Jump to content

Bram Masselink

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Address
  Vlamingstraat 68, Delft, 2611KZ, Netherlands
 • First name
  Bram
 • Last name
  Masselink
 • Company or organization name
  Inwijs
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine
 • Blog

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  het onderwijs in Nederland een warm hard toe dragen. Niet alleen mensen die voor de klas staan, maar iedereen die op een innovatieve of ondersteunende manier bezig wil zijn/is in het onderwijs.
 • My opinion about entrepeneurship
  Zonder ondernemingen waren we nog allemaal jagers / verzamelaars...
 • My opinion about innovation
  Zonder innovatie leefde we nog in grotten met een berevel...
 1. Ik heb geen idee waarom de opdrachtgever deze VAR verklaring wil hebben. Het is een (semi)overheidsinstantie die al het zekere voor het onzekere wil nemen... Ook heb ik ze gebeld met de vraag waarom ze dit willen. Hierop wordt geen antwoord geven, behalve: "we kunnen pas betalen als we een VAR-verklaring hebben." Ik ben niet heel blij dat ze deze voorwaarden (achteraf) stellen en ook heb ik geen idee wat voor een soort VAR-verklaring ik nu moet aanvragen. Als ik de informatie over de VAR verklaring lees, gaat dit over een zelfstandige die voor opdrachtgevers werkt. In dit geval is er geen sprake van een zelfstandige.
 2. Beste Erik, Bedankt voor je snelle antwoord. Het gaat niet om het uitzenden van een DGA, maar een van mijn medewerkers. We sluiten inderdaad een detacheringsovereenkomst, vandaar dat ik dit verzoek zo apart vind. Dit is de enige klant die hierom vraagt. Die brochure (en nog meer informatie op internet) heb ik inderdaad bekeken, maar daar wordt steeds gesproken over een zelfstandige. In dit geval gaat het helemaal niet om een zelfstandige, maar iemend die in loondienst is en wordt gedetacheerd bij een klant. Vandaar dat ik deze vraag hier had geplaatst... Alvast bedankt, Bram
 3. Een deel van de activiteiten die we (rechtsvorm BV) doen is het detachteren van mensen op projectbasis voor parttime functies. De gedetacheerden zijn in dienst van de BV en worden vanuit deze BV betaald. Hierbij worden werkgeverspremies etc. afgedragen. Uiteraard versturen we hiervoor facturen. Nu wil een van mijn opdrachtgevers pas betalen op het moment dat hij een VAR verklaring ontvangt. Nu vraag ik me af in hoeverre een VAR-verklaring in dit geval relevant is? (ik betaal gewoon de premies etc) En zo ja, wat moet ik dan precies aanvragen?
 4. Heel erg bedankt voor de antwoorden. Ik ga direct het formulier invullen en retourneren.
 5. Zojuist ontving ik een brief van een gerechtsdeurwaarder met de volgende tekst: (anoniem gemaakt) Op het bijgaand formulier wordt gevraagd de salarisgegevens van de medewerker op te geven. In het wetsartikel wat genoemd wordt, staat : (http://www.wetboek-online.nl/wet/Wetboek%20van%20Burgerlijke%20Rechtsvordering.html#1722) Nu heb ik hier de volgende vragen over: [*] Wat moet ik antwoorden als het periodiek inkomen nul is, ofwel doordat diegene niet meer werkt ofwel omdat hij/zij op oproepbasis werkt? [*] Wat is de conwequentie van niet antwoorden? [*] Moet ik doorgeven aan de desbetreffende medewerker dat ik zijn/haar salaris doorgeef? Of mag dit juist niet?
 6. Ik denk dat het wel mogelijk moet zijn om het vanuit het boekhoudprogramma naar Excel te kunnen exporteren. Het zou dan inderdaad mooi zijn als ik het vanuit Excel weer in het belastingprogrammatje kan importeren. En de overzichten naar de betaalden kan sturen. Het is niet de gemakkelijkste oplossing, maar bedankt voor al jullie hulp!
 7. Een papieren aangifte is inderdaad een mogelijkheid. Het is alleen zo dat het gaat om meer dan 300 mensen, dus vandaar dat een programmaatje wel makkelijk zou zijn.
 8. Van de belastingdienst hebben we te horen gekregen dat we voor de betaling een aantal activiteiten gebruik mogen maken van de zogenoemde freelance constructie (IB-47). Dit scheelt niet alleen in de te betalen premies, maar ook in de administratie. Voor deze betalingen wordt namelijk geen loon/salaris administratie bijgehouden. In plaats daarvan wordt er eenmaal per jaar aan de Belastingdienst doorgegeven wat er is uitgekeerd aan “uitbetaalde bedragen aan derden”. Ook aan deze derden moeten we de totalen eens per jaar doorgeven. We maken gebruik van Exact voor onze boekhouding, maar daar zit deze functionaliteit niet in. De Belastingdienst heeft een programmaatje voor de aangifte (http://www.belastingdienst.nl/download/2013.html), maar dat is niet heel gebruiksvriendelijk. Weet iemand een gebruiksvriendelijk programma dat de aangifte kan verzogen en ook een overzicht kan generen voor degene die de betalingen ontvangen? Alvast bedankt, Bram Masselink
 9. Bedankt voor alle reacties. ik heb nog twee vragen over het volgende: Wat houdt die hoofdelijke aansprakelijkheid in? Waar ben ik dan aansprakelijk voor? en hoe lang? En de tweede vraag: Waarom is het niet meer relevant na die twee jaar? En klopt het dat het gaat om twee jaar voor de kopende vennootschap en niet om de verkopende partij (PH) of de werkmaatschappij (WM)?
 10. Samen met twee partners heb ik twee bedrijven die in twee BV's, werkmaatschappijen (WM), zijn ondergebracht: WM1 en WM2. Alle drie de partners hebben hun eigen persoonlijke holding (PH): PH1, PH2 en PH3. Elke PH heeft 1/3de van de aandelen van de twee werkmaatschappijen. De werkmaatschappijen en persoonlijke holdingen zijn opgericht in juni 2007. Om een fiscale eenheid te creeren van de twee werkmaatschappijen willen we een tussenholding (TH) tussen de werkmaatschappijen en de persoonlijke holdingen zetten. Deze BV is opgericht in februari van dit jaar. Om dit te doen willen we de aandelen van de WM verkopen aan de TH. Omdat er in de tussentijd veel geinvesteerd is, is er niet veel eigen vermogen opgebouwd en willen we de aandelen, voor de eenvoud, verkopen voor nominale waarde. Onze notaris geeft aan dat voor deze transactie een Nachgrundung verklaring van een accountant nodig is, omdat de TH jonger is dan twee jaar. Zelf vind ik het raar dat, wanneer ik iets aan mezelf verkoop, een externe partij de waarde moet gaan bepalen. Zeker, omdat er door de deelnemingsvrijstellingen geen fiscale consequenties zijn. (dit is voor dit geval besproken met een fiscalist). Bovendien vind ik het zonde van mijn geld. Mijn vraag: 1) is een nachgrundungsverklaring verplicht in dit geval? 2) Als ik de aandelenoverdracht zonder nachgrundungsverklaring voltooi, zijn hier risico's aan verbonden? En zo ja, welke?
 11. Ik zie inderdaad hetzelfde: De indeling van mijn website heb ik veranderd. Dit is (vrijwel) direct aangepast in google. Maar bij Bing staat het nog steeds niet goed. Net een beetje slordig...
 12. Nog een laatste mogelijkheid: Is het mogelijk om voor 250,- euro aan cd/bonnen/diner-bonnen te kopen en deze te geven? Of moet ik precies administreren aan wie ik deze bonnen geef? Alvast bedankt,
 13. Maar is er nog een mogelijkheid om het via de stichting te doen?
 14. Bedankt voor de snelle reactie! Wat is de mogelijkheid als ik achteraf besluit dat het een kado is? Kan ik dan de loonheffingen omzeilen?
 15. Voor mijn bedrijf (een BV) laat ik het ontwikkelde lesmateriaal controleren door een aantal docenten. Deze docenten krijgen hier 250 euro voor, wat in mijn ogen geen loon is maar meer een onkosten vergoeding. Ze zullen hier behoorlijk wat uren voor moeten werken en doen dit uit interesse en om leerlingen te helpen. Nu begreep ik van de belastingdienst (http://www.belastingdienst.nl/particulier/vrijwilligers/vrijwilligers-01.html) dat je geen vrijwilliger bent als je werk doet voor een BV. Dus dat lijkt niet te werken. Nu zijn de werkzaamheden oorspronkelijk in een stichting onder gebracht en deze is nog niet opgeheven. Nu zijn er volgens mij een aantal dingen die ik kan doen: 1) zwart betalen (geen optie) 2) ze in dienst nemen of via een VAR/IB47 procedure betalen. (docenten moeten dan zelf aangifte doen en betalen alsnog inkomsten belasting, dus liever niet) 3) De docenten betalen vanuit de stichting, maar hoe kan ik dan het geld vanuit de BV naar de stichting krijgen? Of is dat verder geen probleem en kan ik zonder gedoe/risico's geld overmaken als gift? 4) Of is er een andere mogelijkheid om 250 euro per persoon als onkosten vergoeding te betalen aan een docent? Kan iemand me hiermee helpen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept