poirot

Senior
  • Aantal berichten

    54
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door poirot

  1. Voor de anonieme kneus-gever. De dienst is niet voor Nederland bestemd, vandaar dat ik het ook hier vraag. Misschien had ik het wel erbij moeten vermelden.

     

    Die kneus was voor alle over-the-top reclame, niet alleen in je signatuur maar ook nog eens in je naam. Die is nu verwijderd, al dan niet door jou.

    Dus als ik het begrijp ben je tegen een link in de signature, en tegen mijn naam die ik sinds 9 april 2009 gebruik? Wees gerust, mijn andere kneuzen zijn nog veel belachelijker: een kneus omdat ik een smiley poste, en daarna een kneus omdat mijn mening (seo) over Flash een flash designer niet aanstond. ;)

     

    En ik heb mijn profiel zelf aangepast, niet wetend dat het hiermee te maken heeft. Voor een bedrijf vind ik het echter niet verstandig om openlijk mee te doen aan discussies waar een kneus geven geen goede reden vraagt.

     

    Het is wel jammer dat mijn serieuze vraag zo verknoeit wordt. Je verdient eigenlijk wel een kneus ;D mvg

  2. De bezoekers die op deze regionale website terechtkomen zijn ofwel inwoner op zoek naar een product/dienst, ofwel hebben ze interesse voor het aanbod daar.

     

    Hoe komen die bezoekers daar terecht?

    Er komen bezoekers binnen via 5 "wegen":

    1. De website zelf trekt regionale bezoekers aan in zoekmachines.

    2. Informatieve pagina's over het onderwerp trekken regionale bezoekers aan via zoekmachines.

    3. Relevante pagina's van derden waaraan we per klik uitbetalen.

    4. Verlopen relevante domeinnamen die nog een goede positie hebben in zoekmachines. Wij hebben hiervoor een speciale crawler.

    5. Gratis kanalen op tal van websites waar we de titel voorzien van de juiste keywords.

     

  3. Leuk idee.

    Bedankt! ;)

     

    Zelf vind ik de website niet helemaal duidelijk, ik zou wat minder vage taal gebruiken en duidelijk uitleggen (voor de leek) wat hij krijgt. Zelf ik begijp de toegevoegde waarde niet helemaal en ik zit toch aardig in het internetwereldje. Is het niet erg kostenintensief om B2C bedrijven gratis te behandelen? Ik vraag me namelijk af of je dat met B2B makkelijk terugverdient. B2B is namelijk wel moeilijker als klant binnen te halen dan B2C...

     

    Verder succes!

     

    Ik geef inderdaad bewust heel weinig informatie mee over de website. Maar denk aan een bedrijvengids, maar dan waar elk geïnteresseerde bedrijf een hele pagina mag vullen met informatie (tekst en foto's). De meeste bedrijven waarmee we contact hebben opgenomen sturen ook heel lange teksten in.

    Op de hoofdpagina en in elke categorie staan dan de laatste bijdragen vermeld.

     

    De kosten zijn niet hoog, omdat we hier in het bedrijf veel met automatisering doen.

     

    In het begin willen we de B2B bedrijven laten betalen voor hun doelgroep. Maar later kunnen we de B2C bedrijven die regelmatig informatie doorsturen plaatsingskosten aanrekenen. Wij zorgen er voor dat de website voorzien wordt van méér regionale bezoekers, zodat het voor hen de moeite waard blijft.

  4. Om onnodige kneuzen te vermijden...De beschreven dienst is NIET voor Nederland bestemd!!!!!!!

     

    Als marketingbedrijf zijn wij voortdurend bezig met het uittesten van nieuwe ideeën. Na een succesvolle test, dienen we dit dan uiteindelijk in een aantrekkelijke vorm te gieten. Wat voor ons dan van belang is is dat de tarieven zo laag mogelijk gehouden worden.

     

    Bij deze een korte uitleg over één van de uitgeteste ideeën, en ik had graag jullie mening gelezen als bedrijf.

     

    Wij willen bedrijven de mogelijkheid aanbieden om gratis uitgebreid reclame te maken voor hun product(en)/dienst(en). Dit hoeft zich niet tot 1 keer te beperken. De reclame loopt dan op een website duidelijk gericht op een regio.

    De bezoekers die op deze regionale website terechtkomen zijn ofwel inwoner op zoek naar een product/dienst, ofwel hebben ze interesse voor het aanbod daar.

     

    Nu denken we eraan om enkel de B2C bedrijven gratis reclame te laten maken, en dat de B2B dan tegen betaling adverteren.

    Waarom? Door bedrijven (van een bepaalde regio) aan te trekken, trekken we zo ook de doelgroep van een B2B bedrijf aan. Elk bedrijf dat gratis reclame mag maken zal de website eerst bezoeken, en vervolgens zal er onmiddelijk of later inhoud doorgestuurd worden (meestal later). Na plaatsing zal men nogmaals passeren om de publicatie te controleren. Men komt dus minimaal 1-3 x langs.

     

    Door gebruik te maken van categorieën willen we de B2B bedrijven ook doelgerichter laten adverteren. Zo verschijnt de advertentie van een leverancier aan Horeca in categorie Horeca (gewoon een voorbeeld).

     

    We hebben tijdens de testen veel positieve reacties ontvangen van de gecontacteerde bedrijven. Het gaat over bedrijven die gratis reclame mogen maken.

     

    Wat vinden jullie van het idee?

    Waar kan het eventueel misgaan?

    Welke tarieven opties zouden we hiervoor kunnen hanteren, of hoeveel hebben jullie hiervoor over indien als adverteerder?

     

    Tips etc zijn welkom!

     

    Dank bij voorbaat

  5. En bij toeval vandaag een artikel over Google en bijkomende belastingen...gelukkig nog enkel een voorstel in Frankrijk. Maar ze willen het ook op Europees niveau aankaarten.

     

    bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1005/Digitaal/article/detail/455147/2010/01/07/Frankrijk-wil-Google-belasting.dhtml

     

    Frankrijk wil 'Google-belasting'

     

    PARIJS - De Franse regering buigt zich over een voorstel om advertentie-inkomsten van internetbedrijven te belasten. Deze zogenoemde 'Google-belasting' moet onder meer terechtkomen bij musici, die lijden onder het illegale downloaden via internet. Ook andere culturele uitingen moeten ermee worden beschermd.

    Het voorstel van een regeringscommissie lekte donderdag uit via de Franse krant Libération. De belasting zou jaarlijks 50 miljoen euro kunnen opleveren, maar de concrete invulling is nog niet bekend. De commissie stelt voor om het plan op Europees niveau aan te kaarten. (ANP)

     

    Het gaat hier om de duidelijkheid enkel om de grote bedrijven, zoals Google, Microsoft,...Maar als het OOIT zover zou komen is de vraag of Google dit niet gaat doorrekenen aan de bedrijven die hun Adwords adverteerders van bezoekers voorzien, wij dus.

  6. Van de NL Adsense Blog :P

     

    Bron: http://adsense-nl.blogspot.com/search?updated-max=2009-07-24T00%3A32%3A00-07%3A00&max-results=7

     

    Wat voor effect heeft deze verandering op de BTW en VAT die ik moet betalen?

     

    Ondanks het feit dat u in uw lokale valuta inkomsten ontvangt worden alle betalingen, zoals beschreven in uw overeenkomst met Google, door Google Ierland gedaan, een bedrijf dat onder Ierse wet valt. Als uw bedrijf niet in Ierland is gevestigd heeft u geen verplichting om Google BTW te berekenen of BTW op uw verdiensten aan de lokale autoriteiten te betalen. Als uw factuuradres wel Iers is dan heeft u wellicht wel de verplichting om Google Ierse VAT aan te rekenen, voor een meer specifiek antwoord hierover raden wij aan om uw lokale belastingadviseur te raadplegen.

  7. En bij toeval vandaag een artikel over Google en bijkomende belastingen...gelukkig nog enkel een voorstel in Frankrijk. Maar ze willen het ook op Europees niveau aankaarten.

     

    bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1005/Digitaal/article/detail/455147/2010/01/07/Frankrijk-wil-Google-belasting.dhtml

     

    Frankrijk wil 'Google-belasting'

     

    PARIJS - De Franse regering buigt zich over een voorstel om advertentie-inkomsten van internetbedrijven te belasten. Deze zogenoemde 'Google-belasting' moet onder meer terechtkomen bij musici, die lijden onder het illegale downloaden via internet. Ook andere culturele uitingen moeten ermee worden beschermd.

    Het voorstel van een regeringscommissie lekte donderdag uit via de Franse krant Libération. De belasting zou jaarlijks 50 miljoen euro kunnen opleveren, maar de concrete invulling is nog niet bekend. De commissie stelt voor om het plan op Europees niveau aan te kaarten. (ANP)

  8. Het bedrijf waarmee ik een overeenkomst heb, is Google Ireland.

     

    Mijn betalingsadres bevindt zich niet in Ierland

     

    In dit geval worden uw betalingen naar u overgemaakt door Google Ireland, een bedrijf dat valt onder de wetgeving van Ierland. Overeenkomstig de voorwaarden in uw overeenkomst met Google, geldt voor de aan u geleverde services verlegging van de BTW-heffing en moet BTW door de ontvanger, te weten Google Ireland, worden betaald volgens artikel 196 van EU-richtlijn 2006/112/EC. Neem voor verdere vragen contact op met uw belastingadviseur.

     

    En op http://www.vanachteren.net/2008/10/15/btw-betalen-over-google-adsense-inkomsten/ een hele discussie.

  9. ...

    Mijn 1e vraag: Hoe kan ik het bedrijf duidelijk maken dat een site die voor 98% klaar is voor mij geen waarde heeft en dat ik graag een datum wil stellen wanneer de site af is?

    Gewoon rustig doormailen/bellen/faxen en zeggen zoals het is. Als je een computer aankoopt en deze valt 1x per dag uit, dan geef je het toch ook gewoon duidelijk aan bij de verkoper?

     

    Maar ik lees ook

    Als "oplossing" werd mij verteld dat er nu door hun codeerder 's avonds en 1 dag in het weekend gewerkt wordt om het project af te ronden, dit komt in de praktijk tot nu toe neer op 2 avonden in de week met nog een aantal fouten en functies te gaan.

    Zodat het bedrijf er duidelijk verveeld mee zit, en dit zo snel mogelijk wenst op te lossen.

     

    Mijn 2e vraag: Hoe kun je bij het ontwikkelen van een website een deadline handhaven, cq wat doe je als klant als het bedrijf de gestelde deadline mist? Het lijkt me duidelijk dat ik bij een volgend project van tevoren een datum afspreek wanneer het werk klaar moet zijn (en een ander bedrijf neem).

     

    Ofwel de klant (voor de klant is dit de beste oplossing), ofwel het bedrijf moet een datum opgeven dat ruim vóór de echte deadline zit. Als jij het project in april online wenst te hebben, dan geef je maar februari op als deadline. Vooral als het om veel programmeren draait kan dit uitlopen, omdat een aanpassing voor functie X, een probleem kan geven voor Y.

     

    Mijn 3e vraag: Wat is gebruikelijk qua betalingen bij websites? Een deel aanbetaling en dan de rest als de website 100% klaar is?

    Bij webdesign algemeen wordt er in stukjes betaald. In het begin is het zoeken naar de juiste layout en worden de wensen nader bekeken en in plan gezet. Bij tevredenheid zullen de werken gestart worden hetzij met of zonder voorschot, dit afhankelijk van de grootte van het project. Door gedurende de werken alvast te betalen heeft men ook het recht om dit over te hevelen naar een andere designer indien gewenst.

    De designer zal zijn best doen om je bij zich te houden, omdat de eventuele onderhoud (normaal bij complexe projecten) ook geld oplevert.

     

    Wat je ook kan doen is je eigen wensen van betaling opgeven, en bij akkoord van de tegenpartij kan dit in een overeenkomst gegoten worden. Bij complexe opdrachten is een overeenkomst normaal, omdat de verantwoordelijkheid en garantie achteraf van belang is.

  10. Dit is wel heel erg kortaf. Je geeft nu de impressie dat men heel erg veel geld moet inzetten op een adwords campagne, terwijl het succes van een goede adwords campagne absoluut rust niet in het feit dat je heel veel geld op een sleutelwoord zet, dan gaat een adwords campagne juist veel en veel meer kosten dan nodig is. Juist de campagne met een goede opzet, met de juiste woorden, de juiste doelgroep, gebruik makend van dynamische sleutelwoorden en weergaven in het juiste tijdsbestek met een goede landingspagina EN OPVOLGINGSDWANG winnen het.

     

    De uiteindelijke prijs wordt inderdaad door verschillende factoren bepaalt. Maar als je voor een belangrijk trefwoord(combinatie) vanwege concurrentie opeens niet meer hoog in de lijst voorkomt omdat je cpc te laag is, én je hebt alles goed toegepast, dan moet je toch je max cpc verhogen.

    Van Google: "binnen een veiling resulteert een hoger bod in dezelfde of een hogere positie van uw advertentie dan wanneer u een lager bod zou gebruiken."

     

    Als Adsense publisher in verschillende bedrijfstakken hebben we ook een ALGEMEEN zicht op hoeveel de kosten per klik bedragen voor bepaalde takken. Dit geldt enkel voor bedrijven die ook actief zijn in het Adsense netwerk, en waarvan de advertenties aangeklikt worden. Met een klein budget mag je toch niet veel verwachten van een Adwords campagne. Maar wat is klein, en wat is groot? ;)

  11. Voordat je het uitbesteedt, zou ik het eerst zelf uitproberen. Dit natuurlijk als je hiervoor de tijd en minimum kennis hebt. :P

     

    Hoe een goed bedrijf vinden? Bekijk de inhoud van de verschillende aanbieders, en stel vragen.

    In grote lijnen: Adwords is een veiling, dus hoe méér je inzet per klik, hoe meer succes je hebt. Maar het inzetten op goedkopere kernwoorden is een tip.

    Het bedrijf dat jouw campagne gaat beheren zorgt ervoor dat deze goed aangemaakt wordt met de juiste kernwoorden en zinnen, de landingspagina volgens de regels en aantrekkelijk is, en dat de campagne achteraf kan bijgestuurd worden.

     

    Waarop je moet letten:

    Een GROTE bijsturing zal niet elk bedrijf doen, omdat de campagne min of meer overdoen werktijd en dus geld kost. Het setupbedrag dat eerst betaald dient te worden dekt de aanmaak. Daarna gaat men ofwel een vast bedrag per bepaalde periode vragen, ofwel per klik. In laatste geval betaal je bv het dubbele per klik, en gaat 50% (of een vast bedrag) naar de campagne beheerder.

    Met de juiste vragen krijg je een beeld van hoe het bedrijf te werk gaat.

     

     

  12. Goran en ik zitten hier te brainstormen en komen er niet uit. Als een site een link naar onze site plaatst, kan dit dan beter een deeplink zijn of een link nr de homepage . En dan even puur voor google, los van wat nuttig is voor eventuele gebruikers.

     

    Als het nr de homepage is dan verhoog ik daar de trustrank van. Maar heb volgens mij ook ooit gelezen dat je trustrank ook omhoog gaat als er meer deeplinks zijn nr je domein.

     

    Iemand hier een visie over?

    Uit eigen test is gebleken dat deeplinks NAAST links naar de hoofdpagina betere seo is. Google aanziet de website dan als relevanter vanwege de brede interesse door andere websites.

    Maar als je een keuze moet maken, dan kies je voor de hoofdpagina, tenzij deze voldoende (in verhouding) backlinks heeft.

     

    En ik zou me niet concentreren op pagerank/trustrank e.d. Pagerank 0-3 doen het betreft bezoekers in de meeste gevallen beter dan pagerank +4. En ik baseer me op +200 domeinnamen in eigendom.

  13. 1. Flash designs zijn niet 100% zoekmachine vriendelijk en laten zo heel wat kansen liggen.

    2. Ze zijn bijna zo irritant als popups, omdat de load te lang is en dus niet zo gebruiksvriendelijk.

    3. Het geeft weinig mogelijkheden als men achteraf wijzigingen wenst door te voeren.

     

    Html, php, en afbeeldingen zijn de ingrediënten voor een zoekmachine vriendelijk webdesign. En als je het gemakkelijk wilt maken voor de opdrachtgever, dan gebruik je php in combinatie met gewone tekstbestanden. Op deze manier heb je lokaal (op de eigen pc) steeds een backup ipv enkel op de server, wat in geval van een serverprobleem voor laatstgenoemde dataverlies zou kunnen betekenen.

  14. Mijn logo is 10 jaar oud, moet ik hem wijzigen of zo laten?

     

    Ik zou het rood van het logo lichter maken, kiezen voor een ander lettertype dat professioneler overkomt, en tenslotte een kleine afbeelding van een bestelwagen op de achtergrond als layer.

     

    Verder is de website outdated, wat prospects kan afschrikken. Een basic layout dat een beetje modern oogt is naar mijn mening voldoende. De mensen komen nog steeds voor de inhoud.

     

    De zoekmachine optimalisatie is niet goed. Kijk bv naar http://www.transmoto.nl/scs.htm waar het htm-bestand op zich nietszeggend is. Een verbetering zou zijn http://www.transmoto.nl/special-courier-service.htm of nóg beter een Nederlandstalige benaming wat prospects in één oogopslag kunnen herkennen.

    De html titel is van belang bij zoekmachine optimalisatie en deze is bestemd voor trefwoordcombinaties. Van belang: de meeste zoekmachinebezoekers kijken eerst naar de titel alvorens te klikken, en dan gevolgd door de inhoud.

     

    De eerste pagina (Home) zou ik meer opvullen en daarna verwijzen naar de diensten.

     

    Als ik op "Filmpjes" klik, krijg ik filmpjes te zien over honden. Maar volgens http://www.transmoto.nl/watistransmoto.htm zet het bedrijf nu uitsluitend auto's in voor het vervoer... ;) Filmpjes en Freeware is leuk als het relevant is, maar anders zou ik het weglaten omdat het niet professioneel overkomt.

     

  15. Hoge tarieven heeft in de meeste gevallen te maken met van wie men afhankelijk is voor de bezoekers.

     

    Ik heb binnen het bedrijf een beperkte ervaring met de Duitse markt, en dit voor een vaste klant die zijn "bouwen en wonen"-website laat voorzien van bezoekers via Google.de (organische zoekresultaten). Er wordt geen verschil opgemerkt met hoe Nederlanders en Belgen reageren op een campagne.

     

    Ik zou zeggen, test het eens uit met Adwords. Tenzij deze bij "kornuiten" hoort. ;)

  16. ...

     

    De bezoekers komen voor 40% van verwijzende sites, 30 van zoekmachines en 30 rechtstreeks verkeer.

     

    ...

     

    Hebben jullie tips ivm de website en hoe meerdere bezoekers te trekken?

    1. Blijf doorgaan met de manier waarmee je reeds bezoekers verkrijgt, maar richt je dan wel op het verbeteren en uitbreiden van de mogelijkheden. Neem o.a. contact op met websites over hetzelfde onderwerp om links te ruilen.

    2. Jouw doelgroep bestaat uit mensen die graag lezen over make-up en gerelateerd. Start een blog (gratis) of een nieuwe informatieve website (simpel), en publiceer artikels met daarin relevante deeplinks verwerkt naar producten in je webshop. Geen inspiratie om teksten te schrijven? Baseer je op bestaande artikels en de actualiteit.

    3. Gebruik de goede artikels voor "Artikel Marketing".

    4. ...Op higherlevel vind je nog meer tips terug, gepost door andere gebruikers.

     

    Succes!

     

     

     

  17. @ mb clicks

    Als ik naar de statistieken, waarover ik beschik, kijk, zie ik dat bellen het populairst is, gevolgd door Ideal, daarna SMS, en amper gebruikt is de Wallie oplossing."

     

    Domme vraag misschien, maar je zegt bellen is het populairst - hoe werkt dat dan? En wat is de Walle oplossing?

    De bezoeker klikt op een betaallink op de website van de verkoper...er verschijnt een betaalscherm met instructies...de bezoeker belt naar een 090x-nummer...de lijn dient open gehouden te worden en hij kan online de resterende tijd meevolgen...als het bedrag bereikt is toetst hij de pincode in (zichtbaar in het betaalscherm)...de bezoeker kan nu het bestand downloaden.

     

    En Vossie heeft het tweede reeds beantwoord. ;)

  18. Paypal is inderdaad iets goedkoper, aan de andere kant heb ik Ideal al geïmplementeerd en is het alleen een kwestie van activeren...

    Wat die prijs betreft, het blijft toch koffiedik kijken wat de kijker wil betalen. Gratis content is wel degelijk een serieuze overweging. Om het wat duidelijker te maken: wat ik (www.isearchforyou.com) deed, is op maat zoeken naar de leukste vakantieadressen. Daar kwam al gauw een nieuwsbrief bij en nu dus e-books. Aan die nieuwsbrief verdien ik niets, de zoekopdrachten komen en gaan - dus als ik niets reken voor die boekjes, waar moet het geld dan vandaan komen? Affiliate marketing is geen optie omdat het om zeer kleine, bijzondere adresjes gaat die geen geavanceerde boekingssystemen hebben.

     

    Wat jullie zeggen over betalen via sms in tegenstelling tot Ideal is natuurlijk waar - veel minder vertrouwd en veilig. De e-books zullen vrijwel altijd thuis bekeken worden - het gaat immers om vakanties plannen.

     

    Ik zou het persoonlijk op de volgende manier aanpakken:

    1) verschillende betaalopties aanbieden via een bekende provider. Op deze manier krijg ik een idee van het betaalgedrag van mijn klanten, OF

    2) ik activeer Ideal en daarnaast andere betaalopties zonder Ideal (gewoon uitvinken in de instellingen)

    3) adverteerders zoeken en benaderen

    4) de boekjes gratis weggeven met daarin advertenties van derden

  19. @ mbclicks

    maar vind je Ideal dan niet vrij omslachtig voor de gebruiker? Of zijn Nederlandse surfers daar inmiddels wel aan gewend?

     

    Als ik naar de statistieken, waarover ik beschik, kijk, zie ik dat bellen het populairst is, gevolgd door Ideal, daarna SMS, en amper gebruikt is de Wallie oplossing.

     

    Op http://www.google.nl/search?hl=nl&q=gebruik+ideal&btnG=Zoeken&meta= kan je meer lezen over het gebruik van Ideal in Nederland.

     

  20. ...Nu lijkt Ideal te omslachtig en te duur. (Fee is in m'n geval € 0,75 per transactie). Ik zoek naar een gebruikersvriendelijk en dus heel laagdrempelig alternatief.

    ...

     

    0.75 per transactie is laag in vergelijking met wat bekende micropayment diensten voor Ideal vragen. Daar betaal je op 4 Eur algauw 1-1,50 Eur.

     

    Betaling via telefoon en SMS geeft ongeveer dezelfde tarieven per transactie.

     

  21. Hallo mensen-die-in-tegenstelling-tot-ikzelf-wel-iets-van-SEO-etc-afweten,

     

    Vaak krijg ik de tip om naast mijn bestaande URL (www.vioolspelen.nl) ook andere URL's aan te vragen met belangrijke zoekwoorden erin als strijkinstrument, viool, strijkstok etc etc etc aan te vragen en die door te linken naar mijn website.

     

    Ik snap dat een URL met een goed zoekwoord erin een positieve invloed heeft op je positie in de zoekmachines, maarrr... bestaat dat effect ook als deze URL alleen maar doorlinkt naar een andere website?

     

    Bedankt alvast!

    Een domeinnaam zonder website heeft geen waarde in zoekmachines.

     

    Een 301 redirect (htaccess is de beste manier) vertelt zoekmachines dat domeinnaam A niet meer van belang is, en dat de waarde naar domeinnaam B moet gaan. Het gebruik is eigenlijk enkel handig bij een verhuis, zodat de zoekresultaten met domeinnaam A vervangen worden door die van de nieuwe domeinnaam B.

     

    De enige namen die belang hebben zijn type-ins. Dit betekent dat mensen daar rechtstreeks naar toe gaan. Denk dan aan viool.nl, violen.nl,...die veel kans hebben type-in domeinnamen te zijn.

     

  22. Wij willen liever geen Google Analytics gebruiken voor onze webwinkel en ik ben erg benieuwd naar of jullie enthousiast zijn over een alternatief.

     

    We hebben nu naast elkaar wat dingen draaien waaronder AW Stat.

    Statcounter.com is 1 van de populairste tellers. Ik gebruik deze nu al bijna 4 jaar voor al mijn websites.

    Het gebruik is gratis tot 250.000 pageviews per maand, waarna je kan upgraden voor de prijs van 9 Dollar/maand (+-6 Euro).

     

    Binnen een account kan je meerdere tellers aanmaken, waarvan je een overzicht krijgt na inloggen. Elke teller kan afgeschermd worden voor de buitenwereld, wat voor mij indertijd de doorslag heeft gegeven.

     

    Naar mijn mening biedt de teller alle informatie dat men nodig heeft, maar hier een lijst van wat men kan opvolgen:

     

    Summary

    Popular Pages

    Entry Pages

    Exit Pages

    Came From

    Keyword Analysis

    Recent Keyword Activity

    Recent Came From

    Search Engine Wars

    Exit Links

    Exit Link Activity

    Downloads

    Download Activity

    Visitor Paths

    Visit Length

    Returning Visits

    Recent Pageload Activity

    Recent Visitor Activity

    Recent Visitor Map

    Country/State/City/ISP

    Browsers

    System Stats

    Lookup IP Address

    Download Logs

     

    Op http://tellertest.com/tellers.php vind je besprekingen van vele tellers.

  23. Ik ben zelf publisher bij verschillende affiliate programma's, wat dus betekent dat ik adverteerders promoot.

     

    Een adverteerder heeft instapkosten die bij grote netwerken rond 500-xxx Euro liggen. Ik dacht dat er voor het jaar daarop ook dient betaald te worden, maar dat weet ik niet zeker.

     

    Eenmaal lid moet je publishers aantrekken met goede vergoedingen. Dit kan laag uitvallen als je bv als enige een bepaald product aanbiedt. Zit je echter met concurrentie, dan moet je de vergoeding optrekken als de vissen maar niet willen toehappen.

    Men kan vergoeden voor een lead, of een sale, of per klik. Een combinatie van lead en sale is naar mijn mening het aantrekkelijkst. Niet-zakelijke publishers zullen het liefst per klik zien, omdat ze snel tevreden zijn met een klein bedragje. Zakelijke klant gaan dan weer voor het grotere geld en dan ziet men enkel bij sales en leads.

     

    Ik lees iets over dat partnerprogramma's het grootste stuk voor zich houden. Dat klopt, maar als een publisher goed verkoopt voor een bepaalde klant, zal deze benaderd worden en dan zal de vergoeding omhoog gaan ten koste van het eigen deel.

    De adverteerder kan bij sommige affiliateprogramma's ook een dergelijke werkwijze toepassen: normaal, premium,.... Men doet dat als de klant bepaalde aantallen haalt, of als de website erg goed aansluit op het onderwerp.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.