OuweJoop

Junior
  • Aantal berichten

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door OuweJoop

  1. 15 minutes ago, Norbert Bakker said:

     

    Hangt er vanaf: worden er via de site ook boekingen gedaan, overeenkomsten gesloten en betalingen etc? 

    Ja, de klant betaalt op onze site via onze payment provider. Wij verzorgen ook via de mail een mobiel ticket voor de tour/activiteit. 

    15 minutes ago, Norbert Bakker said:

     

    Dat hangt sterk af van het antwoord op de vorige vraag 

     

    15 minutes ago, Norbert Bakker said:

     

    Gaan er boekingen via je site, dan is verzekering als reisbureau uiteindelijk tóch  de meest veilige manier... en ik vermoed ook de enige.  Go with the flow...

    Maar gelukkig zijn er dan ook wel weer verzekeraars die in de prijsstelling rekening houden met het lagere daadwerkelijke risico 

    Ok ok...

    15 minutes ago, Norbert Bakker said:

     

    2 tips: ofwel wordt - ook al ben je geen reisbureau - lid van de VVKR en regel de verzekering via hun, of neem eens contact op met Goudse Verzekeringen: die wilden in het verleden nog wel eens rekening houden met het daadwerkelijke risico voor wat afwijkende reisbureaus's (of niet-reisbureau's). 

    Ga ik doen. Wederom vriendelijk bedankt voor deze inzichten, ik stel het zeer op prijs. 

  2. 44 minuten geleden, Norbert Bakker zei:

     

    Niet als je de eerste zin leest: het gaat om een schade die niet verzekerd is omdat iemand geen persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering heeft.

    Dat moet dus per definitie gaan om een schade buiten de werkzaamheden voor of namens de VOF.

     

    Ik wilde het voor de verandering een keer simpel houden en er op voorhand van uitgaan dat vraagsteller bewust de juiste vraag stelt 

    Maar vooruit: Heeft de schade toch wel te maken met werkzaamheden voor of namens de VOF, dan is wel wel of niet hebben van een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering niet relevant: want die keert dan toch niet uit. In dat geval is de  vraag: heeft de VOF wel een passende bedrijfs/beroepsaansprakelijkheidsverzekering

     

    Norbert, Ik wil u weer bedanken voor uw antwoord. Een aantal maanden geleden gaf u mij ook al goede antwoorden op mijn vraag of mijn bedrijf een vergunning nodig had. U zei toen dat dat niet zo zou zijn in het geval mijn bedrijf geen pakketreizen, accommodatie of activiteiten die langer dan 24 uur duurden zou aanbieden.

     

    Mijn bedrijf is een platform waar tour operators door Europa hun toeristische activiteiten kunnen presenteren. Het gaat hier om stadstours met gids, quad tours, bustours, boattripjes etc. Wij organiseren deze niet zelf, wij presenteren de organisatoren hiervan slechts. Ook werken wij alleen met organisatoren die een geldige aansprakelijkheidsverzekering kunnen tonen. 

     

    Ik heb al tig verzekeraars aan de telefoon gehad die mij allemaal proberen wijs te maken dat ik een reisbureau ben. Maar ik heb de ANVR en de VVKR gebeld en die zeggen me dat wij dat geen reisbureau zijn. Ik ga dus geen verzekering voor een reisbureau voor mijn bedrijf afsluiten wanneer wij dat niet zijn.

     

    Door uw antwoord van enkele maanden terug heb ik de indruk dat u hier het een en ander van weet. Ik weet niet of u mij hier antwoord op kan geven hoor, maar welke category zou mijn bedrijf in vallen qua verzekeringen? hoe aansprakelijk is mijn bedrijf als er iets misgaat tijdens een tour/activiteit in het buitenland? 

     

    Ik dacht dat het makkelijker zou zijn om de juiste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hiervoor te vinden, maar tot nu toe valt dat tegen. Als ik er niet uitkom zal ik een adviseur inschakelen. 

     

    Vriendelijke groet,

     

    Joop

  3. Goedemiddag Shoptillyoudrop,

    Wij ontvangen het geld nooit en gebruiken de payment service van stripe. De supplier verzorgt de verkoopfactuur aan de consument waardoor wij nooit  als tussenpersoon in het bezit komen van de betaling. Wij ontvangen slechts de commissie die wij in rekening brengen.  

    op welke factuur zou volgens u dan de btw verlegt moeten worden? Wij factureren slechts de commissie (20% van het nettobedrag van de verkoop) die stripe voor ons heeft ingehouden van de betaling aan de supplier

    Ik hoop van u te horen!

  4. Hoi Shoptillyoudrop,

    Wij zullen inderdaad de activiteit presenteren op onze marktplaats, het is echter zo dat wanneer de verkoop plaats vind, het bedrag via stripe naar de supplier wordt gestuurd        - de commissie die wij in rekening brengen voor het presenteren van de activiteit op onze website.  De supplier verzorgt de verkoopfactuur aan de consument.
    Dit zorgt ervoor dat wij slechts een b2b transactie hebben wat betreft de commissie toch? Het verleggen van de btw lijkt me daardoor ook niet noodzakelijk omdat de verkoop op papier direct via de supplier is verlopen en dus moet de supplier dit opnemen in zijn aangifte omzetbelasting.

    Ik geloof dat wij hierom maandelijks een factuur moeten samenstellen aan de supplier gericht m.b.t de ingehouden commissie op de verkopen?


     

  5. 23 minutes ago, Lucas777 said:


    Vanuit welke wet heb jij dan met PSD2 te maken? Alleen stripe heeft daar mee te maken, en is ook gewoon bang dat jij rot-leveranciers wellicht zal aanbieden en dat ze alles moeten refunden, daarom willen ze geld afschermen/blokkeren (ringfencen heet dat), denk ik? Gaat het daar niet meer om?

     

    Wat dat refunden betreft; dat zal Stripe weinig uitmaken.  Stripe verdient op de transacties zelf en hoeft zelf geen refunds uit te voeren. Wanneer een commercieel agent met een tour operator werkt, en er dient een refund gemaakt te worden, dan kan de commercieel agent dit aangeven bij de tour operator en die maakt vervolgens in zijn Stripe panel een refund (waarop Stripe dus weer een aantal cent verdient).

  6. Just now, Lucas777 said:


    Vanuit welke wet heb jij dan met PSD2 te maken? Alleen stripe heeft daar mee te maken, en is ook gewoon bang dat jij rot-onderleveranciers wellicht zal krijgen en dat ze alles moeten refunden, daarom willen ze geld afschermen/blokkeren (ringfencen heet dat), denk ik? Gaat het daar niet meer om?

     

    Beste Lucas,

     

    Ik citeer van: https://www.emerce.nl/achtergrond/hoe-marktplaats-peertopeer-platform-online-reisagent-psd2compliant

     

    "Voor marktplaatsen, peer-to-peer platforms en online reisagenten is de verandering echter het grootst. Stel, ik verkoop laptops via het platform, ‘Handelen.nl’. De consument plaatst een bestelling voor zo’n laptop en de afhandeling van die transactie vindt plaats bij Handelen.nl, inclusief de betaling van de koper en aan de verkoper. Volgens de EU-regels betekent dit dat Bol.com aan gelden van derden zit en in PSD2 staat dat daarvoor gecontroleerde en juiste processen geïmplementeerd moeten zijn. Je wordt als handelsplatform, maar ook als peer-to-peer platform of online reisagent, beschouwd als commercieel agent en daarvoor gelden strikte regels om ervoor te zorgen dat het geld van de consument zo veilig mogelijk is.

     

    Commerciële agenten hebben twee keuzes

     

    Wat betekent PSD2 nu concreet voor zogeheten ‘commerciële agenten’? Je hebt twee keuzes. Ofwel je wordt een betaalinstelling, wat een prima scenario is voor grote partijen maar wel behoorlijk afleidt van de core business.

     

    De tweede mogelijkheid is om voor een payment service provider te kiezen die een betaaloplossing integreert in de app of website van het bedrijf waarmee mensen kunnen betalen. Geld wordt dan overgeboekt naar de derdenrekening van de payment service provider en die handelt de transactie vervolgens af. De marktplaats krijgt zijn commissie en de verkoper de rest van het totaalbedrag. In dit scenario ontvangt de marktplaats (of het peer-to-peer platform of de online reisagent) dus zelf geen gelden en fungeert derhalve niet als betaalinstelling.

     

    De kern van de regelgeving: ook al raak je maar heel even het geld aan van een consument, toch bestaat er een risico en dus moet je aan de in PSD2 vastgelegde eisen voldoen. Denk dus goed na hoe je ervoor kunt zorgen dat je compliant bent."

     

     

    Wij hoeven dus niet direct aan de PSD2 vastgelegde Eisen te voldoen, omdat wij geen betaalinstellingen kunnen of willen worden. Daarom werken bedrijven dus samen met Stripe, die wel compliant kan zijn aan de PSD2 wet. 

     

     

  7. 15 hours ago, shoptillyoudrop said:

    Wie verkoopt aan de consument?

    Wie (in de B2B) factureert c.q. crediteert aan wie?

     

    Beste ShopTillYourDrop,

     

    Bedankt voor uw reactie.

     

    Wij zullen aan de consument verkopen. Stripe Connect zal de betaling direct doorsturen naar de lokale touroperator voor wie wij een ticket hebben verkocht, minus het afgesproken commissie bedrag. Op deze manier zullen wij dus nooit het geld van de consument op onze rekening hebben, zodat wij voldoen aan de PSD2 wet. 

  8. Goedemiddag,

    Ik heb een vraag wat betreft het boekhoudkundig verwerken van verkopen in een online marktplaats die wij gaan lanceren.

    Het idee is om via een online marktplaats tours en activiteiten te presenteren door Europa, aanbieders van tours en activiteiten kunnen ervoor kiezen om gepresenteerd te worden in ruil voor een commissie op de verkoop. Wanneer er een verkoop plaats vind zal het financiele process er als volgt uitzien:

    Voorbeeld:
    De consument koopt een boot tour voor 2 personen, prijs: 100 EURO
    Stripe connect: ontvangt deze 100 euro en  verstuurd de supplier (verkoper van de activiteit) het bedrag - de 20% commissie die wij in rekening brengen (80 EURO).
    Stripe connect: stuurt de overige 20% commissie naar ons (20 EURO).

    Hoe verwerken wij dit in onze boekhouding? 

    Wij ontvangen nooit het totale bedrag, Stripe connect verdeelt direct  het bedrag tussen ons en de suppliers, volgens de psd2 wet.

    Wij werken met het boekhoud programma Xero.



     




     

  9. On 07/11/2019 at 22:45, TwaBla said:

     

    Jullie marktplaats is een plek waar veel data (content over dagtripjes en activiteiten) gecombineerd worden. Ik neem aan dat u de leveranciers aanmoedigt zelf content te uploaden. Misschien werkt u samen met een team dat content-leveranciers (musea, theaters en andere toeristen-bestemmingen) werft en begeleidt. 

     

    Met die zoekbare database als basis kan aan content curation gedaan worden, oftewel een kleine redactie combineert interessante zaken in een blog of webzine format. Het woord curatie kennen we uit de museum-wereld: de samensteller van een tentoonstelling.

     

    In een reisgids (gekoppeld aan een marktplaats) verwacht ik selecties op bijvoorbeeld thema (natuur, kunst, muziek, culinair, folklore), op lokatie en eventueel op tijdsperiode (volgend weekend, volgende maand, volgend kwartaal), aansluitend bij de manier waarop consumenten hun reisjes plannen.

     

    Wehkamp en IKEA doen dat ook met hun catalogie! De ANWB Kampioen is een-en-al curatie..

     

     

    Dag TwaBla,

     

    Ja precies, dit hadden wij inderdaad al in gedachten, alleen nu weet ik ook nog hoe het heet! Erg bedankt voor uw bericht en het meedenken, ik stel het zeer op prijs. 

  10. 20 minutes ago, TwaBla said:

     

    Soms helpt het om niet alleen een eigen merknaam te bedenken, maar ook een duidelijke omschrijving van het werkterrein. De categorie, of de productgroep. Viatour biedt diensten aan aan travel planners en tour operators die lokale rondleidingen en activiteiten willen opnemen in hun aanbod. Het lijkt dat jullie meer op consumenten gericht zijn, en meteen internationaal. Een duidelijke omschrijving vergt wat extra inspanning. Noem het bv de Dutch Destination & Day Tour Guide (of Catalogue) en overweeg een curated extensie die vooruit kijkt.

     

    Goedenavond TwaBla,

     

    Dat klopt, wij richten ons direct op de consument. U noemt interessante punten wat betreft het omschrijven van wat wij doen. Kunt u mij misschien helpen begrijpen wat u bedoelt met een curated extensie? Ik heb het gegoogled maar het is me niet duidelijk. 

     

    Bedankt!

  11. 34 minutes ago, Norbert Bakker said:

    Beste Joop,

     

    Omdat je 2 compontenten aanbiedt (tours en activiteiten) en er mogelijk wél een overnachting bijzit (maar dan niet via jou geboekt) twijfel ik of dit pakketreizen zijn en zo ja of je wel of geen reisorganisator/touroperator bent. Mijn advies is dat na te vragen bij de VvKR, de vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties.

     

    Mocht je namelijk wel pakketreizen aanbieden en daardoor een reisorganisator/touroperator zijn ,  dan komt daar ook een aantal wettelijke verplichtingen bij kijken waaronder verplichte aansluiting bij een reisgarantieregeling en een verplichte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor het afdekken van de (verregaande!) aansprakelijkheid van reisorganisatoren/touroperators. 

     

    Er zijn 2 opties: ofwel VvKR bevestigt dat je geen reisorganisator/touroperator bent, in dat geval heb je verder ook geen wettelijke verplichtingen, of VvKR bevestigt dat je het wel bent. In dat geval kan VvKR je ook de benodigde vereiste zaken bieden. 

     

    Voor nadere informatie zie:

    Nieuwe Richtlijn en Wet pakketreizen van kracht

     

    En dan specifiek dit citaat:

     

     

    Norbert, u bent geweldig!

     

    Ik ga het navragen bij de VvKR. Van wat ik tot nu toe lees lijkt erop dat ons bedrijf niet onder de reisorganisators/touroperators zal vallen. Mocht dit het geval zijn, zouden wij dus geen wettelijke verplichtingen hebben en geen vergunningen of dergelijken nodig hebben?

     

    Erg bedankt!

  12. 1 hour ago, Norbert Bakker said:

    Beste OuweJoop,

     

    Allereerst welkom op Higherlevel

     

     

    Het hangt allemaal af van één vraag: bied je pakketreizen aan? 

     

    Een pakketreis is een combinatie van minimaal 2 van de volgende componenten met minimaal 1 overnachting en een duur van minimaal 24 uur:

    1.   personenvervoer, vlieg-boot-,bus- of treinreis 
    2.   accommodatie, hotelkamer, appartement of groepsaccommodatie
    3.   motorvoertuigenverhuur zoals auto’s, motoren of campers
    4.   activiteiten zoals tours, workshops, rondleidingen, wellness behandelingen, attractieparken & tickets voor sportwedstrijden of    concerten

     

    Beste Norbert Bakker,

     

    Bedankt! En ook bedankt voor de reactie.

     

    Wij zullen enkel tours en activiteiten aanbieden, dus geen accommodatie/overnachtingen. Wel zullen accommodaties ons product promoten aan hun gasten, maar met onze app/website zelf zullen hotels etc niet geboekt kunnen worden. 

     

    EDIT: met tours bedoel ik een tour zoals bijvoorbeeld een tour van een stad met een gids en dergelijke. Geen verre busreizen. Maar waarschijnlijk dus wel weer daguitjes met de bus, bijvoorbeeld zoals in Nederland veel toeristen vanuit Amsterdam een dag uitje Zaanse Schans doen met de bus. 

     

    Wij presenteren tours en activiteiten in onze app. Hiervoor zullen wij samenwerken met kleine lokale touroperators. Ook zal er via onze app een ticket voor deze tours en activiteiten geboekt kunnen worden.

     

     

    Quote

     

     

  13. Dag allen,

     

    Ik ben van plan volgend jaar als V.O.F. een Online Tour en Activiteiten Marktplaats te lanceren. Dit doe ik samen met twee anderen. Vergelijkbare bestaande bedrijven zijn bedrijven als Viator en GetYourGuide. 


    Wij zullen via een website en een app tours en activiteiten aanbieden van lokale tour operators in heel Europa. 

     

    Weet iemand op dit forum wat voor een vergunningen/lictenties ik hiervoor moet hebben? Op de KVK website en andere dergelijke sites kan ik voor dit type bedrijf niets vinden. 

     

    Bedankt voor het lezen!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.