Jump to content

janwouter89

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  innovatief onderneme
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.innovatie.nl; ww
 1. Hij is geen klant. Ik werk samen met hem (met zijn tweëen dus) aan het een en ander. Ik wil dus gewoon weten wat voor ons beiden het voordeligste is. Omdat voornamelijk ik vanuit Nederland geld zal sturen naar China (en niet omgekeerd, we werken met Nederlandse klanten), ben ik er nu mee bezig dit uit te zoeken.
 2. Moet hij dan in Nederland of in China belasting betalen? Hij wil het geld in China gebruiken, dus daar moet het uiteindelijk toch naartoe! Nogmaals bedankt voor de reacties. Ik zie voor- en nadelen voor elke methode. Ik zie nog steeds niet wat het goedkoopste is, maar volgens mij hangt dat dus ook af van de situatie.
 3. Bedankt iedereen, Richard, inderdaad voert hij gewoon een dienst uit voor mij, en kan hij het dus gewoon factureren (zo simpel dat had ik zelf ook kunnen bedenken - bedankt voor de goede suggestie!). Als dat verder geen kosten voor mij opbrengt, maar het puur eventuele Chinese belastingen/tarieven zijn, dan zou dat het makkelijkst moeten zijn. Ik zal dan inderdaad maar gewoon van bank tot bank geld overmaken. Ik heb wel paypal, maar van bank tot bank is dan gewoon het goedkoopste?
 4. Hallo iedereen, Ik heb even in dit forum gespit, maar geen enkel topic dat mijn vraag direct beantwoorde, dus vandaar. Ik werk samen met een Chinese partner, die voor mij een aantal diensten uitvoert in China. Wij zijn op zoek naar een manier om zo goedkoop/handig mogelijk (het gaat om de totale kosten, hij (goede vriend uit China) en ik willen langduring samenwerken) loon van Nederland naar China over te maken. Per keer (projectgebonden) zal het gaan om een paar honderd tot - laten we zeggen - tweeduizend euro. De vraag is 1) hoe ik het het beste kan overmaken (sommige mensen noemen paypal bevoorbeeld onbetrouwbaar, dus dan toch online met internet bankieren? en 2) waar ik verder rekening mee moet houden (hoe wordt het bedrag belast? Wat voor tariefen heb je mee te maken bij de bank of de douane, etc etc). Het verschil met mijn vraag en de meeste vragen die ik hier tegenkom is dat het bij mij gaat om een uitbetaling van loon van Nederland naar China (en niet om import/export van producten). Ik heb dit nog nooit gedaan (ik weet dus niks) en ik zou het graag meteen goed willen doen. Alvast enorm bedankt!
 5. Het Strategisch Symposium is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door studievereniging Asset | TOP-DOWN van de Universiteit van Tilburg. De editie van dit jaar gaat over 'open innovatie'. Open innovatie is een nieuw concept van innovatie dat door steeds meer bedrijven, zowel klein als groot, wordt toegepast om de concurrentie voor te kunnen blijven. In het oude model houden bedrijven de kennis en vaardigheden veilig afgeschermd voor de buitenwereld. Maar dit heeft zijn beperkingen en zijn problemen. Open innovatie is hiervoor de oplossing. Kort gezegd zou men kunnen zeggen dat open innovatie betekent dat bedrijven voor hun innovatie niet alleen binnen het eigen bedrijf zoeken naar kennis en ideeën, maar daarvoor ook op zoek gaan bij consumenten en andere bedrijven. In eerste instantie organiseren wij dit symposium voor studenten van onze universiteit, maar ook, of u nou vanuit het bedrijfsleven of de wetenschap komt of om een andere rede interesse heeft, u bent van harte welkom. Wij bieden een programma waarvan wij zeker zijn dat het zeer interessant en leerzaam is voor elke bezoeker. Er zijn een aantal lezingen door ervaren en kundige sprekers. Robert Kirschbaum, Vice President Innovation bij DSM, Cees Admiraal, Directeur Acquisitie van de High Tech Campus Eindhoven en Andrew Gaule, CEO van H-I Network London zullen keynotes verzorgen. Daarnaast kunt u kiezen uit of nog twee lezingen van Thijs Komen, Manager Business Innovation van KLM en Wouter van Schelt, Senior Adviseur Innovatie bij Rijkswaterstaat of een interactieve workshop georganiseerd door het Center for Innovation Research van de Universiteit van Tilburg. De dag wordt afgesloten met een paneldiscussie en uiteindelijk een informele borrel. Bent u benieuwd wie de sprekers zijn of hoe u zich kunt inschrijven voor het symposium, kijkt u dan op onze website of in de informatiebrochure. Voor vragen kunt u altijd mailen naar strategicsymposium@asset-topdown.nl of bellen naar +31-13-4663365 Ik hoop dat u net zo enthousiast bent als ikzelf en mijn commissie en dat ik u op 22 oktober kan verwelkomen op de Universiteit van Tilburg! Website Naar website van evenement Organisator Studievereniging Asset | TOP-DOWN van de Universiteit van Tilburg Prijs 100 Informatiebrochure Strategic Symposium 2009 Open Innovation.pdf
 6. Vertel? Web 3.0.. misschien nog meer toepassing van OI? ;). Over die Senseo; dat is een simpel voorbeeld van OI - namelijk de samenwerking van twee partijen (die hun kennis delen - namelijk over koffie en techniek) om zo tot een product te komen wat geen van beiden afzonderlijk van de ander had kunnen ontwikkelen. Vergelijkbare producten zijn die als de beertender - de thuistap. Of bijvoorbeeld dat je bij Nike je eigen schoenen kan customizen. NIKEiD >> http://nikeid.nike.com/nikeid/ Hier een voorbeeld van Unilever: http://www.unileverventures.com/News--Jan---Milife-content-86/ Of over DSM: http://www.dsm.com/en_US/html/venturing/start_ups.htm. Wat start-ups doen is contact opnemen met DSM, omdat zij denken dat DSM bijvoorbeeld bepaalde technologie in huis heeft waarmee zij goed aan de slag kunnen. Zo kan de start-up dus verder ontwikkelen en kan DSM meer winst halen uit ontwikkelde technologieën - in plaats van ze in de prullenbak te laten verdwijnen. Zoals je ziet is Open Innovatie heel breed. Op het symposium zal Open Innovatie van vele kanten worden belicht + er zal inhoudelijk over business models die hierbij komen kijken worden gesproken. Ikzelf verwacht een interessant programma wat zowel breed als diep gaat. Maar natuurlijk, Merkava - zoals jij aangeeft zijn er veel problemen die op kunnen treden, of is het misschien helemaal niet zo bijzonder? Het is voor mij ook de eerste keer dat ik de sprekers hoor natuurlijk, maar ik ben ervan overtuigd dat het nieuwe inzichten zal geven. Zowel voor mij als student als ondernemers of andere mensen uit het bedrijfsleven.
 7. Ten eerste: De 'final version' van de informatiebrochure staat nu op de event-pagina. Ik hoop dat iedereen die dit leest daar naar zou kunnen kijken! Enigzins laat heb ik deze reactie gezien, maar ik zou toch graag willen reageren - met een aantal vragen. Met de eerste regel maak je een duidelijk statement. Duidelijk is dat jij het hier hebt over werknemers en consumenten die betrokken worden bij het vormen van innovatieve ideeën. Binnen Air France/KLM is hier een heel nieuw concept (mbv web 2.0) wat de gehele werkvloer betrekt bij dit proces. Althans, zo zegt Thijs Komen - Manager Business Innovation Air France/KLM - tevens spreker op het symposium. Ik ben zelf erg benieuwd wat zijn antwoord hierop is. Ik zal jouw standpunt wellicht meenemen in de paneldiscussie. Maar verder vroeg ik mij het volgende af. Wat is dan jouw standpunt over bijvoorbeel High Tech Campus Eindhoven met 90 bedrijven en 7000+ aan R&D personeel; of winstgevende Venture Capital afdelingen van o.a. Unilever en DSM? Zijn dat niet voorbeelden van resultaat dat je kan boeken met Open Innovatie? Daarnaast is het zo dat Open Innovatie op dit moment enorm in opkomst is in Nederland - dus of jij zal je verwachtingen aan moeten passen - of over een tijdje blijkt dat het toch niet werkt? Open Innovatie - mits goed toegepast - versnelt innovatieve processen enorm. Zeker in sectoren, zoals technologie (Senseo van Philips/Douwe Egberts) bewijst OI haar waarde. Hoe kunnen bedrijven die R&D uitsluitend binnen het bedrijf zoeken en houden daar tegenop? Ik snap je punten - daar niet van. Maar is het niet erg kort door de bocht om Open Innovatie al zo af te schrijven?
 8. Inhoudelijk zal het gaan over Venture Capital (DSM), Open Innovatie binnen (Ja, 'binnen'. Web 2.0 toegepast om alle 5000 medewerkers actief te betrekken bij innovatie. En dan gaat het om meer dan een ideeënbus in de hoek van elk kantoor) KLM, OI bij Rijkswaterstaat (Rijkswaterstaat is enorm veranderd door Open Innovatie toe te passen - razend effectief en interessant), het succesverhaal van de samenwerking 7000 R&D professionals op HTC. Er wordt afgesloten met een lezing van Andrew Gaule - een man die een expert is op het gebied van de inrichting van OI binnen bedrijven. Zo heeft is hij actief betrokken geweest bij Shell en Unilever om daar OI toe te passen.
 9. Trouwens wilde ik nog even de url hier posten van de inschrijfpagina, want dat vond ikzelf niet helemaal duidelijk in de agenda (je moet op de titel klikken). Inschrijven kan nu op www.asset-topdown.nl/strategicsymposium/register.php.
 10. Bedankt Merkava voor je reactie! Wij zijn als commissie in eerste instantie uitgegaan van onderstaande definitie zoals deze door Henry Chesbrough is gebruikt. Wij zijn er zelf ook achter gekomen dat er veel verschillende definities gehanteerd worden. Een van mijn commissiegenoten, Stephan, heeft zelf deze omschrijving van het onderwerp online gezet. Ik heb er zelf natuurlijk ook wel wat over te zeggen. Ik ben er achter gekomen in mijn speurtocht naar interessante sprekers voor ons symposium dat Open Innovatie in vele vormen en op vele tereinen voorkomt. Klanten worden tegenwoordig steeds meer betrokken bij het proces van innovatie. Zo is er het 'Open Source' software, zoals Linux (Gratis te verkrijgen voor iedereen - en deze besturingssoftware kan op maat aangepast worden; afhankelijk van de wensen van de klant) , kan je op Nike je eigen schoenen ontwerpen (Input van klanten bij het ontwerp van schoenen). Ook werken bedrijven samen. Er zijn daarin twee stromen te onderscheiden; namelijk outside-in en inside-out. Outside-in wil zeggen dat bedrijven kennis en ideeen aantrekken van buiten de eigen R&D centers om zo tot nieuwe innovatieve producten te komen. Een goed voorbeeld hiervan is Unilver Ventures. Op de home-pagina van Unilever Ventures staat het volgende: Ook DSM Venturing lijkt hier erg op. Naar eigen (Rob Kirschbaum) zeggen is DSM het eerste multinationale bedrijf in Nederland dat met open innovatie aan de slag is gegaan. Kom dus vooral naar het symposium om te horen wat hij hierover te vertellen is. Inside-out wil zeggen dat bedrijven de kennis en producten die zij hebben beschikbaar stellen voor andere bedrijven, wetenschappers en klanten. Het voorbeeld over Goldcorp zoals dat bij ons op de website is te vinden is daar een prachtig voorbeeld van. Zoals te zien is in ons programma, komt ook Cees Admiraal (Directeur Acquisitie van de High Tech Campus Eindhoven ) spreken op het symposium. Hij heeft een heel interessant verhaal over inside-out innovatie. Op de High Tech Campus werken vele bedrijven en wetenschappers samen, om zo tot nieuwe producten te komen. U kunt begrijpen dat de 7,000 onderzoekers die werkzaam zijn bij High Tech Campus (HTC) samen enorm veel kennis en vaardigheden bezitten. Hoe, en wat deze enorme samenwerking voor vooruitgang oplevert is natuurlijk te horen op het symposium. DSM en HTC zullen het concept goed illustreren. Rijkswaterstaat heeft ook een heel interessant verhaal te vertellen (zo stoffig blijkt het daar toch niet te zijn! Integendeel, RWS is erg innovatief en werkt veel samen met bedrijven om sneller projecten af te ronden). De voordelen, nadelen, problemen, oplossingen zijn allemaal zaken die aan bod zullen komen. Vragen als 'Hoe organiseer je open innovatie? Wat voor Business Model? Hoe kan een bedrijf geld verdienen als het haar kennis en producten beschikbaar stelt voor andere partijen? Waarom niet gesloten innovatie?' zijn zo maar een aantal vragen die bij me opkomen die wij beantwoord hopen te zien. Ik ga nu nog niet te veel inhoudelijk in op de lectures, maar natuurlijk zorgen wij ervoor dat er geen overlap is - en dat het complete verhaal interessant zal zijn. Wij streven ernaar "Open Innovatie" in zijn breedte te presenteren, maar ook de nodige diepgang te verzorgen. Al met al hoop ik dat het een interessant en 'eye-opening' symposium zal zijn voor de bezoekers! Hopelijk zie ik u op het symposium! Jan Wouter van Dalen
 11. Ik heb een aantal wijzigingen ingevoerd in de event (Ik heb de namen van de sprekers toegevoegd). Ik hoop dat alles duidelijk is nu. Als er vragen zijn, of commentaar, dan beantwoord ik die graag. Plaats deze hier en ik zal binnen snel antwoord geven. Het kan ook per mail (adres staat in de event bijbehorende bij het topic). Ik ben ervan overtuigd dat dit symposium erg interessant en toegankelijk is voor zowel studenten als andere bezoekers. Wij hebben er goed op gelet dat verschillende kanten van open innovatie zullen worden belicht. Ook letten wij erop dat de kwaliteit en de inhoud van de keynotes interessant en leerzaam is voor zowel jonge studenten, masterstudenten, onderzoekers en ervaren mensen uit het bedrijfsleven.
 12. Dit topic is bedoeld voor discussie over bovenstaand(e) evenement(en).
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept