zorg dat ik een aantal jongeren goed plaats. Ik kan daar nog geen geld voor vangen want ik heb nog geen verloningsconstructie. Ik zie dat dus maar als marktonderzoek kosten. Ik heb zo'n idee dat het dat wel waard is want het gaat me een schat aan ervaring en kennis opleveren. Over no-cure no pay heb ik nagedacht. dat bracht me op een aanvullende dienst. No cure betekent ook dat ik een jongere ga herplaatsen. Dat moet gezien mijn concept geen probleem zijn, want een "mislukte" plaatsing bestaat niet: de mislukking is waardevolle informatie voor een goede plaatsing. (de begeleiding wil ik zodanig doen dat de "mislukking" op tijd wordt ontdekt en dat het geen schade oplevert voor de inlener.) Herplaatsen betekent ook dat ik outplacement diensten kan gaan aanbieden als het eenmaal loopt.
  5. bedankt Robert. Ik was net aan het denken hoe ik kon laten zien dat deze groep inderdaad uit gaat groeien tot loyale harde werkers. Ik had het niet beter kunnen verwoorden. vraag 1. ik heb contacten met scholen, raad voor de kidnerbescherming en jeugdzorg. Dus ik vermoed dat ik daar wel uit kom. vraag 2. is ook mijn grote vraag: ik heb een theorie hier over: die theorie is gebaseerd op de creatiespriaal van Marinus Koope de creatiespriraal gaat er vanuit dat als je in contact komt met wat je echt wil, je dat ook kunt bereiken door de goede stappen te volgen. Mensen die op dit pad zijn hebben een "focus" en werken doelgericht. Deze groep mensen noem ik even groep A Dan is er de negatieve spiraal: als je denkt dat het niet lukt in het leven doe je alles om te zorgen dat je gelijk krijgt. deze mensen noem ik groep B De ergste is echter de eindeloze spriraal: niet in contact staan met wat je echt wil: niet vanuit bezieling aan de slag zijn. deze mensen komen een heel eind maar de echte energie zit er niet in. Of mensen richten zich slechts op uiterlijkheden van succes. dat is groep C. Iedereen staat te springen om werknemers uit groep A. Deze groep vindt echter zijn eigen weg, ik heb niet de illusie dat ik weet hoe ik deze groep kan benaderen, laat staan strikken. Ik zie veel werkgever pogingen doen, maar ik heb het vermoeden dat die gedoemd zijn te mislukken. volgens mij kun je als werkgever deze mensen alleen binden door een berdijfscultuur die op dezelfde drive gebaseerd is. heel veel mensen zitten in groep C, maar ontkennen dat, dus deze groep is niet van buitenaf te motiveren om het roer om te gooien. Ik heb ervaren dat slechts de wal het schip keert. Mensen uit groep B komen op een punt dat ze er genoeg van hebben. Dan vinden ze de energie om er echt iets van te maken. Dus deze groep mensen komt makkelijker in groep A terecht. Nu nog zorgen dat ik dit verhaal beter vertel. Ik hoop dat jullie er iets van snappen want dit moet uiteindelijk naar werkgevers mijn verkoop verhaal worden. De andere optie is dat ik klein begin en dat dit verhaal zichzelf gaat bewijzen. Het klinkt misschien zweverig, maar ik heb het zien werken.
  6. inderdaad, ze worden pas geplaatst als ze weten welke richting ze op willen. ze zijn gemotiveerd omdat ze -nu kunnen laten zien wat ze in huis hebben -ze de plek waar ze werken zelf kiezen -ze al een keer met de kop tegen de muur zijn gelopen en dus weten dat niet alles vanzelf gaat. -ze weten hoe belangrijk het is om nu wel te slagen ze worden opgeleid waar nodig , ik heb zelf lesbevoegdheid en een netwerk aan docenten die ik wil inzetten om ze zo snel mogelijk op niveau te brengen zodat ze staatsexamen kunnen doen voor de nodige papieren. (net zoals particuliere scholen een snelstoomcurus bieden, puur op kennis gericht vaardigheden/comperentiegericht leren gebeurt al op de werkplek door goede begeleiding) door de begeleiding zijn het werkkrachten die zichzelf goed kennen, en er voor gaan. Ik wil de jongeren helepn, maar dat is niet alles. Ik zie verspilling van talent en dus geld. Ik zie mogelijkhedenm die anderen niet zien. Die mogelijkheden wil ik kapitaliseren.
  7. bedankt voor je hulp: voorbeeld: ik heb een jongere begeleid die begon op vwo niveau. hij had geen aansluiting, had altijd ruzie met leraren, deed niets meer voor school en zakte af tot VMBO niveau en bleef toen toch nog zitten. Omdat hij zich verveelde en vond dat niemand hem serieus nam ging hij inbreken (goed geplande en uitgevoerde inbraken) Hij stopte na 4 keer, zijn vrienden gingen echter door en liepen tegen de lamp. toen werd hij opgepakt. In de training die ik gaf begon hij voor het eerst weer serieus aan zijn toekomst te denken. Hij werd helemaal enthousiast en heeft zijn school afgemaakt. hij wil nu zelf ondernemer worden. Hij laat daarbij zoveel drive en power zien dat ik denk dat hem dat gaat lukken ook. Veel jongeren (meiden en jongens) die ik tegenkom hebben deze letterlijk "ongekende" mogelijkheden. Als er maar iemand tijd voor neemt om ze te zien. Eenmaal aangesproken op die mogelijkheden (ze werden tot dan toe alleen aangesproken op wat ze verkeerd deden) bloeien ze op. Iets anders wat me opvalt is dat deze jongeren in hun bijbaantjes veel effectiever zijn dan in hun carrière op school. Geld verdienen is iets wat direct aanspreekt! Vandaar dat ik geen "hulpverleningstraject" wil aanbieden. Ik wil ze zelf direct verantwoordelijk maken voor hun eigen succes, vandaar: uitzendbureau: zelf geld verdienen. Wat ik niet bedoel is jongeren die verslaafd zijn of die een dermate ingewikkelde thuissituatie hebben dat ze geen energie meer vrij kunnen maken (te getraumatiseerd dus). Dit onderscheid wordt ook gemaakt in de trainingen die ik geef, die zijn ook niet voor de zware gevallen. Blijft er toch een hele groep over die zonder steun in de rug hard bezig is zichzelf in de vernieling te helpen. Jammer, omdat ze veel mogelijkheden hebben die ze zelf niet meer kunnen zien.
  8. Misschien had ik deze bij ondernemingsplan moeten plaatsen, maar mijn idee is nog niet ver genoeg uitgewerkt en ik zou graag eerste reacties willen proeven. Ik ben al bezig op allerlei manieren feed-back te krijgen op dit plan, en dit is er één van. Mijn excuus als dit een te vaag plan is, maar ik heb en zetje nodig om concreter te worden dus alles wat kan helpen is meegenomen. Uitzendbureau aanbodgericht. Missie: Jongeren die buiten de boot vallen een nieuwe kans geven zichzelf te bewijzen. Door een middel van en uitzendbureau dat als uitgangspunt de uitzendkracht neemt. Doelgroep: Jongeren die overal net buiten de boot vallen, en daardoor niet het opleidingsniveau hebben dat ze zouden kunnen hebben. De tussengroep: Niet de groep die zich zelf wel red, niet de groep die zulke zware problemen heeft dat die niet verder kunnen voordat deze opgelost zijn. Middel: Deze jongeren een focus bieden op hun toekomst. Ze via werk en bijscholing zo ver krijgen dat ze al hun talenten benutten in plaats van vergooien. - blijven volgen van carrièrepad - gebruik maken van creatiespiraal - bijscholing tot ze het oorspronkelijke niveau weer hebben bereikt. Concurrentie: Reïntegratiebureaus: - gericht op alleen de eerste baan, jongeren worden niet verder gevolgd - jongeren zitten in "hulpverleningstraject";. Er wordt weer aan ze getrokken, en ze stellen zich op als consument of als slachtoffer. Leerlingwezen/praktijkopleidingen: - alleen voor jongeren die zich wél binnen een schoolcultuur kunnen handhaven Andere uitzendbureaus - hebben niet de focus op de jongeren maar op inleners, zullen daardoor sneller dit soort jongeren laten vallen - hebben niet de expertise in huis om deze jongeren te begeleiden Afzetmarkt: Werkgevers krijgen zeer gemotiveerde jongeren die een nieuwe kans grijpen om wat van hun toekomst te maken. Deze jongeren worden goed begeleid. Daarmee wordt een blik werknemers opengetrokken dat tot nu toe dicht heeft gezeten, en niemand heeft tot nu toe de blikopener gevonden. < Ik wil graag alle ongebruikte talent inzetten omdat we dat als ondernemend Nederland hard nodig hebben. Er zit heel veel ongebruikt talent in deze groep jongeren! Hoe krijg ik dat bij ondernemers over het voetlicht? >>>> Expertise van mezelf: - jarenlange ervaring met reïntegratietrajecten voor kansloze jongeren - ervaring met criminele jongeren als trainer taakstraffen In deze hoedanigheden heb ik gezien hoe jongeren die overal "uitgekotst" zijn (en daardoor in een vicieuze cirkel zijn gekomen doordat hun houding zeer defensief/agressief is), weer opbloeien als ze aan hun toekomst kunnen werken samen met iemand die in hen gelooft. Ik heb gezien dat ze dan de vicieuze cirkel kunnen omkeren en juist over zeer veel vaardigheden blijken te beschikken. Mijn doel is deze vaardigheden weer los te maken. Als jullie een reactie willen geven heel graag!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.