@mmint, sorry vragen inderdaad over het hoofd gezien.
Voor wat betreft jouw situatie geen idee of je aan mogelijke gevareb blootgesteld bent geweest. Ik ben niet bekend met locatie van werkzaamheden. Dus kan ik niet beantwoorden.
Aantal bedrijven hebben medewerkers voorzien van een training, vaak zijn deze trainingen (klein gedeelte awareness, behandelen worstcase scenarios, medisch) niet afdoende. De zwaartepunt dient te liggen in de preplanning en de planning, bewust zijn waar ga ik heen, waarvoor ga ik erheen, wat zijn reeele gevaren/dreigingen, en wat kan ik doen om deze gevaren te beperken en re vermijden. Wij leggen de nadruk op dat voorkomen beter is dan genezen.
Wat ik ook wil aandragen is dat de meeste bedrijven geen crisis protocollen hebben of geen crisisteam welke in dit soort situatie kan helpen. Ook de juiste verzekeringen zijn vaak niet afgesloten waardoor hulp moeilijk te realiseren is. Een beroep doen op BUZAis helaas niet altijd mogelijk. Hierdoor blijven medewerkers vaak onnodig lang blootgesteld aan deze situaties.
@norbert, verhaal van NVJ klopt inderdaad maar zoals eerder vermeldt gaan deze met name om wat te doen in worsrcase scenarios, de nadruk moet liggen op preventie en het voorkomen van.