Jump to content

edwin078

Junior
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • First name
  Edwin
 • Last name
  van der Poel
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Dordrecht
 1. Prima kerel, dan probeer je het. Houd er rekening mee dat je opdrachtgever risico loopt op een naheffing. goede kerst gewenst Voor de duidelijkheid, ik merk een bepaalde irritatie bij je die niet nodig is. Ik wil het gewoon goed en netjes doen volgens de regels. Het lijkt mij alleen dat er meer mogelijkheden zijn dan een dienstverband. Maar misschien is dat een gekke gedachtegang van mij. Jij ook fijne dagen.
 2. Ja dat begrijp ik. Toch zijn er volgens mij wel meer mensen die naast een dienstverband van 40 uur p/week betaalde nevenactiviteiten verrichten. Vraag me af hoe die dat doen dan.
 3. Ik had toch gedacht dat het een stuk eenvoudiger zou zijn. We hebben inmiddels een uurtarief afgesproken en de werkzaamheden zal ik vanuit huis verrichten en heb daar overigens volledige vrijheid in (waar, wanneer, hoe etc) Een dienstverband is naar mijn mening een heel ander verhaal alleen al gezien het verschil in uurtarief.
 4. En in het laatste geval is het dus verstandiger om je in te schrijven bij de KVK als eenmanszaak.
 5. @djluc Het nadeel van in dienst gaan is dat dit voor de opdrachtgever extra kosten met zich meebrengt... @odeon Mijn opdrachtgever is mijn oude werkgever. Die relatie is goed en qua zekerheden geen probleem. Maar met de VAR-ROW (dan in dit geval?) moet je gewoon een je facturen sturen met het tarief en BTW. Vervolgens voor BTW gebruik maken van de kleine ondernemersregeling (dat kan ook in deze constructie?) en in 2012 meenemen met de aangifte.
 6. Ik kan niet ver vooruit kijken maar in 2011, en concreter is het op dit moment niet, beperkt het zich tot deze activiteit. Geen sales en geen marketing. Administratie als het nodig is ;)
 7. In eerste instantie, en dat zal in ieder geval gelden voor 2011 en waarschijnlijk 2012, zal het als nevenactiviteit zijn. Daarna behoort een doorstart naar een onderneming tot de mogelijkheden. In 2011 zal er 100% geen stap in die richting worden ondernomen.
 8. Naast een dienstverband voor een werkgever ga ik voor circa 3 uur in de week voor 1 opdrachtgever werkzaamheden verrichten (onderhoud van een blog). In eerste instantie wilde ik mij hiervoor inschrijven bij de KVK als eenmanszaak maar door een kennis werd ik erop gewezen dat dit ook kan via een VAR-verklaring waardoor er geen KVK inschrijving nodig is. Is dat zo? En zo ja, hoe werkt dat in de praktijk? Vanuit een eenmanszaak factureer je ook BTW. Zonder KVK inschrijving heb je geen BTW nummer en kan dat dus niet. Of moet je het dan meer zien als een soort dienstverband waarbij er wordt uitgegaan van een bepaald uurloon o.i.d.? Via een VAR zou ideaal zijn omdat ik dan voorlopig nog geen KVK kosten heb en daarnaast geen ontheffing hoef aan te vragen i.v.m. bestemmingsplan voor een eigen zaak vanuit huis. Daarnaast zullen de werkzaamheden in eerste instantie voor 3 maanden zijn en pas bij succes worden verlengd.
 9. Hier geef ik je ook gelijk in. Dit is belangrijk en wordt regelmatig uit het oog verloren, niet alleen op HL maar ook op netwerksites. Wat dat betreft ben ik het, zoals eerder aangegeven, eens met het zwart/wit beleid. Dit is uniek aan HL! Maar neemt de valkuil niet weg om soms toch iets van promotie in je post te laten sluipen. Maar naar mijn ervaring wordt daar voldoende op gelet door zowel leden als moderators.
 10. Ik begrijp dat je met een ander gevoel naar een actie als Haïti kijkt als je zelf zulke nare dingen meemaakt. Toch ben ik van mening dat dit, in ieder geval voor de overheid, 2 zaken zijn die volledig los staan van elkaar. Maar het is absoluut verschrikkelijk dat er zoveel bedrijven (zowel klein als groot) zijn die moeite hebben met het hoofd boven water te houden. Wat de rol van de overheid hierin zou moeten zijn is een groot vraagstuk.
 11. Ik ben het eens met het feit dat er regels moeten zijn om de kwaliteit van dit forum te waarborgen. Dat daar zwart/wit mee wordt omgegaan is ook te begrijpen, anders moet er teveel voor rechtertje worden gespeeld. Toch is de scheidslijn tussen wel en geen promotie flinterdun. Omdat je vanuit je vakgebied bepaalde kennis hebt verworven reageer of post je ook vanuit dit kader. Soms om iemand te helpen, soms om iemand zijn of haar visie te horen..... maar soms ook bewust of onbewust om de eigen organisatie te promoten.
 12. Een juiste combinatie van vacaturebanken is inderdaad essentieel om gewenste resultaat te bereiken. Als een MKB bedrijf dit 'zelfstandig' moet doen dan lopen de kosten op zonder dat daarbij enige zekerheid is geboden. Dan is een bureau, ondanks de prijs, toch een alternatief dat zekerheid biedt. Er zijn bedrijven (waaronder wijzelf) die de drempel die er is voor de kleine MKB-er verlagen zodat ze wel gebruik kunnen maken van deze vacaturebanken. Waarbij ze zelfs een stuk extra dienstverlening en service mogen verwachten. Het goedkope alternatief bestaat dus zeker, alleen is het bewustwordingsproces langer dan bij de grote bedrijven.
 13. @ John Bouwmans Bedankt voor je reactie. Ik ben met je eens dat de onderdelen die zijn uitgelicht weinig consistentie vertonen. In het algehele onderzoek zie je dit veel meer terugkomen, maar dat is simpelweg te groot om een overzichtelijk artikel van te maken. Binnenkort zullen we het onderzoek op onze website publiceren. Daarin zijn veel meer achtergronden te vinden. Met betrekking tot het resultaat heb je inderdaad gelijk. Wat wij hebben gemerkt is dat bedrijven niet snel tevreden zijn over het resultaat van een gebruikt medium. Wij vinden dat het gaat om de balans tussen aan de ene kant de kosten en aan de andere kant het resultaat. Het is interessant om hier een nader onderzoek naar te verrichten.
 14. Monsterboard wordt zeer incidenteel door de kleine MKB-er gebruikt (minder dan 5% is zelfs mijn overtuiging). Eenvoudig gezegd te duur voor weinig resultaat. Sociale netwerken worden slechts veelvuldig gebruikt door bepaalde beroepsgroepen en leeftijdscategorieën. Het overgrote deel van het MKB (bijvoorbeeld de technische sector) ontloopt dit kanaal vooralsnog.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept