Web Builder

Junior
  • Aantal berichten

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Web Builder

  1. Betreffende aantonen van het auteursrecht van de foto. Bewijzen zijn meer dan genoeg aanwezig. (Van raw materiaal tot eigen gebouwde studio en unieke achtergrond)

     

    Even een tussentijdse update.

     

    Klant heeft jurist ingeschakeld, case wordt onderzocht. Eerste indruk van advocaat is dat klant sterk staat en gaat een brief + claim versturen. 

    Ik voorzie klant (ook tussentijds) van screenshots van de schending (plus broncode). 

     

    Blijkt dat het bedrijf de foto ook gebruikt in zijn marktplaats advertentie. Dat geeft een mooi inzicht want je ziet hoe vaak het product bekeken is en hoe vaak deze bewaard wordt. (en dat is best veel).

     

    Dit proces duurt blijkbaar lang.

     

    Ik laat jullie weten wat er uit is gekomen. (maar dan zou nog even kunnen duren :classic_wink: )

  2. Wix is een behoorlijk gesloten systeem. Ook qua SEO laat wix te wensen over. Ze gebruiken niet voor niks zelf WordPress voor hun eigen blog (en niet wix). Met dit soort gesloten systemen is maatwerk uitgesloten. Dat is nogal onhandig voor verdere (seo) optimalisaties (bijvoorbeeld het ontbreken van rich markups) en optimaliseren op gebruiksvriendelijkheid en het maken van allerlei koppelingen. Stap over naar een open source systeem nu het nog te overzien is.  Het systeem is nogal een Vendor lock-in, zowel financieel als technisch.

     

    Al die dingen die je noemt, zijn goed te realiseren in bijvoorbeeld een WordPress / WooCommerce combinatie. (let op, ga wel voor een WordPress installatie op eigen hosting en niet voor de .com versie) En mocht je pad en die van de webbouwer scheiden? Dan kun je genoeg andere bedrijven vinden die support en onderhoud kunnen overnemen. Verder, is het beste advies. Schoenmaker blijf bij je leest.  Een website is makkelijk op ze zetten, een goede / winstgevende website dat is een vak. Richt jezelf op het importeren en verkopen van meubels en laat de shop aan een goede webbouwer over. Kost wel wat maar het kan zeker de investering waard zijn.

     

    Naast techniek zijn er veel meer belangrijke dingen om rekening mee te houden. Denk aan beveiliging, conversie, online vindbaarheid enzovoorts. Dat is niet wat je zo even in een paar weken kunt leren. Zoek een webdesigner die ook hier mee rekening houdt. (en dat is meestal niet de webdesigner voor de laagste prijs).

  3. Hoi,

     

    Het gaat om meubels  / modellen die online besteld kunnen worden in een webshop (kies maat, afwerking en indeling) + een optie voor volledig of deels maatwerk. (daarnaast is er ook een site, volledig gericht op maatwerk) Een watermerk is geen optie want er wordt succesvol geadverteerd via Google Shopping en deze pakt via een feed de afbeeldingen van de webshop en daar komt toch meer dan de helft aan "webshop" bestellingen vandaan. Een watermerk aanbrengen is nutteloos voor de modellen die in de webshop besteld kunnen worden op andere plekken, want de concurrent weet de shop ook te vinden. Succesvolle modellen willen we ook graag daar verkopen.

     

    Wij hebben gekozen voor eigenheid in de foto's omdat deze beter verkopen en we hopen dat op deze manier de foto's beter auteursrechtelijk beschermd zijn. Dat modellen worden nagemaakt kun je niet voorkomen. Maar unieke foto's en teksten copy/pasten zonder zelf enige moeite te doen dat steekt wel. Het volledige meubelbedrijf draait voor 80/90% op online aanvragen en verkopen. 

    Er is een jurist ingeschakeld. Het nieuwe jaar gaan we dus leren of er voldoende "sfeer" en "creativiteit" in de foto's en teksten zitten of dat we het stelen maar moeten slikken.

     

    Mijn vraag was vooral bedoeld om tips te krijgen over het vastleggen van het "bewijsmateriaal" en andere maatregelen die ondernomen zouden kunnen worden om sterk te staan indien er een zaak van gemaakt wordt. Ik heb de tips doorgespeeld en ga me vooral weer bezig houden met de webshop en me niet branden aan juridisch advies aan de meubelmaker. Daar is de jurist nu voor. ;-). 

  4. Op 19-12-2018 om 16:34, willemj zei:

    Kwam onlangs een leuke manier van 'watermerken' tegen. Het zwarte vlak bevat het logo van de webshop. De naam of logo van de meubelmaker vakkundig uit hout gemaakt en dat op de foto bij het meubel. Geen 'raar' watermerk en niemand wil de foto jatten ;)

     

    image.thumb.png.6602acb2f09d5dac754b66fb00c9be65.png

     

    Dat is inderdaad een leuk idee.  Meubelmaker is creatief en vakkundig genoeg om iets dergelijks te realiseren. Maar het blijft volgens mij officieel tegen de policy van Google Shopping dus we zullen voorzichtig aan moeten testen.

  5. Quote

    Zwakte in het verhaal vind ik sowieso wel een meubelmaker die 'thuis' of 'in eigen studio' foto's maakt en een 'web builder' die kennelijk ook fungeert als copy writer. En dat is verder geen waardeoordeel over jullie prestaties of creaties, want die zijn mij verder onbekend.

     

    Moet toch niet afdoen aan de inbreuk op het auteursrecht? Welk label ons ook gegeven wordt, de investering aan material en tijd is er alsnog.

    De meubelmaker heeft een bedrijf met inderdaad een complete studio aan de werkplaats. Verkoop is voornamelijk online en goede foto's zijn echt noodzakelijk. Verder, nee ik ben geen copywriter en bepaalde opdrachten besteed ik uit maar voor producten en categorieën schrijf ik voor deze klant wel de teksten. (hoewel ik ze soms wel laat redigeren) En met succes want we worden gevonden en we verkopen.  Eigenlijk beheer ik de website en de webshop behalve het afronden van de bestellingen. De meubelmaker is namelijk vooral meubelmaker en het is beter dat deze zo weinig mogelijk zaken op de websites doet.

  6. 41 minuten geleden, kuifje zei:

    Let verder ook op: je stelt een paar keer dat je er geen probleem mee heeft als je klant het auteursrecht krijgt van de tekst. Dat is prima, maar zo werkt dat niet. Een overdracht van auteursrecht MOET schriftelijk gebeuren, anders is deze nietig.

     

    Kan natuurlijk geregeld worden, maar had de overdracht al geregeld moeten zijn voor het constateren? Of kan dat nu alsnog.

  7. Quote

    De meubelmakers die ik ken gaan daar heel anders mee om. Bedenk eens wat het social media bereik is van een goede sfeerfoto met watermerk.

    En zeker een weloverwogen keuze geweest. De Google ads / shopping campagne loopt namelijk super en kunnen we niet missen. Verder, bij delen op Pinterest  komt er automatisch een link naar onze site. Bij delen op Facebook plaatsen we ook een link. Dan kunnen geïnteresseerden direct doorklikken.

     

    Ik verneem wel bij veel meubelmakers (en andere ondernemers) een bepaalde angst voor kopiëren en vraag naar uitschakelen van rechtermuisknop (zeer niet gebruiksvriendelijk) en vraag naar logo's en watermerken op foto's. Dit is niet altijd een goede keuze betreffende online marketing en conversie. Mijn argument is altijd, indien uniek en creatief genoeg dan mag het niet gebruikt worden en zou je met een claim kunnen komen. En het gaat in dit geval niet om een kale productfoto.

     

    We gaan er achter komen of dat een terecht argument is. Houd jullie op de hoogte.

    Maar bedankt voor de link nog, zal mijn "bewijsmateriaal" verder uitbreiden. Dat van broncode en screenshot met links had ik nog niet gedaan.

  8. Dank allen, een jurist is in aantocht. We wachten eerst zijn oordeel af. Klant is hiervoor verzekerd en ik stap er tussenuit en ga weer websites bouwen. ;-).

     

    Daarna met oog op Google pakken we het volgende op: https://www.google.com/webmasters/tools/legal-removal-request?complaint_type=dmca

     

    Quote

    Staat in de gekopieerde tekst iets over eigen ontwerp of zelf gemaakt? M.a.w. onterechte claims over het getoonde model op de gebruikte foto?

     

    Bedankt voor de tip. De tekst is bijna letterlijk over genomen evenals de claim "uit eigen werkplaats". Wat zeker niet het geval is want concurrent importeert uit het buitenland (aldus de informatie op hun eigen site). 

     

    Of de tekst voldoende een eigen karakter heeft vind ik lastig te bepalen. Mag de jurist doen. Tekst is overigens van mij maar, mocht dat de case van mijn klant helpen. Dan vind ik het geen probleem de auteursrecht over te dragen naar hem.

     

    Quote

    Persoonlijk zou ik beginnen met een aangetekende brief en een mail. Zet in die brief duidelijk om welke foto (s) en tekst het gaat (voeg screenshots toe) en dat het een laatste waarschuwing is waarna je de zaak overdraagt aan een advocaat en naast schadevergoeding ook de kosten van rechtsbijstand zal verhalen op de inbreukmaker.  Zet in de brief ook een uiterste datum. Een week zal meer dan voldoende zijn.

     

    Die stap zijn we eigenlijk al voorbij. Vorige week heeft een mailwisseling plaatsgevonden waarin een ultimatum staat. De concurrent heeft beloofd dit te doen en vervolgens de foto in zijn slider op de homepagina gezet. Totaal niet serieus genomen dus. 

     

    Quote

    Productfoto's en productteksten zijn lastig te beschermen. Of je moet er een watermerk met logo overheen zetten. Modelrecht?

     

    We tonen bewust geen copyright meer op de foto's. De meubelmaker heeft ook zijn eigen webshop en we maken gebruik van Google Shopping campagnes. Die accepteren geen watermerken en logo's. Daarnaast lijkt het me weinig toe te voegen. Je hebt auteursrecht of je hebt het niet. 

     

    De foto, nogmaals, we wachten de jurist af maar door gebruik te maken van een unieke betonlook achtergrond en houten vloer is geprobeerd een eigen sfeer te creëren. Dat lijkt mij  (maar wie ben ik) voldoende om een creatieve inslag te creëren. Daarnaast staan de meubels (bijzettafels) op de foto in een bepaalde opstelling waar bewust voor gekozen is. Als ik andere cases Google lijkt het er op dat dit voldoende is.

     

    Overigens worden ook veel foto's van andere concullega's "geleend" door betreffende site. Zegt al genoeg over de instelling van dat bedrijf.

  9. Hoi,

     

    Een goede vaste klant van me is meubelmaker en een concurrent heeft besloten de foto (gemaakt door mijn klant zelf) en grote delen van de tekst (gemaakt door mij) te "lenen" voor zijn eigen webshop.

     

    De foto betreft een foto van een meubelstuk, gemaakt in een eigen studio. Maar dan niet met een witte neutrale achtergrond maar met de beton / houtlook van de studio. Geld dit dan als oorspronkelijk werk?

     

    Daarnaast zijn ook teksten overgenomen bij dit product. Op een paar veranderde woorden na, hele parafen. Echter heb ik de teksten geschreven (maar heb er geen problemen mee dat mijn klant de auteursrechten heeft / krijgt).

     

    Op een eerste verzoek heeft de overtreder gereageerd "Sorry, wist niet dat foto's van jullie waren... anderen gebruiken de foto ook... foto's lenen is inherent aan de meubelindustrie" (en daarnaast deelt hij een andere webshop van mijn klant en van die vage anonieme sites zonder contactgegevens die foto's verzamelen). Hij heeft beloofd de foto's weg te halen. Van Facebook is dat gebeurd maar op zijn website heeft hij de foto's alleen maar extra uitgelicht en de teksten zijn volgens mij nadien gejat. Erg frustrerend.

     

    Nu zou je zeggen. Google toont geen duplicate content, dus geen probleem. Maar nee hoor. De afbeelding verschijnt gewoon tussen de resultaten. Soms net onder die van mijn klant.

     

    Hoe nu te handelen?

     

    Hoe leg je het bewijsmateriaal vast van de schending zodat het stand houd? Is een screenshot met datum voldoende? Andere tools?

     

    Hoe zorg je dat je sterk staat en naar een auteursrechtadvocaat kunt stappen?

     

    Groet,

  10. Ik heb verschillende privacy policies bekeken van diverse grote sites. Iedereen doet het weer anders. Ik heb de generator van Webwinkelkeur geprobeerd en daarin worden leveranciers met naam en toenaam omschreven.

     

    Ben je verplicht je leveranciers bij naam te noemen in je privacy policy? Doen jullie dit?

     

    [*]Denk aan hostingmaatschappij

    [*](online)Boekhouddiensten

    [*]Webdesigners / onderhoud

    [*]enz.

     

     

    Of mag dat ook algemener (bijvoorbeeld):

     

    Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

     

    Het onderhouden en beheren van de web omgeving (site en email).

    Het verzorgen van de (financiële) administratie;

    Het verzorgen van nieuwsbrieven en uitnodigingen.

     

    In sommige gevallen kan ik me voorstellen dat je de concurrent niet wijs wilt maken wie je leveranciers zijn op dat gebied.

     

  11. Personen waarvan je de gegevens verwerkt hebben het recht hun persoonsgegevens in te zien, aan te passen en te verwijderen.

     

    Hoe moeten deze gegevens ingezien / aangepast kunnen worden? Bijvoorbeeld in een webshop heb je de keuze om een account aan te maken of direct af te rekenen. Voor diegenen met een account zijn deze gegevens goed inzichtelijk te maken en ook het aanpassen en verwijderen kunnen ze makkelijk zelf doen.

     

    Maar hoe ga je om met personen zonder een account? Is het verstrekken / aanpassen of verwijderen van deze gegevens (bijvoorbeeld op verzoek via email, uiteraard hetzelfde adres dat ook in je systeem staat) voldoende?

  12. Een © copyright symbool en vermelding. Het wordt bijna standaard toegepast op een website, ik doe het ook. Maar waarom eigenlijk? Maar heeft het copyright symbool eigenlijk wel nut binnen Europa? Auteursrecht krijg je namelijk niet door dit symbool.

     

     

    [*]Is het nodig / helpt het om te "waarschuwen" met een copyrightvermelding?

    [*]Zorgt de vermelding voor een betrouwbaardere uitstraling (conversie verhogend)?

    [*]Is er een andere reden om deze vermelding te tonen?

    [*]Of kunnen we deze net zo goed gewoon weglaten?

     

     


    symbool uit titel gehaald

     

  13. Het belang is marginaal dus welk belang heb je om akkoord te gaan? In het ergste geval volgt een WSNP-traject of poogt debiteur een dwangakkoord af te dwingen. Dit laatste gebeurt niet zo snel en wordt ook niet zo snel toegestaan. Mocht dit wel zo zijn, dan kun je alsnog (noodgedwongen) akkoord gaan.

     

    Die €7 is de discussie niet waard. Ik heb alleen geen zin in gedoe / extra kosten door wel of niet akkoord gaan achteraf, maar als dat WSNP-traject alles is lig ik daar niet wakker van. Het algehele advies in dit forum is anders dan die van het incassobureau. Ik ga voorlopig mijn eerste gevoel volgen en niet akkoord.

  14. Ik ga sowieso morgen even mailen met het incassobureau en deze uithoren(vind het in dit stadium nog niet zo netjes om het bureau te noemen). Ik mag graag goed beslagen ten ijs komen in dit soort situaties. Vandaar hier dit topic. Een bericht als:

     

    Bijgaand het voorstel van de GKB.

     

     

     

    Het wordt er niet fraaier op. Het voorstel is € 7,06 tegen finale kwijting.

     

    Ik verzoek u mij te berichten dat u akkoord gaat en dan kan ik de zaak afwikkelen.

     

     

     

    Ik laat de uitbetaling dan rechtstreeks aan uw bedrijf doen als u mij het bankrekeningnr doorgeeft.

     

     

     

    Helaas zit er niet meer in.

     

     

     

    Met vriendelijke groet,

     

    Vind ik wel erg summier.

     

    Echt duidelijk hebben ze hun voorwaarden niet. Ze zijn partner van een collectief en adverteren daar met No Cure No Pay. In de mailwisseling is dit ook besproken en bevestigd echter de enige voorwaarden die gedeeld zijn, zijn de voorwaarden in combinatie met een inschrijfformulier met een mogelijk af te sluiten incassoabonnement. (en dat heeft niets met de No Cure No Pay afspraak te maken).

     

    De enige gedeelde informatie betreffende No Cure No Pay is wat ik kan vinden in een leaflet:

     

    Niets geïncasseerd: No cure no pay

    Deels geïncasseerd: kosten naar rato

    De debiteur betaalt alleen de hoofdsom en rente of

    een gedeelte daarvan: u ontvangt dit bedrag minus

    een fee naar rato voor "incassobureau".

    Alles geïncasseerd: geen kosten

    Uw hoofdsom, de rente en incassokosten worden

    geïnd bij de debiteur. U ontvangt de hoofdsom en

    rente, "incassobureau" ontvangt de incassokosten

     

    Er staat niks in over wat die fee inhoud en welke rato.

     

    Wat is er met de verschuldigde omzetbelasting gebeurd? Die kan vervallen en zou mogelijk nog teruggevraagd kunnen worden afhankelijk van het tijdsverloop. Dat is ongetwijfeld een 21% van of uit het openstaande bedrag.

    Dat heb ik al uitgezocht, voor zover ik kan zien kan ik de vordering gewoon als oninbaar doorgeven en heb ik recht op de 21% btw teruggave.

     

  15. Ik vermoed dat het incassobureau het accepteren van zo'n aanbod ziet als nummer 2 of 3, waardoor je dus de volledige kosten verschuldigd bent. Nog een reden om het aanbod zeker niet aan te nemen dus.

     

    De communicatie loopt via het incassobureau, deze hebben mij op de hoogte gesteld en een scan van een brief van GKB doorgestuurd. Hun advies is accepteren (want er is niet meer uit te halen).

  16. Nog een toevoeging: de uitbetaling wordt rechtstreeks aan mij gedaan indien ik een bankrekeningnummer doorgeef.

     

    Voor EUR 7,06 zou ik denk ik geen kwijting geven. Lees wel even goed wat er in de voorwaarden staat van het incassobureau in geval een vordering niet wordt geind en jij geen finale kwijting geeft. Ben je dan evt gehouden om toch kosten te betalen ondanks een no cure no pay?

     

    Het bureau heeft geen algemene voorwaarden met mij gedeeld. (alleen voorwaarden die van toepassing zijn op een incassoabonnement, welke ik niet heb afgesloten).

     

    Daarin staat het volgende:

     

    Indien de kosten niet, of niet volledig worden

    geïncasseerd, worden de kosten bij de opdrachtgever

    in rekening gebracht, zoals onder c en verder in dit

    artikel beschreven, met de volgende uitzonderingen:

    1. De opdrachtgever is de volledige kosten verschuldigd

    in de volgende gevallen:

    • Indien de opdrachtgever de vordering intrekt.

    • Indien de opdrachtgever zelf een regeling treft

    met de schuldenaar.

    • Indien de opdrachtgever de vordering zelf

    incasseert.

    • Indien de vordering van de opdrachtgever door

    de rechter wordt afgewezen.

    2. Als incasso van de geldvordering in de buitengerechtelijke

    fase eindigt zonder dat de volledige

    hoofdsom is geïncasseerd (anders dan onder

    b bedoelde gevallen) zijn de door de opdrachtgever

    verschuldigde kosten beperkt tot 15

    procent van de geïncasseerde hoofdsom

     

    Dat zou betekenen dat ik (indien akkoord) 15% van €7 verschuldigd ben..

     

    En het volgende

     

    In mail:

    Ideaal zou zijn, en dat pogen wij in het minnelijk traject, dat wij de hoofdsom, de rente en de incassokosten kunnen incasseren. Dan komt de hoofdsom en de rente aan u toe. De incassokosten zijn dan voor ons.

     

    Mochten wij alleen de hoofdsom of een gedeelte daarvan incasseren dan vragen wij een percentage naar rato over het geïncasseerde. Dit percentage is conform de WIK, zie bijgaande link met meer informatie hierover, als er geen percentage of hoogte aan kosten in uw Algemene Voorwaarden staat vermeld.

     

    De minimale incassokosten bij WIK zijn €40,- maar dat staat los van de percentage lijkt me?

     

    In een leaflet geeft het incassobureau de volgende opsomming bij de door mij gekozen oplossing (Minnelijke traject):

     

    Deels geïncasseerd: kosten naar rato

    De debiteur betaalt alleen de hoofdsom en rente of

    een gedeelte daarvan: u ontvangt dit bedrag minus

    een fee naar rato

     

    en verder:

     

    Het kan voorkomen dat u om uw moverende redenen

    intervenieert in het incassotraject gedurende de

    minnelijke of gerechtelijke fase. Gevolg hiervan is dat

    "incassobureau" niet meer het maximale resultaat kan bereiken. In

    die gevallen is "incassobureau" gerechtigd de haar toekomende

    kosten in rekening te brengen. Indien de zaak na

    behandeling (datum opdrachtbevestiging is leidend)

    van 5 werkdagen wordt ingetrokken, brengt "incassobureau" de

    van de debiteur gevorderde buitengerechtelijke kosten

    in rekening.

     

    Kan het niet akkoord gaan met een finale kwijting gezien worden als interveniëren?

     

    Voor 0.96% zou ik het ook niet doen, mocht er ooit nog wat te halen zijn in de toekomst geef je voor 2 biertjes je rechten op.

    In de stad misschien, maar in de plaatselijke kroeg zijn dit er 2 keer zoveel ;) Maar dat is voor mij niet genoeg om het hele verhaal te vergeten. ;D

     

    Maar inderdaad, het steekt me om voor 0.96% afstand te moeten doen van de gehele vordering. Hoe kansloos het ook is. (zolang er geen extra incassokosten meer bijkomen).

     

  17. Al een aardige tijd geleden heeft een "klant" zijn facturen niet afgerekend. Ik ben inmiddels het hele proces al doorlopen (betalingsregeling, herinnering, aanmaning, incassobureau) enz. Incassobureau was op no cure no pay basis, dus daar zijn gelukkig geen extra kosten op uitgekomen.

     

    Inmiddels was dit voor mijzelf al een gesloten dossier. Was er wel al achter dat er niks te halen was. Maar vandaag kreeg ik toch nog bericht via het incassobureau. Met het advies om akkoord te gaan met kwijting. (logisch want zij willen dossier natuurlijk sluiten nu er niks te halen valt).

     

    De schuldenaar heeft zich flink in de schulden gestoken (plusminus €86000,-) en heeft een aflossingscapaciteit van 34,50 per maand. "want heeft nooit meegekregen hoe met geld om te gaan (aldus GKB)" En ook de partner heeft schulden. Een kale kip dus.

     

    Het voorstel van GKB:

    Rekeninghoudende met

    eventuele preferente vorderingen kunnen wij van uw vordering 0,96% (€ 7,06) ineens betalen, mits u voor het restant van uw vordering finale kwijting verleent. Voor de goede orde wijzen wij u erop dat dit voorstel alleen kan worden uitgevoerd als alle schuldeisers akkoord gaan.

     

    Wat is er voor mij te halen met wel/niet akkoord gaan? die 7 euro is niet echt een grote motivator om maar zo alles kwijt te schelden. Maakt akkoord gaan eigenlijk nog uit?

  18. Dank voor de reacties:

     

    Zonder in details te treden, echt een verklarende tagline / descriptor is het niet en de naam is nog vrij origineel (een stuk origineler en beter dan Creating Awesomeness ). Omdat ik in onderhandeling ben over het domeinnaam, beter niet noemen.

     

    Alleen toeval bestaat dat we vrijwel simultaan van elkaar met deze handelsnamen gestart zijn. In Nederland zijn er geen andere bedrijven met soortgelijke namen.

     

    Het is zeker niet de bedoeling om een ander zijn merk te bespiegelen of de grens op te zoeken, juist niet. Mocht ik voor een andere handelsnaam gaan dan is de stap naar "Creating Awesomeness" een stuk logischer en schept dat minder verwarring.

     

    Ga eens lekker samen een kop koffie drinken

    Dat lijkt me een goed idee. Gewoon even pijlen hoe hij / zij daartegenover staat en wordt dat een probleem, laten varen en wat nieuws bedenken.

     

    Wat zouden jullie beide vinden van een derde speler uit het zuiden van het land die actief wordt onder [afkorting-verklaringinwoorden.nl]

    Dat hangt 100% af van het bedrijf en de doelstelling. Wanneer een geheel andere branche (in hoeverre dat zou passen) zou ik daar niet veel problemen mee hebben, zeker niet aangezien ik dan verklaringinwoorden.nl al geregeld heb. Wanneer het een concurrent is dan wordt het natuurlijk een ander verhaal.

     

  19. Ik gebruik al enige tijd een handelsnaam en domeinnaam welke eigenlijk een afkorting is van een bepaalde uitdrukking.

     

    Bijvoorbeeld zoiets als: CRAW (Creating Awesomeness)*

    Willekeurig voorbeeld, niet mijn echte handelsnaam.

     

    Ik sta bij mijn klanten meer bekend als CRAW dan als Creating Awesomeness.

     

    Nu zit ik er aan te denken om Creating Awesomeness te gaan voeren als bedrijfsnaam / registreren als handelsnaam omdat ik deze boodschap meer wil overdragen aan mijn klanten. Ik kan bijvoorbeeld het domeinnaam CreatingAwesomeness.nl overkopen, maar ga dit niet doen indien in de bedrijfsnaam toch niet kan voeren.

     

    Natuurlijk even gecontroleerd op KvK naar de beschikbaarheid.

     

    Daar bestaat wel een bedrijf / freelancer dat Studio Creating Awesomeness heet maar niet helemaal hetzelfde vakgebied beoefend. (en overigens aan online activiteit te zien niet erg actief meer is op die naam sinds 2012).

     

    Naar mijn mening komen onze diensten niet echt overeen. Ik richt me op webdesign / vormgeving / en drukwerk realisatie. Hij of zij op ICT en vooral op software ontwikkeling / (web)applicaties. (gezien de website die bij bedrijfsnaam hoort)

     

    Ik ben gevestigd in Noord Nederland, hij/zij in midden.

     

    Overigens voert hij / zij onder het kvk nog wel wat andere handelsnamen, waaronder een site waarmee hij zij printables en clipart verkoopt (doe ik niet) en ze is fotograaf / verkoopt foto's. (ik doe het er soms bij maar profileer me niet als fotograaf).

     

    Ik ben niet van mening dat klanten verward kunnen raken en dat hij/zij daar schade aan kan ondervinden als ik de handelsnaam voer. Mijn bedrijf is geheel anders van opzet en vormgeving. Wat de toekomstplannen van het andere bedrijf zijn (veranderen van diensten?) weet ik natuurlijk niet.

     

    Is het verstandig om de handelsnaam te gaan voeren? Wat zijn de risico's / valkuilen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.