De Architect

Junior
  • Aantal berichten

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door De Architect

  1. 3 minuten geleden, Mikky Vrolijk zei:

    Sinds het ontstaan van ons forum hebben wij een karma systeem. Inmiddels heet dit reputatie. Een min geven is niet kinderachtig bedoeld, maar daarmee kun je aangeven of je  een reactie/antwoord op inhoud niet goed vindt. 

     

    Dat is niet de bedoeling. Het moet binnen 120 minuten mogelijk zijn je berichten aan te passen. Het kan wel zo zijn, dat als je veelvuldig klikt op "wijzig" dat je dan een paar seconden moet wachten voordat je weer kunt wijzigen.

    Ik hoor graag (ook van anderen) of het 5 minuten is/blijft.

     

    Dank. 1e punt, duidelijk nu. In een van de topics waar ik recentelijk op heb gereageerd staat nu een dubbele post... Kunnen jullie dit aanpassen, want het staat enorm lelijk 2 soortgelijke posts achter elkaar.

     

    Het andere punt lokt een beetje eenheidsworst uit. Een afwijkende mening wordt afgestraft zonder dat wordt gevraagd naar het hoe en wat van die mening. Zie ook de post waarvoor ik 2 minnetjes kreeg. Wat moet ik nu doen? Een nieuw account aanmaken? Andere mensen ook minnetjes geven vanwege het feit dat ze geen toelichting geven op de minnetjes? Ga ik niet doen uiteraard - want ik houd daar niet van - maar het lokt wel vervelende dingen uit. Dat wil toch niemand?

     

     

  2. Ah, ik zie dat niemand de kwinkslag van mijn post begrijpt. Dan neemt ineens je "reputatie" af. Met alle respect, maar wat een onzinnige functie op dit forum. Ook jammer dat die min-stemmers daar dan niet op reageren.

     

    Belastingdienst:

    U verstuurt de factuur uiterlijk op de 15e dag van de maand die volgt op de maand waarin u hebt geleverd.

     

    Mijn punt is waarom zou je wachten op je opdrachtgever? Je bent toch een ondernemer? Als je dienst is geleverd stuur je ZELF een factuur. Ik werk ook met opdrachtgevers die facturen versturen en met ontzettend ingewikkelde systemen werken. Dat is jammer voor hen: ik geef aan dat ik los van hun systeem altijd met eigen facturen werk. Die van de opdrachtgever beschouw ik gewoon als pro forma. Is de opdracht klaar dan verstuur ik een factuur. Het voorkomt een hoop gedoe aan alle kanten. Mijn boekhouder klaagt er niet over - terwijl ik toch altijd die dubbele facturen in de boekhouding heb zitten.

  3. 2 minuten geleden, S.Jonk zei:

    Het idee is om wegwerp servies te gaan produceren. 
    Dit wil ik graag in de Gemeente Flevoland gaan doen, maar hoe kom ik erachter waar ik rekening mee dien te houden?

     

    Dat is echt karige informatie. Overigens laat het zichzelf toch wel raden: voor gebouw heb je te maken met omgevingsvergunningen. Je hebt een milieudienst. Bedenk gewoon wat het effect is van jouw onderneming op anderen en je weet globaal wat je nodig hebt. Wat je daarnaast nog nodig hebt vind je zelf gauw genoeg uit. 

  4. 2 uur geleden, Noa251 zei:


    - als ik het hele jaar geen cliënten heb, moet ik dan belasting betalen? Of maak ik schulden? Of betaal je alleen op het moment dat je cliënten hebt die jou betalen?
    - Hoe werkt het als ik 2 dagen in loondienst werk en daarnaast 2 dagen voor mezelf werk, wat zijn dan de fiscale consequenties? Snij ik mezelf dan in de vingers? Of is het dan verstandiger om een kleine ondernemingsregeling te treffen?
    - Heeft het uberhaubt financiële consequenties als ik mijzelf in schrijf bij het KVK, of is dit 'vrijblijvend' tot dat ik winst ga maken?

     

    1. Belastingen en dergelijke is een best lastig onderwerp. Als het honderduizenden ondernemingen lukt, lukt het jou ook. Doe je het verkeerd kan een boekhouder dat achteraf voor bijsturen. Als ik terugkijk was ik 9 jaar geleden ook onzeker, hield het mij tegen. Ik las er veel over, stelde veel vragen. Maar het meeste heb ik geleerd van de belangrijkste ondernemersvaardigheid: DOEN!

     

    2. Geen omzet = geen omzetbelasting. Vergeet alleen niet de kwartaalaangiften op tijd te doen anders krijg je een boete. Het doen van kwartaalaangifte is supereenvoudig. Tip van mijn kant: doe die kwartaalaangiften zelf: leer je ook gelijk hoe het werkt.

     

    3. Waarom maak je schulden? Bij wie?

     

    4. Ja je betaalt alleen omzetbelasting over de omzet die je hebt gedraaid. Daarom heet het omzetbelasting. Idem voor inkomstenbelasting en de zorgverzekeringswet. T

     

    5. Als je in loondienst bent en voor jezelf werkt maak je geen aanspraak op alle zaken die met de 1225-uren norm van doen hebben. Zoals kinderopvang, BSO en nog wat teruggaveposten. Mijn tip daarvoor: huur een boekhouder in. Kan die 1x per jaar meekijken of je het goed hebt gedaan. Dit moet je niet zelf willen uitzoeken, maar gaandeweg met boekhouder leren.

     

    6. Vrijblijvend lijkt het inschrijven in het KVK mij niet. Je wordt daarna benaderd door mensen die geld willen verdienen aan onzekere ondernemers zoals BNI, bedrijvengidsen, energiemaatschappijen en al dat soort zaken. Maar zolang je 0 omzet draait heeft het vrij weinig effect. Het enige effect is dat je het geld dat je verdient uit je onderneming wellicht wat zwaarder belast wordt omdat je naast de onderneming ook nog in loondienst bent. Zie ook punt 5.

     

    7. Nogmaals: zo moeilijk is het echt allemaal niet, maar er zitten wel veel haken en ogen aan. Neem een boekhouder in dienst, zeker als je een paar opdrachten aanneemt. Zoiets betaald zich dubbel en dwars terug.

     

     

  5. Het idee klinkt een beetje als een probleem bij een oplossing zoeken. Dat is nooit sterk. De vraag zou moeten zijn: waarom besteden kleine ondernemers hun marketing niet uit? Of - gegeven de voorbeelden - waarom besteden ondernemers in de horeca, sport en fashion - hun marketing niet uit.

     

    Ik denk dat de meerwaarde van marketing niet moet worden overschat. Je kunt in landelijke dagbladen staan met interviews, je kunt op social media actief zijn, maar daar merken veel kleine ondernemers vrij weinig van. Ook omdat als je impact wilt hebben je veel tijd en dus veel geld moet spenderen om op te vallen wat gelijkertijd een risico impliceert dat meestal niet in verhouding staat tot de eventuele opbrengsten.

     

    Mijn eigen onderneming heeft nu 2 man in dienst. We zijn met z'n 3'n, maar voor het uitbesteden van diensten bekijk ik echt of het mij iets oplevert. Het uitbesteden van social media zal mij nooit iets opleveren - vooral omdat mensen buiten mijn vakgebied toch geen reet snappen van de finesses van architectuur en de bouw. En als ik ze dat moet uitleggen kan ik net zo goed zelf de tweets of posts plaatsen. Ik denk dat dat voor andere ondernemers ook geldt. En misschien is dat nog wel het meest zichtbaar in de klachtenafhandeling: niemand wil daar een externe partij voor hebben die daar niks mee kan. De meerwaarde is dan meestal 0, voor zover het niet gewoon negatief is.

     

    Het loont pas om die diensten uit te besteden als je meer dan 100 man in dienst hebt. En dan nog vraag ik me af wat de toegevoegde waarde is van social media.

     

    Kan jullie concept werken? Ik sluit niet uit dat het werkt voor enkele gevallen. Voor een soort guerrilla-marketing voor producten met een grote potentiële markt, voor mensen die hun geld verdienen aan aandacht. En dat brengt mij bij het begin. Zoek eerst een probleem en daarbij de oplossing. Als je een fascinatie hebt voor social media en je wilt daar "iets" mee doen, prima! Maar ga wel even terug naar de basis: een goede probleemanalyse en een passende oplossing.

     

    [Ik wilde mijn reactie aanpassen, maar dat kon niet meer. Bovenstaand is mijn definitieve reactie].

  6. 16 uur geleden, ondernemeradam zei:

    Ik ben momenteel zzp actief en sinds 2 jaar gaat het allemaal op rolletjes...op 1 ding na: de boekhouding. Ik probeer het zelf zo goed als mogelijk te doen, omdat ik graag iets als m'n financiën graag in onder eigen controle houdt. Heb niet de moeilijkste boekhouding en heb het zo strak als mogelijk bijgehouden met weinig bijzondere potjes/uitgave/etc.

     

    Ik lees genoeg over boekhouder kiezen en kon niet zo snel een vergelijkend topic vinden. Mijn vraag: hoe ga je om met de situatie dat je een boekhouder overweegt en dus al een tijd actief bent? Voornamelijk als je dus eerdere jaren hebt, wat je zelf bij elkaar hebt gefietst. Moet dat dan opnieuw bekeken worden of hoe werkt dat? En zitten er extra kosten aan?

     

    Wellicht dat iemand hier in dezelfde situatie heeft gezeten en weet hoe je in deze situatie de juiste boekhouder vindt.

     

    Toen ik 8 jaar geleden voor mezelf begon heb ik gelijk een boekhouder in de arm genomen. Van (ondernemers)kennissen en op internet een 5-tal boekhouders geselecteerd en bij hen op gesprek gegaan. De boekhouder waar ik aanvankelijk mee in zee ging vroeg een jaar later 300% meer en daar ben ik dan ook gelijk mee gekapt. Zit nu al 7 jaar bij dezelfde boekhouder.

     

    Vragen zoals jij die hebt heb ik voorgelegd aan de boekhouder, want zij hebben gewoon meer ervaring en een betere kijk op alle uitzonderingen en aftrekposten waar je wellicht zelf in het verleden niet of niet goed mee bent omgegaan. 

     

    Verder zou ik vragen of je je kwartaalaangiften zelf kunt blijven doen. Dat doe ik namelijk zelf.

  7. 6 uur geleden, Norbert Bakker zei:

    Nee, zeker niet. Er zijn te veel AOV's die wat mij betreft géén AOV zijn, en grote middenmoot van "moah" AOV's en een paar partijen die zowel qua dekking als begeleiding bij schade de verwachtingen van hun klanten overtreffen. 

     

    Er zijn niet 1 maar 3 opties voor jou die niet alleen structureel goedkoper zijn, maar ook een betere kwaliteit én een hogere klanttevredenheid hebben.  Alleen heb je zowel voor het aanbod als de aanvraag een gespecialiseerde adviseur nodig. (Niet omdat ik dat zeg, maar omdat die verzekeraars geen direct writer zijn en de wetgever AOV een impactvol product vindt. )

     

    Dan zit jij met de verkeerde specialisten aan tafel :smiling-face-with-sunglasses:. Een goede adviseur weet ook zijn of haar toegevoegde waarde duidelijk te maken en weet aantoonbaar wat een architect doet (en belangrijker nog in relatie tot een AOV: vooral ook wat een architect niet doet).

     

    Wat voor expertise heeft zo'n "gespecialiseerde adviseur" waar ik niet zelf achter zou kunnen komen? Ook: waarom niet hier die betaalbare AOV's benoemen zodat kleine ondernemers juist NIET voor een adviseur hoeven te betalen ;-) ?

  8. Op 2-7-2020 om 14:20, Norbert Bakker zei:

     

    Benader dan een in AOV gespecialiseerde adviseur en vraag om een vrijblijvende en kosteloze indicatie van de mogelijkheden.

     

     

    Een AOV is een AOV. Als er één is die voor €30 een interessant product aanbiedt ben ik benieuwd welke dit is. Ik ben bang dat het gewoon altijd fors veel geld blijft kosten, want als er een echt structureel goedkopere optie zou zijn dan had ik daarvan allang gehoord. Tot nu toe vooral gehoord dat er NOG duurdere opties zijn.

     

    Dat gedoe met "gespecialiseerde" adviseurs daar geloof ik niet zo in. Ben zelf architect en mijn wereld zit vol met "adviseurs", wat onverlet laat dat je altijd zelf moet kijken wat je krijgt. En wat de meerwaarde is van die adviseur. Voor verzekeringen vind ik de rol van zulke "specialisten" beperkt. Van mijn wereld weten ze niks dus echt maatwerk leveren voor wat betreft risico's kunnen ze niet. En vaak zijn ze zelf in loondienst waardoor ze niet snappen wat het is om een eigen onderneming te hebben.

  9. Op 26-6-2020 om 13:35, Norbert Bakker zei:

     

    Ieder zo zijn meug. Ik overweeg zelf ook deelname aan of het zelf opstarten van een broodfondsconcept (voorzieningenfonds) maar vindt het vooral belangrijk dat ik óók een dekking na 2 jaar heb: dat gat van 18 jaar is namelijk mijn grootste zorg: die eerste 2 jaar overbrug- en overleef ik financieel wel met enig passen en meten. 

     

    En wat is duur? Ik betaal voor die AOV minder dan € 100 netto in de maand en daarvoor krijg ik na 2 jaar een uitkering van € 50.000,- per jaar waardevast tot aan leeftijd 68. Ik prijs mezelf wat dat betreft gelukkig. 

    Maar het kan zelfs nog goedkoper: ben je bijvoorbeeld een Architect van rond de 35 jaar, dan zou een verzekering van 2000 Euro netto per maand (vergelijkbaar met een broodfondsuitkering met een wachttijd van  3 maanden je bij aanvang € 40 netto per maand kosten bij de verzekeraar met de beste prijs/kwaliteitverhouding (en top 3 verzekeraar in Nederland qua voorwaarden en performance bij schade)

    Rek je die wachttijd op naar 2 jaar ( ivm een broodfonds) dan daalt die premie met een tientje naar € 30,- per maand

     

    Uiteraard stijgen die premies met leeftijd en uitlopen aanvangskortingen. Maar per saldo kost die eerste 2 jaar verzekeren (met een wachttijd van 3 maanden) je dus maar een tientje in de maand extra, en ben je de eerste 3-5 jaar sowieso goedkoper uit met een verzekering tot eindleeftijd 68 dan met  een broodfondsconcept dat max 2 jaar uitkeert. 

     

    Maar veel belangrijker dan dat vind ik dat je bij een combinatie van broodfonds én verzekering (of een verzekering alleen) ook recht hebt op de deskundige preventiediensten en daadwerkelijke hulp bij reïntegratie: daarin voorzien broodfondsen op dit moment veel te weinig. (maar ik ben met een aantal concullega's, verzekeraars en broodfondsen in gesprek om te kijken of we dat kunnen veranderen) 

     

    Ik vind een broodfonds echt veel te veel gedoe. Ik ben architect en ik wil bezig zijn met architectenwerk. Het is leuk om wat randzaken zelf te kunnen inrichten, maar dat is voor mij geen doel op zichzelf. Vandaar dat SharePeople voor mij echt een fijn initiatief is. En met die AOV-voorziening van SharePeople heb ik het voor een ca. 2 tientjes vooralsnog beter geregeld dan 75% van de ondernemers :-) !

    Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat ik een AOV-verzekering neem. Ik heb gekeken bij Allianz, maar deze was met 2 jaar wachttijd (mogelijk met SharePeople), voor een uitkeringsbedrag bij arbeidsongeschiktheid van €1000 al €40/maand wat uiteindelijk na een paar jaar opliep aar €60/maand. Ik ben wel benieuwd bij welke verzekeraar ik terecht kan voor een hogere uitkering en een premie van €30/maand natuurlijk.

  10. 16 uur geleden, Fincalife zei:

    Ik heb idd  een paar verzekerings mensen aangeschreven.

     

    [...]

    Met betrekking tot de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dient er sprake te zijn van schade aan zaken en/of personen veroorzaakt in het kader van uw bedrijfsactiviteiten.

    Er moet schade zijn, een oorzakelijk verband, de schade moet Fincalife toe te rekenen zijn en er moet sprake zijn van een onrechtmatige daad.

    [...]

    Rechtsbijstand verzekering komt van Das.

     

    Zelf 8 jaar geleden begonnen met een architectenbureau. Het eerste wat ik heb geregeld is een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Ik heb gewoon op de man af gevraagd naar concrete casus en waar ik op moet letten bij het afsluiten van overeenkomsten. Na dat telefoongesprek heb ik me proberen te visualiseren hoe zich dat verhoudt tot mijn architectenbureau.

    Jarenlang is de beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering mijn enige verzekering geweest. Nu ik de afgelopen jaren meer ruimte heb gekregen heb ik allereerst naar verzekeringen op gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) gekeken. Dat is een meer betaalbare AOV-voorziening geworden: Sharepeople. Zeg maar alle voordelen van een broodfonds, maar dan professioneler geregeld, beter gefinancierd en zonder de sociale verplichtingen. De volgende stap is een AOV-verzekering, maar voorlopig heb ik de voorkeur gegeven om een geldbuffer op te bouwen en mijn pensioen beter te regelen (na je 40ste is dit toch onbegonnen werk). Dus daar neem ik een risico.

     

    Een rechtsbijstandverzekering is wellicht slim, maar ook hier heb ik gekozen om risico te lopen. Vorig jaar heb ik mijn eerste rechtszaak met een wanbetaler gehad. Dat heeft naast de misgelopen kosten zo'n €1600 gekost. Het geld heb ik nog niet binnen dus daar moeten ook nog wat deurwaarderskosten worden gerekend. Ik zie deze verzekering als niet essentieel, maar wel als handig. Wanneer je het kan betalen: doen. Maar zoals gezegd heeft het opbouwen van een geldbuffer en pensioen nu even voorrang. Ik weet alleen niet of DAS Rechtsbijstand nu zo fantastisch is: in defensief opzicht ja, maar als je zelf een zaak aanhangig moet maken kunnen ze wel moeilijk doen. 

     

    Hetzelfde geldt voor de debiteuren- en kredietverzekering. Zeker wanneer je steeds meer lopende kosten hebt en je bedrijf groeit steeds belangrijker. Alleen bedenk wel dat je niet alle risico's kunt afdekken en dat je voor andere zaken ook prioriteiten moet stellen. Een startende onderneming heb ik laatst geadviseerd dat zolang er geen opdrachten binnen te zijn ook niet aan dure verzekeringen te beginnen. Als absolute basis zou ik een AOV-voorziening nemen (zoals Sharepeople of broodfonds). Het is namelijk gemakkelijk maandelijks 100'en euro's kwijt te zijn aan verzekeringen - het moet wel in verhouding staan tot het geld dat binnenkomt. 

     

    Als ondernemers echt eerlijk zijn: 70% van de ondernemers heeft niks tot weinig geregeld voor AOV (zelfs geen voorziening). Het leeuwendeel van de ondernemers heeft geen beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheid. Hetzelfde geldt voor de rechtsbijstandverzekering, pensioenen en kredietverzekeringen. Het zijn hoge structurele kosten die (op pensioen na) voor uitzonderlijke situaties zijn. Welk risico ben je bereid om te nemen.

  11. Op 27-6-2020 om 21:08, Roel J zei:

    Wat mij stoort aan acquisitiefraude is dat het al 20-30 jaar dezelfde vorm is men roept een bedrag en uit de kleine lettertjes blijkt pas dat dit per maand is of dat het het jaar bedrag is voor een vierjarig contract en niet de totale kosten.

    Het wordt echt tijd dat de wetgever structurele maatregelen neemt om dit te bestrijden en niet langer weg te schuiven onder contractvrijheid en daar niet in willen ingrijpen.

     

    Acquisitiefraude en pyramide-achtige constructies als BNI en Rotary-clubs. Ik zit in een bedrijfsverzamelpand waarbij ik jonge ondernemers nog steeds honderden euro's uitgeven aan dat soort clubjes zonder dat daar echt wat uit komt. Zelf zit ik ook in een netwerkclub - maar dat is vakgericht en stukken goedkoper dan zoiets als BNI. 

  12. Op 27-6-2020 om 20:50, henkh zei:

     

    idd, helemaal correct. maar de meeste eenmanszaken  (of zzpérs ) zijn vaak sterk in hun vakgebied maar minder opgewassen tegen dit soort drammende verkopers. Ik zou het prima vinden dat voor hun het consumentenrecht toegepast zou worden. Zal juridisch wel niet haalbaar zijn maar dan moet de politiek toch maar met oplossingen komen.

     

    OM doet nauwelijks iets met dit soort "oplichting" die verwijzen je naar civiele procedures.

     

     

    Uit ervaring weet ik dat die "civiele procedures" een hoop geld kosten. Ik snap werkelijk waar niet dat de politiek dit soort juridische constructies uberhaupt nog ziet als oplossing. Als je een wanbetaler hebt voor €500 dan moet je minimaal €1500 - 2000 euro betalen aan juridische kosten waarvan je maar een fractie vergoed krijgt. Eigenlijk zou er zoiets moeten komen als SharePeople, maar dan voor aangesloten ondernemers die achter wanbetalers kunnen aangaan.

  13. Op 26-6-2020 om 12:54, TwaBla zei:

     

    De meeste ondernemers gaan pas op zoek naar informatie NADAT ze benaderd zijn door zulke scammers. Daarom heeft HL een voorkeur voor topics voor elke actuele lopende scam apart.

     

    Mensen vooraf waarschuwen is ook belangrijk (dat doet de KvK bij elk intake-gesprek) maat dat gaat het ene oor in en het andere uit. De meeste ondernemers haken af als ze telefonisch een aanbod krijgen dat is too good to be true, maar er stinken er toch elke keer weer honderden in.

     

    Dat klopt. Ik startte als architect midden in de kredietcrisis wat een hoop onzekerheid met zich meebracht. Van nature ben ik vrij skeptisch (soms te skeptisch) dus als het te mooi is om waar te zijn haak meestal snel af, maar in die onzekerheid speelde ze wel aardig in. Gelukkig nooit mee in zee gegaan.

     

    Voor mezelf heb ik destijds een soort mechaniekje in mijn gesprekken ingebouwd: nooit telefonisch toezeggingen op zaken die geld kosten. En altijd vragen naar hun verdienmodel en garanties. Het heeft ertoe geleid dat ik vrijwel nooit met de BNI's, rotary-clubs of dus ook dit soort bedrijvengidsen in deze wereld in zee ben gegaan.

  14. Verleden jaar gekeken naar AOV-verzekeringen, maar wat zijn die verzekeringen godsgruwelijk duur. Geen wonder ook dat minder dan 15% van de ondernemers een AOV-verzekering heeft. Met het grillige bestaan van ondernemers vraag ik me überhaupt af of zo'n verplichte verzekering echt haalbaar is. In het nieuwe akkoord zag ik dat het nog niet was uitgewerkt - en zoals altijd zit het duiveltje in de details. Ik zie het er nog niet van komen. Zeker niet als ze het overlaten aan "de markt".

     

    Op dit moment zie ik nog niks in een AOV-verzekering, maar ik vind wel dat ik iets geregeld moet hebben. Een broodfonds is mij teveel gedoe en daarom heb ik gekozen voor Sharepeople. Mocht mij iets overkomen dan ben ik in ieder geval voor 2 jaar gedekt. Verder heb ik daarnaast een spaarpot aangelegd specifiek met het oog op arbeidsongeschiktheid. Ja, ik neem dus nog een fors risico, maar ik ga op dit moment echt niet €800 tot €1200 op jaarbasis voor een sterk uitgeklede verzekering betalen. Dat geld kan ik beter stoppen in andere zaken.

  15. Interessant topic. Van KNAB weet ik dat ze nog wel voor minder weigeren (hoewel het wel een goede bank is). Een beetje flauw dat ze het afwijzen, want daarmee helpen banken als KNAB, SNS mee aan het creeëren van een louche omgeving.

     

    Ik kwam dit tegen: https://www.nvb.nl/media/1818/000894_flyer-sekswerker-nl.pdf

     

    In het geval van KNAB: ik zou hen bellen. Gewoon vragen hoe het wel kan. Wellicht hebben ze aanvullende voorwaarden en is het toch mogelijk.

     

    Is het ook nog mogelijk om te kijken naar banken als Bunq, N26, Revolut en Openbank. Als je het wat minder vertrouwt, dan moet je er gewoon voor zorgdragen dat je geld snel doorsluist naar je priverekening.

  16. Nog een andere kleine frustratie die ik kwijt moet: netwerkclubjes als BNI, Rotary Club enzovoort. Een beetje hetzelfde laken en pak. Je betaalt veel - met het doel: meer opdrachten - maar vaak zit je in een club ondernemers waar je vooral geld aan kwijt bent in plaats van dat je er geld voor terugkrijgt.

     

    In het geval van BNI betaal je jaarlijks €1200 om deel te mogen nemen aan ontbijtsessies waar je per sessie ook nog eens €15 aan kwijt ben. Er doen vooral startende wat onzekere ondernemers aan mee en in welke zin die je vooruit helpen? 

     

     

  17. Het is 4 maanden later, maar toch. Ik zou eens kijken bij Eyevestor. Ik investeer daar in verschillende bedrijfjes. Los daarvan zou ik zoeken onder de doelgroep: je plan kenbaar en bespreekbaar maken.

     

    Op 17-2-2020 om 09:02, Richard Theuws zei:

    Een private investeerder voor een bedrag onder de 10k ga je waarschijnlijk niet makkelijk vinden via de grotere netwerken, daar gaat het toch vaak om andere bedragen. Je zou misschien eens aan kunnen sluiten bij netwerkclubs in je regio (bijv Ronde Tafel, BNI, Rotary, JCI, Lions enzovoorts)  om daar je verhaal te pitchen en zoekvraag te stellen. 

     

     

    Ik ben niet zo'n fan van BNI en Rotary. BNI kost ondernemers €1200 (excl. btw) per jaar + nog zo'n €500 aan "ontbijtkosten".  Dat krijg je er echt niet voor terug. Rotary is nog erger. En als die andere "algemene" borrelclubjes dezelfde insteek hebben zul je daar vooral geld verliezen.

  18. Dag allemaal,

     

    Nieuw hier op het forum, maar in het verleden wel eens actief geweest op hallo.kvk.nl. In die hoedanigheid wel eens deelgenomen aan een discussie over bedrijvengids.nl. Deze website bestaat in die hoedanigheid niet meer, maar het idee was dat je tegen betaling een vermelding kreeg op hun website. Ze benaderden kleine ondernemers telefonisch en verzekerden hen (vrijblijvend uiteraard) 10 getekende offertes binnen een jaar na een vermelding op hun website. Dat was in 2012 bij de start van mijn architectenbureau. Ik had niet veel opdrachten, was onzeker en vroeg door. Uiteindelijk toch niet mee in zee gegaan - zeker nadat ik de reacties las op toenmalige fora met ondernemers. Het was een agressief bedrijf dat ondernemers helemaal niet verder hielp, maar vooral profiteerde van de onzekerheid van startende ondernemers.

    Zojuist kreeg ik een mail binnen van gemeentegids.nl:

     

    Quote

    Geachte heer/mevrouw,

    Naar aanleiding van ons jaarlijks onderhoud sturen wij u de jaarlijkse offerte inzake uw internetadvertentie op de Gemeentegids met de onderstaande specificaties:

    In het bedrijvengedeelte bent u als adverteerder te vinden op bedrijfsnaam en plaats. Bij uw advertentie komt een link naar de bedrijvengids, een routeplanner met plattegrond en een ‘’meer info’’ knop met een link naar uw website, e-mailadres en telefoonnummer. Hiermee zullen klanten direct contact met u kunnen opnemen. Tevens kunt u op verzoek 2 trefwoorden toevoegen waarmee klanten u sneller kunnen vinden.
     

    Verschijningsdatum: Maand na datum (opdracht onder voorbehoud)
    Prijs: 195,- per jaar exclusief 21% btw
    Pakket: Basispakket
    Internetadres: www.gemeentegids.org
    Looptijd: 12 maanden (hierna volgt automatische verlenging)

     

    Dit soort nutteloze diensten bestaat nog steeds. En het zal me niet verbazen als ze nog steeds slachtoffers maken onder startende ondernemingen. Hierbij wil ik dus even mijn ervaring delen dat je dit soort websites echt niet nodig hebt om een succesvol bedrijf op te richten. Wellicht zijn er nog meerdere voorbeelden en helpt het andere ondernemers om niet met deze partijen in zee te gaan.

     

    Groet,

    De Architect

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.