Jump to content
tomdevries

Studenten veilen scripties op Picnic2007

Recommended Posts

Kennis te koop

 

Tijdens PICNIC 2007 organiseert o3 in opdracht van Economische Zaken Amsterdam een kennis-veiling. Op een kennisveiling gaat kennis onder de hamer. Studenten presenteren zichzelf en hun afstudeeropdracht aan ondernemers.

 

In een korte pitch vertelt de student over zijn studie en zijn afstudeeropdracht. De student geeft hierin aan wat de implicaties van zijn afstudeeronderzoek zijn en wat hij de ondernemer kan bieden.

 

Na deze korte pitch (+/- 3 min) en een kort interview krijgen ondernemers de kans om op de student te bieden. De hoogste bieder ontvangt de scriptie, het CV en 4 uur consultancy over het betreffende onderwerp.

 

Kennisveilingen zijn dus een alternatieve manier voor student en het bedrijfsleven om met elkaar in contact te komen, de nieuwste hoogwaardige kennis op te doen, en het ontmoeten van potentiële werknemers.

 

Meer weten kijk op www.kennisveilingen.nl.

 

Ik ben benieuwd wat u van dit initiatief vindt en of u door mij op de hoogte gehouden wilt worden van deze of volgende veilingen.

 

 

Hartelijke groeten.

 

Tom de Vries

Projectcoordinator

 

[titel verduidelijkt - mod]

Link to post
Share on other sites

Interessant initiatief. Mijn ervaring met studentenkennis en scripties is dat het niveau behoorlijk kan variëren. Dat zien we ook in de studentenvragen op dit forum en onderzoeken die hier voortdurend aangemeld worden. Maar dat zou in de prijs zichtbaar moeten worden.

 

Scripties waren volgens mij altijd gratis, maar dan moest je in de archieven van de universiteit gaan grasduinen en dan kon je het originele exemplaar ter plekke lezen. Ook herinner ik me vaag dat er gedoe was over het auteursrecht: is dat van de onderwijsinstelling of de student. En wat was de positie van eventuele opdrachtgevers ook weer?

 

Desalniettemin kan studentenonderzoek een waardevolle extra bron van informatie en soms zelfs kennis zijn, die nu mede ontsloten wordt door De Scriptiewinkel van de topic-starter. Gangbare prijs is daar veertig euro voor elke publicatie, waarvan tien euro bij de auteur terecht komt.

 

Iemand ervaring met deze publicaties?


Gratis Marketingadvies
Op dit forum mag je in berichten geen reclame voor jezelf maken, maar in je signatuur (ga naar accountinstellingen via je profielnaam rechtsboven) kun je naar hartelust tekeer gaan. Mits het bij 4 regels blijft, drie backlinks en max 1000 tekens.

 

Extra Voordeel: heb je vaak gereageerd, dan geldt het multiplier effect. 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 4 leden online en 149 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept