loading
Ga naar inhoud

Bagirimana

Newbee
 • Aantal berichten

  4
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

 • Jij bent:
  ondernemer

Recente activiteiten

 1. Ja We bouwen een aanbevelingssysteem. Maar dat is even buiten de scope van de vraag of het een beleggingsproduct is. Zoals een vakantiehuisje ook een beleggingsobject is bijvoorbeeld. Het lijkt inderdaad op Monopolie. Maar de kopers van de plaatsen zijn niet degenen die inkomen genereren, maar dus de bezoekers van de reisapplicatie. Het is wel doordacht, maar heb het hier maar kort uiteengezet.
 2. Variabel. Je kunt ze vergelijken met de muntjes op een festival. Bij de ingang koop je ze, en het vergemakkelijkt de handel op het festival (m.b.v. 'smart contracts'). Hier meer info over (Ethereum) tokens: https://blockgeeks.com/guides/ethereum-token/ Hoeveel het bezit van een plaats gaat opleveren is ook geen gegeven: kan veel zijn, of weinig, afhankelijk van het aantal boekingen dus. Ik denk dus dat het niet (genoeg) vergelijkbaar is met tegoedbonnen.
 3. Dag Branko, Dat lijkt inderdaad te kloppen. Ik heb ze nog niet gevraagd nee. Ik zie dat de vergunningsaanvraagkosten flink kunnen oplopen. €200/u, max €100,000 (http://www.digitaal.loket.afm.nl/nl-NL/Diensten/Beleggingsondernemingen/Vergunning/Pages/vergunningaanvraag-beleggingsonderneming.aspx?tab=3). We verkopen onze plaatsen in eerste instantie voor kleine bedragen en we zijn nog een jong bedrijf, dus de inkomsten zullen waarschijnlijk niet enorm zijn. Het zou natuurlijk vervelend zijn als de kosten van de vergunning hoger uitvallen dan wat er deze maanden binnen gaat komen. Heb jij een idee waar ik ongeveer op zou kunnen rekenen? Dankjewel!
 4. We bouwen een applicatie waar mensen reisbestemmingen kunnen ontdekken. Onze gebruikers kunnen verschillende type boekingen doen, zoals hotels. We hebben een innovatief plan om micro-investeringen van 'the crowd' aan te trekken. We bouwen een apart platform waar mensen plaatsen kunnen kopen. Als een gebruiker van onze reisapplicatie die plaats boekt (zoals een hotel) ontvangt de eigenaar van de plaats een deel van onze commissie. Daarnaast maken we een systeem waar mensen deze plaatsen van elkaar kunnen overkopen. Om de transacties te vergemakkelijken kopen mensen eerst tokens, waar vervolgens mee gehandeld wordt binnen het platform (via blockchain). Men kan deze tokens ook weer terug omwisselen naar Euro's. Wat ik mij afvraag is om we eventueel een vergunning moeten hebben voor zoiets. Het komt een beetje in de sferen van beleggen, maar zeker niet in traditionele vorm... Hopelijk kan iemand mij hier meer over vertellen / me de goede kant op wijzen. Bij voorbaat dank voor jullie reacties.
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké