Jump to content

loeslacigale

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. En ik dacht een simpele vraag te stellen :) Wat ik vannacht was vergeten erbij te vermelden, is dat nummer 30 en 31 de laatste facturen zijn voor mijn Nederlandse bedrijf. Dat bedrijf is per juli jl. opgedoekt. Er gaan dus geen 'echte' nummers 30 en 31 komen. Conclusie: ik ga dan maar voor de suggestie van Roel J. Allen akkoord?
 2. Pff zo stom, ik zie het nu pas. Ik heb een tikfout gemaakt in mijn facturenadministratie. Na nummer 19 heb ik per ongeluk 29 getypt, en ben daarna vrolijk verder gegaan met 30 en 31. Het factuurnummer op de daadwerkelijke factuur nr. 20 klopt wel, dus alleen 30 en 31 zijn fout. Hoe ook alweer herstellen? Een creditfactuur voor 30 + een nieuwe factuur, en een creditfactuur voor 31 + een nieuwe factuur? Maar welke nummers krijgen deze 4 facturen dan?? En wat als ik daadwerkelijk aan nr. 30 kom? Even de kluts kwijt. En al deze (credit)facturen stuur ik niet naar mijn opdr
 3. Dank je Jeannine voor je uitgebreide antwoord! Ik heb contact gezocht met verschillende fiscalisten in de grensregio.
 4. Dank je Roel! Ik zal de dienst controle btw buitenland wederom proberen te bereiken.
 5. Nederlandse belastingdienst buitenland belde net terug. Conclusie: ik als tekstschrijver heb geen vaste inrichting in Nederland, wel in België. Dus voor Belgische klanten inderdaad Belgisch btw-nummer nodig. Dus ik zei: wat als ik een vaste inrichting in NL regel? Ja, dan zou het wel kunnen maar dat moet wel een werkelijk bezoekadres zijn. Is dat de oplossing?
 6. @TwaBla: Zeer mee eens. Het starten van een zaak kan wel simpel zijn, het brengt in België behoorlijk wat meer kosten met zich mee dan in Nederland. Grom. @Richard Theuws: goeie tip! Ik heb gister contact gezocht met een paar van die grensbedrijfjes die zich specialiseren in grensproblemen. Gister ook de Nederlandse belastingdienst buitenland gebeld, die vonden het maar raar, "Je hebt toch een Nederlands btw-nummer, waarom heb je dan een Belgische nodig?!". Ze bellen vandaag terug. De KvK had geen idee maar ze keken in ieder geval niet raar op van mijn Nederlandse zaak/België-
 7. Hoi allen. Ik heb nu de volgende opties bedacht, maar ik weet niet hoe haalbaar ze zijn. - Belgisch btw-nr koppelen zoals hier beschreven (alleen voor vennootschappen??): http://www.coventis.be/virtueel-kantoor--zakelijk-adres/belgisch-btw-nummer-voor-nederlandse-vennootschappen.html - Belgische zaak starten en Nederlandse zaak ook aanhouden; al mijn werkzaamheden in BE en NL via oude zaak laten lopen wegens halen urennorm en alleen de krant via nieuwe Belgische zaak laten gaan. Lijkt me vooral zeer complex worden. - Belgische zaak starten en Nederlandse zaak opzeggen. Veel extr
 8. Hoi Joost, Bedankt voor je reactie. Nee, ik heb geen vestiging in Nederland. Maar ik mag van de KvK wel in België wonen, mits ik nog werkzaamheden in Nederland heb. Zou dit de oplossing zijn? http://www.coventis.be/virtueel-kantoor--zakelijk-adres/belgisch-btw-nummer-voor-nederlandse-vennootschappen.html Of moet ik toch een Belgisch bedrijf starten? De mevrouw van de administratie zei ook: je kunt ook als natuurlijk persoon een btw-nummer aanvragen (toen ik zei: dus ik moet een nieuw bedrijf starten?). Maar wat betekent dat?
 9. Is dit de oplossing? http://www.coventis.be/virtueel-kantoor--zakelijk-adres/belgisch-btw-nummer-voor-nederlandse-vennootschappen.html (Sorry ik moet nu weg, naar de krant om te gaan werken, ik ben vannacht terug!)
 10. "Btw verlegd" op factuur en dan elk kwartaal opgaaf intracommunautaire prestaties doen. En idd, nultarief. Dus: nog meer vraagtekens.
 11. Dag allen, Ik ben vorig jaar naar België verhuisd en heb mijn Nederlandse bedrijf aangehouden. Nu werk ik dus al maanden vrolijk als Nederlandse ondernemer in België, met opdrachtgevers in beide landen. Nu ga ik voor een Belgische krant freelancen. Deze maakt een probleem van mijn Nederlandse btw-nummer. Zij zeggen: als je in België werkt én woont, dan moet je ook een Belgisch btw-nummer hebben. Dat zou dus betekenen dat ik nu alsnog een Belgisch bedrijf moet starten en mijn Nederlandse (neem ik aan?) moet opgeven. Dat zou allerlei nare gevolgen hebben voor de zelfstandigenaftrek
 12. Dus, geen vuiltje aan de lucht voor mij? Oftewel: het klopt?
 13. Helder, bedankt! Nog één vraagje over iets anders, als je wil. Ik lever ook commerciële teksten, vaak aan klanten in België, dus mét btw, maar die wordt dan verlegd. Op deze manier betaal ik vrijwel geen btw bij mijn kwartaalaangifte (want journalistiek werk in Nederland en commercieel werk voor buitenland). Zo kom ik waarschijnlijk ook in aanmerking voor de kleineondernemersregeling. Gaat de Belastingdienst daar raar van opkijken?
 14. Dank je wel! Maar dit snap ik nog niet: als ik dus geen recht heb op aftrek van btw, moet ik dan de onkosten inclusief btw op de factuur zetten?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept