edwin078

Junior
  • Aantal berichten

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door edwin078

  1. Neemt niet weg dat het een situatie is die vaker voor zal komen.

    Prima kerel, dan probeer je het. Houd er rekening mee dat je opdrachtgever risico loopt op een naheffing.

     

    goede kerst gewenst

     

    Voor de duidelijkheid, ik merk een bepaalde irritatie bij je die niet nodig is. Ik wil het gewoon goed en netjes doen volgens de regels. Het lijkt mij alleen dat er meer mogelijkheden zijn dan een dienstverband. Maar misschien is dat een gekke gedachtegang van mij.

     

    Jij ook fijne dagen.

  2. @djluc

     

    Het nadeel van in dienst gaan is dat dit voor de opdrachtgever extra kosten met zich meebrengt...

     

    @odeon

     

    Mijn opdrachtgever is mijn oude werkgever. Die relatie is goed en qua zekerheden geen probleem. Maar met de VAR-ROW (dan in dit geval?) moet je gewoon een je facturen sturen met het tarief en BTW. Vervolgens voor BTW gebruik maken van de kleine ondernemersregeling (dat kan ook in deze constructie?) en in 2012 meenemen met de aangifte.

  3. Naast een dienstverband voor een werkgever ga ik voor circa 3 uur in de week voor 1 opdrachtgever werkzaamheden verrichten (onderhoud van een blog). In eerste instantie wilde ik mij hiervoor inschrijven bij de KVK als eenmanszaak maar door een kennis werd ik erop gewezen dat dit ook kan via een VAR-verklaring waardoor er geen KVK inschrijving nodig is.

     

    Is dat zo? En zo ja, hoe werkt dat in de praktijk? Vanuit een eenmanszaak factureer je ook BTW. Zonder KVK inschrijving heb je geen BTW nummer en kan dat dus niet. Of moet je het dan meer zien als een soort dienstverband waarbij er wordt uitgegaan van een bepaald uurloon o.i.d.?

     

    Via een VAR zou ideaal zijn omdat ik dan voorlopig nog geen KVK kosten heb en daarnaast geen ontheffing hoef aan te vragen i.v.m. bestemmingsplan voor een eigen zaak vanuit huis. Daarnaast zullen de werkzaamheden in eerste instantie voor 3 maanden zijn en pas bij succes worden verlengd.

  4. Wat de zelfpromotors vergeten is dat als iedereen hier gaat zelfpromoten, HL niet meer HL is maar een heel ander type site gaat worden vol reclame. In mijn optiek een veel minder waardevolle site. Willen we dat echt? Ik niet, en als het die kant uit zou gaan zou ik vermoedelijk vertrekken. Zonder hard feelings, trouwens.

     

    Hier geef ik je ook gelijk in. Dit is belangrijk en wordt regelmatig uit het oog verloren, niet alleen op HL maar ook op netwerksites.

    Wat dat betreft ben ik het, zoals eerder aangegeven, eens met het zwart/wit beleid. Dit is uniek aan HL!

     

    Maar neemt de valkuil niet weg om soms toch iets van promotie in je post te laten sluipen. Maar naar mijn ervaring wordt daar voldoende op gelet door zowel leden als moderators.

  5. Ik begrijp dat je met een ander gevoel naar een actie als Haïti kijkt als je zelf zulke nare dingen meemaakt.

    Toch ben ik van mening dat dit, in ieder geval voor de overheid, 2 zaken zijn die volledig los staan van elkaar.

     

    Maar het is absoluut verschrikkelijk dat er zoveel bedrijven (zowel klein als groot) zijn die moeite hebben met het hoofd boven water te houden. Wat de rol van de overheid hierin zou moeten zijn is een groot vraagstuk.

     

     

  6. Ik ben het eens met het feit dat er regels moeten zijn om de kwaliteit van dit forum te waarborgen. Dat daar zwart/wit mee wordt omgegaan is ook te begrijpen, anders moet er teveel voor rechtertje worden gespeeld.

     

    Toch is de scheidslijn tussen wel en geen promotie flinterdun. Omdat je vanuit je vakgebied bepaalde kennis hebt verworven reageer of post je ook vanuit dit kader. Soms om iemand te helpen, soms om iemand zijn of haar visie te horen..... maar soms ook bewust of onbewust om de eigen organisatie te promoten.

  7. Van de 500 bedrijven uit het onderzoek maakt 36% gebruik van online media. Ruim 24% bestaat uit bedrijven met meer dan 250 werknemers, dus het zijn vooral de grotere (met meer vacatures) die op internet actief zijn. En blijkbaar is het geen goedkoop alternatief, omdat vacatures breed verspreid moeten worden willen ze effectief zijn.

     

    Een juiste combinatie van vacaturebanken is inderdaad essentieel om gewenste resultaat te bereiken. Als een MKB bedrijf dit 'zelfstandig' moet doen dan lopen de kosten op zonder dat daarbij enige zekerheid is geboden. Dan is een bureau, ondanks de prijs, toch een alternatief dat zekerheid biedt.

     

    Er zijn bedrijven (waaronder wijzelf) die de drempel die er is voor de kleine MKB-er verlagen zodat ze wel gebruik kunnen maken van deze vacaturebanken. Waarbij ze zelfs een stuk extra dienstverlening en service mogen verwachten.

    Het goedkope alternatief bestaat dus zeker, alleen is het bewustwordingsproces langer dan bij de grote bedrijven.

     

  8. @ John Bouwmans

     

    Bedankt voor je reactie.

     

    Ik ben met je eens dat de onderdelen die zijn uitgelicht weinig consistentie vertonen.

    In het algehele onderzoek zie je dit veel meer terugkomen, maar dat is simpelweg te groot om een overzichtelijk artikel van te maken. Binnenkort zullen we het onderzoek op onze website publiceren. Daarin zijn veel meer achtergronden te vinden.

     

    Met betrekking tot het resultaat heb je inderdaad gelijk. Wat wij hebben gemerkt is dat bedrijven niet snel tevreden zijn over het resultaat van een gebruikt medium. Wij vinden dat het gaat om de balans tussen aan de ene kant de kosten en aan de andere kant het resultaat. Het is interessant om hier een nader onderzoek naar te verrichten.

  9. Ook betaalde mediums kunnen worden door een kleine MKB-er gebruikt, wellicht heb ik dit niet duidelijk gezegd.

     

    Monsterboard wordt zeer incidenteel door de kleine MKB-er gebruikt (minder dan 5% is zelfs mijn overtuiging).

    Eenvoudig gezegd te duur voor weinig resultaat.

     

    Sociale netwerken worden slechts veelvuldig gebruikt door bepaalde beroepsgroepen en leeftijdscategorieën.

    Het overgrote deel van het MKB (bijvoorbeeld de technische sector) ontloopt dit kanaal vooralsnog.

     

  10. Naast de eigen site zijn er natuurlijk nog legio andere manieren om online te werven. Denk aan marktplaats i.s.m. monsterboard, diverse andere vacature/aanbodsite's, stagesite's, linkedin, hyves, twitter, facebook etc. etc. Waar de meeste kleine MKB-ers naar mijn idee toch gretig gebruik van maken om de eerste vacature's vervult te krijgen.

    Dat deze vacature's in jullie ogen/onderzoek geen serieuze vacature's zijn is eerder een tekortkoming van het onderzoek dan de MKB-er.

     

    Jammer dat je een woord als 'serieuze vacature' zo letterlijk neemt, hier draait het natuurlijk niet om.

    Tuurlijk zijn er vacatures in te vullen via de mediums die jij noemt, al zijn ze lang niet allemaal zo gratis als jij doet vermoeden.

     

    Toch denk ik dat de eerste loodgieter die via Hyves wordt gevonden, nog geboren moet worden. Even als de eerste Bouwkundig Caculator via twitter.

     

    Waarschijnlijk hebben wij de 500 bedrijven gebeld die niet representatief zijn voor jouw netwerk, die als ik jou moet geloven wel gretig gebruik maken van internet.

  11. De analyse haal ik uit de cijfers die een onafhankelijke studiegroep heeft samengesteld.

    Het gaat mij in dit artikel om kern: waarom geen internet recruitment in het MKB?

     

    Ik denk dat deze "onafhankelijke studiegroep" zijn taak niet goed heeft gedaan. Maar 5% die internet recruitment gebruikt? Dat is naar mijn idee veel meer, als ik het zo om mijn heen zie is het zeker voor de kleinere bedrijven juist HET medium om mensen te werven. Mede omdat het een stuk goedkoper is dan de overige manieren van werving zoals papieren media en bemiddelingsbureau's.

     

    Tuurlijk zal een kleine MKB-er geen dure monsterboard-accounts hebben, maar werven via internet doen ze zeker wel.

     

    Misschien hadden we onderscheidt moeten maken in het gebruik maken van eigen websites en bijvoorbeeld werk.nl, wat veel kleine MKB-ers wel gebruiken.

     

    Voor een serieuze vacature zal je betaalde middelen moeten gebruiken en dit doen in verhouding heel weinig kleine MKB-ers (5% dus volgens ons onderzoek)

  12. Wel toevallig dat dè "voor de hand" liggende oplossing, precies is wat jouw bedrijf doet... ;)

     

    Zou kunnen maar hoeft niet. Wij hebben niet het alleenrecht op online recruitment. Dat wij een goede partner hier in zijn is mijn eigen subjectieve mening :) .

     

    Maar de feiten zijn zoals ze zijn, en niet door ons verdraaid. En het probleem blijft desalniettemin bestaan: Koudwatervrees.

  13. Bedrijven tonen weinig lef en houden vast aan gewoontes waarover zij zelf al jaren ontevreden zijn. ‘’Zou u een duur restaurant blijven bezoeken waar de kwaliteit van het geserveerde eten en de bediening ondermaats zijn?’’

     

    Binnen het MKB hebben wij een uitgebreid onderzoek verricht onder 500 bedrijven. Doel van het onderzoek is het vaststellen van de gebruikte middelen door bedrijven om vacatures binnen de organisatie in te vullen. Verder vroegen we naar de tevredenheid (of juist ontevredenheid) over deze middelen.

     

    De resultaten van het onderzoek geven een duidelijk signaal vanuit het midden- en kleinbedrijf.

    Hieronder treft u de hoofdlijnen van het onderzoek.

     

    1. Welke middelen worden ingezet om personeel te werven?

     

    Klein bedrijf (60 bedrijven, t/m 24 fte)

    - 50% gebruikt printmedia

    - 33% gebruikt een bemiddelingsbureau

    - 5% gebruikt online media

     

    Midden bedrijf (270 bedrijven, van 24 t/m 249 fte)

    - 65% gebruikt printmedia

    - 58% gebruikt een bemiddelingsbureau

    - 18% gebruikt online media

     

    Groot bedrijf (170 bedrijven, meer dan 249 fte)

    - 94% gebruikt een bemiddelingsbureau

    - 84% gebruikt printmedia

    - 71% gebruikt online media

     

     

    2. Aan het Midden en Klein Bedrijf vroegen wij, wat is uw ervaring met deze kanalen?

     

    Bemiddelingsbureaus

    - 54,5% vindt de aangeleverde CV’s kwalitatief ondermaats

    - 36,4% is niet tevreden over de communicatie

    - Veel gehoorde reacties zijn daarnaast: Bureaus zijn duur, bureaus zijn eerst commercieel daarnaast dienstverlenend.

     

    Printmedia

    - 63,3% gebruikt printmedia om kosten te besparen t.o.v. bemiddelingsbureaus

    -24,6% is tevreden over de respons van dit medium

    -Veel gehoorde reacties zijn daarnaast: Printmedia door mager resultaat toch duur, kost veel tijd.

     

    Online media

    Online media is in de doelgroep midden- en kleinbedrijf de grote onbekende.

    Een klein percentage maakt maar gebruik van online kanalen voor het invullen van vacatures. Oorzaken hiervoor zijn:

    - Onbekend

    - Geen expertise binnen de organisatie

    - Duur, vaak meerde kanalen nodig voor resultaat

     

    *** ANALYSE ***

    Als u een korte analyse los laat op bovenstaande resultaten, dan zult u zien dat er nog heel weinig MKB bedrijven gebruik maken van Online Media, terwijl grote bedrijven dit al lang geleden hebben ontdekt en steeds vaker gebruik maken van de mogelijkheden die internet te bieden heeft.

     

    Dit is opvallend te noemen, zeker wanneer we dit afzetten tegenover de kanalen die wel door het MKB worden gebruikt (printmedia en bemiddelingsbureaus), omdat we constateren dat men hier lang niet altijd tevreden over is. Prijs en kwaliteit zijn hierbij de grootste factoren.

     

    De uitkomsten van het onderzoek komen grotendeels overeen met een soortgelijk onderzoek van NOA (Nationaal Onderzoek Arbeidsmarkt)

     

    *** OPLOSSING ***

    Met bovenstaande analyse in ogenschouw ligt de oplossing voor het Midden- en Kleinbedrijf, al doordenkend, voor de hand: het vergaren van expertise van online middelen en deze op een doeltreffende manier in zetten voor de organisatie.

    Er ligt een kans voor de ondernemer om geld te besparen op kostenpost die al jarenlang ongewenst hoog is.

     

    *** KOUDWATERVREES ***

    Met ons bedrijf hebben wij ons in bovenstaande oplossing verdiept en bieden daarmee het MKB de oplossing waarnaar het op zoek is. Hierover zal ik in dit artikel niet verder uitweiden.

     

    Wat wij merken is dat ondernemers (of HR-Adviseurs) lang vasthouden aan de gewoontes waarover ze zelf al jaren ontevreden zijn. Het blijkt voor het MKB een grote stap om online media daadwerkelijk te gaan gebruiken, terwijl dit juist de oplossing waar ze naar op zoek zijn.

     

    Blijkbaar hebben bedrijven last van ‘koudwatervrees’. Weet u waarom?

    Want zeg eens eerlijk; wie gaat er voor de 2e keer naar een duur restaurant waar de kwaliteit van het geserveerde eten en de bediening ondermaats zijn?

     

     

    Herkenbaar? Reageer gerust!

     

     

    Edwin van der Poel

    Adviseur RecCen

  14. Ik kan me voorstellen dat je als 'link-dealer' meer links hebt (enkele duizenden??) dan dat als je gewoon veel advertenties op je site hebt staan. Ik verwacht dat google wel kan meten op welke manier van dit fenomeen gebruik wordt gemaakt, veel informatieve sites leven van advertenties en ik kan me niet voorstellen dat dit als 'misbruik' wordt gezien. Maar dit is puur mijn eigen logica en niet gebaseerd op enige kennis van Google :) .

     

    Next Question:

    Ruilen van links? Interessant of niet?

  15. Het is een overweging, maar als er bijvoorbeeld "sponsors" boven je link staat pikt Google de links er zo uit en kun je een penalty verwachten. Het -mag- niet van Google, dus het is een kwestie van afwachten hoelang je ermee wegkomt. In de praktijk kan dat jaren zijn, mits je het op een juiste manier aanpakt.

     

    Je voorkomt overigens een penalty met die "nofollow" tag, maar dan ben je afhankelijk van directe kliks. Die zijn bij lang niet elke website ook echt iets waard.

     

    Dus door het als het ware als 'normale links' te beschouwen met enige relevantie voor je site kun je er enige tijd mee wegkomen. Maar verstandig is het niet?

  16. Op het forum heb ik meerdere topics gevonden over Google SEO en AdWords, maar over betaalde links heb ik geen meer info kunnen vinden.

     

    In de jacht naar een hogere PageRank zijn er veel mogelijkheden. Op internet kwam ik een aanbieder van betaalde links tegen met een hoge PR om zodoende de eigen PR te kunnen verhogen.

    Op verschillende blogs (veelal verouderd) lees ik dat Google dit niet accepteert en dat er een 'nofollow' toegevoegd dient te worden. Ik vraag me af hoe hier in de praktijk mee om wordt gegaan?

     

    Is het een overweging om betaalde links te gebruiken? Met of zonder no follow?

    Hoe controleert Google of links al dan niet betaald zijn?

  17. Om veel onnodig tijdsverlies te voorkomen zou ik wel zorgen voor een gedegen planning.

    Hoeveel minuten denk je dat een bezoek gemiddeld in beslag zal nemen? En hoeveel bezoeken wil je op een dag doen?

    Zorg ervoor dat de bezoeken die je op een dag plant dicht bij elkaar in de buurt liggen zodat je zo weinig tijd verspeelt aan reizen.

     

    En hoe groot is jouw klantenbestand? Is het daadwerkelijk interessant om iedereen te bezoeken? Wees daarin selectief en zorg dat je telefonisch al voldoende informatie krijgt om dat goed te kunnen beoordelen. Verspil geen tijd en vooral energie aan 'klanten' die toch niet willen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.