s290408

Junior
  • Aantal berichten

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door s290408

  1. 1 uur terug, Highio zei:

    Heb je in het verleden wel zaken gedaan met deze importeurs? En gebruik je nog altijd hun verkoopondersteunende middelen? Bijvoorbeeld Nederlandstalige reclamemateriaal of gebruiksaanwijzingen?

     

    Groet,

     

    Highio

     

    Geen van beide, handleidingen vertaal ik zelf of lever de standaard engelse handleiding mee.

    Foto's gebruik ik van de fabriekant of maak ik zelf, op mijn website staat bij het product vermeld dat het afkomstig is uit eigen import.

  2. 7 uur geleden, Hans v N zei:

    Als je inderdaad alleen een telefoontje hebt gehad dan zou ik me nog geen zorgen maken. Vrij eenvoudig te vinden dat het grootste merk uit Amerika door de grootste dealer wordt verkocht en geïmporteerd maar dat de merkrechten in Amerika liggen. Kans is groot dat ze (merk met en G) in een klein land als Nederland aan 1 distributeur genoeg hebben die vooral de consumentenmarkt en enkele dealers bedient. Als zoiets serieus is dan komt er minimaal een mail of een brief op poten door een advocaat.

    Waar je wel voor op moet passen is mogelijke powerplay richting je huidige leverancier, al zal die kans klein zijn als je het betreffende merk met respect en tegen gangbare prijzen verhandelt. Beetje concurrentie werkt marktverruimend dus is in het belang van de Amerikaanse merkhouder.

     

    Waar kan ik achterhalen waar de merkrechten liggen, bedoel je hier boip mee? Hier kom ik inderdaad van bijvoorbeeld het merk uit de USA allen een Amerikaanse merknaam registratie tegen niet eens een europese.

  3. 1 minuut geleden, Hans v N zei:

    Als dat blijft duren zou je ook een telefoontje de andere kant op kunnen doen (opnemen!) dat men de mededinging beperkt en daar hoge boetes op staan. En dat je de volgende keer dat het gebeurd contact opneemt met de mededingingsautoriteit. Je leidt daar ook schade door en ook dat zou ik ze voorhouden.


    Is zoiets niet hetzelfde als iemand beschuldigen zonder bewijs.... lijkt mij in eerste instantie nu ook niet de beste oplossing.

  4. 9 uur geleden, TwaBla zei:

    Marktplaats verwijdert advertenties als er inbreuk wordt gemaakt op een merkrecht, na melding van de rechthebbende. Nou zijn importeurs en groothandels soms ook lokaal merkhouder, omdat de producent in een ver buitenland geen registratie verzorgd heeft. Dat kun je nagaan bij BOIP.

     

    Als Marktplaats reageert op een melding van een niet-rechthebbende, overtreden ze hun eigen regels.

     

     

    Bovendien kun jij stellen dat je geen inbreuk maakt op een merkrecht, omdat dat uitgeput is. Kan me niet voorstellen dat Marktplaats nooit eerder met zulke kwesties te maken heeft gehad. Dan kun je dus een tegenklacht indienen omdat de groothandel andere gebruikers hindert.

     

    Bewijzen dat de desbetreffende persoon de advertenties laat verwijderen kan ik niet maar het is wel toevallig dat ze na het telefoontje div keer verwijderd worden

  5. 2 minuten geleden, Highio zei:

    Gaan we weer:classic_wink:!

     

    Waar zijn de fabrikanten gevestigd? Als deze hun Europese distributie- of dealernetwerk niet beter organiseren, krijg je natuurlijk dit soort gelazer!

     

    Ik meld bellers aan het eind van een gesprek wel eens dat dit opgenomen is, dat wil de belfrequentie nog wel eens drastisch doen dalen! :classic_biggrin:

     

    Groet,

     

    Highio

    Alle fabrikanten zijn gevestigd buiten de EU, doorgaans stellen de fabrikanten een officiële importeur aan per land. In sommige gevallen kan dit ook voor bijvoorbeeld de hele Benelux of EU zijn.

  6. 4 uur geleden, RT.... zei:

     

    Die mensen zullen er wel verstand van hebben.

     

    Deze casus biedt daarvoor te weinig informatie, maar het is zeker niet uitgesloten dat TS jegens de NL'se distributeur onrechtmatig kán handelen.
    Dat zal zich met name voordoen wanneer producenten werken met een (louter) selectief distributienetwerk.

    Wanneer de (bijvoorbeeld) Nederlandse, niet aangesloten handelaar (i.c. TS)  weet dat diens importeur haar afspraken met de producent schendt, daarmee concurreert met wel-gebonden handelaren, en van die omstandigheid profiteert...kan er sprake zijn van een onrechtmatige daad.

    Het zijn een hoop mitsen en maren, maar (pun intended) in die zin kan een (exclusief) distributieovereenkomst wel degelijk 'derdenwerking' hebben.

     

     

    Zijn er mogelijkheden om er achter te komen of dit het geval is zonder daar de NL'se importeur me wakker te maken? Wellicht zijn er registers waar dergelijke dingen in bijgehouden meoten worden?

  7. Misschien is mijn vraag niet geheel duidelijk.

    Wat ik doe: importeer een merk product uit een ander EU land en breng het hier op de markt en vermeld in mijn aanbieding, advertentie dat het om merk product X gaat in sommige gevallen plaats ik hierbij ook het logo van product X

    De importeur zegt dat ik de producten niet mag verkopen omdat hij het alleen recht heeft in NL, na mijn mening klopt dit niet ivm vrij verkeer van handel en goederen in de EU.
    De importeur zegt ook dat ik merknaam X en logo van merknaam X niet mag gebruiken omdat dit voorbehouden is aan dealers uit zijn dealer netwerk

  8. 47 minuten geleden, Hans van den Bergh zei:

    Welkom op HL

     

    Uit niets blijkt wat jouw verhaal of dat van de importeurs bewijst? Lastig om hier dan op te reageren. Als je contact hebt gezocht met deze importeurs, is dat zeer aan te bevelen, maar vat kwesties als deze niet te lichtvaardig op. 

     

    Hans,

    Sorry die zin begrijp ik niet helemaal.

    Als ik dus bijvoorbeeld een failisements partij of restpartij binnen de EU koop zou ik deze niet mogen aanbieden onder de naam zoals het is? Bijvoorbeeld een Philips scheerapparaat mag ik wel verkopen maar mag er niet bij vermelden dat het een philips is?

     

     

  9. Hallo Allemaal,

    In mijn webshop, op marktplaats en winkel verkoop ik producten van div merken. Veelal laat ik deze produceren onder mijn eigen naam produceren maar sommige merk producten importeer ik ook vanuit oost europa (binnen de EU) omdat ik het daar goedkoper kan inkopen dan hier in NL.

    Nu kreeg ik recent een telefoontje van twee importeurs van merken die ik voer. Eén importeur verkoopt één merk die ik importeer vanuit oost Europa de andere importeur vier. De reden van het telefoontje laat zich simpel raden ze zijn niet blij dat ik de producten buiten hun om inkoop. Tevens gaven beide importeurs aan dat zij het alleen recht hebben in NL op dit merk en dat ik het daarom niet eens verkopen mag. Ik heb toen uitgelegd dat alle producten binnen de EU vrij gekocht en verkocht mogen worden.

    Ook vertelde ze mij dat ik de merknamen en logo's niet mocht gebruiken omdat dit alleen is bedoeld voor dealers die bij hun netwerk zijn aangesloten, klopt dit überhaupt wel? Eén van de importeurs laat ook telkens mijn advertenties verwijderen op marktplaats.... heel irritant. In het telefoon gesprek met beide importeurs heb ik gezegd dat ik best via hun wil inkopen als zij mij dezelfde marge kunnen bieden. Hier zouden beide importeurs op terug komen, van beide heb ik niets weer gehoord.

    Ik zag dat er al meerder van dergelijke topic's zijn geweest rond dit onderwerp maar dit zijn allemaal wat oudere topics dus wellicht is er in die tijd al weer het een en ander veranderd.

  10. Dan ga ik bij deze lekker belangeloos bemiddelen: s290408, wat heb je over voor 4-8 adviesuren in deze van 'kuifje'?

     

    Of ga je dan toch zelf actie ondernemen naar de patenthouder?

     

    Zijn er geen andere internationale fabrikanten van metaaldetectoren die de draadloze overdracht van signalen toepassen of op basis van dit patent makkelijk gezegd 'kopiëren'?

     

    Zie onze PM-functie (de mogelijkheid om persoonlijke berichten naar mede-leden te versturen).

     

    Groet,

     

    Highio

     

     

    Ik zal kuifje morgen is in een prive berricht aanschrijven en het een en ander uit de doeken doen.

  11. IK heb een snel gekeken, alleen naar het Europese octrooi, dus niet naar het US octrooi, en bij een eerste scan lijkt het mij dat het octrooi alleen in DE,FR en GB van kracht is.

     

    In de andere Europese landen kan dit octrooi je dus niet storen in je (voorgenomen) activiteiten.

     

    Over het algemeen mag je zoveel geoctrooieerde producten kopen als je wilt, en die uit elkaar halen, en die onderdelen verkopen.

     

    Wat niet mag is om die onderdelen weer in elkaar te zetten (of laten zetten) tot een product dat wederom inbreuk pleegt op het octrooi,

     

    Het octrooi bied bescherming voor een metaaldetector. De gehele metaaldetector is dus beschermd. De onderdelen niet. JE schrijft 'ik demonteer de schotel met gepatenteerde elektronica'. De electronica is niet beschermd (toch niet door dit octrooi), de metaaldetector als geheel wel. Misschien is dit een misverstand dat je had (dan is dat nu opgelost) of misschien wist je dat wel en heb je gewoon onnauwkeurig geformuleerd.

     

    De grote vraag is nu: wat je bouwt, pleegt dat inbreuk? Daar kan ik (nog) niet op antwoorden, omdat het me gewoon niet duidelijk is wat je doet. BEschrijf dat nog eens iets duidelijker.

     

    HEt octrooi beschermt, samengevat, een metaaldetector met

    -een schotel met een eigen stroomvoorziening en eigen middelen om een excitation signaal aan een emiterende spoel te geven en eigen middelen om een ontvangen signaal te analysren

    -Een electronicakastje om de schotel te laten werken (in neem aan in te stellen, aan en af te zetten en zo) en om een detectiesignaal van de schotel te ontvangen.

    -Een koptelefoon om een hoorbaar detectiesignaal te laten horen. Het is juridisch niet belangrijk of de koptelefoon dit signaal rechtstreeks van de schotel krijgt, of via het electronicakastje, en het is juridisch ook niet belangrijk of het signaal draadloos of met een draad aan de koptelefoon gegeven wordt.

     

    Het lijkt me dus dat als je hetzelfde electronicakastje gebruikt, maar dit met een kabel verbind aan de schotel, dat je GEEN inbreuk pleegt (je moet dan wel de mogelijkheid tot draadloze communicatie verwijderen). Als je echt heel zeker wilt zijn zorg je er ook nog voor dat de batterij in het electronicakastje en via de kabel de schotel van stroom voorziet.

     

    Nu, ik moet wel zeggen, ik zie het nut niet, want dan ben je gewoon weer een traditionele metaaldetector aan het maken. Waarom zou je dit willen doen?

     

    Misschien is die geoctrooieerde metaaldetector wel heel goed in het detecteren van metalen, en wil je hem daarom gebruiken, maar dat die dan zo goed is heeft niets met geoctrooieerde technologie te maken. Het octrooi gaat alleen over de draadloze verbinding tussen een (voor zover ik kan inschatten) vrij algemene schotel en een vrij algemeen controlekastje.

     

    Let op: Dit is geen juridisch advies, maar slechts een bijdrage aan een open discussie. U bent niet mijn client en ik heb geen verplichtingen jegens U. U kunt hier dus geen rechten aan ontlenen

     

    Bedankt voor dit zeer uitgebreide antwoord, ik zal morgen is proberen een duidelijke omschrijving te geven van wat nu precies de bedoeling is.

  12. Samenwerking zal helaas niet gaan het is nogal een gesloten wereld.

    Ik heb ook nog weer even snel gekregen en krijg de indruk dat de aanvrager een particulier of uitvinder is. Het is in ieder geval geen groot concern, dus dan zou je ook gewoon iemand kunnen benaderen.

     

    Of is deze aanvrager/houder toch zelf ook de producent? Misschien kun je zelf wel de meervoudige toepassing claimen of anders een uitsluitende licentie verkrijgen.

     

    Edit: inmiddels gevonden. Kun je geen distributeur worden alhier en misschien naar het westen, oosten en noorden en dan toch lekker samen ontwikkelen? ;)

     

    Groet,

     

    Highio

     

     

  13. Nu wil ik de zender gaan uitbouwen en in een aparte behuizing maken, deze behuizing voorzie ik van een stekker aansluiting zodat ik een andere schotel(s) monteren kan doordat ik de zender heb uitgebouwd kan het geheel dus nog steeds met elkaar communiceren.

    Draadloze apparaten voorzien van een draadje ... is dat niet zo iets als ‘ back to the future’ ?

     

    Ik zou opteren voor ...

     

    1. Meerdere (draadloze) schotels laten communiceren met één (draadloze) verwerkingsunit.

     

    Of

     

    2. Meerdere bedrade schotels laten communiceren met één (bedrade) verwerkingsunit.

     

    Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe

     

     

     

     

    Ja beetje back to the future is het maar, dit is de enige mogelijkheid om keuze te hebben uit merdere schotels.

  14. Dus als ik het goed begrijp koop je een metaaldetector en ga je die verbouwen zodat die met meerdere schotels/detectors kan werken. Op zich een prima idee.

     

    Volgens mij mag dat gewoon omdat bij alle IE rechten uitputting geldt als die met toestemming op de markt zijn gebracht. Bij octrooirechten staat dat in artikel 53 lid 5.

     

    5. Is een voortbrengsel als in het eerste lid, onder a of b, bedoeld, in Nederland, Curaçao en Sint Maarten rechtmatig in het verkeer gebracht, dan wel door de octrooihouder of met diens toestemming in één der Lid-Staten van de Europese Gemeenschap of in een andere staat die partij is bij de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte in het verkeer gebracht, dan handelt de verkrijger of latere houder niet in strijd met het octrooi, door dit voortbrengsel in of voor zijn bedrijf te gebruiken, te verkopen, te verhuren, af te leveren of anderszins te verhandelen, dan wel voor een of ander aan te bieden, in te voeren of in voorraad te hebben.

     

    Wat in theorie wel zou kunnen is dat je door de modificatie zelf een ander octrooi schendt. In dit geval dus een metaaldetector, met het kenmerk dat de schotel/detector draadloos is verbonden met een ontvanger/display waarbij de detector uitwisselbaar is gemaakt. Daar dus even goed onderzoek naar (laten) doen.

     

     

     

    Inderdaad daar komt het eigenlijk op neer.

     

    Ik koop een complete detector of losse onderdelen waar ik weer een nieuwe detector van bouw. Het gepatenteerde systeem maak ik niet na of iets dergelijks ik hergebruik het alleen in een andere vorm zodat de elektronica nog steeds met elkaar communiceren kan.

     

    Stap 1 ik demonteer de schotel met gepatenteerde elektronica

    Stap 2 bouw deze elektronica in een nieuwe behuizing

    Stap 3 voorzie de elektronica in de nieuwe behuizing van een stekker aansluiting.

    Stap 4 ik bouw een nieuwe schotel welke met een kabel gekoppeld wordt aan de behuizing met de elektronica.

    Nu kan de elektronica nog steeds communiceren met het display, maar toch in combinatie met div schotels omdat deze verbonden zijn met een kabel.

     

    Bij het originele model zit in de schotel de elektronica gebouwd deze communiceer dan weer met het display, dit is het gedeelte wat gepatenteerd is de draadloze communicatie tussen schotel en display.

  15. Hallo Allemaal,

     

    Ik ben nieuw hier en hoop dus dat ik mijn vraag op de goede plaats stel.

     

    Mag je onderdelen uit een gepatenteerd product gebruiken in je eigen product?

     

    Een fabrikant heeft een product op de markt gebracht wat als volgt werkt, een metaaldetector met een draadloze schotel welke metaal detecteer het signaal van de detectie wordt door gestuurd door middel van een zender welke verbouwd zit in de schotel. Deze zender verstuurd het signaal naar een unit welke het omzet in geluid en beeld.

     

     

    Nu wil ik de zender gaan uitbouwen en in een aparte behuizing maken, deze behuizing voorzie ik van een stekker aansluiting zodat ik een andere schotel(s) monteren kan doordat ik de zender heb uitgebouwd kan het geheel dus nog steeds met elkaar communiceren.

     

    Het draadloze systeem is gepatenteerd door de oorspronkelijke fabrikant, kan ik mijn systeem toch op de markt brengen zonder dat hier problemen van komen?

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.