Hallo allemaal,
ik heb een droom (klinkt overdreven maar weet even niet hoe het anders te benoemen) van een horeca gelegenheid (huiskamergevoel, goede koffie & lekkere dingen, kleine lunch en borrel) met workshopruimte (denk aan creatieve workshops, events rondom persoonlijke groei, zingeving of waar mensen zich dan ook om willen verbinden). Ik zie dit aanbod op andere plaatsen, succesvol, maar (nog) niet in mijn woonplaats.
Ik heb ervaring in de horeca maar niet als eigenaar. Ik kan dus wel wat hulp gebruiken. Nu heb ik contact met een franchisegever die qua visie en concept aansluit bij wat ik voor ogen heb. Ik ben me ervan bewust dat er concessies gedaan moeten worden, maar ik zie ook voordeel in dat dingen gewoon geregeld en bepaald zijn. Kaders waar binnen ik kan werken om te realiseren wat ik voor me zie. Vanuit hun marktonderzoek blijkt dat er in mijn woonplaats ruimte is voor een 2e vestiging van dit concept. Natuurlijk moet alles nog verder onderzocht worden, marktonderzoek, financiering, ondernemersplan, personeel, huisvestiging etc. maar ik zal eerst moeten beslissen of ik überhaupt er tijd en moeite in wil investeren. Ik heb een waslijst aan vragen maar ik ben benieuwd naar jullie input: op welke manier kan het starten van een franchise onderneming succesvol zijn? wat zijn de dingen waar ik op moet letten, de vragen die ik hun/ mezelf moet stellen? De do's and donts? Wat is een redelijke marketing en franchise fee? % Zij doen hun onderzoek (ze werken met een bureau die ze inhuren op het moment de vraag concreter wordt) maar waar begin ik met onderzoek doen/ welks soort onderzoek mag niet ontbreken? Ik overweeg samen te werken met een partner: hoe zijn jullie ervaringen daarmee? Ik snap dat heel veel situatieafhankelijk is, maar losstaand van dat hoor ik graag van jullie,
groeten RM