Jump to content

s290408

Junior
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Dan veranderd er na mijn inziens niets aan de vrij handel wat je in de EU hebt. Ze kunnen het misschien niet leuk vinden maar inkopen in een ander land is gewoon toegestaan.
 2. We zijn er nu altijd vanuit gegaan dat het merkenrecht in de USA ligt wat als dit in NL ligt blijft de situatie zoals in de eerste post(s) beschreven dan nog steeds hetzelfde? Het is dan dus nog steeds uitgeput nadat het op de markt gebracht is?
 3. Geen van beide, handleidingen vertaal ik zelf of lever de standaard engelse handleiding mee. Foto's gebruik ik van de fabriekant of maak ik zelf, op mijn website staat bij het product vermeld dat het afkomstig is uit eigen import.
 4. Waar kan ik achterhalen waar de merkrechten liggen, bedoel je hier boip mee? Hier kom ik inderdaad van bijvoorbeeld het merk uit de USA allen een Amerikaanse merknaam registratie tegen niet eens een europese.
 5. Is zoiets niet hetzelfde als iemand beschuldigen zonder bewijs.... lijkt mij in eerste instantie nu ook niet de beste oplossing.
 6. Bewijzen dat de desbetreffende persoon de advertenties laat verwijderen kan ik niet maar het is wel toevallig dat ze na het telefoontje div keer verwijderd worden
 7. Alle fabrikanten zijn gevestigd buiten de EU, doorgaans stellen de fabrikanten een officiële importeur aan per land. In sommige gevallen kan dit ook voor bijvoorbeeld de hele Benelux of EU zijn.
 8. Het betreft hier inderdaad het gebied metaaldetectoren. Overigens heeft het niets te maken met de vorige vraag die ik had.
 9. Zijn er mogelijkheden om er achter te komen of dit het geval is zonder daar de NL'se importeur me wakker te maken? Wellicht zijn er registers waar dergelijke dingen in bijgehouden meoten worden?
 10. Ik koop de producten in bij een erkende dealer/importeur in oost europa uiteraard alles netjes met bon en wat er verder allemaal bij komt kijken. Is er een mogelijkheid om erachter te komen of het bijvoorbeeld om een exclusief merk handeld?
 11. Misschien is mijn vraag niet geheel duidelijk. Wat ik doe: importeer een merk product uit een ander EU land en breng het hier op de markt en vermeld in mijn aanbieding, advertentie dat het om merk product X gaat in sommige gevallen plaats ik hierbij ook het logo van product X De importeur zegt dat ik de producten niet mag verkopen omdat hij het alleen recht heeft in NL, na mijn mening klopt dit niet ivm vrij verkeer van handel en goederen in de EU. De importeur zegt ook dat ik merknaam X en logo van merknaam X niet mag gebruiken omdat dit voorbehouden is aan dealers uit zijn dealer netwerk
 12. Hans, Sorry die zin begrijp ik niet helemaal. Als ik dus bijvoorbeeld een failisements partij of restpartij binnen de EU koop zou ik deze niet mogen aanbieden onder de naam zoals het is? Bijvoorbeeld een Philips scheerapparaat mag ik wel verkopen maar mag er niet bij vermelden dat het een philips is?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept