loading
Ga naar inhoud

FritsPaper

Senior
 • Aantal berichten

  74
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Recente activiteiten

 1. Dank voor deze waardevolle aanvullingen op basis van de eerdere conclusie die ik trok. Ik heb de verkeerde bewoording gebruikt waardoor het inderdaad niet klopt wat er staat maar ik vermoed dat ik het inmiddels wel begrijp :-) Gewoon een extra privé opname voor vennoot A en het restant van de winst 50/50 delen moet zijn: Gewoon een extra arbeidsbeloning voor vennoot A en het restant van de winst 50/50 verdelen. Dus stel: 100.000 euro winst Extra arbeidsbeloning voor vennoot A is 10.000 euro. Dan wordt het winstaandeel: (100.000 - 10.000 = 90.000) / 2 = 45.000 + 10.000 = 55.000 euro voor vennoot A en 45.000 euro voor vennoot B.
 2. Bedankt! Punt 1 komt voornamelijk voort uit een tijdelijke hogere inspanning van vennoot A waarbij vennoot A en B gezamenlijk hebben afgesproken welke beloning hier tegenover staat. De vraag die hier uit voort kwam was met name hoe dit boekhoudkundig het beste was te regelen voor hen. Blijkbaar heel simpel: gewoon een extra privé opname voor vennoot A en het restant van de winst 50/50 delen. Nogmaals dank voor iedereen zijn input!
 3. Beste, Bedankt voor jullie duidelijke reacties. Vermoedelijk dacht ik te complex waardoor ik het idee had dat mijn voorstel de meest eenvoudige oplossing was... Kort gezegd zou er dus met mijn voorgestelde constructie dubbele belasting afdragen worden. Klopt onderstaande stappenplan? Vennoot A kan een extra privé opname uit de VOF doen in overleg met vennoot B. De bestaande winst/verlies verdeling kan instant gehouden worden. Bij de IB-aangifte kan de winst minus de extra beloning van vennoot A 50/50 verdeeld worden. Vervolgens telt vennoot A de extra privé opname (beloning) op bij de verdeelde winst. Dit wordt het winstaandeel van vennoot A op de IB-aangifte. Het Kapitaalaandeel einde boekjaar volgens samenwerkingsovereenkomst op de IB-aangifte kan gewoon 50/50 verdeeld worden.
 4. Boekhoudkundig de meest eenvoudige methode en daardoor heeft het de voorkeur voor alle betrokken partijen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het moet mogen. Vandaar de vraag.
 5. Beste, Ik heb een vraag mbt de volgende situatie: Er is een vof met twee vennoten. De winstverdeling is 50/50. Nu heeft vennoot A met vennoot B afgesproken dat hij tijdelijk één dag per week meer gaat werken. Mag vennoot A vanuit zijn eigen eenmanszaak die hij naast de VOF heeft een factuur sturen aan de VOF? Dan kan de winstverdeling gewoon op 50/50 blijven staan en vennoot A een extra beloning krijgen.
 6. Dank beiden voor de heldere uitleg. Kort gezegd houd je dus buitenlandse facturen met buitenlandse btw buiten de btw-aangifte en verwerk je deze ook niet in 4a of 4b? Nu is de situatie toch iets anders als boven omschreven. Ik heb inmiddels een officiële factuur aangevraagd en ontvangen. Hierop staat een Nederlands btw-nummer (VAT-ID beginnend met NL) vermeld van Ifixit. Wel staat er alsnog als afzender een Duits adres met Duitse UST-ID nummer. Kan ik er nu vanuit gaan dat het toch Nederlandse btw is aangezien er in ieder geval een Nederlands btw-nummer op de factuur staat en er 21% btw wordt berekend? Zo ja, kan ik het dan opgeven bij voorbelasting (5b)?
 7. Beste, Ik heb een (volgens mij simpel) vraagstuk waar ik niet uitkom. Na veel zoeken en lezen ga ik de vraag toch hier plaatsen omdat ik nergens de juiste informatie kan vinden. Ik wil in mijn btw-aangifte een buitenlandse inkoop factuur verwerken. Het gaat om een zakelijke aankoop bij Ifixit Europe. Ik heb nooit een officiële factuur ontvangen van dit bedrijf maar slechts een orderbevestiging met beperkte informatie. Zover ik kan vinden is het bedrijf in Duitsland gevestigd en heeft het een Duits btw-nummer (maar dit staat niet op de orderbevestiging vermeld). Omdat ik bij de online aankoop niet mijn eigen btw-nummer kon opgeven is er door de verkopende partij btw gerekend op de factuur. Dit word vermeld als VAT en komt neer op 21%. Hoe verwerk ik deze factuur op mijn btw-aangifte?
 8. Omdat ik er nog steeds niet helemaal uit ben en verschillende dingen om mij heen hoor van andere bewoners wil ik graag schriftelijk om een standpunt van de Belastingdienst vragen. Waar kan ik hier meer informatie over vinden op de website van de Belastingdienst?
 9. Ik geef dit topic nog éénmaal een kick in de hoop dat iemand mij sluitend advies kan geven betreft de kwestie. Bedankt alvast!
 10. Dan voor jullie reacties! Nee, iedere huurder heeft in principe recht om gebruik te maken van de co-work space. Je kan er dus niet voor kiezen om hier niet voor te betalen. Het is onderdeel van de huur in dit complex. Het kan inderdaad zo zijn dat er bijvoorbeeld bewoners zijn die in het weekend vrienden ontvangen in de ruimte of bijvoorbeeld hun verjaardag vieren. Ja, dat weer wel. Externe mensen kunnen vanaf 75 euro een flex desk huren in de co-work space. Ik had dit topic inderdaad al gelezen. Dank voor de tip. Echter is die betreffende situatie toch weer net wat anders. Schriftelijk om een standpunt vragen; hoe gaat dit precies in zijn werk en waar kan ik dit doen?
 11. Mijn partner is geen ondernemer en werkt in loondienst. Zij wil en kan deze kosten dus niet aftrekken. Ik heb gisteren gebeld met de Belastingdienst maar zoals verwacht nemen zij geen standpunt en zijn ze er alleen om 'de regels van de wet uit te leggen'. Echter kreeg ik te horen dat de situatie rondom het aftrekken van kosten voor werkruimte zo complex is dat ik mij beter kon wenden tot een financieel dienstverlener.
 12. Ik ben vooralsnog benieuwd of er forumleden zijn die hier iets over kunnen vertellen. Mijn dank is groot!
 13. Hoi Branko, Bedankt voor je reactie. Goede vraag. Ik sta als medehuurder op het contract genoemd en heb dit ook ondertekend. Echter is mijn partner wel de hoofdhuurder. Wij betalen de huur maandelijks vanaf een gezamenlijke rekening waar wij 50/50 geld op inleggen. Voor de rest blijft mijn vraag staan. Er is namelijk geen specificatie op de factuur van de huur wat betreft de co-workspace. Er worden alleen de volgende kostenposten genoemd: Membership, huur, voorschot serviceplan en voorschot supplement 2e bewoner.
 14. Beste, Op de website van de Belastingdienst en de rest van het internet kan ik geen informatie vinden over mijn specifieke geval. Ik ben benieuwd naar de mogelijkheden om een deel van dehuurkosten op te voeren in de IB aangifte. De situatie is als volgt: Ik huur een woning samen met mijn partner. Zij staat als hoofdhuurder op het contract en ik als medebewoner. Bij de gemeente staan wij beiden ingeschreven op hetzelfde adres. De woning omvat een appartement + gebruik van een co-work space in hetzelfde gebouw. Dit is een ruimte met aparte ingang en sanitaire voorzieningen. Je kan het zien als een flexwerk plek met eigen desk. Op de huur wordt het gebruik voor deze ruimte niet apart gespecificeerd. Het zit gewoon bij de totale huur in. In hoeverre is het mogelijk om een deel van deze huurkosten op te voeren? Van andere bewoners heb ik bijvoorbeeld gehoord dat ze 30% van de huurkosten opvoeren (omdat vergelijkbare werkruimte in deze stad gelijk zou staan aan 30% van de totale huurkosten). Daarnaast is mijn situatie nog iets anders omdat ik niet de hoofdhuurder ben én dus ook samenwoon. Bedankt voor jullie advies!
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké