MKB ClickService

Senior
  • Aantal berichten

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door MKB ClickService

  1. Commentaar Mods en raad van advies: Graag alle discussie over het Google partnerschap van Proximedia en alle berichten direct daaraan verwant in dit topic houden

     

    Van het moderatieteam van HigherLevel zouden we graag willen weten waarop we zouden mogen reageren zonder off-topic te gaan. Er komen in het relaas namelijk meerdere zaken aan de orde dan enkel “het zich voordoen als Google”. Als het idee achter het creëren van dit aparte topic is om het onderwerp “doet zich voor als Google” te adresseren, dan is het opvallend te noemen dat:

     

    a. Onze naam als enige (of überhaupt) in de titel wordt vermeld - te meer daar de suggestie wordt gewekt dat “het vaker voorkomt”, en dit een van de primaire redenen is om er een apart topic aan te wijden;

    b. Een groot gedeelte van het relaas niet eens gaat over het onderwerp;

    c. Veelvuldig is bewerkstelligd in dit topic dat de aanleiding voor dit onderwerp (Google Partner-label gebruiken voor commerciële en marketingtechnische doeleinden zoals wij deze toegepast hebben) prima toelaatbaar is.

     

    Met dit in het achterhoofd zouden wij willen voorstellen dat of: de titel wordt aangepast en onze bedrijfsnaam eruit wordt gehaald, of: dat dit onderwerp terug in het hoofdonderwerp wordt geplaatst zodat wij er volledig inhoudelijk op kunnen reageren. Het feit dat sommige gebruikers (niet geheel verwonderlijk de standaard criticasters, maar dat terzijde) ook dit topic gebruiken om verwijten aan ons adres te maken zonder dat deze gerelateerd zijn aan het onderwerp geeft al aan dat het lossplitsen het doel voorbij schiet.

     

    Met betrekking tot het onderwerp zelf, te weten “voordoen als Google”, kunnen we kort zijn: dat doen we niet. Wat we wel doen is ons presenteren als Google Partner, want dat zijn we immers ook. We begrijpen dat hier verwarring over kan ontstaan, en Google begrijpt dit overigens ook. Vandaar dat wij verplicht zijn om, als Google Partner, tekst en uitleg te geven over onze relatie met Google. Wij doen dit aan de hand van een .PDF als bijlage per e-mail, als ook middels meerdere links op onze website, waarvan een direct gekoppeld aan de partner badge, een tweede in de footer en een derde in de platte tekst – volledig conform Google’s richtlijnen hieromtrent.

     

    Een Startende ondernemer wordt op 31 juli jl. telefonisch benaderd door een Google medewerker. Google vertelde dat de ondernemer binnen zijn regio en binnen zijn branche uitgekozen was om gratis hulp te krijgen bij het vindbaar maken van zijn bedrijf binnen de Google resultaten op het internet.

     

    Daarnaast willen wij opmerken dat zowel voorafgaand als tijdens de propositie, als direct na het aangaan van de overeenkomst er geen onduidelijkheden kunnen zijn geweest omtrent onze relatie met Google. Op het moment dat één van onze medewerkers zich voorstelt als “iemand anders dan een werknemer van Google” en mevrouw vervolgens er toch voor kiest om een samenwerking aan te gaan, kunnen wij niet anders concluderen dan dat mevrouw volledig op de hoogte moest zijn geweest dat zij met een andere partij in zee is gegaan dan Google. Derhalve snappen wij het argument niet dat mevrouw, na de propositie, na tekening van contract, en na aanvang productietraject (met bijbehorend klantcontact), zich beroept op het idee dat wij ons voordoen als Google en zij als gevolg daarvan een samenwerking is aangegaan.

     

  2. Nu heb ik een website opgezet voor MKB’ers die een verstikkende contract hebben getekend bij een Groot bedrijf maar niet de service geleverd krijgen die hen beloofd is en dit als kritiek met bewijsbare wanprestaties op de website willen delen met medegedupeerde.

     

    Zoals u op deze site kunt zien heeft Google Partner (Proximedia) twee maal een poging gedaan om een mobielvriendelijke website van mijn eigen website te maken.

     

    Beste bernis,

     

    Alvorens wij op uw verhaal ingaan, zouden wij eerst duidelijk willen krijgen wat uw relatie is t.o.v. de website waaraan u refereert (mkbstikservice.nl), diens eigenaar, en “de ondernemer” die diens verhaal doet op de pagina “Proximedia/Google”. Overigens niet voor ons – wij weten immers precies hoe de vork in de steel steekt – maar voor de lezers die nog niet helemaal op de hoogte zijn van deze situatie. In uw relaas alhier stelt u zich namelijk voor als de persoon die de website opgezet heeft, als ook de ondernemer op mkbstikservice.nl/google.html (een pagina die overigens bomvol staat met feitelijke onjuistheden, verdraaide en gedeeltelijke waarheden, gechargeerde opmerkingen, suggestieve aannames en speculatie). Op de homepagina van mkbstikservice.nl wordt de suggestie echter gewekt dat de site fungeert als “objectief” klachtenplatform waar MKB’ers hun ongenoegen kunnen uiten m.b.t. samenwerkingen die zij hebben gehad met “grote bedrijven” en dat de verhalen die erop verschijnen ingezonden stukken zijn van “benadeelden”. Dus, onze vragen aan u zijn als volgt:

     

    1. Bent u de eigenaar van mkbstikservice.nl?

    2. Gaat het verhaal van “de ondernemer” op mkbstikservice.nl/google.html over uw specifieke situatie (en is het door u geschreven, daar onderaan de pagina wordt opgemerkt dat het stuk door “de ondernemer” zelf is geschreven)?

    3. Is de eigenaar van de site en “de ondernemer” een en dezelfde persoon, te weten u zelf?

     

  3. En beste MKB Clickservice Webcare, u past een online bericht aan op basis van mijn reactie zonder verdere kennisgeving en reageert verder niet op een aanvullende vraag.

     

    Excuus, uw eerste opmerking heb ik meer als een advies opgevat in het kader van algemene verduidelijking (met een acuut karakter, vandaar de directe aanpassing), een terugverwijzing leek mij derhalve niet nodig. Maar in het vervolg zal ik hier zeker rekening mee houden.

     

    Het formuleren van een antwoord op uw tweede vraag stond op de planning, al zie ik dat u inmiddels daar reeds iets over heeft gevonden. Wij maken inderdaad gebruik van "calltracking", maar telefonische leads kunnen ook direct via Google AdWords-advertenties ("click to call") worden gegenereerd.

     

  4. Graag zouden wij onze versie van de gang van zaken willen delen als reactie op bovenstaand bericht van wvwoerkom:

     

    In tegenstelling tot dat wat er wordt beweerd, zijn er wel degelijk aanzienlijke kosten door ons gemaakt. Kosten in exces van datgene wat u uiteindelijk heeft betaald. Allereerst heeft u extra teksten over bijkomende onderwerpen van ons mogen ontvangen. Teksten waarop u weliswaar kleine wijzigingen op wilde aan laten brengen, maar waarvan u (althans volgens onze administratie) telkens achteraf aangaf tevreden mee te zijn. U kreeg van ons verscheidene extra teksten omdat wij voor u verschillende onlinemarketingstrategieën hebben bedacht en uitgevoerd. Op het moment van uw opzegging waren wij zelfs in een gevorderd stadium van de ontwikkeling van een nieuwe, extra, website. En het feit dat u regelmatig een aanpasing wilde laten doorvoeren aan het product tijdens het ontwikkeltraject is wat ons betreft niet meer dan logisch (en niet een teken van "onvoldoende inleven in de klant"); een product naar wens maken vereist enige input van de klant.

     

    Deze bijkomstige werkzaamheden hebben wij overigens voor u verricht nadat u had aangegeven onvoldoende tevreden te zijn geweest over het resultaat: meerdere telefonische en online leads ten spijt.

     

    Daarnaast hebben wij verschillende Google AdWords-campagnes opgezet en onderhouden gedurende de samenwerking. Van het bedrag dat wij u gefactureerd hebben is meer dan €1.400 naar de betaling van deze Google AdWords-campagnes gegaan.

     

    Al met al is ons standpunt dat wij wel degelijk kwalitatieve inspanningen voor u hebben geleverd, actief met u hebben meegedacht en ons best hebben gedaan om tot een oplossing met u te komen.

     

  5. De bedragen zijn omgedraaid? Dus ik begrijp correct dat er voor het inkopen van 45 euro aan SEA bij zoekmachines een management fee van 190 euro per maand komt kijken?

     

    Nee, bij een adverteerbudget t/m €500,- per maand worden er geen extra fee kosten in rekening gebracht. Er wordt een maandelijkse bijdrage gevraagd voor de gehele dienstverlening, die uit meer bestaat dan alleen SEA. Daarnaast vragen wij geen instapkosten.

     

  6. Beste MKB clickservice webcare mevrouw/mijnheer leg mij dan eens uit hoe dit kan.

     

    In het besproken verslag van de rechtbank is sprake van:

     

    In artikel 10 van de overeenkomst is met betrekking tot die verplichtingen het volgende opgenomen:

    Maandelijkse bijdrage (exclusief SEA maandbudget) €45,00

    SEA maandbudget (maandelijks aanpasbaar (…)) € 190,00

     

    dan vervolgens:

     

    Deze schade wordt forfaitair vastgelegd op een som die gelijk is aan 40% van de nog niet vervallen maandelijkse bijdragen , voor de nog lopende periode (excl. SEA maandbudget).”

     

    Dan gaat MKB clickservice de schade berekenen niet met de maandelijkse bijdragen maar met het eerder uitgesloten SEA maandbudget:

     

    .... wordt de verbrekingsvergoeding gevorderd, de forfaitaire schadevergoeding ingevolge artikel 8 van de overeenkomst. Die is door Proximedia berekend op 40% van 20 x het SEA maandbudget exclusief btw van € 190,00 = € 1.520,00.

     

    Volgens dit specifieke contract, indien dit juist is aangehaald, zou de forfaitaire schadevergoeding 40% van 20 x de maandelijkse bijdrage moeten zijn van €45,- = €720,-

     

    En als ik u goed begrijp moeten de eerste termijnen ook gecorrigeerd worden voor niet uitgegeven SEA kosten.

     

     

    Nogmaals wij vragen 40% van de nog niet vervallen maandelijkse bijdragen van de nog lopende periode (excl. SEA maandbudget). De maandelijkse bijdrage is in dit geval €190,- excl. en het SEA budget €45.- excl. Dus is er 40% gevraagd over de nog niet vervallen maanden x €190,-. Echter begrijpen wij de verwarring. In de tussenuitspraak, waar Hans v Nijnatten naar verwijst, zijn deze bedragen omgedraaid. Dit neemt niet weg dat zowel voor ons, de tegenpartij en de kantonrechter duidelijk was dat de maandelijkse bijdrage niet €45,-, maar €190,- was. Dit is dus ook nooit het probleem geweest. Dus nogmaals wij vragen geen 40% van het SEA budget.

     

    Er is ondertussen een einduitspraak geweest in deze zaak. Hieronder een gedeelte van de conclusie:

     

    ‘’Nu de kantonrechter tot het oordeel komt dat tussen partijen een overeenkomst tot stand is gekomen en dat het beding in artikel 8 van die overeenkomst niet onredelijk bezwarend kan worden geacht voor [tegenpartij], moet de vordering in hoofdsom worden toegewezen.’’

     

  7.  

    Wat overigens ook vreemd is: Proximedia claimt 40% van de openstaande bedragen, maar ook 40% van het SEA budget. Dat laatste lijkt me bijzonder onredelijk, gezien die volgens de overeenkomst 'maandelijks aanpasbaar' zijn, en wellicht ook aan te passen zijn tot nihil of in ieder geval een lager bedrag.

     

    Als dat SEA budget echt gebruikt wordt om links op zoekmachines te kopen zijn het kosten die direct wegvallen als het project wordt gestopt. Van winstderving kan dan ook geen sprake zijn, tenzij proximedia haar klanten meer voor SEA laat betalen dan men er daadwerkelijk aan uitgeeft. Dit lijkt me bijzonder oneerlijk omdat er ook al 45 euro per maand wordt gerekend voor SEA kosten (dat lijken me dus kosten om SEA in te stellen, het SEA budget is wat er vervolgens wordt betaald aan zoekmachines).

     

    Dit scheelt 1824 euro bij een 40% claim van 24 maanden en een maandelijks budget van 190 euro. De gehele claim voor 40% van de 45 euro maandelijkse bijdrage (excl sea budget) zou 432 euro zijn.

     

    En het kan gekker: als je niet zou ontbinden maar het SEA budget op 0 zet, is de claim 1080 euro voor 2 jaar (45x24). Dat is minder dan de helft van de gevraagde 40% van de kosten voor 2 jaar incl SEA budget (dat dus niet uitgegeven kan worden als er geen website is).

     

    Het lijkt mij een aardig argument om het bedrag te matigen tot -hoogstens- 1080 euro, equivalent van het SEA budget op 0 zetten en toch blijven betalen voor het managen daarvan.

     

     

    Bij het tussentijds beëindigen van de overeenkomst vragen wij 40% van de nog niet vervallen maandelijkse bijdragen voor de nog lopende periode (excl. SEA maandbudget). Dus wij vragen geen 40% van het SEA budget.

     

    Het SEA budget is in dit geval €45.- en niet de maandelijkse bijdrage. Het SEA budget is inderdaad maandelijks aanpasbaar en wij geven het gehele budget uit aan AdWords. Hierbij worden geen extra kosten in rekening gebracht.

     

     

  8. Wauw... O.o

    Je weet dat hij niet zal kunnen betalen, maar je laat hem toch tekenen want "Eigen schuld, dikke bult"?

    Wel heel erg bedankt dat je eindelijk eens eerlijk bent over hoe weinig respect jullie voor je klanten hebben. Deze reactie verdient het om ingelijst te worden!

     

    Het was bij ons niet bekend dat deze klant de maandelijkse bijdrage niet kon betalen. Dit is ons dan ook niet kwalijk te nemen. Wij lichten onze diensten toe en bespreken de bijbehorende kosten. Het is dan de keuze van de ondernemer om de overeenkomst te ondertekenen. En het is dan zeker niet “Eigen schuld, dikke bult”. Wij zijn hier ook niet bij gebaat en dit is het laatste wat wij willen.

     

  9. Wat naar voor je Jamali. Ik vind het een erg kenmerkende reactie van ze. Past goed in het beeld wat hier al geschetst is van dit bedrijf. De kritiek dat u de campagne niet kunt betalen, omdat er geen rendement uitkomt pareren met dat dit ook niet gegarandeerd kan worden is natuurlijk erg slecht.

    De campagne van deze klant loopt nog niet zo lang en hierdoor is het nog te vroeg om te zeggen dat er geen resultaat behaald kan worden met de campagne. Wij kunnen inderdaad geen resultaat garanderen, zoals gebruikelijk is bij adverteren. Echter hebben wij wel een inspanningsverplichting.

     

    Het meest schandalige vind ik nog dat Jamali heeft aangegeven op dat moment niet voldoende omzet te maken om die 235 per maand te kunnen betalen, en dat ze hem toch een contract hebben laten tekenen.

    Het zal vast allemaal legaal zijn, maar damn, wat is het schofterig...

    De klant heeft zelf ook een onderzoeksplicht. De diensten en de maandelijkse kosten worden duidelijk gecommuniceerd. Toch heeft de klant besloten om de overeenkomst te ondertekenen. De klant maakt uiteindelijk zelf de keuze om gebruik te maken van onze diensten of niet.

     

  10. Ik ben telefonisch benaderd door . Hij mocht een paar kleinere bedrijven een speciale aanbieding. Gratis en voor niets. 3000 euro kreeg ik gratis van hem, maar ik moest per maand 235 euro betalen om in top 5 van google te staan, want mensen zouden mijn niet kunnen bereiken via google. met mkb zou ik heel veel klanten bereiken. Ik heb hem uitgelegd; ben een nieuwe ondernemer ik wil via webshop telefoon accessoires verkopen, dit is mijn bijbaan, want ik heb een vaste baan en verdien 1400 euro per maand heb een vrouw met twee kleine kinderen, ik zou u kunnen betalen als ik via jullie advertentie kan verkopen anders hebben we een probleem. Hij zei dat is geen probleem we gaan u daarmee helpen. ik vond het hele mooie en krachtige verhaal, maar helaas ik heb het getekend.

    Na twee weken heb ik contact opgenomen met de aangewezen persoon. Hij zei landingspagina is klaar en hij zou deze week online gaan, aan het eind van de week heb ik gebeld of het zoveer was. toen was de aangewezen persoon op vakantie. week daarop heb ik weer gebeld, de landingspagina was nog niet klaar, zou week daarop online gaan. week daarop heb ik weer gebeld en het was nog steeds niet klaar, toen zei hij eind van de week. aan het eind van de week heb ik weer gebeld en het was nog steeds niet klaar. toen heb ik klacht ingediend en ineens kon dat binnen 10 minuten online.

    aan het begin van de maand was 285 euro afgeschreven. voor dat de landingspagina online kon moest ik voor de volgende maand al betalen. uiteindelijk ben ik er achter gekomen dat mijn advertentie per dag voor 10 kliks ergens bovenaan zou staan, maar ik kon mijn advertentie nergens vinden. ik heb weer klacht ingediend, toen ben ik uitgenodigd. ik ben op afspraak gewest en ze hebben mij duidelijk gemaakt, dat het mijn eigen schuld was had vooronderzoek moest doen. ik moest nu kiezen tussen i.p.v. landingspagina mijn eigen webshop op google adverteren of contact afzeggen met 40% van de maandelijkse kosten betalen. Ik heb nu een probleem ik kan ze namelijk niet betalen wegens mijn financiële situatie. en ik wil ook niet verder na verschrikkelijke ervaring met MKB!

    Kan iemand mij helpen adviseren hoe ik hier van af kom, want kinderbijslag is het enige wat ons in leven houd!!!!!!!!!!!!

     

    Als mkb een dienst blooft, dan moeten ze het ook waarmaken!

     

    Beste Jamali,

     

    Het productieproces heeft een gemiddelde duur van een maand. In uw geval heeft het ook ongeveer een maand geduurd, voordat uw landingspagina’s online stonden. De landingspagina’s staan sinds eind mei online en het is daarom ook wel erg vroeg om te zeggen dat wij niet kunnen waarmaken wat wij beloven. U bent bij ons op kantoor geweest waar één van onze campagnebeheerders alles heeft uitgelegd over de campagne en Google Analytics. U heeft tijdens het gesprek ook aangegeven dat u nog steeds twijfelt en dat u er na het weekend op terug zou komen bij de accountmanager. Dat kan natuurlijk nog steeds. Ik raad u aan om contact op te nemen met onze klantenservice op 030 266 96 66. Zij kunnen u helpen en adviseren, bij zowel doorgaan met de samenwerking als bij het ontbinden van de overeenkomst.

     

  11. Ik werd gebeld door Michael van MKB, hij vertelde mij dat hij gratis een klein aantal bedrijven wilde helpen door middel van het beter vindbaar maken van de websites. Dit vond ik erg vriendelijk en ik voelde mij vereerd dat MKB mij wilde helpen, hierop volgde een gesprek. In eerste instantie wilde hij dat bij mij thuis doen en daar heb ik gelukkig nee op gezegd. Gisteren 26 april hadden we afgesproken. Nogmaals in het telefoongesprek gaf hij herhaaldelijke aan dat de hulp volledig gratis is.

     

    Vervolgens tijdens onze afspraak legde hij MKB clickservice uit. Had mooie praatjes en gaf mij het gevoel dat MKB in MIJ zou investeren. Ik moest hem zelfs overtuigen WAAROM MKB in mij moet investeren. Uiteindelijk liet hij een prijzenlijst zien. Hij streepte alle misleidende bedragen door en zei dat voor mij een speciale aanbieding had: 7,95 euro per dag. In totaal 235 euro per maand.

     

    De methode van het opdringerig verkopen zette mij volledig op het verkeerde been. Ik had mij na het gesprek snel bedacht en ik wilde gelijk aangeven dat ik de dienst niet wil afnemen. Gelukkig had hij aangegeven dat hij 24/7 bereikbaar is, dit is ook een leugen want het telefoonnummer is niet bereikbaar. Kortom: een slechte gang van zaken!

     

    Gewenste Oplossing: Een welgemeende excuses, het contract ontbinden en stoppen met het misleiden van andere ondernemers zou de enige oplossing zijn.

    Gratis blijkt duurkoop. Maar klacht heeft MKB Clickservice binnen drie dagen bereikt. Overeenkomst zou geheel kostenloos ongedaan gemaakt moeten worden.

     

    De annulering is op tijd binnen gekomen en de overeenkomst is dus inderdaad zonder kosten ontbonden. Wij zeggen nooit dat wij een gratis dienst aanbieden. Wij hebben het gesprek teruggeluisterd en onze vertegenwoordiger geeft aan dat er geen opstartkosten zijn en er geen investering gedaan hoeft te worden. Dat is iets heel anders dan gratis. Hopelijk bent u het met mij eens dat een ondernemer ook moet weten dat voor niets de zon op gaat en een zakelijke dienstverlener nooit gratis de diensten kan aanbieden.

     

    Bedrijf verteld mooie woorden u komt boven aan in google. Wij hebben hier zelf weinig ervaring mee. Verkoop praatje was goed kwamen niks na bouwde een site om onze website heen wat wij aangegeven hadden dat we dat niet wilde dat het onze bestaande site niet in de weg mag zitten ze hadden complete andere site gemaakt met ander telefoon nummer wat niet werkte mail die niet aan kwam gelukkig zagen wij op tijd dat onze klanten niet binnen kwamen en hebben glijk gebeld dat we wilde stoppen. Toen we er van af wouden hebben wij paar duizend moeten betalen

     

    Gewenste Oplossing: Ons geld terug willen wat wij hebben moeten betalen om er van af te komen

    Een extra site met een niet-werkend mail-adres en een niet-werkend telefoonnummer. Oplossing: klant betaalt een verbrekingsvergoeding...

     

    Er is geen extra site ontwikkeld, maar landingspagina’s met een call tracking nummer. Aan de hand van dit nummer kunnen de conversies bijgehouden worden. De klant wilde hier geen gebruik van maken, maar dit betekend niet dat het niet werkte. Wij hebben meerdere malen oplossingen aangedragen. Wij wilden nieuwe landingspagina’s ontwikkelen, de eigen website optimaliseren en/of adverteren voor de eigen website. Wij hebben voorgesteld om de maandelijkse bijdrage te verlagen en om de openstaande saldo te crediteren. De klant wilde dit allemaal niet en wilde zelf de verbrekingsvergoeding betalen. Dus voor de duidelijkheid dit is voor ons niet de wenselijke oplossing.

     

    Ik ben telefonisch benaderd door ene Mohammed van MKB Click. Hij mocht een paar kleinere bedrijven een speciale aanbieding doen om zo zelf marktbekendheid op.te bouwen. Gratis en voor niets. Vandaag is hij bij mij in de winkel geweest en heeft hij zijn verkoopverhaal gedaan. Na het hele verhaal blijkt dat het contract dat ondertekend moet worden voor 24 maanden geldt, ik 235 euro per maand kwijt zou zijn met een garantie dat mijn winkel met 5 zoektermen gegarandeerd op de eerste google pagina staat. Natuurlijk ben ik hier niet ingestonken en vroeg ik de verkoper hoe lang deze aanbieding geldig is. Ik moest vandaag beslissen en bij uitzondering zou ik morgen mogen bellen. Ik ben absoluut niet gediend van dit soort verkooptechnieken en heb de verkoper vriendelijk verzocht mijn winkel te verlaten. Hij was nog niet klaar….?!. Gelukkig ging hij vrij snel weg. Wat een vreselijke manier om winkeliers erin proberen te luizen. Ik hoop dat niemand in dit soort instinkers stapt!!!
    Weer een gratis-praatje. Deze ondernemer rook gelukkig tijdig onraad.

     

    Deze ondernemer roept nogal hard van alles en nog wat maar dat is vooral gebaseerd op het gevoel. Onze commercieel directeur heeft deze ondernemer gebeld om het één en ander te verduidelijken. Deze klant heeft een bepaald beeld van MKB ClickService, terwijl zij nooit gebruik gemaakt heeft van onze diensten. De commercieel directeur heeft aangeboden om langs te komen. Helaas staat mevrouw hier niet voor open (dit heeft zij op een onbeleefde manier duidelijk gemaakt). Wij vinden het erg jammer dat iemand een duidelijke mening heeft over MKB ClickService, maar ons niet de kans geeft om dit te weerleggen. Mevrouw heeft in het telefoongesprek aangegeven dat haar klacht op klacht.nl toch iets te hard is geweest.

    Ook hier geld weer dat gratis niet bestaat en dat wij alleen aangeven dat er geen instapkosten zijn. Het kan dat de onderneemster onze diensten te duur vindt, maar dat is nog reden tot stemmingmakerij.

     

    Vorige week donderdag een leuk gesprek gehad. Ze belden mij ivm met te openen kantoor en als marketingstunt mochten ze kleine bedrijven die moeilijk te vinden op internet een aanbieding doen. Gratis. Een mooi verhaal en heb me stom genoeg mee laten slepen. Ben kleine ondernemer en vorig jaar begonnen en moet wat doen om klanten te trekken maar wist niet goed dit aan te pakken.. maar je raad het al er zaten toch wat kosten aan… zat me toch niet helemaal lekker en vandaag opgebeld om het toch stop te zetten.. dacht dat wel kon omdat ze nog niks hadden gedaan ik had tenslotte nog geen intervieuw gehad en nog geen info aan hun gegeven voor de teksten op internet.. dat was niet mogelijk omdat de 3 dagen verstreken waren moest een mail sturen dat ik op wou zeggen dat heb ik gedaan.. en zei zou proberen binnen een week er op terug te komen??? Huh??? Ik heb maar 3 dagen bedenktijd en hun niet?? En nu lees ik dit op internet…. zo ontzettend stom van me dat ik er ingetuind ben..
    Alweer eentje die eerst zijn handtekening zet en pas daarna gaat nadenken. Overeenkomst getekend op 14 april, opzegging tevergeefs geprobeerd op 21 april. Dat was binnen acht dagen!

     

    Ook hier wil ik weer benadrukken dat wij de klant nooit vertellen dat wij een gratis dienst leveren. Tijdens het gesprek komt de maandelijkse bijdrage duidelijk naar voren en hier zet de ondernemer ook een handtekening voor. Wij vragen geen instapkosten, maar dat is iets anders dan gratis. Jij geeft aan dat dit weer een ondernemer is die pas achteraf gaat nadenken. Ik denk dat dit een geval is die achteraf het internet gelezen heeft. Hier staan veel klachten van mensen die uiteindelijk niet eens gebruik gemaakt hebben van onze diensten. Of er wordt maar één kant van het verhaal vertelt en geloofd. Wij hopen dat duidelijk wordt dat wij echt altijd proberen om een oplossing te zoeken. Wij zijn ook niet gebaat bij het verlies van een klant of een ontevreden klant.

     

    Wij bieden een transparante service aan en hebben in de overeenkomst opgenomen dat de klant binnen drie dagen af kan zien van de overeenkomst. Deze onderneemster heeft spijt van haar aankoop. Dat is ons niet kwalijk te nemen. De verantwoordelijkheid ligt in dit geval bij de ondernemer.

     

    Veel mondelinge belofte die de verkoper heeft gedaan. Goeie vindbaarheid op google, omzetverhoging, professionele tekstschrijvers, landingssites die wervend werken die door een goeie site bouwer in elkaar worden gezet. Goeie wervende teksten die google vriendelijk zijn. Meedenken met het betreffende bedrijf. Dat zijn de belofte van MKB click service.

    Het jammere is dat geen van de beloftes wordt nagekomen en resultaten bedroevend zijn. Teksten die ze bedenken die geen verband houden met ons bedrijf. Een site als een ansichtkaart waarin geen plaats bepaald wordt, geen prijzen kenbaar worden gemaakt en zinnen staan die nergens op slaan. Kortom, naar ons gevoel is het door een stagiaire in elkaar gefrummeld. Na twee maanden in de lucht te zijn met hun site die ze voor ons hebben ontwikkeld is er niet een mailtje of belletje via hun binnengekomen. Kortom, we hebben een samenwerkingsverband die wat ons aangaat tot beneden het vriespunt is gedaald.

     

    Gewenste Oplossing: Als ons contract met MKB click service wordt ontbonden op het punt wat ze zelf aangeven in hun contract, namelijk toerekenbare tekort schietingen vanaf hun kant.

    Klinkt wederom als een wanprestatie.

     

    Wij zijn nog in overleg met deze klant. Het klopt dat de klant niet tevreden was over de geschreven teksten. Dit betekend niet dat de teksten niet goed zijn, maar dat zij niet aansluiten bij de behoefte van de klant. Wij hebben de teksten aangepast en zijn bereid om de teksten weer aan te passen, zodat deze beter aansluiten bij de behoefte van de klant. Het schrijven van teksten is een creatief proces.

     

    Mod edit: leesbaarder gemaakt door buitenste quote weg te halen

  12.  

    Ik kreeg enkele dagen terug een telefoontje van mkb clickservice ze hadden een nieuw concept opgezet en ik was een van de gelukkige die dat gratis en vrijblijvend mocht testen ik heb ze laten langskomen maar dat gratis bestond eruit dat ze enkele duizenden opstartkosten wegstreepten en ik slechts 235 euro per maand zou moeten gaan betalen dus even uitgebreid het contract doorgelezen waarin eigenlijk staat dat ze niets garanderen zelfs niet dat er meer op je geklikt gaat worden ze starten een adwordscampagne voor je op en pompen daar naar eigen zeggen wel 45 euro per maand in blijft over 190 euro per maand 24 maanden lang is 4560 waarbij ze 4 webpaginaatjes voor je aanmaken op je eigen hostingruimte met een kant en klaar thema die ze iets aanpassen naar je eigen wensen

    Wettelijk gezien kun je het geen oplichterij noemen maar netjes is het ZEER ZEKER niet weggegooid geld is het zeker en ik snap niet dat iemand zich daarvoor laat lenen om met dergelijke troep iemand proberen te tillen

    Ik hem hem dan ook vriendelijk doch dringend de deur gewezen Bah wat een volk

    Ik hoop dan ook van harte dat iedereen goed nadenkt alvorens ze een wurgcontract als dit ondertekenen

    Dat contract mocht ik niet houden om er een nachtje over te slapen kopiëren mocht ook niet en aan zijn zure gezicht te zien toen ik om het contract vroeg om hem door te lezen had hij dat ook liever niet het contract was richting hun goed dichtgetimmerd de artikelen die er toe deden zoals een artikel 10 waarin hun werkzaamheden zouden staan beschreven was niet te vinden in het contract dat ging niet verder als 8.8 dus ik was er vrij gauw klaar mee het komt er gewoon op neer dat als je je handtekening zet en hun een adwordscampagne voor je opzetten van 45 euro per maand iets wat Google trouwens gratis voor je doet als je daar hulp bij wenst en een paar webpaginaatjes aanmaken en er dan verder niet meer naar omkijken dan is het helaas pindakaas weg 4560 euro

     

    4560 euro voor 4 webpaginaatjes? Ja dat zou erg veel zijn en als u er zo over denkt dan heeft u wellicht niet het hele verhaal meegekregen. Er wordt inderdaad €190 per maand gerekend voor onze diensten. Dat is te verklaren omdat wij geen torenhoge instapkosten vragen, het is een pakket op maat van de kleine ondernemer, scherpe tarieven en geen verrassingen. Daarnaast krijgt de klant een aantal producten en diensten aangeboden, zoals een AdWords campagne, optimalisatie van AdWords, een tabletcomputer, on-site support, Bizbook, call tracking, landingspagina’s die compatibel zijn met smartphones, persoonlijke accountmanager, gecertificeerde AdWordsspecialisten, een professionele copywriting en meer. Zo kunnen we nog even door gaan… Naast het aanmaken van de campagne wordt de campagne door MKB ClickService beheerd en geoptimaliseerd. MKB ClickService houdt de resultaten en conversies in de gaten en zal ingrijpen als dat nodig is. Wij leveren een doorlopende dienstverlening en dat is wel echt meer dan "4 paginaatjes".

     

    Dat u de diensten niet helemaal begrepen heeft blijkt wel uit uw suggestie dat AdWords gratis zou zijn. De dienst AdWords van Google is inderdaad gratis, echter is er wel budget nodig om te kunnen adverteren, dan nog maar te zwijgen over de vele manuren die ermee gemoeid gaan. Dus je mag gratis gebruik maken van de dienst, maar elke klik kost wel geld en ja… ook tijd… en expertise... De €45 euro die voorgesteld wordt is dan ook het advertentiebudget, bovendien maandelijks flexibel te verhogen of te verlagen. Het volledige advertentiebudget wordt geïnvesteerd in de AdWords campagne, dat zien we weleens anders in de markt (40/60 regel).

     

    In artikel 4 van de overeenkomst staan de producten van MKB ClickService beschreven. Deze zijn dus wel duidelijk terug te vinden. Welke producten u kiest wordt ingevuld in het vak net boven de handtekening, maar zover was u naar ons begrip niet gekomen. De overeenkomst loopt tot en met artikel 10 waar de kosten van de prestaties gekozen door de abonnee wordt besproken. Daarnaast wordt de overeenkomst in drievoud ondertekend, waarvan 1 kopie voor de klant is. Uiteraard mag de klant een kopie houden van de overeenkomst.

     

    U wilt graag dat wij onze klanten gaan garanderen dat iemand gaat klikken? Wij hebben jammer genoeg geen glazen bol (hadden we die maar) en weten natuurlijk niet van tevoren of er iemand op de advertentie gaat klikken. Dat is overigens niet zo vreemd, geen enkele adverteerder kan resultaten garanderen. Daarom hebben wij wel een inspanningsverplichting en zullen er dan ook alles aan doen om een zo goed mogelijke AdWords campagne op te zetten.

     

    Het staat iedereen vrij om wat van onze dienstverlening te vinden, alleen jammer dat u een ongenuanceerd beeld brengt. U heeft nota bene niet eens van de diensten gebruik gemaakt. Met stemmingmakerij is niemand geholpen, het internet staat er vol van.

     

  13. Hou hier nou eens mee op - dit hele onderwerp staat hier op Higherlevel omdat jullie er meestal niet samen uitkomen en jullie in praktijk allesbehalve coulant blijken te zijn.

     

    Dit klopt niet helemaal. De meeste uitlatingen blijken niet meer te zijn dan herhalen van wat een ander gehoord, gezegd of vooral gedacht heeft. Het is natuurlijk waar dat de negatieve uitkomsten met plezier gedeeld worden op het internet. Dat de uitkomst negatief uitvalt voor de klant betekent overigens niet dat wij verkeerd gehandeld hebben. Wij stellen ons coulant op, maar wij verwachten dat ook van de klant. Wij gaan graag in gesprek, maar in alle redelijkheid. KreCol is slechts één voorbeeld waar een gesprek heeft geleid tot een positieve uitkomst voor de klant. Helaas wordt dit vaak vergeten en niet gecommuniceerd.

     

  14. Het goede nieuws is dat anderen kunnen refereren aan deze blijkbaar of mogelijk door MBK clickservice zelf geënsceneerde verlenging van de afkoelperiode. Want als MKB clickservice die hier actief aan de discussie deelneemt hier geen uitdrukkelijke afstand van neemt mag een nieuwe klant met spijt toch uitgaan van een even coulante benadering. En een klant die in het verleden wel geprobeerd heeft om te ontbinden maar net te laat was ook. Ben benieuwd hoe de reactie is en of dit het effect is wat ze hebben gehoopt.

     

    Wij blijven een afkoelperiode van 3 dagen hanteren, wat niet wegneemt dat wij elke situatie apart bekijken en wij er altijd naar streven om een uitkomst te zoeken waar beide partijen achter staan. In het geval van KreCol was dit kosteloos ontbinden van de overeenkomst en wij hopen inderdaad dat zij in de toekomst alsnog gebruik zullen maken van onze diensten.

    Welke oplossing er komt en of er een oplossing komt hangt geheel van de situatie af. Kosteloos ontbinden na het verstrijken van de afkoelperiode is eerder een uitzondering maar het gebeurt. Wij zijn altijd voorstander van een coulante en open benadering en vaak komen we er dan samen wel uit.

  15. Wij willen graag horen wat de klachten zijn, zodat wij inderdaad verbeteringen kunnen doorvoeren in onze dienstverlening. Wij willen graag in contact komen met deze klanten. U kunt uw ervaringen uiteraard online delen, maar als u ook uw klachten deelt met MKB ClickService dan kunnen wij misschien iets voor u betekenen. Voor klachten kunt u een privé boodschap sturen via Higherlevel of u kunt contact opnemen met de klantenservice van MKB Clickservice.

  16. Ik heb iemand van Click+ over de vloer gehad. Dat is volgens mij hetzelfde.

    Wat je zegt is niet helemaal waar, het originele contract is 48 maanden. Als je zegt dat dat te veel is, kan er door meerkost 24 maanden van gemaakt worden. Maar dan moet er even gebeld worden...

    Het klopt dat Click+ en MKB ClickService beide onderdeel zijn van Publicis Groupe. Dit neemt niet weg dat wij volledig zelfstandig opereren en dus ook ander soort contracten aanbieden. Bij ons is het “originele contract” dan ook echt 24 maanden en geen 48 maanden.

  17. Maar zonder gekheid: Dat je opstartkosten maakt is op zich begrijpelijk. Mij maak je alleen niet wijs dat die duizenden euro's zijn in de eerste week. Als iemand er na een week vanaf wil kun je altijd nog overwegen om gewoon het gedane werk te factureren en de rest van de overeenkomst te ontbinden.

     

    Vrijwel iedere leverancier zal zoiets accepteren als de klant er een goede reden voor heeft.

    Inderdaad de kosten in de beginfase zijn geen duizenden euro’s en dit vragen wij dus ook echt niet aan onze klanten. Zeker in de eerste maand zij wij coulant met de vergoeding die de klant moet betalen. Bij een opzegging in de eerste maand willen wij graag de klant uitnodigen voor een redelijk gesprek. Wij hopen altijd dat er een goede oplossing gevonden kan worden waar ook de klant zich goed bij voelt.

     

     

  18. Pech? Nee, maar wel zelf verantwoordelijk. Dat neemt niet weg dat wij altijd zullen kijken of wij iets voor de klant kunnen betekenen. Wij kunnen alleen niet garanderen dat een klant kosteloos de overeenkomst kan ontbinden als de klant na drie dagen heeft opgezegd. In overleg met de klant zal er besloten worden hoe de overeenkomst ontbonden wordt.

     

    Wij zijn bekend met de situatie van deze klant. Er is een afspraak gemaakt met de klant en wij hopen samen tot een oplossing te komen.

  19. Nee hoor, dat is helemaal niet gebruikelijk. In de gevallen waar het niet per maand opzegbaar is spreken we hooguit over een contract van een jaar - niet 4 jaar.

    Hier wil ik graag een kanttekening bij maken. Wij bieden overeenkomsten aan van 2 jaar en niet van 4 jaar. Het klopt dat in het verleden onder de naam van BeUp overeenkomsten zijn aangeboden van 4 jaar. Met Mkb Clickservice hebben wij het over een andere boeg gegooid en bieden sindsdien overeenkomsten aan van 2 jaar.

     

    Wij hebben gekozen voor overeenkomsten van 2 jaar, aangezien wij geen instapkosten berekenen. Bij een kortere looptijd zouden wij hoge instapkosten moeten berekenen. Wij kiezen liever voor geen instapkosten, maar een langere samenwerking.

     

    We hoeven het ook niet meteen over 30 dagen te hebben. Maar waarom - zeker als die overeenkomsten regelmatig op vrijdag worden getekend - niet iets meer dan 3 dagen?

    “De kennisgeving door de Abonnee dient te gebeuren d.m.v. een aangetekende brief waarbij de postdatum van de brief bepalend is.” Hierin staat duidelijk vernoemd tot wanneer en hoe een abonnee kan opzeggen. Dit betekend dus ook dat als er vertegenwoordigers op vrijdag 18:00 langs komen er tot en met maandag een aangetekende brief verstuurd kan worden.

    Zoals aangegeven is de postdatum geldend. Hierdoor is de dag van het bezoek van een vertegenwoordiger dus eigenlijk niet relevant.

     

    Wij hebben een keuze gemaakt om een afkoelperiode van drie dagen te hanteren. Wij gaan ervan uit dat dit lang genoeg is om een weloverwogen beslissing te nemen. Een langere afkoelperiode zal ook een latere start van de dienstverlening betekenen. Daarnaast zal de periode nooit lang genoeg zijn voor een ondernemer die koopspijt heeft.

     

     

  20. Misschien dat jullie er dan eens 30 dagen van kunnen maken?

    Of maak die dienst per maand - of desnoods per kwartaal - opzegbaar. Als het inderdaad om een "transparante en uiterst kwalitatieve dienstverlening" gaat, zal toch niemand van die opzegmogelijkheid gebruik willen maken ...

    Ik begrijp het punt dat gemaakt wordt om de opzegtermijn te verlengen tot 30 dagen of om de dienst per kwartaal opzegbaar te maken. Het is gebruikelijk dat bij het afnemen van diensten een ondernemer een langer durende overeenkomst aangaat met de dienstverlener. Dit is niet alleen bij ons het geval, maar bij meerdere dienstverleners. Aangezien wij geen instapkosten rekenen, investeren wij in de beginperiode veel in onze klanten. Het is simpelweg dan niet haalbaar om bijvoorbeeld een overeenkomst maandelijks opzegbaar te maken. In de beginperiode krijgt de klant een aantal diensten en producten geleverd, bijvoorbeeld een tabletcomputer, landingspagina’s, een professionele copywriting en een AdWords campagne. Aangezien deze producten en diensten vele malen kostbaarder zijn dan wat de klant de eerste periode betaalt, kunnen wij pas na verloop van tijd uit de kosten raken.

     

    Daarnaast worden ondernemers vooraf goed geïnformeerd over de duur van de overeenkomst en het beleid over tussentijdse opzeggen van de overeenkomst. De klant heeft de mogelijkheid om ieder moment op te zeggen, waarbij zij een relatief kleine opzegvergoeding dienen te betalen die enkel bestaat uit het nog niet afgeschreven deel van de investering.

     

    Ik hoop dat duidelijk is geworden waarom onze overeenkomsten niet per direct opzegbaar zijn of wij geen opzegtermijn van 30 dagen kunnen hanteren.

     

  21. Het valt op dat er onduidelijkheid heerst over de opzegtermijn. Wij hanteren een afkoelperiode van 3 dagen. In het contract staat: “De Abonnee kan afzien van onderhavige overeenkomst, binnen de drie dagen na de ondertekening ervan. De kennisgeving door de Abonnee dient te gebeuren d.m.v. een aangetekende brief waarbij de postdatum van de brief bepalend is.” Hierin staat duidelijk vernoemd tot wanneer en hoe een abonnee kan opzeggen. Dit betekend dus ook dat als er vertegenwoordigers op vrijdag 18:00 langs komen er tot en met maandag een aangetekende brief verstuurd kan worden.

     

    Daar tegenover staan diverse uitspraken van rechters, waaronder de Hoge Raad die stelt dat het product van Proximedia kostbaar en nutteloos is en het feit dat veel van de verkoopgesprekken plaats vinden zonder dat er vooraf een telefonische afspraak gemaakt is door MKB Clickservice. Ze komen het bedrijf van een ondernemer spontaan binnen en eisen dan een handtekening, zonder dat men gelegenheid heeft om het internet te raadplegen.

    Ik zeg ook niet dat ze nooit bellen. Ik zeg dat in veel gevallen waarin er getekend is, er niet vooraf gebeld is.

    En de acquisitie zoals Proximedia ze voort is op dit moment nog niet strafbaar of verboden. Is ook al ter sprake geweest, sterker nog, in mijn column betoog ik dat Proximedia volledig legaal bezig is (en dat ze mij ook tweemaal gebeld hebben ;) ).

    Wouter zegt dat hij vooraf telefonisch is benaderd en hij dus geen spontaan bezoek heeft gehad van een vertegenwoordiger. Hij leidt hieruit af dat MKB ClickService in veel gevallen onaangekondigd bij een ondernemer binnen stapt en een handtekening eist, wat natuurlijk een volledig onbegrijpelijke redenering is. Ieder gesprek met een vertegenwoordiger gaat vooraf aan een telefonische afspraak of in enkele gevallen wordt er ter plaatse een afspraak gemaakt, maar wij gaan geen gesprek aan zonder dat er een voorafgaande afspraak werd gemaakt. Dat is voor ons erg belangrijk omdat wij de volledige aandacht van de ondernemer vragen, zodat deze een goedgeïnformeerde keuze kan maken.

     

    Daarnaast zegt Wouter dat de Hoge Raad het product van BeUp kostbaar en nutteloos heeft genoemd, wat feitelijk onjuist is. De Hoge Raad heeft zich nooit uitgesproken over ons bedrijf. Het is de Procureur-Generaal die een onjuiste samenvatting geeft van een uitspraak van het Hof. Het Hof en geen enkele Rechtbank heeft echter ooit geoordeeld dat ons product “kostbaar en nutteloos” zou zijn. Dat is dus niet meer dan een eigen en onjuiste samenvatting van een Procureur-Generaal die nooit werd weerhouden door de Hoge Raad.

     

    MKB ClickService neemt het voortouw als het gaat over het leveren van een transparante en uiterst kwalitatieve dienstverlening tegen het scherpste tarief op de markt. En dankzij onze afkoelperiode hoeft niemand hier een slecht gevoel bij te hebben.

     

     

  22. De schaamte voorbij als je het mij vraagt.

    Maar ik denk niet dat ze zich veel aantrekken van ons gemopper.

    Wij trekken ons wel degelijk iets aan van wat er op de fora staat. Iedere post wordt gelezen en waar nodig passen wij ons beleid aan. Daarom hebben wij de omslag gemaakt naar een goed, transparant en betaalbaar product, aangepast aan de noden van de markt.

    Ik vroeg me iets anders af. Ik zie op de site van MKBclickservice dat ze zich nog steeds op de borst kloppen met het Google partnerschap. Onderaan de Google pagina over dit bedrijf staat een knopje "Niet tevreden? Klacht indienen over partner" Hier kun je heel uitgebreid je beklag doen over een schending van het Google-beleid door de partner. Zo kun je aanvinken: "De derde partij houdt zich bezig met onduidelijke, misleidende of intimiderende verkooppraktijken."

     

    Waarom doet Google niets met klachten die binnenkomen over dit bedrijf? Als de service echt zo slecht is moet er toch een hoger dan normaal aantal klachten ingediend worden zou je zeggen. Het is toch ook in Googles belang om alleen partners te hebben die op een verantwoorde wijze met de Adwords budgetten van hun klanten omgaan?

    Dat klopt, wij hebben als Google-partner een erg goede score in de kwaliteitsindex van Google (Google houdt alles netjes bij) en inderdaad, Google is bijzonder streng als het over klachten gaat. Ook bij de objectieve controle van die klachten.

    Als alle berichten op dit forum waar zouden zijn, dan waren wij echt allang geen partner meer geweest.

     

    Met vriendelijke groet,

    MKB ClickService

  23. Nog altijd worden klachten stelselmatig weggepoetst door MKB Clickservice. Schrijnende gevallen van jonge ondernemers die hun bedrijf compleet naar de filistijnen zien gaan en zelf in zware financiele problemen komen vanwege hun handtekening onder het MKB wurgcontract, het doet de mensen van MKB Clickservice helemaal niets.

     

    Dit is de klacht die op 20 oktober op klacht.nl geplaatst is, en die afgelopen week daar verdwenen is.

    Beste Wouter, het is altijd fijn om weer van je te horen. Laat ons beginnen met jou een zalige kerst toe te wensen - beter laat dan nooit - en alvast onze beste wensen voor het nieuwe jaar! In 2015 heeft het nog niet helemaal mogen lukken, maar 2016, dat wordt het jaar, daar zijn wij zeker van. Nieuwe kansen, nieuwe prijzen.

     

    Erg attent dat je de kerstgedachte met jouw bericht hoog houdt, dat is nu net waar iedereen op zat te wachten. Want laten we eerlijk zijn, er zijn belangrijke zaken in de geschiedenis die niet vergeten mogen worden en een trap na linksom of rechtsom… dat kan niet anders dan die grote knappe ogen van je net dat extra streepje zonlicht te laten uitstralen.

     

    Gelukkig zijn we met deze klant tot een oplossing gekomen en heeft de klant zelf zijn klacht gesloten, wij kunnen dat namelijk zelf niet. Zo zie je maar, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Zie het als een leermomentje, toch?

    Fijne feestdagen Wouter, wij gaan er ook van proberen te genieten!

  24. Ik heb daarnaast van dichtbij meegemaakt dat een bevriende ondernemer zo'n prachtige Proximedia website in zijn maag gesplitst kreeg, en ik kan je verzekeren dat daar niks onbedoelds gebeurde. De beste man was willens en wetens aan alle kanten voorgelogen.

    Ons uitgangspunt is dat het juist en volledig informeren over het product en de wijze van de samenwerking aan de basis van een vruchtbare relatie liggen. Wellicht is het mogelijk dat u ons via een privé-bericht de gegevens doorgeeft van deze bevriende ondernemer, zodat wij de zaak kunnen bekijken contact met hem op kunnen nemen.

    Ik snap best dat je i.v.m. mogelijke schadeclaims nooit openbaar zult toegeven dat het wel degelijk altijd de bedrijfsstrategie is geweest, maar het is een belediging voor onze collectieve intelligentie om voor de zoveelste keer met dit soort blabla te komen en te verwachten dat we het nog gaan geloven ook. Dat gaat nooit gebeuren.

    Wij betreuren het dat onze uitleg op de situatie als ''blabla'' wordt gezien. We willen in de wirwar van reacties op dit forum transparantie bieden, uitleg geven en (potentiele) klanten geruststellen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.